Bejelentkezés Regisztráció

Mi újság a Magyar Állami Operaházban?

2093 Radics 2003-10-18 19:06:40
Firtyisz koma, amit te piacgazdaságellenesnek nevezel azt a közalkalmazotti törvény összeférhetetlennek tartja, és attól ahogy ezt az Opera vezérkara csinélja tisztességes embernek meg kifordul a gyomra. De nem ezek az emberek azok akik a Parlamentben verték a far....t, mert ott csak az érdekeikben (hatalom, pénz, befolyás) sértett vállalkozók igyekeztek tisztességes művészi hitelnek ábrázolva átverni a színjátékra vevő politikusokat.

2092 Megén 2003-10-18 14:05:03
Már írtam valamelyik fórumba, hogy egyetlen egy filmfelvétele van Sárdinak, amikor operát énekel az Operaház színpadán, egy teljesen indifferens filmben. Nagyon régen láttam, bugyogós jelmezben volt, mintha Mantuai lenne, de nem is erről szól a film, hanem arról, hogy valaki nézi a páholyból a színpadot. De ezt én olyan régen láttam, hogy talán már nem is igaz, és kiderül, hogy csak álmodtam. Bár a háború előtt - olvastam - olyan operákat is játszottak az Andrássy úton, amiknek már szerzőjét és címét is rég a homály fedi. Akkori \"modern\" operákat. Most nem jut eszembe annak a jelmeztervezőnőnek a neve,aki matyóbabának öltöztetett abban az időben mindenkit. Róla szólt egy könyv, és abban volt egy operaházi műsorfüzet fotója, onnan ez az info a nevenincs operákról.

2091 Mantuai herceg 2003-10-18 13:47:24
Költőm, poétám, nem akarsz jótékonykodni a gyerekek számára, ha már gázsizol? Ahogy írtad: Hej, ha én is köztetek lehetnék...

2090 Petyőfi Söndör 2003-10-18 13:42:09
Kiváncsi lennék hogyan működött Pesten a londoni Hunyadira a válogatás: Szinetár csak az alacsony gázsiért is énekelni hajlandó énekeseket hajtotta föl vagy voltak köztük operai sztárművészek is?

2089 Mantuai herceg 2003-10-18 13:36:41
Ha már Operánál és Sárdinál tartunk. Tud-e valaki arról, hogy Sárdinak volt-e valaha Kukorica Jancsin kívül \"igazi\" operaszerepe? Fellépett-e operaénekesként Operában és/vagy Erkelben? Talán ebben a témában IS tudnak valami érdekeset mondani a topictársak, a Sugár úti palota elsősorban őket érintő és érdeklő gazd. ügyei mellett.

2088 Megén 2003-10-18 13:28:30
És kösz Mantuai, úgy tűnik nem csak a sok szép nő, hanem a sok szegény gyermek is megmozgatja a lelkedet. :-)))))))))))))

2087 Megén 2003-10-18 13:26:59
Sárdi János volt református kántortanító.

2086 cintula 2003-10-18 13:08:30
Kántortanító :-))))

2085 Mantuai herceg 2003-10-18 13:05:46
Felhívom a tisztelt operamiújságosok figyelmét az Olvasói levelekben található ma déli, Megéntől származó ajánlatra. Lehet jótékonykodni, pozitívnak, emberszeretőnek lenni és kedvencet hallgatni. Hajrá .......Momus!

2084 Fityisz 2003-10-18 11:56:03
Nekem nem kínos, én csak egy vidéki kántortanító vagyok. De azt látom, hogy a MÁO megszólaló tisztelt dolgozói vagy éppen nem foglalkoztatottjaiban milyen piacgazdaságellenes indulatok fortyognak.Tetszettek volna...

2083 account 2003-10-18 11:36:54
Az Erkel Színház felújítására félretett-félre nem tett 500millió kapcsán nyilatkozottak alapján bennem is megkérdőjeleződik főigazgatójuk képessége. Amit „tök gáz” elmond az 500 millió keresésének metodikájáról ahhoz nincs mit hozzátenni. (Csak annyit, hogy ha ilyen módszerrel megy az ellenőrzés a színházban, akkor nagy baj lesz.) Az én figyelmemet inkább a főigazgató azon logikai merészsége keltette fel, hogy miután elmondta, hogy elődei nem tettek félre pénzt, felsorolta mire is mehetett el a félre nem tett 500millió. A tételek a főigazgató szerint a következők: koverrendszer, Győriványi olasz turnéja(????), Vázsonyi-könyv(??), Győriványi gázsija (ha marad színházban). Számszerűsítve: 14 millió (koverrendszer) 5 millió (Győriványi olasz turnéja) 6 millió (Vázsonyi könyv) 40 millió (gázsi) Ez 65 millió Ft. Tekintsünk most el attól, hogy a főigazgató a vélhetően bérjellegű és dologi rovatba tartozó kiadásokat összemossa, majd hajmeresztő eljárással a teljesített tételek közé (a „hova ment el a pénz”) elkönyvel egy nem teljesült kiadást („Gy. negyvenmilliót vett volna fel, ha marad”), szóval, ha ettől eltekintünk, még mindig hiányzik (500m-65m)=435 millió. A főigazgató biztonság kedvéért még azt is elmondja, hogy a színház nyáron bezár, ilyenkor senki nem dolgozik, vagyis magyarázatot ad arra, hogy a nem létező 500 millióból fennmaradó 435 millióra miért nem hírdettek közbeszerzést és miért nem tudták elkölteni (nyáron zárva vannak). Nos, főigazgató úrnak a Magyar Nemzetben előadott érvelése kétségeket ébreszt a legfelső vezető gazdasági felkészültségét és szellemi frissességét illetően.

2082 Kedves Dagobert III 2003-10-18 11:18:18
Nem találtam fellépési statisztikájában Önérdekvédelmi vezetőnk, Rozsos Művészúr fellépési számait. Hogy lehet ez? Talán ezekben az években nem is lépett fel nálunk? Talán a Metropolitanben énekelt csodaszép tenorján? Lózsy Bíró számadata is megdöbbentő. Neki persze könnyű volt pontokat gyűjteni, hisz a hagyományok alapján Benoit és Alcindor az rögtön két pont, míg szegény Siegfried egy pontért 4 órát énekel. Kár, hogy ennek igazságát Győriványi nem értette, így szerzett egy ellenséget Lózsy személyében is.

2081 bakfitty 2003-10-18 11:13:46
Kilopják? Ha csak úgy nem.... Persze kínos lehet, hogy a \"legendáriumnak\" nevezett összefonódásokra a -Momuson közöltek szerint- minisztéiumi és KEHI szinten is felhívták már Szinetár figyelmét. Az eredmény: semmi.

2080 Fityisz 2003-10-18 10:54:13
Még szerencse, hogy az MN mindenről tudósít. A hozzászólások nyomán most már értem, hogy az auditori és egyéb bizalmas ( tehát nem cégbírósági )anyagok miként jutnak el ezen és más sajtótermékekhez. Just kilopják őket a minisztériumokból, az intézményi archívumokból, esetleg a MÁO irattárából. Ilyen egyszerű ez....

2079 papa 2003-10-18 10:08:02
Tosca, az Operaház tudatja-e bármilyen módon a közönséggel, hogy a Norma első premierje nyáron volt? Felüntetik-e valamilyen módon, hogy ez a Nyári Fesztivál és MÁO közös munkája?

2078 Benő 2003-10-18 10:03:12
Olvasom a Magyar Nemzetben micsoda nagy dolog, hogy a Times is írt a nyári Hunyadiról. Remek! Gondoltam megnézem az Opera honlapján hátha feltették a cikket. Megint csalódtam. Meg tudná valaki mondani miért nem jut ilyesmi valakinek az eszébe ott az Andrássy úton? Ez így teljesen a \"messziről jött ember\"...

2077 Tosca 2003-10-18 09:53:37
Én voltam a tegnapi Normán. Szerintem nagyon jó előadás volt, Lukács remek volt és Ulbrich is méltó társnak bizonyult, senki nem lógott ki. Saccani szokás szerint néha hajszolta a tempókat de azért kellően szenvedélyes és \"olasz\" volt. Bellinit persze lehet nem szeretni, \"De gustibus non est disputandum\". Szinetárnak pl. az a véleménye hogy Bellinit legfeljebb a liftben lehet hallgatni. Nyilván ezért nem jött el, nem pedig azért mert ezt a nyári fesztiválra hozta össze B.T., és nehéz elviselni a tomboló sikert!

2076 podravka 2003-10-18 08:27:18
...„nem tudom, Győriványi Ráth György mire alapozza kijelentését, mely szerint mi ugyanazt csináljuk 6,3 milliárdból, mint a korábbi, szánalmas költségvetésből. Be sem teszi hozzánk a lábát!”. (Magyar Nemzet, október 10.)

2075 podravka 2003-10-18 08:25:57
Mióta Szinetár Miklós, példa nélkülien botrányos lépésként, töröltette két elődje nevét az úgyn. VIP listáról, Szinetár Miklós valóban nem tud statisztikát felmutatni a betett lábak mennyiségéről. Márpedig Szinetár Miklós ifjú kommunista táborokban edződött logikája szerint 1) amiről ő nem tud, az nincs is, 2) ahhoz megállapítsa valaki, hogy sz** amit csinál, ott kell ülnie minden ócska előadáson. Szinetár Miklós ebben is téved, ugyanis Győriványi Ráth Györgynek –ahogy mindenki másnak- elegendő Szinetár tudta nélkül a színházba mennie, és elég elolvasnia bármelyik Szinetár-interjút annak megállapításához, hogy Szinetár Miklós Operaházában semmi nem változott. Az ő Operaháza a) az egykori érdemek, b) a pillanatnyi érdekek, és a c) a gazdasági társaságok szája íze szerint működő d) improvizáló, e) rosszul szervezett, f) működésképtelenség határán álló múmia-színház. Amilyen első ciklusa idején volt.

2074 kalahari 2003-10-18 00:09:29
Másik topik.

2073 janomano 2003-10-18 00:06:53
Bocs, hogy közbevágok a nagy fanyűvésbe\', de a ma esti Norma-n volt valaki? Hogy tetszett? Nekem nem nagyon, de hát ez nem az én világom. (Már mint Bellini)

2072 tök gáz 2003-10-17 21:38:52
Locsmándi és Győriványi állítja, hogy az Erkel felújítására félretettek pénzt. Szinetár erről Kálmán Gyöngyinek (MN) ezt mondja:„Győriványi sűrűn hangoztatja, hogy félmilliárdot tettek félre az Erkel Színház felújítására. Egy fillért sem tettek félre. Többeket megkérdeztem a vezetőségből, senki nem tudott róla.” Szinetár Miklós tehát több embert megkérdezett és azok nem tudtak róla, ergo, nem volt félre téve. Micsoda bizonyíték, brávooo! Csakhát vezetőváltás esetén a költségvetési intézménynél (is) átadás-átvétel zajlik. Ezek után 1) ha félmillárd forintot keres az ember, fogja és átnézi az elődjétől átvett átadás-átvétel dokumentációt; 2) és ha még mindig keresi a félmillárdot, akkor sem szükséges többeket megkérdeznie a vezetőségből, mert ez dilettáns megközelítés. Hozzáértő ember odasétál a gazdasági igazgatóhoz és egyedül őt faggatja. 3) Végső esetben fogja a telefont és felhívja Locsmándit. Na, de hát Szinetár úrnak elég volt annyi, hogy többen a vezetőségből nem tudtak róla.

2071 Zánka 2003-10-17 19:22:06
A londoni Hunyadi kapcsán Szinetár elkeni az igazságot. A Dorset Opera műsora a MÁO szólistáinak közreműködésével hirdetődött. Így „We are particularly pleased to announce that in association with The Hungarian Cultural Centre, and with the participation of soloists from the Hungarian State Opera we will be presenting the first UK performances of L.H. Szóval „with the participation of soloists from the Hungarian State Opera ”. (http://www.dorsetopera.com) Íme a darabban fellépő magyar szólisták: László: László Haramza Count Ulrik Cilley: Viktor Massányi Erzsébet Szilágy: Rose-Marie Farkas László: Xavier Rivadeneira Mátyás: Cecília Péter Miklós Gara: Michele Kálmándi Maria Gara: Ingrid Kertesi Mihály Szilágy: Pál Kovács Rozgonyi: Pál Kovács Tessék mondani Szinetár úrnak, a Hungarian State Operának mióta szólistája László Haramza, Rose-Marie Farkas és Pál Kovács (kórusművész)??? És tessék mondani, ez most már gyakorlat lesz nálunk, hogy valamit olyannak állítunk ami nem is az valójában, vagyishogy átverjük a külföldet, belföldet??? (A Bangkoki vendégjátéknál is hónapokig a társulatról volt szó, pedig csonka együttes ment ki.)

2070 Zsolt 2003-10-17 17:59:08
A NKÖM összegzése magáért beszél. A főigazgazó szokás szerint tessék-lássék csinált valamit, közben minden maradt a régiben. Olvasom \"info\" mai közlését. Elképesztő. Az az ember 12 évig volt a második-harmadik számú vezető a színházban. Nem értem, 1996 és 2001 között Szinetár hogy nem volt képes eltávolítani!?

2069 Petyőfi Söndör 2003-10-17 17:18:23
Szinetár elvesztette józan ítélőképességét. Érvelési rendszere, amely 1947-ben az ifjú kommunisták között kivívta Boldizsár Iván elismerését, mára teljesen anakronisztikus: Szinetár a külvilág számára ellenőrizhetetlen infokra alapozza vélt igazát. Elismerésem a Magyar Nemzet munkatársának, aki először meri felvetni, hogy ami nyáron London külvárosában, egy hatodrangú egyetemi színpadon a Hunyadival történt, arra nem lehetünk büszkék. Szinetár reakciója: „A Timesban remek kritika jelent meg az előadásról, azért az mégis valami.” Ha magának ez valami, akkor szégyellje magát jóember!!

2068 KáeFTé 2003-10-17 14:17:49
Kedves Emberek! A látszat csal, hányszor mondjam nektek. Szinetár úr becsületes, őszinte és negyven éve kipróbált vezető. Nem vele és társaival van baj, az összeférhetetlenség és cselekedni tudás lakmuszpapírjában a hiba. Szeressétek őt nagyon. Utána a vízözön. Legyen szép hétvégétek!

2067 t 2003-10-17 13:49:58
t

2066 jegenye 2003-10-17 13:45:10
Távol álljon tőlem, hogy egy szikrányit is marasztalni kívánnám a Szinetár-vezetést! Isten ments! Csupán egyetlen dologtól tartok: Győriványiék esetleges visszahelyezése véleményem szerint nem fogja meghozni azt a nyugodt légkörű, megbecsült, komoly, minőségi művészi munkát, amelyből azok a jó előadások születhetnének, amelyekre mindannyian vágyunk. Mert kérem, ez a lényeg... Nem az, hogy ki mennyit harácsolt, vagy ki kinek kedvezett méltánytalanul, vagy hogy melyik haver cége járt jól. A közönségnek kellene itt jól járni. Ez lenne a színház létének egyetlen értelmes célja... Szóval, kedves Kertész: az én kertemben legszívesebben sem a pondrót, sem a vakondot nem tűrném meg! (talán kéne egy jó kertész :-)

2065 jegenye 2003-10-17 13:44:51
Távol álljon tőlem, hogy egy szikrányit is marasztalni kívánnám a Szinetár-vezetést! Isten ments! Csupán egyetlen dologtól tartok: Győriványiék esetleges visszahelyezése véleményem szerint nem fogja meghozni azt a nyugodt légkörű, megbecsült, komoly, minőségi művészi munkát, amelyből azok a jó előadások születhetnének, amelyekre mindannyian vágyunk. Mert kérem, ez a lényeg... Nem az, hogy ki mennyit harácsolt, vagy ki kinek kedvezett méltánytalanul, vagy hogy melyik haver cége járt jól. A közönségnek kellene itt jól járni. Ez lenne a színház létének egyetlen értelmes célja... Szóval, kedves Kertész: az én kertemben legszívesebben sem a pondrót, sem a vakondot nem tűrném meg! (talán kéne egy jó kertész :-)

2064 Guardian 2003-10-17 12:48:45
Az utóbbi időben az Operaház jelenlegi és egykori vezetőinek összeférhetetlenségét sugalló adathalmazt tettek közzé. Nyilván többekben felmerült, hogy ha az összefüggések összeférhetetlenségre utalnak, miért nem intézkedik valaki (mit csinál a felettes szerv, mit csinál az intézményi belső ellenőrzés). Volt aki feljelentésért kiáltott, volt aki úgy gondolta, ha ez a dolog a mai napig fennállhat, akkor az csak az illetékes vezetők – az Operában a főigazgató (Szinetár Miklós), a főigazgató esetében a munkáltatói jogot gyakorló Miniszter (I. kinevezésekor Magyar Bálint, II. alkalommal Görgey G.) – tudtával és jóváhagyásával történhet(ett). A helyzet az, hogy a felügyeleti jogok gyakorlója (a NKÖM), és annak illetékes főosztálya (az Ellenőrzési Főosztály) Szinetár Miklós első igazgatói periódusa alatt (1996.06.01 – 2001.05.31) két alkalommal végzett ellenőrzést színházban. Az elsőt 1997-ben, a másodikat 2001 májusában. Az 1997. október 27-én befejezett vizsgálat kifogásolta egyes operai vezetők és cégeik, valamint az Operaház (mint megrendelő) kapcsolatát, és felkérte a színházat a helyzet rendezésére. A színház ennek nyomán nyilatkozatot kért az érintett dolgozóktól. Négy évvel később a NKÖM és a Hungaro Audit Kft végezte a második vizsgálatot. A vizsgálat eredményét tartalmazó Összefoglaló jelentés ezt írja az összeférhetetlenséggel kapcsolatban: „A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 43-44.§-a előírja, hogy a közalkalmazott munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítését köteles bejelenteni.” A munkáltató „összeférhetetlenség esetén a további jogviszonyt nem engedélyezi, vagy megtiltja. A bejelentésnek olyan részletesnek kell lennie, hogy abból a munkáltató el tudja dönteni, összeférhetetlenség áll-e fenn vagy sem. Az Intézmény vezető állású közalkalmazottaitól összeférhetetlenségre vonatkozóan nyilatkozatot kért, mely szerint nem végeznek olyan munkát mely az Operaház tevékenységével ellentétes lenne, továbbá, hogy a változásokat be fogják jelenteni. A megtett nyilatkozatok nem alkalmasak arra, hogy a munkáltató el tudja dönteni, hogy a nyilatkozó valóban nem összeférhetetlen. A 150/1992.(X.20.) Kormány rendelet 6-10.§-a alapján nem bízható meg magasabb vezető vagy vezető beosztással az a közalkalmazott, aki az intézmény fő tevékenységével azonos, illetve hasonló vállalkozói tevékenységet végez, vagy tagja ilyen tevékenységet végző és az Intézménnyel gazdasági kapcsolatban álló gazdasági társaságnak. Az Operaház Kollektív szerződésének 10.§ d. pontja szerint a kinevezési okmányba kell foglalni a munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítésére irányuló esetleges kikötéseket. A szúrópróbaszerűen kiválasztott vizsgált kinevezések egyike sem tartalmazott erre vonatkozó kikötéseket. Összességében megállapíthatjuk, hogy az Intézmény a vezetőktől beszerzett nyilatkozatokkal az összeférhetetlenség vizsgálatát csak formálisan végezte, érdemben nem vizsgálta. A közalkalmazottak más munkaviszony létesítésére vonatkozó bejelentési kötelezettségének teljesítésére nem fordít figyelmet. A bizonylatok felülvizsgálata alapján a kifizetések bizonylataiból megállapítást nyert, hogy több esetben történ kifizetés az Intézmény alkalmazottjának gazdasági társasága által kiállított számlákra .(Borsa és Társai Bt, Bravisssimo Art Management Bt, BOAVI Kft, Világsztárok Produkciós Kft, stb).

2063 WiseGentleman 2003-10-17 12:48:13
Jegenye, csakúgy, mint az angol közmondást tartja: \"Beware what you wish for.\" Mindenesetre, bármilyen negatív értelemben szóltam a múltban Győriványiról, Szinetárért egy könnycseppet nem fogok ejteni.

2062 WiseGentleman 2003-10-17 12:30:52
Jegenye, csakúgy, mint az angol közmondást tartja: \"Beware what you wish for.\" Mindenesetre, bármilyen negatív értelemben szóltam a múltban Győriványiról, Szinetárért egy könnycseppet nem fogok ejteni.

2061 podravka 2003-10-17 12:29:50
Astala vista, Miki!!! :-))

2060 Benő 2003-10-17 12:20:06
Emberek, hát a legnagyobb bizniszmen 10 évig maga a gazdasági igazgató volt. A pénzügyi törvényesség egyik őre. Ez hogy lehet? Mivel téveszthette meg Szinetár urat?

2059 cincogi 2003-10-17 12:16:30
Ez az, tudtommal Locsmándi és Győriványi ügyében nem népszavazás (melyik rossz a rosszabb?) fog dönteni hanem Bíróság. A jegeny-féle propagandát Szinetár is nyomja: \"jó, jó bajok vannak, de nála csak rosszabb jöhet\". Hát neki biztos rossz lenne. Nem tudna többé utazgatni, + a fémillós heverőjén szerepet osztani, stb…

2058 kertész 2003-10-17 12:12:00
Nehogy már ijesztgetni tessék Jegenye kérem! Ha a pondró helyébe a vakondok költözne is, a pondró attól még pondró marad. Nem való a kertbe.

2057 cintula 2003-10-17 12:03:35
Miklóskám, báró Bánffy is szerette a pálinkát. Ugorgyék be hozzánk egy búcsú kupicára! ;-)

2056 jegenye 2003-10-17 11:59:51
Kedves Mindenki! Érdeklődéssel olvasom fórumotokat, sok mindenben egyetértünk... A Szinetár gárda valóban igen nagyon kártékony tevékenységet űz-űzött, de: Kicsit erőltessétek meg a memóriátokat! A Győriványi-társaság sem volt jobb a Deákné vásznánál. Nehogy a mostani nyomorotokban úgy látsszon, hogy Győriványi maga volt a Grál lovag! Ha visszasírjátok az előző vezetést, amelyet anno annyira gyűlöltetek, igyázzatok, mert megvan rá az esély, hogy megkapjátok!

2055 szanyi 2003-10-17 11:50:48
A MN-cikk végén említett „köpködés” ügyében annyit mondanék, hogy kettejük (hármójuk) vitáját nem Győriványi vitte be a színházba. Locs és GyRGy tudomásom szerint sosem próbálta a Házban mások előtt égetni őt. [u]Szinetár volt az[/u], aki már a tavaly júniusi évadzárón gúnyosan bírálta elődeit, az idei Évadnyitón hasonlóképpen, és azóta nincs olyan társulat előtti megjelenése, hogy a két vezetőt ne anyázná. Szerintem nem kéne várnia a további pénzelvonásra. Astala vista, baby…..

2054 Búbánat 2003-10-17 11:33:48
Tegnap este, amikor Szinetár Miklós megjelent (Harangi Mária oldalán) mint rendező fogadni a tapsokat, annak hőfoka – úgy érzékeltem – nem hogy emelkedett volna, inkább alábbhagyott. Petrovics pedig azonnal elhagyta a páholyát, ahogyan lement a függöny. Bizonyára nem akart ennél a várható malőrnél szemtanú maradni.

2053 Caligula 2003-10-17 11:32:33
Azt mondja, hogy a komoly átszervezésre nem tartja magát alkalmasnak. Ez stimmel. Aztán odamond (megszokott). Ezt viszont nem értem: \"nyáron a színház zárva van – időnk sem volt rá, hogy lépjünk az ügyben\" Ki mondta, hogy menjen el három hónapra nyaralni? Az igazgató bemehet dolgozni, senki sem fogja visszatartani. Kirohan és visszavonul. Elgondolkoztam, milyen ordítozás lenne egy szembesítéskor...

2052 cabernet 2003-10-17 11:13:46
Igazgató úr nincs magánál. ([url]http://www.mn.mno.hu/index.mno?cikk=176455&rvt=9&s_text=Szinet%E1r&s_texttype=;Magyar Nemzet[/url])

2051 info 2003-10-17 10:24:51
[u]Egykori vezető állású operai közalkalmazott üzleti érdekeltségei[/u]*: Név: Dr VENCZEL Sándor Funkció: gazdasági igazgató(igazgatóhelyettes?) (1990.január - 2001.június) Felelősség, befolyás, döntési kör: költségvetés, gazdálkodás, számvitel, ellenjegyzés (megrendelések, kötelezettségvállalások), stb. [u]A volt gazdasági igazgató érdekeltségei[/u]: Dessex Kft, Flave Bt, HB Invest Rt, Hungarofruct Kft, Hungaroton Music Rt, General Finance Rt, Joinvestment Kft, SáFár-PVZ Rt, TGT Kiadói Kft, Waldeck Kft, Kompenzáció Kft [u]A cégek főbb tevékenységi köre[/u]*: DESSEX Kereskedelmi, Vállalkozói és Befektetői Művészeti Kft Alapítva: 1990.12.10. Tag: 1990.12.10 – 1994.01.04 Tevékenységi kör: – Hangfelvétel kiadásaHangfelvétel sokszorosításaKözvetítői nagykereskedelemKülkereskedelemEgyéb vegyes kiskereskedelemTextil nagykereskedelemTextil kiskereskedelemRuha, lábbeli nagykereskedelemLábbeli, bőráru kiskereskedelemRuházati és textil kiskereskedelemVegyi áru kiskereskedelemKulturcikk kiskereskedelemBútor, háztartási cikk kiskereskedelmeKözúti teherszállításEgyéb szárazföldi teherszállításPiac- és közvéleménykutatásKönyv, újság, papíráru kiskereskedelem FLAVE Kulturális, Pénzügyi és Szolgáltató Bt Alapítva: 1996.11.01... Tag: 1996.11.01. - .... Tevékenységi kör: – Könyv, zeneműkiadásSzemélyi használati és fogyasztási cikkek kölcsönzéseHirdetési tevékenységÜzletviteli tanácsadásElőadóművészeti tevékenység HB INVEST vagyonkezelő Részvénytársaság Igazgatósági tag: 1997.08.26. – 2000.05.29. Tevékenységi kör: – Hangfelvétel kiadásKözúti járműkereskedelemKözúti járműalkatrész kiskereskedelemVegyes cikk nagykereskedelemKözvetítői nagykereskedelemKülkereskedelemKulturcikk kiskereskedelemHasználtcikk kiskereskedelemAdatfeldolgozásSzoftverkészítés, -szaktanácsadás, és -ellátásHangfelvétel kiadásIroda- és számítógépjavítás, karbantartásFényképészet, videofelvétel készítésFilmgyártásFilmforgalmazásFilmvetítés HUNGAROFRUCT Kereskedelmi Kft: Tag: 2000.09.12. - ... Tevékenységi kör: – Közvetítői nagykereskedelemKülkereskedelemÉlelmiszer kiskereskedelemVegyi áru kiskereskedelemÉttermi cukrászdai vendéglátásSaját vagy bérelt ingatlan hasznosításaVegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem GF GENERAL FINANCE Pénzügyi Rt Felügyelőbizottsági tag: 2001.06.25. - ... Tevékenységi kör: – Közvetítői nagykereskedelemKülkereskedelemHirdetési tevékenységGabona- vetőmag- takarmány nagykereskedelem HUNGAROTON Music Rt Felügyelőbizottsági Tag: 1995.11.27. – 1999.12.23. Tevékenységi kör: – Könyv- és zeneműkiadásHangfelvételek kiadásaKülkereskedelemIparcikk jellegű vegyes kiskereskedelemKulturcikk kiskereskedelemBútor, háztartási cikk kiskereskedelmeKönyvtári, leváltári tevékenység JOINIVESTMENT Ingatlan-Befektetési Kft Felügyelőbizottsági Tag: 1998.05.15. – ... Tevékenységi kör: – Közvetítői nagykereskedelemKülkereskedelemHirdetési tevékenységVillanyszerelésVíz- gáz fűtésszerelésEgyéb épületgépészeti szerelésPadló-, felburkolásFestés, üvegezésÉpületasztalos szerkezetszerelésIngatlan bérbeadása, üzemeltetése SáFár-PVZ Privatizációs Befektetési Rt Felügyelőbizottsági tag: 1994.12.29 - ... Tevékenységi kör: – HirdetésÜzletviteli tanácsadásMáshova nem sorolt, egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás TGT Kiadói, Nyomdai és Terjesztői Holding Kft Tag: 1993.08.17. – 1993.12.16. Tevékenységi kör: – Nyomdaipari termékek gyártásaNyomdaipari szolgáltatásKözvetítői nagykereskedelemVegyes cikk nagykereskedelemNyomdaipari termékek gyártásaIrodagépek és gépi berendezések, számítástechnikai berendezések kölcsönzése WALDECK Pénzügyi Tanácsadó Kft Tag: 1995.03.08. - ... Tevékenységi kör: – Külkereskedelmi képviselet, ügynöki tevékenységVegyes iparcikk nagykereskedelemVegyes iparcikk kiskereskedelemHáztartási és kozmetikai vegyiparKülkereskedelemKözvetítői nagykereskedelemSaját vagy bérelt ingatlan hasznosítása KOMPENZÁCIÓ Befektetési és Tanácsadó Kft Felügyelőbizottsági Tag: 2002.04.02 - ... Tevékenységi kör: – HangfelvételkiadásUtazásszervezésHirdetésTakarítás, tisztításTitkári, fordítói tevékenységHírügynökségi tevékenységPiac- és közvéleménykutatásHírügynökségi tevékenységFényképészetMűvészeti kiegészítő tevékenység * Készült a Momuson, az Operaház évkönyveiben, és a Cégjegyzékben található információk alapján.

2050 Zsolt 2003-10-16 21:16:58
K. Veronika a Parlamentben azt is elmondthatta volna, milyen érzés felvenni éveken keresztül a fizetést úgy, hogy nem csinál semmit. Munkavégzés nélkül fizetik és foglalja más munkaképes művész elől a helyet. Úgy látszik a színpadi hitelesség a színpadon kívül az ő esetében sem jelent morális hitelességet.

2049 zizi 2003-10-16 17:15:12
Ja, hát ha nem is kell énekelni, úgy én is lehetek itt operaénekes!! Kinél lehet jelentkezni? Tudja valaki mivel lehet többet keresni: ha 40 szerepet nem énekel az ember vagy ha 15öt?

2048 Dagobert III 2003-10-16 14:05:18
56 fő közalkalmazottként foglalkoztatott magánénekes előírt és teljesített fellépésszáma 1999/2001-ben (a teljes m.é. létszám 89 fő): Airizer Csaba -, 24 Albert Tamás 40, 15 Ambrus Ákos 40, 34 Ardó Mária 30, 17 B. Nagy János 10, 0 Balatoni Éva 40, 6 Bazsinka Zsuzsanna 30, 8 Berkes János 25, 16 Bokor Jutta 25, 19 Clementis Tamás 45, 16 Csányi János 50, 27 Csonka Zsuzsanna 30, 5 Daróczi Tamás 25, 14 Derecskei Zsolt 30, 27 Egri Sándor 20, 37 Fekete Veronika 25, 7 Felber Gabriella 30, 11 Fokanov Anatolij -, 21 Fried Péter 40, 24 Fülöp Zsuzsanna 40, 8 Gárday Gábor 30, 16 Kertesi Ingrid -, 13 Kincses Veronika 20, -! Király Miklós 50, 10 Kovács Annamária 20, 24 Kováts Kolos 15, 13 Kukely Júlia 30, 9 Laczó András 30 26 Leblanc Győző 30, 7 Lózsy Bíró János 30, 37 Lukin Márta 40, 2 Markovics Erika 40, 21 Martin János 35, 19 Megyesi Schw. L. 50, 23 Misura Zsuzsanna 25, 6 Molnár András 15, 8 Mukk József 22, 11 Németh Judit 35, 9 Németh Gábor 35, 15 Ötvös Csaba 15, 24 Pánczél Éva 35, 12 Pataki Antal 35, 37 Pelle Erzsébet 30, 24 Péter Anikó 40, 8 Póka Balázs 35, 12 Polgár László 10, 6 Szvétek László 50, 25 Tas Ildikó 30, 20 Temesi Mária 25, 8 Tokody Ilona 15, 8 Tóth János 30, 12 Ulbrich Andrea -, 6 Vághelyi Gábor 30, 24 Wendler Attila -, 10 Wiedemann Bernadett 20, 14 Zempléni Mária 20, 9

2047 Talabér 2003-10-16 12:00:08
Jól látom, Szinetár 1996. június 1-jével létrehozott stábjának minden tagja \"cégezik\" (Fülöp, Harangozó, Kiss, Borsa, Dr Kónya). Vencel gazdasági igazgatót örökölte Szinetár, ám róla se kéne megfeledkezni...

2046 info 2003-10-16 10:49:28
[u]egykori operai közalkalmazott rendező (...-2001?) üzleti érdekeltségei[/u]*: Név: KERÉNYI Miklós Gábor a közalkalmazott (valószínűsíthető) tevékenysége: rendezői tevékenység (díszlet-, jelmez- koncepció, javaslat, kivitelezőkre, beszerzési helyekre, stb). [u]a közalkalmazott üzleti érdekeltségi[/u]: KGM Bt, Franker 2000 Bt [u]A cégek főbb tevékenységi köre[/u]*: KGM Kulturális Szolgáltató Bt: Alapítva: 1992.05.01. Tevékenységi kör: – Előadóművészeti tevékenységKözösségi-művelődési tevékenység Máshova nem sorolt egyéb szórakozató tevékenység Franker 2000 Kulturális, Szolgáltató és Kereskedelmi Bt: Alapítva: 2001.10.19. Tevékenységi kör: – Ruházat, lábbeli, bőráru nagykereskedelemRuha, lábbeli nagykereskedelemMunkahelyi étkeztetésEgyéb nyílt árusítóhelyi vendéglátásAlkotó és előadóművészet * Készült az Momuson és a Cégjegyzékben található információk alapján.

2045 statko 2003-10-16 09:20:20
A közalkalmazott munkaviszonyban foglalkoztatott magánénekesekkel készített szerződésekben a meghatározott fellépésszám 10 és 50 mozog. Egyeseknél nem határoztak meg fellépésszámot. Az utóbbi 10 évben rendszeresen előfordul, hogy a művészek a tervezett fellépésnél kevesebbet, sokszor lényegesen kevesebbet teljesítenek. A megatározott számú fellépéssel kinevezettek esetében túlteljesítés is van példa, de ez több év átlagában sem jellemző. A közalkalmazott munkaviszonyban foglalkoztatott magánénekesek előírt fellépésszáma 2001-ben (létszám 89 fő, a minta 56 főt mutat): Airizer Csaba - Albert Tamás 40 Ambrus Ákos 40 Ardó Mária 30 B. Nagy János 10 Balatoni Éva 40 Bazsinka Zsuzsanna 30 Berkes János 25 Bokor Jutta 25 Clementis Tamás 45 Csányi János 50 Csonka Zsuzsanna 30 Daróczi Tamás 25 Derecskei Zsolt 30 Egri Sándor 20 Fekete Veronika 25 Felber Gabriella 30 Fokanov Anatolij - Fried Péter 40 Fülöp Zsuzsanna 40 Gárday Gábor 30 Kertesi Ingrid - Kincses Veronika 20 Király Miklós 50 Kovács Annamária 20 Kováts Kolos 15 Kukely Júlia 30 Laczó András 30 Leblanc Győző 30 Lózsy Bíró János 30 Lukin Márta 40 Markovics Erika 40 Martin János 35 Megyesi Schw. L. 50 Misura Zsuzsanna 25 Molnár András 15 Mukk József 22 Németh Judit 35 Németh Gábor 35 Ötvös Csaba 15 Pánczél Éva 35 Pataki Antal 35 Pelle Erzsébet 30 Péter Anikó 40 Póka Balázs 35 Polgár László 10 Szvétek László 50 Tas Ildikó 30 Temesi Mária 25 Tokody Ilona 15 Tóth János 30 Ulbrich Andrea - Vághelyi Gábor 30 Wendler Attila - Wiedemann Bernadett 20 Zempléni Mária 20

2044 kalahari 2003-10-16 01:57:17
Pataki? Ha-ha-ha... Nagy tehetség kell hozzá, hogy valaki egy kétmondatos szerepben is megmutassa abszolút tehetségtelenségét. Neki sikerült :-(

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.