Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2014-06-16
-- zéta --

Végül is 95 évvel az ősbemutató után eljutott Budapestre Richard Strauss és Hugo von Hofmannsthal talán legösszetettebb operája, Az árnyék nélküli asszony is. A premier végül is második nekifutásra jött össze, mert az eredetileg 1944-re tervezett hazai ősbemutató az ismert okok miatt elmaradt. Talán jó is ez, bár a II. világháborúig mérhető kultusza volt a hazánkban a német komponistának.

Operabemutatók

2014-06-01
-- ppp --

A Salomét éveken keresztül pihentette a színház, és a jövő szezonban is hiányozni fog a repertoárról. A darab jelentőségének és népszerűségének tudatában jogos a kérdés: miért? Ez a mostani előadás bizonyos értelemben választ adott a kérdésre.

Operabemutatók

2014-05-29
-- zéta --

Kicsit az az érzésem, hogy a szegedi teátrum vezetése azért bízza meg rendszeresen rendezéssel az egyébként nagyszerű koreográfust, Juronics Tamást, hogy így nagyobb teret kaphasson a muzsika. De a rendező ezúttal szerencsénkre feltette a kérdést, a mű talán legizgalmasabb pontjára tapintva: ki ez a Miklós? És meg is válaszolta, ráadásul az egész estén átívelve. Ha valami megmarad ebből az előadásból, akkor az ez. És a zene.

Operabemutatók

2014-05-22
-- zéta --

A tavaszi Ruszalka-sorozat utolsó állomása a Fesztiválzenekar koncertszerű előadása lett. A tanulságos előadáson bebizonyosodott, hogy koncertszerű és koncertszerű előadás között nagy különbségek lehetnek, s hogy a Színház gyakran felsorakozik a Zene mellé.

Operabemutatók

2014-04-24
-- dni --

A tényezők közül a legfontosabb már megint az, hogy nagyon pontosan mérik fel a rendelkezésre álló erőket, és mindenki, de tényleg mindenki egy irányba húz.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.