Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2004-05-10
-Tóth Péter-

A kérdés az, működhet-e új környezetben a százötven éves mítosz? Miről szól az aktualizált történet? Van-e valódi probléma, melyet körbejár, vagy csupán egy extravagáns magamutogató ötlettel van dolgunk?
Beszámoló két szemszögből!

Operabemutatók

2004-03-16
-Heiner Lajos-

Szemben Béccsel, itt merte vállalni a Ház a nyaktörő kiejtésű szöveget eredetiben. Jó, nagyon-nagyon jó, hogy Magyarországon ismét megszólalt a Jenufa. Jó, nagyon jó, hogy így.

Operabemutatók

2004-02-19
--té.pé--

Úgy érzem magam, mint a hülye sznobok! - mondta egy ismerősöm a szünetben. - Mert azok is vagyunk. - válaszolta egy barátom. - Akkor most megyünk? - kérdeztem. - Á, úgyis maradunk. És maradtunk. Még ötven percre.

Operabemutatók

2004-02-17
-Daróczi Kata-

Az opera bemutatása első hallásra nagy falatnak tűnik a debreceni operatársulat számára, ám vendégként olyan énekeseket sikerült megnyerni az évadban hátralévő jó néhány előadásnak (de legalábbis a premiernek), akikkel biztosnak látszik a siker.

Operabemutatók

2004-02-10
--té.pé--

Bő évtizeddel a bemutatója után került felújításra Szegeden Csajkovszkij \"Lírai jelenetek\" alcímet viselő, Op. 24-es operája, az Anyegin. A produkció számtalan - tegyük hozzá: többnyire kellemes - meglepetést tartogatott.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.