Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2015-03-02
-- ppp --

A Nabucco második szereposztásának kiemelkedően legjobb alakításával Rácz István érdemelte ki, hogy jelen recenzió „címszereplője” legyen. Januári csodálatos hangon énekelt Timurjai már jelezték, hogy Zakariásában is nagy élménynek leszünk részesei, és várakozásomban nem is kellett csalódnom.

Operabemutatók

2015-02-22
-- ppp --

Agache művészetéről az elmúlt hónapokban jószerivel elhangzott már minden, a hang szépségét, kifejező erejét, volumenét dicsérni csak ismétlés lenne. Arra a hallatlan profizmusra hívnám fel a figyelmet mindenekelőtt, amellyel alakítását felépíti. A figura és a szólam ívére, amelyben minden pillanatban megtalálja az adekvát színt és dinamikai árnyalatot. Végig döbbenetes erővel uralja a színpadot.

Operabemutatók

2015-02-14
-- zéta --

Az előadás hőse szememben a Desdemonaként tavaly debütáló Pasztircsák Polina volt, aki a rendelkezésére álló keretet maximálisan kitágítva igazi aurát teremtett hősnője köré. Az előadás csúcspontja így a Fűzfadal és Ave Maria lett.

Operabemutatók

2015-02-03
-Operatikus-

A Rigoletto címszerepében Verdi különleges követelmények elé állítja a baritonistát. A maga korában ez a szerep óriási újdonság volt. Soha senki korábban nem alkotott hasonló összetettségű baritonfigurát, még maga Verdi sem.

Operabemutatók

2015-01-29
-- zéta --

A Magyar Állami Operaház új produkciójában tulajdonképpen egyetlen főszereplőt lehet megvádolni azzal, hogy Érzelmei lennének, Nicket. Ha az ember Igor Stravinsky különc operáját először látja, még el is hinné ezt, de szerencsére az idősebb budapesti operajárónak lehetnek eltérő tapasztalatai.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.