Bejelentkezés Regisztráció

Mi újság a Magyar Állami Operaházban?

1724 súgó 2003-09-30 16:39:25
kiscsi Miért akartok rosszat Bándinak? Még több irigyet akartok szerezni neki?

1723 babilon 2003-09-30 16:35:25
A miheztartás végett: az AMEROTEK Kft a Hajós utca 9. alá van bejegyezve, az üzemház a 11. szám alatt található. A már említett Rozé Kft telephelye valóban a Hajós utca 11., de a székhelye neki is a 9. szám alatti. Különben az orvosi műszer és a művészetek szépen megférnek egymással.

1722 súgó 2003-09-30 16:28:21
Topi rátapintott a lényegre: financiális oka van Bándi hiányának. Nem először játszák el ezt vele. Nagyon magas színvonalon \"dolgozik\", de Rá nincs pénz, a tömérdek igazgatóra viszont annál inkább. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a hentesnél, a zöldésgesnél, a Postán, a cipőboltban, stb. neki sem a szép szemével, ill. hangjával kell fizetni.)

1721 kiscsi 2003-09-30 16:25:40
szervezzünk oda egy szimpátiatüntetést Bándinak. :)

1720 kiscsi 2003-09-30 16:24:13
Csak nem lebecsülni a BKK-t! A Requiem-et a Rotterdami Filharmónia Kórusa énekli, lehet, hogy most fogják felfedezni kedvencünket a hollandok.

1719 Topi 2003-09-30 16:12:23
Fel a fejjel: Kongresszusi Központ, és aztán?

1718 Búbánat 2003-09-30 15:47:57
Ha az Operában nem is láthatjuk Bándit, de egy Verdi Requiemet fog énekelni a Budapesti Kongresszusi Központban október 19-én. Tudom, ez nem vígasz!

1717 Topi 2003-09-30 15:46:43
Köszi Megén! Ketten majdcsak kiharcolunk valami választ attól, aki esetleg tud valami bővebbet, illetve konkrétabbat!

1716 karnagy 2003-09-30 15:45:16
TILTAKOZOM ÉS MÉLYSÉGESEN FELHÁBORÍT, HOGY BÁNDI JÁNOS, A NAPJAINK LEGNAGYOBB MAGYAR TENORISTÁJA NEM HALLHATÓ AZ IDEI ÉVADBAN AZ OPERAHÁZBAN. MIÉRT?!

1715 Megén 2003-09-30 15:40:28
Én már kétszer is kérdeztem, és mindenféléről van szó, csak erről nem. Csatlakozom Topihoz!!!!!

1714 Topi 2003-09-30 15:37:19
Ez mind nagyon érdekes, de én végre azt szeretném tudni, hallhatom-e Bándit ebben az évben Magyarországon énekelni? Esetleg, talán elképzelhető, hogy aprócska költségvetéséből gazdálkodó operaházunk egy kiemelkedő énekest nem óhajt megfizetni; vagy az a probléma, hogy annyi tisztelője van; vagy, hogy túl jó? Ne adja Isten talán tavaly túl zajos sikereket merészelt aratni, s így értékén kellene megbecsülni?

1713 Megén 2003-09-30 15:02:34
Reménytelen.....

1712 info 2003-09-30 14:34:53
[u]A közalkalmazotti adatai[/u]*: Név: SZINETÁR MIKLÓS Funkció: főigazgató Mikor: 1997-2001; 2002-….. Felelősség: mindenért felel (pl: hangfelvétel, művészek export-importja, hirdetés, hang- és videofelvétel, közművelődési feladatok, stb) [u]A közalkalmazott érdekeltsége[/u]:- 1*: Cégnév: CINE-ART Kft Alapítva: 1991. Tevékenységi kör: – Hangfelvétel készítésKülkereskedelemVegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelemHirdetési tevékenységFilm, videó készítésFilm, videó terjesztésAlkotó és előadóművészetKözösségi-művelődési tevékenység [u]A közalkalmazott érdekeltsége[/u]-2*: Cégnév: AMEROTEK Kft Alapítva: 1998. Tagsága fennáll: 1999.10.01 – 2001.05.08 Tevékenységi körOrvosi műszergyártásKönyvkiadásAlkotás előadóművészetVegyes kiskereskedelemIparcikk nagykereskedelem Telephely!: 1064 Hajós utca 9. (A Hajós utca 9 a Magyar Állami Operaház Üzemházának a címe.) (A Cégjegyzék szerint az AMEROTEK Kft 1999. 10. hó 1-jétől mai is hatályos érvénnyel adja meg Telephelyeként a Hajós utca 9-et, az Operaház tulajdonát!!!) * Készült az Operaház 2002 decemberi 31-i állapotra vonatkozó közlése (www.opera.hu) és a Cégjegyzék alapján. (A főigazgató neve nincs a weblapon, kinevezését a sajtó írta meg.)

1711 Sesto 2003-09-30 13:45:51
Cabarnet, ami a szelektiv-olvasás-müfaját illeti, az neked látom nagyon bejött, nem baj!...

1710 Sesto 2003-09-30 13:35:26
Klaro,..\"kedves\" cabernet!... :-)

1709 cabernet 2003-09-30 13:23:28
Sesto, gondoltam hogy a Holender be fog találni nálad, csak nem értem az aggályaidat. Te szokál undorító módón bennfentes pletykákat előadni H. úr mondásairól, tetteiről és a vele történtekről, nem?

1708 Benő 2003-09-30 13:14:42
Fityiszke, távozási okról te beszéltél. Én utolsó cseppet említtem. (Kérdezd meg dékétszázvalahányat menyire el volt ragadtatva kapzsi beosztottja hirtelen játszottsági növekedésétől.)

1707 Megén 2003-09-30 12:51:05
Bándi ügyben semmi információ? CSak sejtések? Aki ott van a házban menjen már be valahova és tegye fel ezeket a kérdéseket. Csak van valaki aki beszélő viszonyban van azzal aki a szereposztásokat változtatgatja.

1706 Bajusz Pedró 2003-09-30 12:27:10
Nem kell várni a belső vizsgálatra. Alkalmazzák az egri maszopos szenátor javaslatát! Teljes vagyonelkobzás, azután tárgyalunk hány év börtön.

1705 Caligula 2003-09-30 12:21:20
Ahogy olvasom a pezsgőzős propagandistáról szóló beszámolókat, nekem is kedvem szottyant egy kis operaházi állásra...

1704 Radics 2003-09-30 12:16:50
Bandi nem közalkalmazott, ráadásul sztár, nincs mivel zsarolni, nincs mivel megkenni. Bándi nem tanúskodik Szinetár mellett a perben. Ez nem elég ok a mellőzésre? Ezzel szemben Közalkalmazotti Tanács Elnök úrnak két operai állásra vágyó gyermeke van……

1703 Caligula 2003-09-30 12:15:00
A Vérnászból miért csak ennyi előadás lesz? Szerettem volna megnézni, de sehogysem passzol a naptáramba. Most megint várhatok néhány évet?!

1702 Fekete Péter 2003-09-30 11:44:28
Jó az értelmezés, Megén! Fürtöskés hajú pezsgőző fiatalemberünk főállásban közalkalmzott operai propagandista (igazgató). A Heti Válaszban vállalkozóként szolgálja az ellentábort. El kell ismerni tényleg nagyon ügyes, felkészült, jó tollú szerző. Biztos úgy gondolja elég tehetséges ahhoz, hogy egyszerre két lélekkel higyjen.

1701 kalahari 2003-09-30 11:30:58
Ez hihetetlen! Még a Dámából is kivették! Tiltakozom! Mi folyik itt???

1700 Búbánat 2003-09-30 11:29:47
Vajon mi történhetett Bangkokban (Bándi ott még nagy sikerrel szerepelt) vagy a hazutazást követően? Remélem, nemsoká késik a cáfolat.

1699 Megén 2003-09-30 11:21:17
De mi itt csak kérdezősködünk, és senki nem válaszol, pedig annyi operaházi tudor van köztünk, hogy valaki csak hallhatott már valamit.

1698 Caligula 2003-09-30 11:19:59
Hja kérem, ha valaki tud énekelni ebben a bagázsban, akkor kilóg és szemet szúr.

1697 Szilgyo 2003-09-30 11:12:57
Ez tényleg durva!

1696 Topi 2003-09-30 11:05:51
Ki mit tud arról, miért lett kivéve Bándi János az összes operából, amiben szerepelt volna az évad folyamán?!! Végignéztem az opera honlapját, egytől-egyig le van véve a színlapról! Ha valóban nem fog énekelni ebben az évadban a Magyar Operaházban, akkor ezt gyorsan tudatosítja az opera vezetése a rajongókkal!! - Talán az információ-közlésüket tekintve túl gyorsan is! Csak nem valami nézeteltérés van a Művész és az opera-vezetés között??!! Aki tud róla valamit, megírhatná!

1695 Búbánat 2003-09-30 09:13:53
Fáy úr a mai Népszabadságban alaposan leszedi a keresztvizet a szombaton bemutatott Vérnász közreműködőiről,és egyáltalán, a darabról.

1694 Megén 2003-09-30 09:08:59
Jól értem, vagy rosszul értem Fekete Péter, hogy a fürtöskés hajú pezsgőző fiatalemberről van szó?

1693 Fekete Péter 2003-09-30 08:33:34
Szerintem az operakritika írás biztosan menne. Fel kéne kérni Szilvert! Amikor Szilver úr nem vállalkozó, akkor a „civilben” az Operaház igazgatója. Vállalkozó újságíróként a kormány(pártoka)t bírálja, munkahelyén a kormány intendánsát szolgálja. Ez ugyanaz a kettősség mint közalkalmazottnak és üzletembernek lenni egy időben, ugyanott. Ez az eljárás a vállalkozó-közalkalmazottaknál is bevett gyakorlat, ez ellenzéki-kormánypárti lélek is megférhet egy személyben. Mi is jól járnánk, mert Szilver biztosan színvonalas, pazar stílusú kritikát írna a Momusnak.

1692 Fityisz 2003-09-30 08:27:34
Ezüst Ottó most zenekritikus vagy éppen politikai zsúr-nahlikista? Múltja alapján nehéz a válasz.

1691 Megén 2003-09-30 08:16:36
Kalaharinak igaza van, ha elfogyott az opera révén való politizálás, idehozzák a kórusfórum politikáját. Ha másért nem, az egyre változatosabb jelzős szerkezetek miatt érdekes olvasni ezeket a szösszeneteket. Viszont így nem ide, hanem valami nyelvújító fórumra tartoznának.

1690 WiseGentleman 2003-09-30 00:13:23
Szilgyo, ha adekvát képet akarsz kapni a Vérnászról, a legjobb, ha megszerzed a Házy,Komlóssy, Szőnyi, Faragó féle felvételt, oops, és kihagytam Palcsó Sándort, aki \"überolhatatlan\" Hold :).

1689 kalahari 2003-09-29 23:45:50
Szilver Ottó olcsó demagóg. A \"remek cikk\" nem az Örömkoncertről szól, az csak ürügy arra, hogy szélsősőges politikai nézeteit kifejtse. Szakértelemnek nyomát sem látom benne, de ha ez kell az adott nyomtatvány olvasóinak... Viszont szomorú vagyok, hogy ez a topik már tényleg csak a politikáról szól.

1688 Bulvár Kund 2003-09-29 23:34:54
Caligula kedvéért kétszerelmondom, elmondom, hogy teljesen egyetértek-egyetértek Pressoval. Szilver Ottó, hajrá!

1687 presso 2003-09-29 20:50:37
Egy Szilver Ottó nevű újságíró [url]http://www.hetivalasz.hu/cikk.php?id=8111;remek cikket írt[/url]az Örömkoncertről. Egy ilyen jó képességű ember igazán írhatna a dalszínház előadásairól is. Tehetsége és tárgyismerete megvan hozzá, és mindig helyre rakja a szoc-lib hóbelevancot.

1686 Mantuai herceg 2003-09-29 16:37:41
Búbánat, érdemes lenne egyszer kézbe venned egy \"semmit\". Meg lennél lepve milyen iszonyú sok munka van benne és mennyi konkrétum, észrevétel, javaslat, megoldás ajánlat variációkkal. A döntéseket természetesen nem a vezetési tanácsadónak, hanem a megrendelőnek kell meghoznia. Az is egy döntés, hogy nem hoz döntést.. És azon is meg lennél lepve, hogy a valóságban milyen alacsonyak a díjak. Ez a szakma ugyanis távolról sem olyan biztos mint a közalkalmazotti. Itt kőkemény piac van. Jön végülis megrendelés vagy prezentációs lehetőség Tőled? Vagy hiába marketingelek? :-)

1685 Búbánat 2003-09-29 16:25:33
Megén. Vagy nem olvasol újságot, vagy nagyon feledékeny vagy. Néhány hónapja tele volt a sajtó a saját zsebről szóló cikkekkel, a különféle kft-k és a számlázások panamáival. Szinetár ezúttal sem futott a bíróságra. Igaz, a sajtó sem. A hallgatás a beismeréssel egyenértékű. Manapság jótékony csönd honol körülötte. Ez is érdeke egyeseknek. Ez nem politika, ez gaz(da)ság. Abban viszont művészi fokon. Manapság jól cseng, amikor az ártatlanság vélelmére hivatkozunk. Főleg olyanok szajkózzák, akik fordított helyzetben inkább meglapulni szoktak. (Én sem vagyok meggyőződve, hogy az állítólagos sértettnek kelljen az állítólagos váddal szemben a saját állítólagos igazát bizonyítania.) És sajnos a bíróságok is annyira leterheltek, hogy mire pár év múlva sor kerül az elsőfokú ítélethirdetésre, jószerivel a peres felek azt sem tudják miről is szól a történet. Az Operában a Pikk dáma kártyalap helyett időszerű lenne a piros lapot is felmutatni egyeseknek. De én is azt mondom, hogy beszéljünk inkább az operáról, noha a valóság néha megdöbbentőbb és izgatóbb a színpadon látottaknál. Még a Vérnásznál is valószerűbb. Bangkokból, Tokióból, Új Zélandból nézve persze, lehet, hogy egészen más a perspektíva. Ami pedig az átvilágítási felajánlásokat illeti, ezt az érdekeltek mindig kitörő örömmel szokták fogadni, amiért valakik valakinek jól fizetnek a semmiért. Ezt már ismerjük. De azért bízom benne, hogy lesz még rá módom, hogy örömtelibb, etikusabb eseményekről is szólhatok, a premierek és a repertoár darabok, vagy a művészi megformálások kapcsán is.

1684 Mantuai herceg 2003-09-29 16:23:55
Agyament, ha az illető rendelkezik több éves vezetési tanácsadási és vállalati gyakorlattal, tárgyalhatunk, természetesen OFF. Megén, akkor sem lehet majd elsőkézből megtudni, ugyanis a cég csak a megrendelővel közli az átvilágítás eredményét. Ez olyan diszkrét munka, mint az orvosé, ügyvédé, stb. De Búbánat - ha ő a megrendelő - közkinccsé teheti.

1683 Megén 2003-09-29 16:09:41
És akkor első kézből lehetne tudni, hogy \"Mi újság a Magyar Állami Operaházban?\"

1682 agyament 2003-09-29 16:00:15
Kedves herceg, ez jól hangzik! Nincs szükségetek véletlenül egy nagyon jó munakerőre? Véletlenül pont ismerem! :-)))

1681 Mantuai herceg 2003-09-29 15:39:54
Búbánat, cégem teljes körű átvilágításokat ( pénzügyi, szervezeti, üzleti, HR, informatikai, jofi, folyamat, tevékenységelemzés, outsourcing, stb. ) végez diagnosztikával és jövőkép alkotással. Ha meg kívánod rendelni, személyes kapcsolatfelvétel után részletes mnódszertani bemutatót, referencia listát és konkrét ajánlatot adunk munkanapráfordítással és díjigénnyel. Nem szoktunk a diagnosztika és az átvilágítás végén kertelni, a megrendelővel és környezetével ( a nemzetközi metodika szerint ) viszont konkrét tényeken alapuló interjú sorozatot végzünk.

1680 Megén 2003-09-29 15:06:38
Ilyen \"saját zsebre dolgozást\" állítani nem hiszem, hogy bárki le merne írni bizonyíték nélkül. Ha pedig bizonyítéka van, azt nem ide kérjük, hanem vannak arra hivatott helyek.

1679 cintula 2003-09-29 14:40:24
Ha bezárt a Tokaji akkor már a sztorikat se lehet elmesélni. Ki-ki szerezze be az umbuldás történeteket úgy ahogy tudja.

1678 Búbánat 2003-09-29 13:46:54
Nem szeretem ezt az európaizást. Sem a balkánozást. Még összehasonlításként sem. Az hogy esetenként az az érzése az embernek, hogy megyünk vissza a kőkorszakba, független a földrajztól és a nemzettől. Annál inkább függ a mindenkori intézményvezetőtől és tanácsadói körétől. A minisztérium ma már nem mondja meg, hogy mit játsszon, mit ne játsszon a színház, és nincs listája, hogy melyik művészt szabad foglalkoztatnia, melyiket nem. Egy dologgal tud befolyásolni: a költségvetési finanszírozással. S mivel tudjuk, hogy az előző kultuszminiszter bőkezűen a tárcájába nyúlt, a jelenlegi operai vezetés felelőssége, hogy azzal mihez kezd, illetve mihez nem kezd. Ha azt szeretnénk, hogy a nemzetközi operaélethez minél hamarabb felzárkózzunk, akkor már ideje lenne valakiknek számba venni, hogy a tavaly óta jelentősen megemelt költségvetési támogatás mire nyújt fedezetet, s mire nem. Abból mennyit és mire használtak fel eddig. Az erőforrásokat a jövőben milyen célokra kívánják fókuszálni. Ésszerűen gondolkozva, az alapoknál elkezdve a „tatarozást” rövid időn belül eljuthatnánk oda, hogy a felépítmény (minőségi szakemberek és művészek minőségi munkájával, az énekes- és egyéb művészképzésre való határozottabb odafigyeléssel, a megfizethető világhírű vendégművészek Bécsből és máshonnan idecsábításával, a gyártó és kiszolgáló műhelyek, egyéb létesítmények gazdaságos működtetésével, az Erkel Színház szerepének újra átgondolásával) már tartósan megállna a saját lábán. És akkor az a belső és külső anarchia, ami minden látszat ellenére a mai napig jellemzi az operaház működését, végre teljesen felszámolódjék! Addig, amíg Szinetár Miklós és munkatársai csak a saját zsebüket nézik, nem lesz változás e tekintetben. Ezt lássa be végre mindenki! Teljes körű átvilágításra lenne szükség mind a szervezeti hierarchiában, mind a funkcionális szerkezetben, mind a művészeti programok menedzselésében. Ha ez a szemléletváltozás rövid időn belül nem következik be, és továbbra sem látjuk, nem érzékeljük a hozzáértő profi gazdasági és műszaki szakemberek keze nyomát, a műfaj iránt elkötelezett muzsikusok, művészek, tehát az egész apparátus ilyen irányú törekvését, akkor valóban a Kánaán helyett csak a Balkán jön, s messze nem Európa.

1677 Sándor cár 2003-09-29 12:54:58
Én úgy tudom, az európai kultóra azóta azt is kitalálta magának, hogy igazság nincs, csak igazságok vannak, objektivitásról pedig egyáltalán nem lehet szó.

1676 figaro 2003-09-29 11:25:04
Az európai kultúra egyik alapvető felismerése, hogy az igazság csak akkor deríthető ki, ha a vizsgálódás elfogulatlan. Márpedig a dolgokban azoknak kellene az igazságot kideríteniük, akik munkakörüknél fogva nem tekinthetők kívülállóknak, és így az igazság kiderítésére nem alkalmasak. Vonatkozik ez kelmékre és őkelmékre egyaránt. Fikció, ne számíts belső vizsgálatra!

1675 kinek-kinek 2003-09-29 11:19:01
Én túl sok eredeti gondolatot nem fedeztem fel egyik interjúbansem. De drukkolok Kovaliknak és követőinek. Hátha képesek lesznek megújítani ezt az avitt színházasdit.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.