Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2004-02-19
--té.pé--

Úgy érzem magam, mint a hülye sznobok! - mondta egy ismerősöm a szünetben. - Mert azok is vagyunk. - válaszolta egy barátom. - Akkor most megyünk? - kérdeztem. - Á, úgyis maradunk. És maradtunk. Még ötven percre.

Operabemutatók

2004-02-17
-Daróczi Kata-

Az opera bemutatása első hallásra nagy falatnak tűnik a debreceni operatársulat számára, ám vendégként olyan énekeseket sikerült megnyerni az évadban hátralévő jó néhány előadásnak (de legalábbis a premiernek), akikkel biztosnak látszik a siker.

Operabemutatók

2004-02-10
--té.pé--

Bő évtizeddel a bemutatója után került felújításra Szegeden Csajkovszkij \"Lírai jelenetek\" alcímet viselő, Op. 24-es operája, az Anyegin. A produkció számtalan - tegyük hozzá: többnyire kellemes - meglepetést tartogatott.

Operabemutatók

2004-02-06
-Dauner Nagy István-

Bár nem tekinthető szigorúan operabemutatónak, de mégiscsak ritkán adják a komplett Ringet. Januárban két teljes sorozat ment, mi a második szériát néztük végig. Féltünk tőle - de sikerült teljesítenünk a zene-maratont!

Operabemutatók

2003-12-12
--té.pé--

Engem becsaptak! Ígértek követhetetlen, Mozart szellemét gyalázó rendezést, botrányos jeleneteket, gyenge énekeseket. Én pedig beültem, és már előre dörzsöltem a kezemet, hogy most aztán kő kövön nem marad, aki él és mozog, az a sárban fogja végezni. Aztán sorban jöttek a csalódások.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.