Bejelentkezés Regisztráció

Egyéb

Egyéb

2004-10-18
--té.pé--

9/11 - van-e, ki e két számot, ebben a formában nem ismeri? Embléma lett. John Adams a New York-i katasztrófa első évfordulójára kapott megbízást egy hangzó emlékmű felállítására.

Egyéb

2004-06-28
--té.pé--

A dudások az európai hiedelem szerint különös szerzetek voltak. Ezen nincs mit csodálkozni, ha tudjuk, hogy már maga a dudajáték megtanulása is csak ördögi segedelemmel volt lehetséges.

Egyéb

2004-04-20
--té.pé--

A lemez címadó műve, a Snatches of a conversation a szerző elképzelése szerint egy kávéházi beszélgetésfoszlány feldolgozása. Az asztalok közt szabadon sétálgató pincért egy kéttölcséres trombita személyesíti meg.

Egyéb

2004-04-13
-- kegy --

A lemez egy kicsit olyan, mint a Mátyás királyos meséből az okos lány, aki hozott is, meg nem is, adott is, meg nem is: anélkül tekinti át az elmúlt húsz évet, hogy mindent bele akarna préselni a válogatásba.

Egyéb

2004-04-09
-Dauner Nagy István-

Mozart C-dúr, \"Koronázási\" miséje itt nem koncertprogram, és nem hanglemezprodukció. \"In situ\" hallgathatjuk meg, a liturgia részeként - a Szent Péter Székesegyházból.

Egyéb

2003-11-03
-DNI-

A Hungaroton honlapján a \"Gyászzenék\" főcím alatt, zárójelben a \"Gyász és vigasz\" alcím is szerepel. A saját kezemben tartott példányon sem kívül, sem belül a füzetben, nem látok ilyen kiegészítést.

Egyéb

2003-10-29
-Széphegyi-

Az 1995 óta Magyarországon élő, örmény származású Yengibarjan olyan érzéki finomsággal kezeli hangszerét, olyan távol áll tőle minden magamutogatás, hogy ezt a fajta zenei alázatot tanítani kellene.

Egyéb

2003-08-18
-Kerékgyártó György-

Nem kis meglepetést okozott a tavalyi évben, amikor a muzsikus- és alkotótársak nyilvánosan bejelentették: szakítanak a médiával. Kiszálltak. Ami koránt sem jelenti azt, hogy az After Crying megszűnt volna létezni. Sőt.

Egyéb

2003-08-12
-Szilgyo-

Köztudomású, hogy a nagy K, a világ első számú hanglemez-dirigense szerette az összes létező, a komolyzenéhez köthető műfajban kipróbálni magát. Természetes hát, hogy az opera és a zenekari muzsika mellett az operett sem maradhatott ki.

Egyéb

2003-07-17
-- kegy --

Az African Rhythms célja, hogy közös pontokat keressen a pigmeus zene és az azt jól ismerő Ligeti György darabjai között. A CD-re felkerült két jól ismert Reich-kompozíció is, hiszen az ő munkáiban éppen úgy kimutatható az afrikai zene hatása.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.