Bejelentkezés Regisztráció

Budapesten

Budapesten

2016-07-31
-- dni --

Előre mondom, hogy nincsenek háttér-információim, nem tudok bennfentes pletykákat, a résztvevők egyike sem személyes ismerősöm. Ezzel együtt, azt hiszem a puszta történések ismerete elég lehet ahhoz, hogy bizonyos következtetéseket levonjak.

Budapesten

2016-07-07
-Operatikus-

Szombaton az Operaházba igyekeztem Csillagóra című gálaműsorra és megtapasztalhattam, hogy az idő különösen a művészetben mennyire relatív fogalom.

Budapesten

2016-05-31
-- ppp --

Vörös Szilvia és Kolonits Klára szólószámaiban is tökéleteset nyújtott, a koncert nézői, hallgatói kettejük duettjeit vihették magukkal legszebb emlékként. A belcanto csillagos óráinak ill. perceinek lehettünk tanúi.

Budapesten

2016-05-22
-- dni --

Ibragimovát Kaposváron többnyire szólózni, esetleg kisebb kamaraegyüttesekben hallottuk, ráadásul huszadik századinál korábbi – leginkább barokk – művekben. Bartók hegedűversenyéhez vajon elég lesz az érzékiség és a finomság? Vajon rendelkezik-e a műhöz szükséges erővel és keménységgel?

Budapesten

2016-04-20
-- vape --

A hatvanegynéhány éves Myung-whun Chung jelentős zenészi múlttal bír. Egy ilyen nagyon gyakorlott zenészekkel bíró zenekar élén egy ilyen nagyigényű művet megszólaltatva komoly dirigensi erényekről tett számot. De nem igazán erős egyéniség, lényegében maga a mű segítette a sikerhez.

Budapesten

2016-02-18
-- dni --

Kellemes kihívásnak ígérkezett ez a hangverseny. Három nagyon népszerű kompozíció, koncerten mégis csak az egyik, a csellóverseny hallható viszonylagos rendszerességgel. A Moldvát és a Bolygókat talán éppen a népszerűség teszi gyanússá?

Budapesten

2016-02-04
-- zéta --

Egyértelmű, hogy Edita Gruberova pillanatnyi átalakulásait a dalok irányítják. Ha olykor azt érezzük, hogy mintha csomó ülne a torkán, azt éppúgy a művek indukálják, mint amikor fergetegesen sziporkázva, szinte gyermekhangon csilingel.

Budapesten

2016-01-17
-- zéta --

Ferruccio Furlanetto régi, visszatérő és szeretett vendég Budapesten, számos operaszerepben aratott már megérdemelt sikert. A 67. életévében járó basszista most tovább lépett: egész estés orosz dalesttel jelentkezett be. Az elhatározás merész, a tett bátor, a kivitelezés pazar volt.

Budapesten

2015-12-27
--vape--

A csata a barokk zenei praxis követői és ellenzői között valaha szinte vérre ment. A résztvevők mára sokat szelídültek, Spányi Miklós saját bevallása szerint is sokkal megengedőbb bizonyos kérdésekben. Legutóbbi hangversenye is ezt bizonyította.

Budapesten

2015-12-21
--vape--

A határok feszegetése persze az előítéletek letörésére is alkalmas, illetve félre kell tennünk azokat, hiszen tudjuk, aki ma érvényesülni akar az erős versenyben, annak lehet, tényleg meg kell tudnia egyetlen estén birkóznia a teljes Bach sorozattal, és miért ne következhetne Beethoven szonáta, tangó, Beethoven szonáta egymás után? Főleg, ha a zongorista argentin (bár ma Németországban él és dolgozik)

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.