Bejelentkezés Regisztráció

Momus társalgó

813 Megén 2009-04-14 09:53:23 [Válasz erre: 812 Megén 2009-04-14 09:49:06]
Ja és szólásszabadság, meg ombudsman, meg írói munkásság, meg ilyen-olyan bizottság máshol védje a disznókat. Kiváncsi vagyok, hogy ha valakit az aljas beírások miatt törölnek innen egyszer s mindenkorra, hova megy panaszra? Ki hallgatja meg? Na és ki ad neki igazat? Oda mehet!

812 Megén 2009-04-14 09:49:06
Húsvét előtt jól belecsaptam a lecsóba, aztán eltávoztam, most olvasok újra. Sok pénzbe kerül az a szűrő, ami az első disznóságnál ledobja, és többet be sem engedi az illetőt? Lehet ez nem csak szoftver, hanem ember is, aki szűr és kockás papírra felírja, majd letiltja a bejövetelt. Amikor már ötszázadszor bejön, de rögtön kidobják, abbafejezi. Naív ötlet? Vagy megszüntetni a politizálós fórumot, és ha valahova máshova beteszi a lábát, sutty! azonnal törölni. Leállok a fantasztikus javaslatokkal. De azt minden jó érzésű embernek ajánlom, hogy most inkább mi lepjük el a fórumokat.

811 Kúp Flóris 2009-04-13 17:24:47 [Válasz erre: 810 álmodó 2009-04-13 17:19:05]
Akkor Kedves Álmodó (-s) Tavaszi zsongást és megújhodástot (sok arany tajcsival és ér- zen-nel) kívánok a husivéth alkalmábul:)

810 álmodó 2009-04-13 17:19:05 [Válasz erre: 809 Kúp Flóris 2009-04-13 17:00:02]
Szia Kedves Flóris! Nem köll- ni, nem szeretem. :-)

809 Kúp Flóris 2009-04-13 17:00:02 [Válasz erre: 808 álmodó 2009-04-13 16:55:45]
Naszja Álmi ! Most köll-ni, szólda, hidegzuhany vagy locsoló- cső?:)))

808 álmodó 2009-04-13 16:55:45 [Válasz erre: 800 johanna 2009-04-12 17:38:39]
Kedves Johanna,igen. Nem sokat változtat a helyzeten. Nem TE, hanem az moderált, aki moderálhatott. Üdv neked is.

807 Kúp Flóris 2009-04-13 16:39:51 [Válasz erre: 802 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 18:20:46]
Új - Jé !!! A Jé/ pszí, vagy pszí-vessző futása a "tudat-hasadásodért" (vagy inkább ellen)! Muníczió Momonak! E (Energia,vagy mint Einstein) = m (mass) c 2(a fény terjedési .....,de ez esetünkben mellékes) A Relativításelmélet teóriájával azért bátorkodom előhozakodni, mert a marhavagonban szállított "Weiszman", és az elhaladó szerelvény mellett bőszen kérődző, szarvszimmetriájában sérült jószág paritás és nézőpont-különbözőségét, ékes bizonyságként emeli ki, az általuk pottyintott melléktermékek aerodinamikájának tükrében. Persze ez így önmagában is rettenetes nagy baromság, de annak érzékeltetésére talán megfelelő, hogy a szükségszerűségek megoldása előbb-utóbb kikényszeríti, hogy valaki felállítson egy elméletet, amelyből később törvény lesz, ha annak használhatóságát gyakorlati szakemberek visszaigazolják (a bádogosok, vízvezetékszerelők, jegyszedők, drótosok és húrkezelők felelőssége ezért nem elhanyagolható) Esetünkben - amit zseniálisan észre is vettél - a politikai homokozó létrehozása volt maga a hiánypótlás szükségének "törvénye" (az elmélet pedig, hogy izolálja a (kultúra)beviteli oldalait a politika súlytalan salakanyagaitól) - aminek érdekében született egy top' amely azonnal felborította az egyensúly normál vonalait, (gondolom még emlékszel az első "Kapavágásokra") egy határérték elérése pedig a szerkesztők gátépítési ingerenciáit aktivizálta. Hogy még kuszábban fogalmazzak, ebben a "magaskultúrájú ivóban" nem volt mellékheliség, pedig igény és a szükség'....., nos nem ragozom, az ivory tower "bottom pontjává" a pol.homi vált, és mint tudjuk a világunkban lassan az ingyenes toaletteket fel kell hogy váltsa a fizetős! (Véleményem szerint, már rég ki kellett volna hajítani azt az " 1 %-os kéregető bannert" az egyesület logója alól, mert egyes 3 diplomás tarhálók igényt tartanak a "befolyt közműdíjak összegére" (( érdekes a konkurenciánál vajon miért nem lejmolnak?Talán a kávéház szellemisége készteti őket erre a pofátlanságra)) Térjünk inkább vissza a példaként említett E - mint energia hasonlatomhoz. Gondold végig ! Mennyi energiát fektettél ennek a virtuális kávézónak a működésébe, hogy a gondolataiddal, véleményeddel, esetleg mások nézőpontján keresztüli ütköztetésekben tágítsd a közösség és a saját világképed, és megtaláld a belső harmóniádat a fórumok oldalain, ami csak egy kis töredéke ennek a "lapnak" Maga a café momus tiszteletre méltó Energiája hivatott ennek az összehasonlíthatatlan szellemiségnek a fenntartására és nem biztos, hogy figyelembe kell vennie a "tömegmegmaradás törvényét",ha egy-egy részecskéje különc pályaívet talál magának az annihiláció önálló elérésének érdekében. (Arra ott a fidi Newton-ja, a holdkóros háttérben leeső alma gyümölcshozamával) Kétségtelen,hogy az itteni ("momus")vezetők feladata fenntartani egy bizonyos értékrendet és a tevékenységek általános irányelveit, viszont bizonyos alapelveket bebetonozni azért nem célszerű, mert az olvasótábor önkéntes egyedeinek a fúrási, vagy robbantási ösztöneit kezdi el ez majd olykor-olykor csiklandozni és ez a szabálysértés önmagában is nagyfokú pofátlanság - a tudós matematikusok el is nevezték ezt uni -taritási válságnak. (Nekem a részecskeszámlálóm akkor kezdett el iszonyú gyorsan kattogni,amikor a "Kossuth-top-on "fanfár tubiczával" köszönt ez a válságkezelő, annak a ...Müller számlálónak, aki kezet fogott az akkori " Fletóval" - hát hol itt a rész(kecské)rehajló gerinc?) No mindegy! A közösség lehetőségei korlátlanok! Az olvasók, vagy az aktiv,vagy a passzív oldalon egy - egy klikkel szerintem képesek lennének megakadályozni ezt az" al'a gút effektust, (allesz majd guth) mert a "topfirkászok" exhibiczionizmusa a csendes többség kattintásaira rendes mederbe terelődne vagy kirívó esetben annullálódik Ennyit a husivéth alkalmábul Oszt a sphynx is itten lóg a szeren ezé' gyere vissza közibünk ! YÓ? MÓ ?

806 daunerni 2009-04-13 15:49:14 [Válasz erre: 805 sphynx 2009-04-13 15:16:24]
Oscar Wilde is azt mondta a halálos ágyán a ronda tapétának: "Egyikünknek mennie kell!"

805 sphynx 2009-04-13 15:16:24
Ja, én vagyok itt a főgonosz. Na, menjetek a p...!

804 Pancoletti 2009-04-13 13:05:50
Úgy tűnik- ha egyelőre csak kezdemény is, de- sikerrel járt a tegnapi veszekedés!...

803 pszí 2009-04-12 18:25:52 [Válasz erre: 802 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 18:20:46]
Nyugi Momo, én is kedvellek, komolyan! Másképp nem írtam volna, hogy sajnálnám, ha elmennél. Azt már nem tudom, hogy miért kedveltelek meg, de szeretlek. :-)

802 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 18:20:46 [Válasz erre: 801 pszí 2009-04-12 18:06:18]
"Bár, Momo is sokat kötözködik, többek között velem is." - Egyrészt ne keverd a csipkelődést a komoly kötözködéssel, amikor naponta leugatnak a véleményedért, zsidóznak, kommunistáznak, a francba/p.csába küldenek, bármit szólsz. Ezt én nem kívánnám neked. (Senkinek!) - Másrészt, veled itt sphynx foglalkozott, nem én. (Nekem végül is szimpi voltál ezzel az ártatlan zenemániáddal.) - Harmadrészt idejössz, heteken át naponta lenyomsz egy komplett rádióműsort (kommentárral), és még elvárod, hogy semmilyen reakció ne legyen...? :-)

801 pszí 2009-04-12 18:06:18
Én úgy látom, hogy a különböző "szakmai" fórumok rombolása/széthullása általános jelenség, sajnos. Társadalmunkban nagyon nagy problémák vannak, aminek a vetületét érezzük a fórumokon is. Rögtön hozzá kell tennem azt is, hogy a provokáció, a szándákos amortizálás általában csak egy pár fő nevéhez kapcsolódik, akik sok esetben több nick mögül szólnak. A fórum közönségének gerince csak azért "nem veszi fel" a kesztyűt, mert értelmetlennek találja. Legjobb megoldásként azt tudom javasolni a tisztelt fórumtársaknak, hogy tényleg ne foglalkozzanak a romboló szándékú, nem józanul gondolkozó, a névtelenséget kihasználó felhasználókkal. Sok esetben azt látom, hogy sokan egyáltalán nem veszik komolyan az oldalt, azaz szórakozó helynek tekinti, ahol provokációival, "beszólásaival" élvezi ki a világháló szolgáltatásait. Önmagában nem is baj, amikor valaki kellemes időtöltési igénnyel érkezik ide - ez jó, de az is jó lenne, ha figyelembe venné azt, hogy egy csak virtuálisan létező hely is képviselhet/jelenthet nagy értékeket/értéket. Én soha nem szóltam hozzá politikai témákhoz - és nem is fogok, mégis megtaláltak a kötözködők. Egyáltalán nem vettem komolyan őket, miután kiderült, hogy a közösség csendes része olyan, akik miatt érdemes itt maradni. Bár, Momo is sokat kötözködik, többek között velem is, mégis sajnálnám, ha elmenne. A tisztelt Szerkesztőknek viszont, egy általános, jól meghatározott moderálási koncepció kialakítását javaslom. Aztán, hallgasson inkább mindenki egy kis zenét, mondjuk MAHLERT, Schubertet, vagy a saját kedvenceket. ;)

800 johanna 2009-04-12 17:38:39 [Válasz erre: 798 álmodó 2009-04-12 17:05:33]
Kedves álmodó! Tudom, hogy ez nem sokat változtat a helyzeten, de én egyetlen egyszer sem moderáltam, moderáltam és moderáltam. Ugyanis moderálni csak egy napja tudok. Igaz, hogy azt írtam, ne vegyétek fel a kesztyűt, de nem rossz szándékkal írtam, hanem azért, mert nem láttam jobb megoldást. Vitatkozni ugyanis csak partnerekkel együtt lehet. Moderálni pedig - ismétlem - nem tudtam SENKIT! Üdv:johanna

799 szerk. 2009-04-12 17:13:07
Dear álmodó és Momo! Köszönjük a hozzászólást, valóban tanulságos mindkettőtöké. Mi is nagyon reméljük, hogy ez az állapot pozitív irányba változik. Addig is egy részlet a Politikai homokozóban tett szerk-megjegyzésből: "Tudjuk, eléggé rapszodikusan moderáltunk, de azt is, hogy akármit csináltunk, valaki mindig megsértődött. Ahogy DNI írta: a lap készítése helyett már minden energiája arra megy el, hogy feltakarítsa a hányást, és a végén mégis ő a felelős. Ne legyen titok: többen azt javasolják a munkatársak közül, hogy végképp szűnjön meg a politikai homokozó. Tekintve, hogy politizálás helyett itt már csak gyalázkodás folyik, ez érthető. Úgyhogy mi most egy kicsit várunk - a topik sorsa nem rajtunk múlik."

798 álmodó 2009-04-12 17:05:33
Ez pontosan igy van,kedves Momó. Eleget jeleztük, hogy egy ideje nem mennek a dolgok rendesen a "homokozó" miatt.Ugynazok szemétkednek, és verik szét a topicokat,nincs már beszélgetés sértegetés nélkül. Johanna kimoderált, kimoderált és kimoderált. Ha megvédtem magamt, ha csak irtam bármit. Azért mert csak. Nem rapszódikusan, hanem célirányosan. Amikor kérdést tettem fel a szerkesztőségnek ő válaszolt annyit, hogyha nem akarom hogy sértegessenek, ne irjak oda.Ennyi. Daunerni tanácsára elkezdtem volna irni oda, ahol egyébként nincs élet, tehát azonnali vlaszra sem nagyon számithatok Ezért irtam egy viccet. Rossz viccet, faviccet, silányat, ennyi tellett tőlem. Kimoderálták, majd elhajtottak, hogy ez nem való egy komolyzenei lapba. Bárcsak a néhány mocskolódó, sárdobálóval lettek volna ilyen határozottan elutasitóak! Talán nem jutott volna odáig a lap, hogy valaki kiteregeti a szennyest egy ujságnak. Engem ki lehetett moderálni és el lehetett érni, hogy ne irjak, rendben. De a most uralkodó szellemiség nem méltó egy komolyzenei magazinhoz, és ebben bár túlzóan fogalmaz az ujságcikk irója-, mégis igaza van. Az Érték-, a Kultúra. És nem a fortyogó harag által fűtött gyűlőlködés amely megöli a jót, a szépet, a megmaradt értékeket. Szerettem volna létezni a topicokon, nem megvédeni magamat, és kimoderálva lenni ( pl Johanna által akit nem ismerek, csak a jóindulatát éreztem ). Nos, 5 év után, két hete befejeztem a Momus lapjain való fórumozást. álmodó

797 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 02:20:22
Egyébként csak ezügyben tértem vissza a Café Momus fórumára. (egy ideje nem írok ide, és ezután sem fogok) Elegem van abból, hogy a topicokban, (ahol napi élet van) nem szabnak határt moderálással a 4-5 hülyétől jövő permanens leugatásnak, ugyanakkor kimoderálják az embert, ha igyekszik megvédeni magát. Elegem van abból a szerkesztői szellemiségből, hogy ’Johanna’ (moderáló asszony) nyilván nevelő célzattal, de némiképp lekezelően azt javasolja, hogy hát ne írjunk oda, ahol leugatnak. Majd moderál minket, akik normálisan igyekszünk itt létezni. Elegem van abból, hogy Daunerni szerkesztő a valóban seggfejek helyett minket küld el a fenébe (valamiféle magasabb szellemiség nevében), amikor élni akarunk a védett topicokban, ahol élet egyébként nincs. 5 év után, - két héttel ezelőtt - befejeztem a Café Momus látogatását.

796 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 01:55:54 [Válasz erre: 794 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 01:10:01]
Egyszerűen nem igaz az a - levél lényegi mondandóját adó - mondat, hogy: [a Momus alapítói] „Néhány év után azonban szabad teret engedtek a magazin szellemiségétől idegen napi politizálásnak.” 1. A Café Momus fő profilja továbbra sem a fórumok (pláne nem az egyszem politkai) fenntartása, még ha egyesek csak ezt olvassák is. 2. A topicokban nem a szerkesztők anyázzák a többieket, és a kapott kulturális támogatásból – többek közt – a lap komolyzenei tárgyú írásai születnek, és nem a politikai hozzászólások a fórumban. 3. A Homokozó valóban azért jött létre, hogy vége legyen - az elsősorban a MÁO topicban elburjánzó - süket politizálásnak. A Fidelio közéleti fóruma adta az ötletet (ahol a mai napig sokkal durvább dolgok is elhangzanak, mint itt), és már az első hétvége után arról leveleztünk Daunerni szerkesztővel, hogy - siker ide, siker oda - megszüntessük-e a politikai fórumot. Többször visszatértünk a kérdésre, és mindig azért maradt fenn, hogy szelepként működve megóvja a többi topicot a hülyeségtől. Szemmel láthatólag van is mitől. 4. A felfordulást mindössze 4-5 (nemegyszer több nicken író) zenész, vagy zeneközeli kolléga okozza a minősíthetetlen, leugató, acsarkodó stílusával. Ezért legtöbben egy ideje fájdalommal vettük tudomásul, hogy el kell kerülni a Politikai Homokozót (még én az alapító is). Mindezeket egybevéve, azt kell mondanom, hogy a 168 Óra olvasói levelében bemutatott helyzet csak a szerző rémálmaiban létezik, nem a valóságban. A túlzó félretájékoztatás tipikus esete. (Én azt javasolnám, hogy ha valakit tartósan leugatnak a Politikai Homokozóban, akkor nem kell bosszúból az egész Momusnak torzítva, ferdítve, eltúlozva alátenni az országos médiában.)

795 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 01:53:31 [Válasz erre: 794 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 01:10:01]
Azon túl, hogy valóban elképesztő, hogy miket enged meg magának 4-5 ’névtelen hős’ a Homokozóban, sajnos az olvasói levél szerzőjéből is árad a romboló rosszindulat, (amit balról ugyanúgy utálok, mint jobbról). (A levélben idézett első hozzászólás a többek közt 'hát' néven is író – egyébként sűrűn moderált, egy alkalommal eltiltott – nicktől származik, a másodikat 'Hangyász' jegyzi.)

794 Momo von Hofmannsthal 2009-04-12 01:10:01
Na itt van a 168 óra olvasói levele: INTERNETES DEMOKRÁCIA? „Az internetes demokrácia korát éljük… aki azt mondja, a mostani pogromközeli hangulat és gyilkosságok nincsenek összefüggésben az interneten, a tévékben, a rádiókban az újságokban zajló fasiszta uszítással, azzal nem tudok mit kezdeni” – nyilatkozta Andrassew Iván a vele kászült interjúban (168 Óra, március 19.) 1998-ban indult útjára Café Momus (www.momus.hu) néven a világ első komolyzenei magazinja. Koncertbeszámolók, lemezismertetők, hírek, műsorajánlók, interjúk, esszék, publicisztika, játék, művésznaplók, apróhirdetések. Minden, ami komolyzene – írták az alapítók. Néhány év után azonban szabad teret engedtek a magazin szellemiségétől idegen napi politizálásnak. Két példa a fórum hozzászólásaiból: „Az áruló SZDSZ, ami a saját szájából is segget csinál megásta a saját sírját. Hiteltelen gennyedékek gyülekezete – megérdemelt sorsuk a teljes eltűnés a politikából. Elvégezték!” És a másik: „Egyébként szeretném megköszönni annak a névtelen hősnek, aki leköpte a pápai férget. Helyettem is megtette. Hálám neki akkor is, ha kedvenc hobbija édességekkel iskolák körül ólálkodni, netán egy szál hosszú kabátban, parkokban stb. sétálni és ruhadarabját gyerekek, netán szerelmespárok láttán széttárni.” (Az idézetek betű szerintiek.) A Café Momus „politikai homokozó” fórumán minden konzekvencia nélkül lehet cigányozni, zsidózni, szidni a melegeket, a baloldaliakat, mocskolni bárkit, aki nem ért egyet azokkal az eszmékkel, amelyektől Andrassew (is) joggal félti a demokráciát. A Café Momust pályázati formában, közpénzből a kulturális tárca, a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül, esetenként 2 millió 500 ezer forinttal támogatja. Elfogadhatatlan, hogy az állam finanszírozza egy olyan internetes újság fenntartását, amelynek fórumozói nyíltan uszíthatnak azok ellen, akiktől a működéshez szükséges támogatás egy részét kapják. És nem is csak ezért elfogadhatatlan. (Név és cím a szerkesztőségben) (168 Óra, április 9.)

793 Megén 2009-04-11 07:44:43
Tudjátok, hogy az e heti 168 óra Levélhullás rovatában van egy nagyon csúnya írás a Momus-sal kapcsolatban? Valaki kibeszél tőlünk?

792 balazsm 2009-04-10 16:23:49
Nemcsak Sibelius, de az egész skandináv zene nem divat mifelénk. Pontosabban, divat: divat lenézni. Ez nem baj, divatra szükség van. Csak hát, ha vennénk magunknak a fáradtságot és nagyobb adagokban (vagyis nem túl aprólékosan) megismerkednénk pár skandináv szerzővel, jócskán lehetne árnyalni a képet. Nielsen pl. írt egy rakás izgalmas művet. A Maszkabál pl. szerintem zseniális.

791 pszí 2009-04-09 20:07:25 [Válasz erre: 790 daunerni 2009-04-09 19:53:56]
Igen, inkább arra akartam célozni ezzel, hogy nincsenek az életművében olyan nagy hatású darabok, mint Beethoven IX. szimfóniája - hogy a legkézenfekvőbb példát említsem. DE: Érdekes lenne egy Sibeliusról szóló írás - mondjuk egy esszé a szimfonikus alkotásairól vagy valami hasonló. :)

790 daunerni 2009-04-09 19:53:56 [Válasz erre: 789 pszí 2009-04-09 19:28:40]
Persze Beethoven sem írt mindig beethoveni remekműveket! :-) Egyébként Sibelius tényleg megérdemelne egy alaposabb elemzést (amúgy Alfred Einstein módra), de hát ez aligha férne bele egy kisebb koncertbeszámolóba. Amúgy szívesen hallgatom én is, de nem érzem hogy megváltoztatta volna az életem.

789 pszí 2009-04-09 19:28:40
Sibelius megítélése érdekes és érdemes kérdés. Sokan nem tarják többre annál, ahogyan dni is a beszámolójában írt róla. Természetesen, nem beethoveni remekműveket írt, de úgy gondolom, sokkal több van azért benne, mint ahogyan legtöbbször - túlságosan is könnyedén - "elintézik" őt. Talán emberalkat kérdése, ahogyan Rachmaninov is, engem mindenesetre megtalálnak és el is találnak a művei.

788 Megén 2009-04-09 09:57:37
Írtam egy hosszab trieszti beszámolót az olvasói levelekbe, de közben lezuhantam innen, és amikor elküldtem azt mondta, hogy vagy nincs jogosultságom, vagy nem vagyok bejelentkezve. Most nincs sem időm, sem kedvem újra megírni az Anyagint Triesztben. Majd egyszer. :-(

787 Momo von Hofmannsthal 2009-03-28 16:42:03
oké

786 daunerni 2009-03-28 16:33:32
Nos, nem és nem! Ezekhez a viccekhez semmi szükség nincs egy komolyzenei újságra. Kitekinteni és asszociálni lehet, beszélhetünk minden másról is, de a hahota magazin legrosszabb vicceiből tonnányit lehet találni az Interneten máshol is: [url]http://vicc.lap.hu/;például itt[/url] menjetek oda...

785 Momo von Hofmannsthal 2009-03-28 15:54:31
hát látjátok, kb. így lehet elvenni valakinek a kedvét a Café Momustól...

784 álmodó 2009-03-28 15:43:27 [Válasz erre: 783 álmodó 2009-03-28 15:41:26]
...Kalahári...Operaházban...

783 álmodó 2009-03-28 15:41:26 [Válasz erre: 782 Momo von Hofmannsthal 2009-03-28 15:09:16]
:-) Hagyd el, már nem érdekel. Régebben más volt a dolog, Kalhári odafigyelt, olvasott és irt is a Momus lapjaira. Telnek a napok, és nem látom, hogy olyan észvesztő tenniakarás lenne a szerkesztőkben. A lekoszhadt stilusu ecseris politizálós sértegetés nekem nem tetszik, Daunerninek igaza van, nem irok oda. Viszont itt lelkesen moderál/nak ki engem, talán ebben látják a Momus megujhodását, segitek nekik! Azért megjegyezném szerényen: a nemegyszer elő-előforduló oktalan zsidózás ami kellően be van ágyazva a szövegbe nem fájt annyira a Momus szerkesztőinek, mint az én beirásim,és benne maradhatott a szövegben. A sötétből, a névtelenség biztonságából jövő rágalmazások szintén.... Remek. Néha az a mellékes kérdés megfogalmazódott bennem, hogy Mi újság az operaházba? De a fórumokat olvasgatva: Kit érdekel ez, nem igaz? Megkimélem a Momus szerkesztőségében általam ismeretlen "pártfogómat" a további törölgetésemtől... További JÓ munkát!

782 Momo von Hofmannsthal 2009-03-28 15:09:16
Most pedig én is idemásolok néhány "bölcs" vagy vicces egymondatot, hogy legyen itt élet: - Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása… - A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. - Amíg a főnököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek, mintha jól dolgoznék. - Jelentkezz a sakkszövetségnél, mert elveszett egy sötét paraszt… - A lajhár hozzád képest kapkodó idegbeteg. Barátnőknek, feleségeknek egy külön bölcsesség - A borosta nem szúr. Csak tudni kell a megfelelő oldalára születni.

781 Momo von Hofmannsthal 2009-03-28 14:58:08
Most látom, hogy egy 'gondos' kéz kivette álmodó viccét. Én is olvastam, nem tudom, mi volt vele a baj. Egy sima vicc volt, ami megtetszett álmodónak, és nem akarta a vonal alatti topicokba írni, az ott uralkodó leugatós hangnem miatt. Asszem egy társalgó arra van, hogy többek közt viccet IS mesélhessünk benne. Na, ilyen alapon aztán nem lesz itt élet, ha minden megjelenő életet egyből beszabályozunk.

780 álmodó 2009-03-28 13:13:46 [Válasz erre: 779 álmodó 2009-03-28 12:52:36]
Azt a Kapanyányi nevű fórumozót, aki azt kérdezte tőlem, hogy látja nagyon megy nekem a "jelentgetés" talán ez nálam többévtizedes gyakorlaton alapul?- nem moderálta ki valamelyik szerkesztő. Elárulom, sértőnek tartom. A kérdést is, és azt is, hogy benne maradhatott a szövegben. De sok más alpári, szemét mondat szintén maradhat a Momus oldalain, ellenben amit én irok, az nem.Egy vicc, ami nem volt obszcén, sem személyeskedő, nem. Hát, ha István nem is, de talán valamelyikőtök nem szeretné ha irnék. Ez esetben tisztességesebb volna ezt megirni, mint ez... Lehet, hogy eléri a célját, mert kinek van kedve arctalan emberekkel küzködni, nem igaz? Törölgessed csak a szöveget kedves, biztos zavar.

779 álmodó 2009-03-28 12:52:36 [Válasz erre: 778 álmodó 2009-03-28 12:50:41]
Egyikőtök kedvesen marasztal, a másik kihúzgálja amit a nevem alatt lát?? Én nem ismerlek titeket, szerintem ti sem... Nem kéne szórakozni.

778 álmodó 2009-03-28 12:50:41 [Válasz erre: 776 álmodó 2009-03-28 12:47:40]
..Nemrég azt a mondatomat moderálta ki valaki amely igy szólt kb: miért kellett kimodarálni azt, hogy húzzatok vissza a homokozó topicba! Ezt is kiradirozták.. Hm, érdekes.

777 álmodó 2009-03-28 12:48:26 [Válasz erre: 776 álmodó 2009-03-28 12:47:40]
...Daunerni...

776 álmodó 2009-03-28 12:47:40
Elnézést kérek, én irtam ide egy viccet! Azért ide, mert megfogadva daunerni tanácsát, ide irok. Szeretném megkérdezni miért moderálta ki a szerkesztőség? Mostanában kicsit az az érzésem, hogy valakinek nem tetszik a képem, gyerekek... Kicsit sokat, kicsit ok nélkül moderálgattok.

774 kobzos55 2009-02-26 21:31:31
Örvendetes értékelések a BBC Music Magazine februári számából: A BBC Radio 3 programjából átvett „Building a library” sorozatban ezúttal Beethoven 4. cselló szonátájának (Op. 102) a felvételeit hasonlították össze. A szerkesztő szerint a legjobb felvétel: Perényi Miklós és Schiff András (az EMC 472 4012 albumról). Az új cd-ket ismertető rovat a „zenekari” kategóriában a Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván Rossini lemezét (Channel CCS SA 27708) találta a legjobbnak. A kritika utolsó mondata: „Can Rossini have imagined any of this music would receive such impeccable performances?” Mind a „performance”, mind a „recording” 5 csillagot kapott! Ugyancsak jó értékelést kapott a Rózsa Miklós Brácsaversenyének Naxos felvétele, amelyen a MÁV Szimfonikusok működtek közre. „Performance” 5, „recording” 4 csillag.

773 Sesto 2009-01-15 19:46:39 [Válasz erre: 771 tarnhelm2 2009-01-15 11:22:11]
...vagy azt hitte Te is én vagy + fordítva - elvégre, ha neki egy rakás neve, akkor biztosan mindenkinek detto! :-)

772 virius 2009-01-15 15:08:32 [Válasz erre: 771 tarnhelm2 2009-01-15 11:22:11]
Látod, sosem adja fel, ez a japános hangzású nicknév már a 26. neve volt. Már nem sok választja el Ságváritól...

771 tarnhelm2 2009-01-15 11:22:11 [Válasz erre: 769 Sesto 2009-01-12 07:54:34]
Érdekes, ezt nekem is elküldte. Pedig én nem is mondtam rá, hogy majom. De azért biztosra akart menni. :)

770 Momo von Hofmannsthal 2009-01-12 14:50:51 [Válasz erre: 768 daunerni 2009-01-11 22:40:00]
azon én is röhögtem annak idején... enyhén ciki a forgatókönyvíró részéről...

769 Sesto 2009-01-12 07:54:34
kacomotomuricui válasz erre Törlés 2009-01-12 05:49:43 Nem vagyok "majom". Talán a véleményem eltért a tiédtől vagy a barátodétól, de ettől még ez is egy vélemény. Sokak a más véáleményt képciselőket igyekeznek kiírtani. Nyiléván keresztényi szeretettől mélyen áthatva. Ha az én mondókám téged annyira ingerel, akkor azt javaslom, hogy ne olvasd el. Én nem akarok senkit kiírtani. Te se akarj mást. A világ sokféle. El kell viselnünk egymást.

768 daunerni 2009-01-11 22:40:00
Ma este nyomták a "Kate & Leopold" című lányregényt a ViaSat-on. Úgy gondolom, nem az időutazásos marhaság volt a legnagyobb melléfogás benne, de az 1876-ból napjainkba csöppent bonviván a Bohéméletből leckézteti a nagyképű riválist. Érdekes, hogy ilyen sokat tud arról az operáról - azt ugyanis 1896-ban mutatták be.

767 kobzos55 2008-12-29 18:37:49 [Válasz erre: 766 eszbe 2008-12-29 15:45:25]
Fogalmam sincs, csak egy tipp: Az egyetlen étel, amely minél többször melegítik, annál jobb. Vagyis: Karácsony előtt megcsináltak egy jó nagy fazékkal, és akkor a háziasszonynak nem kellett főznie az ünnepek alatt.

766 eszbe 2008-12-29 15:45:25 [Válasz erre: 765 virius 2008-12-23 23:53:23]
ha már ez szóba került, valaki tudja véletlenül, hogy kerül a töltött káposzta a karácsonyi ételek közé? (kíváncsiságból kérdem)

765 virius 2008-12-23 23:53:23
Mindenkinek békés, áldott Karácsonyt, sok-sok hallal, töltöttkáposztával, kaláccsal no meg bejglivel!!! :-)

764 kobzos55 2008-12-23 07:52:24
Minden kedves Momus-olvasónak sok zenés ajándékkal ékesített nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!

763 Megén 2008-12-05 08:45:54
Elolvastam a "Cosi" kritikát, miután én tegnap este láttam. Teljesen egyetértek, és bár tévében láttam Bartolival is Fiordiligit, a mostani énekesnő sem vallhat szégyent teljesítményével. A görög énekest én jobbra értékelem a leírtaknál. De a lényeg, amiért írtam. A tegnapi időjárás olyannyira káosszá változtatta a közlekedést, hogy nekünk másfél óra is kevés volt ahhoz, hogy Óbudáról megérkezzünk. Ezért a 3. emeleten töltöttük az első felvonást a nyitány felétől. Szabályosan el vagyok ragadtatva attól az akusztikától, ami ott fenn van. Még sosem voltam a földszintnél feljebb, mivel már a büfé fölötti teraszról is leszédülnék. De egy nagyzenekari hangversenyt a harmadik emeletről teljes nyugalommal meghallgatnék. Külön élmény volt F. I.-t felülről látni vezényelni. Van egy magánokom, amiért nem láttam még vezényelni (nem akartam látni), de most meg kell mondjam tökéletesen bírja és kézben tartja az egész előadást. És ami nagyon fontos: a körülmények, a székek egyáltalán nem az un. fapados kakasülős módon készültek. Ugyanaz a kényelem és kulturált körülmények fogadtak. Lehet, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, de ezt szerettem volna elmondani a MÜPA terem dícséretére.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.