Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2014-03-26
-- ppp --

José Cura újjászületett, ezen az estén mindenképp. Hogy ez a forma és éneklés állandó lesz-e vagy csak egyszeri jelenség, ezt majd a jövő fogja eldönteni. Mindenesetre tény, hogy most énekelt Cavaradossijából hiányoztak a rá korábban annyira jellemző negatívumok.

Operabemutatók

2014-03-20
-- ppp --

Kolonits Kláráról a magyar operakultúra sok éven át nem nagyon akart méltón tudomást venni és a szorosan vett operabarátokon kívül még mindig túlságosan kevesen ismerik, mert nem épült ki köré semmiféle sztárkultusz. Szép csendben a jelenlegi és a történelmi értelemben vett magyar operakultúra egyik nagy énekesnőjévé nőtte ki magát.

Operabemutatók

2014-03-10
-Matheika Péter-

Nemrégiben írtunk A sevillai borbély új betanulásáról. Most a sorozat egy másik előadásáról számolunk be, rendhagyó módon egy tizenhat esztendős ifjú operarajongó szemszögéből.

Operabemutatók

2014-02-21
-Operatikus-

Az előadást Medveczky Ádám vezényelte, s ismét megbizonyosodhattunk, mennyire fontos tényezője is az operaelőadásnak a karmester. A jobb, rosszabb, és kifejezetten gyönge énekesek vegyes csapatának élén világos drámaisággal szólalt meg a muzsika, s a zenélés biztonsága szilárd keretet adott az előadásnak.

Operabemutatók

2014-02-20
-Operatikus-

Az Operaházban és a szerepben debütáns Kálnay Zsófia úgy csámpázik színre Rosinaként, mint elátkozott kamaszlány. De hát nem az valójában? A maturás jellegű, előnytelen, szürke köpeny, az alacsony magassarkú cipő éppen ezt az esetlenséget sugallja. Aztán megáll a vaskerítés előtt, kétségbeesetten kikerekedő, hatalmas szemekkel, mégis reménnyel telve - s egycsapásra megvan a figura!

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.