Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2014-05-22
-- zéta --

A tavaszi Ruszalka-sorozat utolsó állomása a Fesztiválzenekar koncertszerű előadása lett. A tanulságos előadáson bebizonyosodott, hogy koncertszerű és koncertszerű előadás között nagy különbségek lehetnek, s hogy a Színház gyakran felsorakozik a Zene mellé.

Operabemutatók

2014-04-24
-- dni --

A tényezők közül a legfontosabb már megint az, hogy nagyon pontosan mérik fel a rendelkezésre álló erőket, és mindenki, de tényleg mindenki egy irányba húz.

Operabemutatók

2014-04-10
-- zéta --

Istenkísértésnek tűnhet, ha egy bariton első német szerepként A bolygó hollandi címszerepével kísérletezik. Halmozott veszélyeztetés, ha mindezt jól és biztosan kiépített olasz repertoár birtokosaként teszi. S ha a próbálkozás a pálya kerek 35. évében történik, akkor az már könnyen lehet szélhámosság … vagy reveláció. Alexandru Agache produkciója az utóbbi.

Operabemutatók

2014-04-08
-- eszbé --

Az alapötlet jó, amennyiben az a cél, hogy az ehhez hasonló előadásokkal csábítsák az opera közelébe az ifjúságot, hogy aztán megismerkedhessenek a valódi operával is. Ebbe nekem még belefér a mű megcsonkítása, mert kaptunk cserébe valami mást is humor és látvány formájában.

Operabemutatók

2014-04-02
-Operatikus-

Az ifjú Bognár Szabolcs is egyetlen gondolat köré építette Dandinijét a szegedi Hamupipőkében. Persze sokat segít neki, hogy hangjára szinte gondolnia sem kell: ez a közepes tónusú bariton engedelmesen szolgálja gazdáját.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.