Bejelentkezés Regisztráció

Vidéken

Vidéken

2023-09-07
-- szike --

Az idei immár a 14. augusztusi fesztivál Kaposváron, hagyományosan a nyolcadik hónap 13. napján kezdődik és 19-én fejeződik be. A vírusidőszak óta, tavaly és idén rövidebbre sikerült, négy napot lehetett tartalmas programmal megtölteni.

Vidéken

2022-08-23
-- szike --

Nincs KaposFest Sárköziék nélkül. Minden nap játszanak a Kapos szálló teraszán, a zárónapon pedig pódiumra lépnek. Így történt idén is

Vidéken

2022-08-21
-- szike --

Bősze Ádám, a fesztivál örök műsorvezetőja abban az esetben is képes hangulat teremtésre, ha a zenetörténetnek nem legelmélyültebb alkotásai hangzanak el. A koncert első részében nem is voltak azok. A műsorszerkesztők célja inkább az lehetett, hogy rögtön találkozzunk a négy nap fellépőinek a többségével. Az persze vitathatatlan, hogy e művek alkalmasak voltak arra, hogy az előadói képességek láthatóak - hallhatóak legyenek.

Vidéken

2022-08-20
-- szike --

Az idei, immár a 13. kaposvári zenei fesztivál, a hagyományoknak megfelelően augusztus 13-án kezdődött, ám idén a szokásosnál rövidebbre, csupán négy naposra tervezték.

Vidéken

2022-07-23
-- BaCi --

Kis hazánk sokáig elképesztően vízfejű volt. Amikor én voltam gyerek – a 80-as években – még egy vidéki megyeszékhelyen is meglehetősen langyos kulturális élet csordogált. Emlékszem, amikor egyszer Veszprémbe vetődött Jandó Jenő, azon idegeskedtünk, hogy a művelődési ház zongorájának állapota miatt talán el sem játssza a műsorát...

Vidéken

2022-07-04
-Katona Gréti-

A csodálatos környezet ellenére a helyieken nem annyira a büszkeséget, mint inkább a megilletődöttséget lehetett érezni. Szinte tapintani lehetett a pátoszt, amely a Danubia Zenekar érkezését körül lengte Dinnyésen.

Vidéken

2022-05-22
-- zéta --

Az idei évadtól Rajna Martin a Győri Fiharmonikus Zenekar vezető karmestere. Már önmagában az is meglepő, hogy valaki már 27 évesen egy jelentős vidéki együttest irányíthat, amikor még az 50-es generációból is többen vannak zenekar nélkül. Rajna korábbi fellépései is ígéretesek voltak, de az ez az előadás revelációszámba ment.

Vidéken

2022-05-12
-- baljos --

Ramon Vargas egy művésztől elvárható legnagyobb dolgot művelte: derűt varázsolt az arcokra. Bizonyára jó pár év el fog most telni, amíg újra ilyen közösségteremtő élményben lesz része a debreceni publikumnak.

Vidéken

2020-03-01
-Heiner Lajos-

Nincs még egy dirigens, akinek annyi operaelőadását, koncertjét látogattam volna, mint az övét. Néhány hónap múlva immáron négy és fél évtizede lesz ennek, lassan két emberöltőnyi idő. De úgy gondolom, hogy Pál Tamás ezzel a Beethoven Hetedikkel élete hangversenyét dirigálta.

Vidéken

2019-09-03
-- operatikus --

Élvezetes, de még inkább tanulságos este volt. Ki-ki eldöntheti, hogy örül neki, vagy bosszankodik, hogy hősünk fénykorában nem jutott el a Dóm térre, és nem kiabálta bele a szegedi éjszakába, hogy „Esultate!” vagy „Celeste Aida”. És hogy egy 13 milliárdos aréna megér-e egy bronzkori Domingót.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.