Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2015-04-02
-- zéta --

Az új Rajna kincse produkció a revelatív színpadi és zenei indulásával ugyan némiképp adósunk maradt, de látok még esély arra, hogy A Nibelung gyűrűje egészében kifuthasson, s akkor talán többet látunk bele a mostani előadásba is.

Operabemutatók

2015-03-31
-- zéta --

M. Tóth Géza nem elégedett meg pusztán A Rajna kincse színre vitelével, úgy vélhette, hogy szükséges lenne valami mélyebb filozófiai többletet is odatenni a darab mellé és nem jutott jobb eszébe annál, mint amit már nagynevű elődje, a szintén nem operarendezői múlttal Bayreuthba érkező Patrice Chéreau majd négy évtizede kitalált.

Operabemutatók

2015-03-28
-- dni --

Általában nincs ellenemre az unortodox rendezés. Lehet modern, minimalista, vagy aktualizáló, ha a drámát erősíti, vagy értelmezi. Jó Don Giovannit például már láttam ilyet, de Toscát még nem - és nem ez lett az első alkalom.

Operabemutatók

2015-03-27
-- ppp --

Hónapok óta nem tudnak napirendre térni a rendszeres operalátogatók azon a megmagyarázhatatlan tényen, hogy az idei sorozatból kihagyták Melinda szerepének legjobb alakítóját, a már a múlt évben is csodálatos produkciót nyújtó Kolonits Klárát.

Operabemutatók

2015-03-05
-IVA-

Több megoldás, elsősorban Manon és Des Grieux I. felvonásbeli pas de deux-je, olyan érzetet keltett bennem, mintha egy, az 1960-as, ’70-es évek páros műkorcsolya-bajnokságainak gálaműsorához készült koreográfiát látnék, amelynek célja a közönség elkápráztatása, amolyan üdvözlet a balett világából az élvezkedni vágyó sportközönségnek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.