Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2014-09-22
-- zéta --

Kaptunk egy problémás Parasztbecsületet, valamint egy többé-kevésbé rendben lévő Bajazzókat. De mert ez a két remekmű nagyon is épít az emberi szenvedélyre, s a nagyon különböző személyiségekre, ezért halmozottan nem mindegy, ki ölti fel a szereplők jelmezét.

Operabemutatók

2014-09-19
-- ppp --

Ha azt kérdeznék, hogy szüksége van-e a Háznak Pinchas Steinberg állandó opera-dirigensi munkájára, nem csak egyetlen produkcióra, hanem zenekarnevelésre, társulatépítésre úgy, ahogy az egykori nagy vendégkarmesterekre; szükségünk van-e Failoni-, Klemperer-, Gardelli-, Patané-, Szimonov- vagy Saccani-korszak után egy Steinberg-korszakra is, a határozott válaszom: nincs.

Operabemutatók

2014-09-17
-- zéta --

A tenor szövege velejéig szatíra, amit egy pillanatig sem kell (sőt, nem is szabad) komolyan vennünk. A komponista él is ezzel, idézetet idézetre halmoz, sőt, már az is összekeveredik, mi minősül idézetnek és mi nem.

Operabemutatók

2014-08-07
-- zéta --

A címszerepet Sümegi Eszter énekelte, s ugyan nem vele volt teleplakátolva a város, fellépésének minden mozzanata átgondolt, mély és technikailag közel tökéletes volt.

Operabemutatók

2014-06-18
-- zéta --

Igen, vessen meg bármely igazhitű wagneriánus, Az istenek alkonyáról megfutamodtam. Nem holmi esztétikai probléma miatt, egyszerűen sok volt. Mentem hazafelé a Siegfried keltette mámorban és valahogy úgy voltam vele, hogy miért ne érhetne egyszer pozitív véget ez a történet? Itt kell, itt lehet abbahagyni, ha már A walkür első felvonásának a végén nem sikerült…

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.