Bejelentkezés Regisztráció

Egyéb

Egyéb

2003-06-12
--té.pé--

Stéphane Grappelli és Yehudi Menuhin egy tévéshowban került össze 1971-ben. A közös improvizáció annyira jól sikerült, hogy az EMI rövidesen történetének egyik legnagyobb kasszasikerét adhatta ki lemez formájában. S ha egy üzlet egyszer beindul...

Egyéb

2003-05-30
-Tóth Péter-

Olyan ez a lemez, mint egy lexikon. Azt sem olvasgatjuk elalvás előtt, de előkapjuk, ha valami számunkra fontos adatnak, eseménynek, kifejezésnek akarunk utánanézni.

Egyéb

2003-05-27
-Sz. J.-

Tudja valaki kapásból, hogy mekkora Prokofjev életműve?
Persze: nagy.
A most megjelent emlékkiadás 23 CD-n kínál 23 órányi zenét a zeneszerző életművéből.

Egyéb

2003-05-19
-- kegy --

Igyekszem jóindulatú lenni, de még így is kénytelen vagyok leírni: ez a frissen rögzített 57\' 27\'\' maga a tömény unalom. Ennek okát semmiképpen sem a zenészek felkészültségében, a felvétel minőségében vagy effélékben kell keresnünk. Hanem miben?

Egyéb

2003-04-15
-Kerékgyártó György-

A sangam hindi kifejezés, összejövetelt, együttlétet, találkozási pontot jelent. A cím tökéletesen jellemzi a lemez anyagát, hiszen a négytételes művet a vonósokból, fúvósokból és zongorából építkező Michael Nyman Band mellett az indiai zene legismertebb művészei adják elő.

Egyéb

2003-01-27
-- kegy --

A CD-n szereplő archív felvételek ma már fellelhetetlenek, csak néhányuk jelent meg újrakiadásban. Ilyen jellegű válogatás pedig eddig nem látott napvilágot Magyarországon.

Egyéb

2003-01-13
-- kegy --

A klezmer és az izraeli folklór interpretációjához mindkét hagyomány és az ezeket tükröző játékmód pontos ismerete szükségeltetik. A Sabbathsong ebben a tekintetben a könnyebbik utat választotta: feldolgozásokat játszik.

Egyéb

2002-11-10
-Széphegyi Arnold-

A kiadó nem árul zsákbamacskát, hiszen az album címében egyértelműen jelzi, hogy jazz kiadványról van szó, de nyilvánvalóan számít a Perlman vagy Previn rajongók táborára is.
Mármint azokra, akik a két muzsikust nem az éjszakai bárok világából, hanem a legnagyobb koncerttermekből ismerik.

Egyéb

2000-08-14
-Tóth Péter-

A dolog valahogy úgy kezdődött, hogy egy még iskolás fiatalember, bizonyos Mihály Dénes 1916-ban kifejlesztett szabadalma a Projectophon, alkalmassá tette a kép és a hang egyidejű rögzítését a kamerában. Ez a találmány megteremtette az elméleti lehetőségét annak, hogy Magyarország a húszas években a hangosfilmgyártás központja legyen.

Egyéb

2001-01-07
-NN-

Eloquence = ékesszólás; ez a neve annak az olcsó CD-sorozatnak, amelyet a Universal Music - volt Poligram hanglemezkiadó cég, a Decca, a Deutsche Grammophon és a Philips tulajdonosa indított.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.