Bejelentkezés Regisztráció

Budapesten

Budapesten

2015-12-17
--vape--

Folyik a harc a közönségért, és sokan talán még nemtelennek nevezhető eszközöket is hajlandóak bevetni. De a legjobb, ha a zenéért maga a legnemesebb zene áll ki: Kocsis – és akikkel együttműködik – ebben nem ismernek megalkuvást.

Budapesten

2015-12-10
-- dni --

Előítéletnek nem nevezném, de valamelyest gyanakodtam. Neuhold sokat foglalkoztatott karmester, nagyon szép repertoárral és korábban járt már nálunk is, de én nem ismertem. Természetesen ez még nem jelent semmit, csak szeretném azt hinni, hogy legalább hallomásból ismerem azt a néhány karmester nagyságot, aki tud igazán lassú és szép hatodik tételt vezényelni - mert az az igazi feladat!

Budapesten

2015-11-16
-- vape --

Barokk zenekarként határozza meg magát a wroclawi együttes, noha Chopin estjükből kiderült (és ahogy honlapjukon isjelzik), jóval későbbre, egészen a romantika kezdetéig is elmerészkednek a zenetörténetben - ami több kérdést is felvet...

Budapesten

2015-11-10
-- ppp --

Ahogy öregszik az ember, a két karácsony közötti idő úgy tűnik egyre rövidebbnek. De bármennyire is rövid lett egy év, így november felé már lemerülnek az akkumulátorok, fogytán az energia, testi és lelki egyaránt, és nincs jobb alkalom legalább időleges feltöltésükre, mint részt venni egy nagy zeneszerző gyászmiséjének misztériumában.

Budapesten

2015-09-29
-- dni --

Csak csodálkozunk és azon törjük a fejünket, hogy a kor egyik legnagyobb muzsikusa vezényel nekünk, vagy ő a világ legnagyobb zenebohóca és sármőr szemfényveszője?

Budapesten

2015-09-23
-- dni --

Az Augsburger Domsingknaben nem gyermekkar, hanem igazi, klasszikus fiú-vegyeskar. Sokat utaznak és elég érdekes, gazdag programokon vesznek részt és Budapestre is nagyon komoly műsort ígértek.

Budapesten

2015-06-08
-- zéta --

A szünetben fölidéztem néhai operarajongó ismerősömet, akinek még volt szerencséje a Városi Színházban Fjodor Saljapinhoz is. Ő mesélte, hogy az orosz óriás zongorakísérője egy bőröndnyi kottával érkezett. Minden elhangzott műsorszám után Saljapin előhalászott zsebéből egy papírost (melynek másolatát a közönség is megkapta), no meg egy lornyont és némi tipródás után bemondta a következő mű sorszámát. Majdnem így jártunk mi is Juan Diego Flórezzel.

Budapesten

2015-06-02
-- dni --

A Mátyás templom teljességgel alkalmatlan hangversenyek rendezésére. A megállapítás nem új – és szerintem nem is túlzó. Ha nem is gyakran, valahogy mégis rászánjuk magunkat néha egy-egy közreműködő vagy mű kedvéért.

Budapesten

2015-05-10
-- szike --

Ennek az együttesnek nincs se karmestere, se művészeti vezetője. Az aktuális produkcióért persze nyilván nagyobb felelősséget vállal az a muzsikus, akit az adott mű az első pultnál talál, de a koncertmesteri feladat ellátása után a legkiválóbb hegedűs is, a legnagyobb természetességgel ül át (vagy vissza), mondjuk a szekund harmadik pultjához. Megtehetik: kivétel nélkül szólista színvonalú zenészek.

Budapesten

2015-05-04
-- zéta --

A budapesti közönség nem adta könnyen magát, csak az előadás utolsó harmadában szakadt át a gát, de akkor nagyon. Egészen pontosan a tenorária után, amit Luciano Ganci valami elképesztő színesen tálalt. Puhán, melegen, csengő hangon, hatalmas legátókkal, elképesztő fermátákkal és olvadó líraisággal egyszerre...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.