Bejelentkezés Regisztráció

Egyéb

Egyéb

2009-04-17
-BaCi-

Kodály nyelvezete sokkal érthetőbb a nagy tömegek számára, mint Bartóké, azonban nem illeszkedik olyan magas szinten a komolyzene nemzetközi nyelvezetébe. Borbély Mihály és zenésztársai sokat tettek azért, hogy Kodály is bekerüljön az őt megillető helyen a világ tudatába.

Egyéb

2009-03-18
-kobzos55-

Az 1970-es években az addig avantgárd komponistaként jegyzett Penderecki egyre hagyományosabb darabokat kezdett írni. Az EMI albuma mindkét korszakból mutat be műveket, igen érdekesen a később keletkezettekkel kezdve.

Egyéb

2008-11-17
-BaCi-

Nem állíthatjuk, hogy az itt hallható szerzők mindegyike zseniális mesterműveket hozott volna létre, ha hagyják kiteljesedni. De annyi bizonyos, hogy mindegyikük tehetséget, kitartást kapott az Égiektől, és műveltséget, tudást a Földiektől.

Egyéb

2008-07-11
-BaCi-

A magyar népi énekstílusban is jelen lévő torokhangot a spanyol cigányzene előadói mesterfokon alkalmazzák. Nem szabnak gátat érzelmeiknek. Legalább itt, a zenében nem.

Egyéb

2008-05-23
-- dni --

A két korong a jubileumi hangversenyeken készült felvételeket tartalmazza, és elmondható: ez egy fajsúlyos, komoly, és jelentős zeneszerző fajsúlyos, komoly és jelentős hanglemeze.

Egyéb

2008-05-09
-SzJ-

Bár ez a lemez sem feltétlenül azokat a filmeket idézi fel, melyeket mi „nagynak” gondolunk, vagy zenéjüket jónak tartjuk, panaszra nem lehet okunk, ráadásul az előadással sincs gond.

Egyéb

2007-09-12
-Johanna-

Ha nyitottak vagyunk az újdonságokra, jó ötletnek tarthatjuk Bach zenéjét kubai ritmushangszerekkel társítani. De sajnos ezen a lemezen nem találtam sem újdonságot, sem jó ötleteket.

Egyéb

2007-07-31
-Kerékgyártó György-

Elképzelte már ön, hogyan szólhat egy Van Gogh-festmény, vagy egy Naomi Campbell-fotó? Nem? Akkor tartson velünk Iannis Xenakis univerzumába! Kalandra fel!

Egyéb

2007-06-08
-BaCi-

Ahogy Vukán fogalmaz: műveiben \"a klasszikus indíttatás\" és a \"jazz-zenészi gyakorlat\" keveredik, hogy \"valami mást\" tudjon nyújtani a komolyzenébe belefáradt pályatársaknak.

Egyéb

2007-04-25
-Szilgyo-

Sondheim ebben a művében az együttélés és a magány kőkemény kérdéseit feszegeti, szórakoztató formában, gyakran fülbemászó muzsika és hajszálpontos, találó dalszövegek kíséretében.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.