Bejelentkezés Regisztráció

Mi újság a Magyar Állami Operaházban?

3143 markó 2003-11-24 09:41:27
Tisztelettel jelzem, a hátrányos megkülönböztetés tilalma mellett az előnyben részesítés kötelezettsége (pozitív diszkrimináció) is ismert Magyarországon. (Lásd: Alkotmány 70/A. §, MT 5. § )

3142 cabernet 2003-11-24 09:14:43
Wisetől kérdezném, szerinte Szinetár gypsy life ábrázolásában a \"primitive lifestyle\" meg a drogcsempészet politikailag mennyire korrekt? (Carmen)

3141 cabernet 2003-11-24 09:13:37
Saccani rossz választás. Jól lenne tudni miért is kellett a BFTZ-nek ez a Fisz Jenő.

3140 egy őszinte hang 2003-11-24 08:04:30
[url]http://www.momus.hu/article.php?id=1450;Ünnep(rontás) az Operaházban[/url]

3139 zti 2003-11-23 19:17:48
Tóth Aladár írja (1932): „Zeneéletünk fokozatos gazdagodásának talán leghangosabb hirdetői: az újonnan alakult magyar zenekarok. Filharmonikusaink ma már három új testülettel - a Budapesti Hangversenyzenekarral , a Székesfővárosi Zenekarral és a Magyar Szimfónikus Zenekarral - oszthatják meg azt a fontos kulturális hivatást, melyet hosszú ideig egyedül kellett betölteniök. Legnagyobb nyereség kétségkívül a Budapesti Hangversenyzenekar: szervezője, Zsolt Nándor - Weiner Leó támogatásával - valóban elsőrendű együttest állított sorompóba. Kevésbé szerencsés kezdet után a Székesfővárosi Zenekar is lassanként rátér a komoly fejlődés útjára. Orcheszterkultúránk további sorsát most már a vezető karmesterek tehetsége, egyéni kíválósága fogja megszabni. Mert, ahogyan Bülow mondta: «nincs rossz zenekar... csak rossz karmester». Fiatal orchesztertestületeinknek szerencsére nem kell messze menniök olyan kalauzért, aki a zenekari művészet legmagasabb csúcsára vezetheti őket. A rátermett vezért megtalálhatják operaházunkban, azaz annak zseniális olasz karmesterében, Failoni Sergióban. A Budapesti Hangversenyzenekar figyelmét nem is kerülte el az a rendkívüli érték, melyet számára Failoni művészete jelenthet: egész hangversenysorozat vezényletét bízta az olasz mesterre. A szezon első felében rendezett koncertek teljes mértékben igazolták a hozzájuk fűzött várakozást, azonkívül érdekes vonásokkal egészítették ki Failoni művészi portréját.” (Kiemelés tőlem.)

3138 WiseGentleman 2003-11-23 18:50:01
Mellesleg, ha az ember pl. Henry James műveiben tallóz (ajánlom pl. a Heiress c. filmet Olivia de Havilland főszereplésével), ott éppen a kifinomult európaiak az álságosak a természetes, egyszerű amerikaiakkal szemben. Ezek sztereotípiák, amelyeknek gyakran áldozatul esik az, akinek nem volt alkalma személyes tapasztalatokra. Szerintem egyébként ez a téma eléggé divergál a Magyar Operaház témájától, ezért én befejezését javaslom.

3137 WiseGentleman 2003-11-23 18:46:36
Szerintem a tapintat és az udvariasság nem egyenlő a képmutatással, egyébként az utóbbira jellemző esetekhez nem kell átúszni az Atlanti óceánt, bőséggel példálózhatunk hazai esetekkel is. Nem hiszem, hogy a képmutatás kultúraspecifikus lenne...

3136 Rodenbach 2003-11-23 18:42:44
Az Új Világról jut eszembe, hogy még éppen nem kezdték el a bölények és az indiánok módszeres lemészárlását, amikor az öreg kontinensen egy humanista, egy bizonyos Rotterdami Erazmusz tanmesét írt a „A dolgokról és a nevekről”. Az szavakat jelentésétől való félelemből elkerülő v. rossz dolgokat pozitív jelentésű szavakkal elfedő szóhasználatról írt párbeszédet ajánlom Wise figyelmébe is. A Rotterdami Erazmuszról nem lehet mondani, hogy bunkó paraszt volt, azt viszont tudjuk, hogy az álszenteskedők nem (sem) kedvelték szókimondásáért.

3135 Tzigan 2003-11-23 18:14:27
Wise, ha a civilizált társaság alapvető követelménye a finomkodás, pipiskedés, képmutatás, templomban az adakozás (de csakis akkor, ha mindenki látja) akkor nem kérek belőle. A civilizált társaságot elhagyó urak-hölgyek utcai és otthoni közerkölcseiről és magánbűneiről talán hallottál. Szóval, hagyjuk a politikailag korrekt amerikai „újbeszélt”, elég lenne az udvariasság általános szokásai megtanitani és divatba hozni.

3134 Rodenbach 2003-11-23 17:42:42
Zenei együtteseink névhasználata meglep. Eddig úgy tudtam, a Magyar Nemzeti Balett nem más mint az Operaház balettegyüttese, a MNB nevet az Operaházon kívüli fellépéseken használja. Sopronban mégis a Magyar Állami Operaház Tánckara néven szerepeltek. Miért, ki tudja? Egyébként fogalmam sincs miért nem elég egyedi név a Magyar Á.O. Balettegyüttese és miért jó balettosainknak, ha magyar nevük rövidítése megegyezik a már réges régen bevezetett Magyar Nemzeti Bank rövidítésével!! A MÁV Zenekar új nevéhez meg annyit, hogy Budapesten 1932. körül alakult a Budapesti Hangversenyzenekar, amely felvételein a Budapest Concert Orchestra nevet használta. Amint ez a Sümegi Eszter új lemezén is látható, Sümegit a Budapest Concert Orchestra kíséri. Amerikás eufémizmussal mondhatnánk, ha a két zenekar nem ugyanaz, akkor nem teljesen korrekt ez a névhasználat. Még akkor sem, ha a Budapest Concert Orchestra megszűnt azt hiszem a 40-es években, mert a zenekarral készült néhány lemez, a neve fennmaradt, az azonos név alapján bárki azonos zenekarra gondolhat. Nem tudom Amerikában is össze-vissza vagy „foglalt” neveket használ-e egy társulat?

3133 WiseGentleman 2003-11-23 16:53:12
Ugyanakkor az eufémia iránti érzék minden egyes civilizált társaság alapvető követelménye (ezért beszélünk például időskorú hölgyekről, és nem vén spinékről, vagy hasonló...). Az éremnek tehát két oldala van, az való igaz, hogy csupán a megfelelő szóhasználat nem old meg teljesen egy problémát, ahhoz sokkal több kell.

3132 Tzigan 2003-11-23 16:49:09
Szerintem Bush maradjon otthon. Ami meg a diszkrimációt illeti, bár tilos, bőrük szine miatt néha jól elverik a rendőrök a feketéket, ehhez képest semmiség, hogy az emberek a CV-be idehaza is beleírják a szültési dátumukat. Másrészt, egy CV-ben leírtakból (diploma szerzés éve, első munkábaállás éve, szakmai tapasztalat felsorolása, betöltött prozíciók, gyermekek száma stb stb) pontosan vagy néhány év eléréssel nagyon jól be lehet lőni a születési évet. Igaza van annak, aki a szavak tompításával való játszadozásáról beszél (eufémia). Wise, beszélhetnek nálatok afro-amerikaiakról ha mindenki négert ért alatta.

3131 WiseGentleman 2003-11-23 14:53:53
Ahhoz, hogy tiszta Amerika legyünk, még be kellene tiltani zárt helyeken (pl. éttermekben) a dohányzást, és miniszterelnökké kellene választani G. W. Busht (de gáz lenne), na jó, ez politika... Egyébként örömmel veszem, ha a kor szerinti diszkrimináció tilalma szerepel a magyar jogszabályokban, ugyanakkor a gyakorlat még mindig az, hogy önéletrajzokon feltüntetik a pályázó életkorát illetve családi állapotát, amit szerintem ki kellene küszöbölni.

3130 bárdos 2003-11-23 13:28:13
Wise írja: „a nyugati országokban például az életkor nem játszhat szerepet egy állás betöltésében (állásinterjú során is tilos megkérdezni), mert a kor szerinti diszkriminációt - csakúgy, mint a nem, faj, vagy vallás szerintit - a törvény igen erősen szankcionálja. Magyarországon is egyre inkább figyelmet fordítanak a középkorúak elhelyezkedési problémáira életkor szerinti diszkrimináció miatt.” Wise, mikor jöttél haza? Tájékozódnod kéne egy kicsit! Magyarországon ugyanis nem „egyre inkább” fordítanak figyelmet, hanem kötelezően. Az életkor nálunk sem játszhat szerepet egy állás betöltésében (állásinterjú során is tilos megkérdezni), mert az kor szerinti diszkrimináció. Ez az MT szerint a „hátrányos megkülönböztetés tilalma” A hátrányos megkülönböztetés tilalma vonatkozik a munkavállalók között nemük, koruk, családi vagy fogyatékos állapotuk, nemzetiségük, fajuk, származásuk, vallásuk, politikai meggyőződésük, munkavállalói érdekképviselethez való tartozásuk, vagy ezzel összefüggő tevékenységük, továbbá minden egyéb, a munkaviszonnyal össze nem függő körülményre. Mit szólsz Wise, szerintem ez tiszta Amerika?!

3129 PR 2003-11-23 10:04:20
Axakov! Londoni fellépés? A Nemzeti Balettet nagyobb célok foglalkoztatják. Sopronban a Mosoly országa operettben arattunk sikert. LAHÁR FERENC: A MOSOLY ORSZÁGA operett magyar nyelven Szereplők: Csonka Zsuzsa, Teremi Trixi, Leblanc Győző, Bozsó József, Benkóczi Zoltán[ Rendező: Leblanc Győző Közreműködik a Magyar Állami Operaház Tánckaravalamint a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar

3128 pite sőn 2003-11-23 08:43:34
Egy bizonyos kor felett az emberek kivégzésszerű elküldéséről itt csak te beszélsz Wise. Ha jól látom Radics primás \"12 pont\"jában a szinetári fiatalitási terv \"eredményének\" illusztrálására került a 60as szám. Talán kontrasztként (már ha ez Amerikában ismert kifejezés). Ami meg a „bizonyos kor felett”i állapot (az öregség) emlegetését illeti, Szinetár beszédei csöpögenek a bizonyos kor alatti állapot (a fiatalság) emlegetésétől. Pedig nálunk, az öreg kontinensen, elég bunyesz dolognak számít hölgyek életkorának emlegetése. Egy úriember igazgató (aminek Szin. előszerettel állítja be magát) egy újságba nem közli énekesnőinek életkorát.

3127 WiseGentleman 2003-11-22 22:08:44
Természetesen igaz, hogy a fiataloknak is kedvező lehetőséget kell nyújtani, viszont ez nem feltétlenül kell, hogy jelentse egy bizonyos kor felett az emberek kivégzésszerű elküldését (ez természetesen nem vonatkozik a semmire sem használható kiérdemesült múmiákra - hogy tőlem is halljatok politically incorrect kifejezést).

3126 cinitár funclub 2003-11-22 21:58:50
Mancs: Ha belegondolunk, azt kell mondani, hogy az Opera mai állapotában amolyan öregek napközije. Szinetár Miklós az igazgató, Petrovics Emil a fő-zeneigazgató - egyikük sem fiatal, ráadásul mindketten voltak már igazgatók. (Mancs, 2003) http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp-azon=0303kultura2.htm

3125 cinitár funclub 2003-11-22 21:58:30
(.....) Bánkuti: Meghirdette, hogy fiatalítani akar. Szinetár: Nagyon szeretnék sok lehetőséget adni egyre több fiatal karmesternek, fiatal rendezőnek, már csak azért is, mert ők a jövő vezetői. Szeretném, hogyha lenne itt egy olyan komoly művészi utánpótlás fiatalokból, valódi fiatalokból, akik itt ezt a stafétabotot széles körben át fogják venni. Bánkuti: Karmestereket, rendezőket említett. Szinetár: Említem az énekeseket is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Carmenben bemutatkozott óriási sikerrel egy 25 éves énekesnő, Gál Erika, elsöprő sikerrel – ez nem mindennapi esemény. De, hát hogyha itt a többi fiatalunkat figyelik, Fekete Attilától a Cserna Ildikón keresztül, Sümegi Esztertől Wierdl Eszterig, akkor láthatják, hogy nagyon sok fiatalt állítunk egyre inkább csatasorba, és ezt a tendenciát folytatni akarom. (MR Online, 2003. január 16.)

3124 WiseGentleman 2003-11-22 21:50:39
Ez már politika lenne, ami a jelen fórumban elkerülendő, ugyanakkor a nyugati országokban például az életkor nem játszhat szerepet egy állás betöltésében (állásinterjú során is tilos megkérdezni), mert a kor szerinti diszkriminációt - csakúgy, mint a nem, faj, vagy vallás szerintit - a törvény igen erősen szankcionálja. Magyarországon is egyre inkább figyelmet fordítanak a középkorúak elhelyezkedési problémáira életkor szerinti diszkrimináció miatt. De függetlenül a jogi kritériumoktól, szerintem az egyedüli értékmérő, hogyha az illető magas színvonalon be tudja tölteni a feladatát, akkor csupán a kora miatt nem szabad elküldeni.

3123 Jefferson 2003-11-22 20:47:59
Az életkor szerinti megkülönböztetés lehet, hogy tilos, de akkor nem lehetne az idős emberekről meg a nyugdíjasokról se beszélni. (Éppen tegnap kaptam egy kék színű szórólapot a hatalmon lévő kékcédulásoktól amit a nyugdíjasokhoz és idős emberekhez címeztek.) A fiatalításról se lehetne beszélni a munkahelyeken mert az is megkülönböztetés. Egyébként röviddel azután hogy a G. miniszter(74) Szinetárnak(72) adta évre az irányítást a főig. bejelentette a fiatalítást és rögtön maga mellé vette Petrovicsot 73). Mi ehhez képest egy 60 éves ember alkalmazása? Fiatalítás.

3122 Radics 2003-11-22 18:08:56
Wise, a politikailag inkorrekt gondolat fogalmáról hol beszél az Alkotmány (természetesen a magyar A.ra gondolok!)? Én úgy tudom nálunk a \"hátrányos\" megkülönböztés az ami tilos, de még nem előírás a sunyi beszéd, vagyis a mindenki éltal értett nevek helyett eufémistásokodó körülírás alkalmazása. Mondd Wise, te a vendéglőben romapecsnényét rendelsz?

3121 WiseGentleman 2003-11-22 14:47:58
Hogyne tudnám mérni, birtokomban van az egyedüli hiteles, kalibrált qualitymeter (patent pending) :)

3120 Józsi 2003-11-22 10:35:56
Wise, minőséget te hallod vagy mérni is tudod?

3119 Axakov 2003-11-22 09:19:42
A magyar kultúrát a brit közönségnek bemutató eseménysorozat keretében nagy-britanniai vendégszereplésre készül a Győri Balett. Az együttes a londoni Queen Elisabeth Hallban két előadásban viszi színre a Purim, avagy a sorsvetés című tánckompozíciót november 30-án. Az Operaház balettegyüttese mikor lép fel a QEH-ban?

3118 WiseGentleman 2003-11-21 21:13:52
Mellesleg, bocs, Radics, de az \"ageism\" eléggé politikailag inkorrekt gondolat. Csak azért, mert valaki hatvan éves, már temessék el? A minőség a fontos...

3117 WiseGentleman 2003-11-21 20:51:17
Azt hiszem, mással nem dobhatom fel a diskurzus színvonalát, mint, hogy idézem a nekem küldött brosúrát, szerintem nálunk is ezt lehetne megvalósítani, és akkor hozzánk is jönne az Operába José Cura, Plácido Domingo, vagy Deborah Polaski. Nos. YOUR LEGACY TO THE MET THE ENCORE SOCIETY If the Met has been a part of your past, be a part of its future. By including the Metropolitan Opera in your estate plans, you can join more than a thousand opera devotees who have become Associates of the Encore Society. There are so many ways to do so - by will, or in a trust, or by completing a life income gift. For example, many of our friends have found charitable gift annuities particularly attractive in the current low-interest rate environment. In return for making an irrevocable gift to the Met, you could receive a good income, and tax benefits and become an Associate of the Encore Society as well. Some sample rates are: 6.5% for a 70 year old 7.1% for a 75 year old 8.0% for an 80 year old To learn more, please call 1.800METOPERA Szóval, ha nálunk is ez lesz, vagy licitálni fogunk a jegyekre, vagy minden jegyhez egy bőkezű adományt fűzünk, akkor nálunk is lesz színvonal, addig nem.

3116 Radics 2003-11-21 20:16:30
Kedves Katalin! Bátor írása után már éppen arra gondoltam javaslom, nézne már körül az Andrássy út háza táján. Most látom té.pé. jelzését, úgyhogy immár kettejükhöz fordulok: bátor és lelkes zenei újságíró polgártársak, nem akarnának foglalkozni egy kicsit a következő témákkal: - valódi megrendelés vagy hálapénz Görgei 840.000 forintja? - miért késik az Erkel Színház felújítása, mire költötték a pénzt, mi a késlelkedés igazi oka? - miért késik a színház szervezeti átalakítása? hol van a fiatalítás? miért alkalmaz az Operaház 60 éves berlini illetőségű tanácsadót félmillióért - hatalmi torzsalkodás avagy miért van rendetlenség a színházban? - zenekari autonómia avagy hogyan próbálja a vezetés ki játszani a zenekari felvételi rendet? miért akarja módosítani a vezetés egyoldalúan módosítani a Kollektív Szerződést? - miért olyan az operaelőadások és a filharmóniai koncertek színvonala amilyen? - igaz-e hogy rejtett munkanélküliség van a színházban? miért foglalkoztat a színház semmittevő énekeseket és miért nem alkalmaz helyettük más, elsőrangú és felléptethető magyar énekeseket? - működik-e még a jegymaffia? - Bangkok helyett miért nem a hagyományos régiónkban törekszünk vendégjátékra? miért nyáron, miért egy falusi színházban, és miért egy dilettáns előadásban került előadásra Hunyadi Londonban? - dilettantizmus avagy miért adunk 390 előadást amikor féláron sem mennek a jegyek? - miért nem támogatta Petrovics Sümegi lemezkészítését? - vannak-e, voltak-e operai vezetőknek a közalkalmazotti vezetői állással összeférhetetlen vállalkozásai, ügyletei? voltak-e erre vonatkozó vizsgálatok, mi az eredménye, voltak-e szankciók?

3115 Tudatlan 2003-11-21 17:44:00
Én ott voltam: hát elég siralmas volt! Amikor \"sztahanovista\" összeállitásában játszottak bizony egy kicsit más volt a hangzás! Szóval a zenekar pongyolán és pontatlanul játszott de a legeslegrosszabb van Beethoven Lajos VII.szimfóniája volt.Mondhatnám azt is hogy életemben nem hallottam még ilyen rosszul. Saccani \"mester\" amatőrizmusa és \"hozzánemértése\" döbbenetes volt. És ezen még \"kitűnő ugráló mozdulatai\" sem segítettek.

3114 -té.pé- 2003-11-21 15:21:23
Készül... Sajnos. Aki ott volt, tudja miért nehéz eset.

3113 DKata 2003-11-21 13:36:29
Köszönöm, uraim, de ne csináljunk belőle rendszert. :-))) Úgy tudom, készül beszámoló a tegnapi hangversenyről.

3112 Fekete Péter 2003-11-21 13:28:04
Én is sok puszit küldök a hölgynek! Vadásznak: addig örülj amíg nem írnak a tegnapiról! :- ))))

3111 DKata 2003-11-21 13:19:12
Erre van az egyeztetés, a műsorterv idejében való elkészítése, hogy utána még lehessen tili-tolizni az időpontokat. Ez a két igazgató felelőssége.

3110 vadászkürt 2003-11-21 13:16:37
DKatának kezicsókolom! Azt lehet tudni hogy Debrecenben kinek a feladata úgy megtervezni a színház és a zenekar programját (munkáját), hogy a szabadnapokat is ki lehessen adni?

3109 vadászkürt 2003-11-21 13:14:39
A 150 évesek koncertjéről nem ír senki?

3108 DKata 2003-11-21 12:57:29
Üdv! Bencző László a DFZ igazgatója, mely a színháztól független, de ugyanolyan jogállású, önkormányzati fenntartású intézmény. A zenekar - az alapszabályban foglaltak alapján - köteles ellátni a színházi szolgálatokat is, ezért (is) kapják az önkormányzattól a támogatásukat.

3107 Fekete Péter 2003-11-21 12:11:47
Daróczi Kata írása jó, csak a lendületes feltárás közben elfelejtette megmagyarázni, 1) mi köze a Debreceni Filharmonikus Zenekarnak a Csokonai Színházhoz, 2) miért vannak (?) operai szolgálatra kötelezve a DF muzsikusai. Az se derült ki, hogy Benczõ László egy önálló együttes igazgatója vagy Csokonai Sz.nál zenekari igazgató. Szóval ki kicsoda?

3106 cintula 2003-11-21 10:11:06
Gypsy, rossz helyen vágtad az idézetet. Különben jó!!! : -))

3105 gypsy life 2003-11-21 09:58:35
Az utóbbi napokban elég nagy vihart kavartat az óvatlanul \"primitive lifestyle\"lozó bírói indoklás. Három éve Plussmaci igazgatónk is belépett a csapdába. Carmenje felkeltette az angol nyelvű „Where Budapest” majd a \"Budapest Life” újságok érdeklődését, akiknek elmondta: „The modern interpretation of gypsy life I enjoyed also”. Az önmagának feltett nagy kérdésére („What would be happening around Carmen and her gang today?”) a zseniális kreatív vízió tulajdonosának válasza: „Naturally, there would be groups of wealthy \"social tourists\" peeking into their \"primitive lifestyle\" while the tour guide and the leader of the smugglers exchange some coin. And, by the way, I thought it very naughty that the characters were snorting drugs on stage.” Szinetár úr, „primitive”? Mit szól ehhez TGM? [url]http://www.livebudapest.com/dance_3.html;On a Small Square in Seville[/url] (20 September 2000)

3104 cintula 2003-11-21 09:31:11
Pajtikák, a hiba bő gatyában keresendő! Hiába van igazgató úr vérében az amerikai szemlélet, ha mi visszahúzzuk őt a sárba.***

3103 kiscsi 2003-11-21 09:30:24
Megén, nekem tetszik a fórum ötlete. Persze csak akkor, ha nem egy köpködésbe, mint néhány másik fórumon.

3102 Megén 2003-11-21 09:21:33
Debreceniek esete az igazgatóval..... ügyben már a kávéházi tereferében mondtam véleményt.

3101 Megén 2003-11-21 09:20:09
Szanyi, köszönöm a pontosítást. Ami a truppot illeti, én abból indultam ki (még nem készült velem lemez), hogy valakinek eszébe jut: csináljunk egy lemezt a MÁV zkr-ral, és keres hozzá, énekest, karmestert. Vagy: szeretne Sümeginek egy lemezt, és kerít, vagy kerítenek hozzá egy zenekart, esetleg megkérdeznek hozzá egy-két karmestert is, mikor, kivel szeretne, ér rá, stb. Vagy a karmester úgy látja, hogy ezekkel még nem zenéltem, ha szezonban nem jön össze, csináljuk lemezt, de milyen legyen? Jöjjön még valaki énekelni! Tehát én így képzeltem a truppot. Aki jobban tudja, kérem pontosítson. A zenekarok rangsorba állítását pedig nem fan-ok egymásra ugrasztásának képzeltem, hanem észérvekkel, pld. ki hallott már Beethoven Eriocát ettől is, meg attól is, és - karmesteri felfogástól függetlenedve - hogyan sorolnák be. Ebben még lehet objektivitást is felfedezni.

3100 Á-Há-Zé 2003-11-21 09:16:24
Urak, ajánlom figyelmetekbe a Momus mai cikkét a Debreceni Zenekar „ügyeiről”. Szerepel benne ámériákából jött kulturális managger, meghallgatás (ami a tagok szerint problémás dolog: még nem találták ki azt a módszert, mellyel abszolút módon lehetne mérni valakinek a teljesítményét), Kht-vé alakulás, meg a szabad napok miatt elmaradó operai előadások. Csupa jó kis téma!!! www.momus.hu/article.php?id=1444&category=30

3099 szanyi 2003-11-21 09:07:07
Emelhetnénk Caligula, ez szándék és követelmény kérdése. Volt is erre törekvés. Jórészt azok a közalkalmazottak (énekesek, zenekarosok, segédrendezők, nyugdíjas főmunkatársak) fúrták meg, akik már nem tartoznak a legjobbak közé.

3098 vadászkürt 2003-11-21 08:59:20
\"Kiadónak, énekesnőnek, karmesternek szíve joga egy lemezfelvételnél eldönteni, hogy kikből álljon össze a trupp.\" Megén, lehet hogy szíve joga, csak ez a jog nem érvényesül. A MÁVSzZ 95 fő. Hiába nem tetszik 40 ember, lecserélni se karmestre se énekes nem tudná őket, mert nincs kit berakni a helyükre. A csereberélés csak az Operaházhoz hasonlóan nagy létszámú együtteseknél lehetséges, mert ott 2-3-4 zenekarra való zenész van alkalmazásban. Nemrég próbálkozott nálunk egy ember a legjobbak összeválogatásával, a közepesek utálták érte, Plussmaci meg lesztahanovistázta.

3097 Caligula 2003-11-21 08:54:35
No, a BFTZ-t se emeljük az NFZ-BFZ vonalra, ha már itt tartunk.

3096 szanyi 2003-11-21 08:35:52
Helyesen: „Virágozzék Száz Virág” vagy „virágozzék mind a száz virág”. Az igazi melléfogás a zenekarok közötti színvonalbeli különbséget „ki melyik zenekarra esküszik és miért” szintre tenni. Egy minőségi határ felett ízlés kérdése lehet a Berliniek, New-Yorkiak vagy a Chicagóiak hangzásáról és együttmuzsikálásáról fórumozni. De ezen szint alatt egyszerű technikai kérdés a rangsor. A rangsor a MÁVZ, a BFTZ, a BFZ vagy a NFZ zenekar között a rangsor nem rajongás kérdése. Még valami, az énekesnők nem szólnak bele a zenekar összetételébe. Még Amerikában sem. Ennek is objektív oka van.

3095 Megén 2003-11-21 08:11:21
Ahogy így elnézem ez itt nagyon belterjes, talán a folyosó sarkában kisúgdolózhatnák magukat a szereplők. Ami pedig a kísérő zenekarokat illeti, virágozzék minden virág, ahogy - ha jól idézem - a bölcs kis kínai mondta. Kiadónak, énekesnőnek, karmesternek szíve joga egy lemezfelvételnél eldönteni, hogy kikből álljon össze a trupp. Ahogy így látom a MÁV zkr. simfelését, talán megérne egy fórumot, ki melyik zenekarra esküszik és miért?!

3094 Juckó 2003-11-21 00:04:15
\"Férfi\"??????????????

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.