Bejelentkezés Regisztráció

Operabemutatók

Operabemutatók

2014-02-16
-- zéta --

Toronykőy Attila rendező felfogása alapvetően a színpadi játékra épült és megint bebizonyosodott, hogy a színház, mint műfaj nem, vagy legalábbis nem feltétlenül pénzfüggő. Úgy is fogalmazhatunk, hogy Toronykőy 2 forint 50 fillérből többet hámozott ki a darabból, mint nagynevű kollégája ott, messzi Ámerikában.

Operabemutatók

2014-02-01
-- zéta --

Az előadás legfőbb értékeként Novák Eszter rendezését kell megjelölnöm. Színpadilag olyan homogén produkció született, mely az utóbbi években hiány volt a Magyar Állami Operaház színpadán. Minden szereplő ugyanazt a játéknyelvet beszélte, s ez alatt nemcsak a szólistákat, hanem a sok önálló feladatot profin megoldó Énekkart is értem.

Operabemutatók

2014-01-24
-- ppp --

A legjobb és legkiegyenlítettebb teljesítményt számomra mindenképpen Sümegi Eszter nyújtotta. Aida régi, sokat énekelt szerepe, nagyszerű és egykor mostohán kezelt, szinte elfeledett Elsája mellett véleményem szerint a legjobb is.

Operabemutatók

2014-01-09
-Operatikus-

Az előadást a színház interenetes közvetítésében a világon minden operarajongó elérhette. Ennél a demokratizmusnál csak az tetszik jobban, hogy csakis aznap, december 28-dikán este. A színház egyszeri élmény, s ez a XXI. században is megoldható.

Operabemutatók

2013-12-04
-- zéta --

Az előadást Kolonits Klára Luisája miatt kellett létrehozni. Hang és szerep, figura és alakítás gyönyörű és ritka nemes egységét csodálhatta ezen az estén az Erkel Színházat többé-kevésbé megtöltő publikum. Ez a Luisa nemcsak szenvedő, de szenvedélyes is, nemcsak önfeláldozó, hanem harcos is.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.