Bejelentkezés Regisztráció

Vokális művek

Vokális művek

2012-04-04
-Balázs Miklós-

Ha hangja kissé fényét is veszítette, Fleming fölényes technikai tudása inkább mélyült, mintsem bomlott volna, s ugyanazzal a művészi professzionalizmussal olvassa a raveli impresszionizmust, ahogyan Messiaen és Dutilleux különös, metsző modulációit.

Vokális művek

2011-12-22
-- zéta --

Szükségeltetik egy kellően sokoldalú énekesnő, Christine Schäfer pedig ilyen. A pályakezdés évein már régebben túljutott művésznő egyaránt énekel Cherubinót és Konstanzát, vagy, hogy szerzőt említsek: Händelt és Messiaent.

Vokális művek

2011-12-20
-- zéta --

Kincses hangvétele ab ovo hozza Susanna legfőbb jellemzőit: kedvesség, huncutság, némi cserfességgel és jótékony női furfanggal feltupírozva, mindez szerelemmel, sőt erotikával átitatva. De ez együtt csak akkor hatásos, ha az arányok is tökéletesek. Márpedig Kincses Veronika nagy titka ebben a szerepben, hogy mindenből csak épp egy csipetnyi van. Annyi, amennyi pont elegendő.

Vokális művek

2011-11-25
-Szilgyo-

Furlanettónak nem volt könnyű dolga, mert nem csak az igen erős konkurenciával, hanem képletesen szólva saját démonaival is meg kellett vívnia. Nevezetesen: levetkőzni a több mint 30 éves pályafutása alatt óhatatlanul az éneklésére tapadt operai manírokat. Ez pedig, lássuk be, szinte lehetetlen vállalkozás.

Vokális művek

2011-11-14
-- zéta --

Önsajnáltató hangnem, leheletnyi és óvatoskodó frázisok, köldökbámulás. A látszólag érzékeny hangadás becsapós, mert Vittorio Grigolo mindent ezzel a túl puha, mondjuk ki: finomkodó attitűddel fog meg, ami az első számnál még tetszik, a másodiknál már kicsit egysíkú, a harmadiktól kezdve pedig unalmas.

Vokális művek

2011-09-07
-Szilgyo-

Az első pillanattól nyilvánvaló volt, hogy fölényes magabiztossággal lesz úrrá az új lemeze jelentette vokális kihívásokon, még akkor is, ha olyan területekre is merészkedik, amelyekre korábban soha.

Vokális művek

2011-08-15
-Johanna-

...azon kapom magam, hogy az ablakon kibámulva a felhők bodrozódásában gyönyörködöm de Niese művészete helyett, meg azon bosszankodom, hogy pont a csúcsponton lesz hamiskás, és ugyan már miért nem hallja ezt senki abban a stúdióban.

Vokális művek

2011-08-11
-- zéta --

Ha a lemez legfőbb értékét egy mondatban kell meghatározni, az a zongorista-karmester mély affinitása Mahler gondolkodása iránt. Daniel Barenboim érzi, és zenekarán, a Chicagói Szimfonikusokon keresztül velünk is éreztetni tudja Mahler világát.

Vokális művek

2011-08-02
-- zéta --

A dalok mellett a lemez másik nagy felfedezése a fiatal baritonista, Orendt Gyula, viszont amilyen váratlan és kellemes meglepetést jelentett az ő produkciója, épp oly csalódást okozott Wiedemann Bernadett.

Vokális művek

2011-07-12
-Johanna-

Caldara alibinek használta fel István király történetét. Az oratórium szövege ugyanis leginkább egyfajta üzenetként szolgált XI. Kelemen pápa számára, aki nem volt hajlandó áldását adni VI. Károly uralkodásához.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.