Bejelentkezés Regisztráció

Mi újság a Magyar Állami Operaházban?

3343 Gambelputty von Ulm 2003-12-02 08:21:38
Bánk: Kalahari azt írta, hogy nagyon rossz volt az lőadás, de neki valamiért tetszett. Van ilyen, velem is előfordul.

3342 Tudatlan 2003-12-02 08:16:57
Volt valaki a tegnapi Berliozon? Igazi élmény volt! A karmester - Petőfi régi haverja – egy impotens múmia, aki ráadásul jópofának képzeli magát, az énekesek Meláthon kívül, többé-kevésbé felkészületlenek voltak, időnként kifejezetten kínosan! A kórus, zkr. szokásos formájukon is alul teljesítettek. Egy Sziciliában játszódó történet francia nyelven, a karmester magyar nyelvű összekötő szövegével, melyet két fiatal tehetségtelen beszédhibás színész adott elő magyar népviseleti ruhában. Bár a zene helyenként igen szép, mégis azt hiszem a közönség egy időre elriadt Berlioztól.

3341 Bánk 2003-12-02 08:09:22
Kalahari nem mondta, de neki se mondták, hogy mondta. Pedig mondhatta volna. Az ötszereplős darab 4 szereplőjéről ír. Ebből kettőnek állandó jelzője a \"hamis\". (Nem helyenként hamis, végig hamis.) Gárdayról a hamis hangokon túl azt is megtudjuk tőle, hogy - „..ilyen hangi teljesítmény után hosszan hajlong és ünnepelteti magát. Nincs miért”; - „ahogy ez már lenni szokott: jó hangosan is énekelt. - „Sajnos, a tiszta hangokat nem pótolja a hangerő.” Viszont: „legalább a szöveget lehetett érteni.” (??????) Ha ezek után jó előadás az, amelyiknek két főszereplő folyamatosan hamis, az egyik ordít és vidéki operettet játszik, a másiknak meg annyi az érdeme, hogy -„ő nem Gregor József. Persze igazságtalan lennék, ha ezt várnám tőle”, -„próbálkozott, de Dulcamarája legfeljebb közepes Gregor-másolat lett, -„hol túl halk volt, hol pedig lehetett ugyan hallani, de hamisan énekelt” akkor az összesítő ítélettel van baj. Vagy nincs baj. Szinetár azt szereti, ha a közönségnek nincsen elvárása. Ha a játék, az énekesi készségek és a mesterségbeli tudás többé nem szempont, akkor Erkelben mindegyik előadás elsőrangú!

3340 kalahari 2003-12-01 22:38:44
Két gyenge szólista nem jelenti azt, hogy rossz volt az előadás. Nem is írtam ilyet. Olvasd el még egyszer!

3339 zandonai 2003-12-01 21:44:01
[url]http://www.momus.hu/article.php?id=1462;minőség féláron avagy ”olcsó húsnak” …?[/url]

3338 sphynx 2003-12-01 18:23:08
Berlioz feleségének a névnapja is mostanában volt. Kérdem én: ez már a kutyát se érdekli?

3337 rue du Bac 2003-12-01 18:12:59
Berlioz születésének 200. évfordulóját december 11-én ünnepli a világ. A Magyar Operaház a BFTZ első hangversenyek 150. évfordulójára pénteken is tudott termet biztosítani. Nálunk Berlioz születésének 200. évfordulóját 11. helyett most, december 1-jén ünnepli az Operaház. A jeles évfordulóról nem tudtak volna 11-én, csütörtökön ünnepi hangversennyel megemlékezni?

3336 Radics 2003-12-01 18:01:41
Nyomul az Ókovács! Az opera hangja. Most 18:00 előtt a \"Minden jegy Erkel\" (a BKV szpnozoros \"Jegyben járunk\" kisöccse) reklámja ment. A rádiós hirdetés remek ötlet!! Évek óta kellett volna!!!

3335 Megén 2003-12-01 16:43:06
Szerk. nézzetek már ide egy kicsit milyen néven jelentkeznek be egyes-kedves társaink?!

3334 cintula 2003-12-01 16:18:14
Jáááj Benő, úgy számolsz mintha Mikitárnak dolgoznál!!*** Viszont jó a kérdés, ki a MET csillagai az Andrássy úton?

3333 Benő 2003-12-01 16:03:46
Kozák (Szinetár) úrtól szeretném megkérdezni, hogy ki az tíz-tizenöt szoprán magánénekes a Magyar Állami Operaházban, aki \"bárhol, bármikor felléphetne a MET-től Berlinig”? Tudok Lukács Gy.ről, Sümegi E.ről, Frankó művésznőről, de ki az a többi tizenhárom?

3332 Talabér 2003-12-01 15:58:44
Failoni D. kirúgásával Cunitár jó nagy maflásba szaladt. Szajkózza a hagyomány és az értékek megbecsülését, roncshajókapitányaként mégis a betörlesztő sz***akodásig süllyedt. Kincát is kirúgta és hallgat róla mint a csuka. Ebből is jó kis per lesz.

3331 harsona 2003-12-01 15:36:03
Az Erdélyi Naplóban olvastuk: „…a gyűlöletbeszéd elleni törvényt megalkotói úgy képzelik el, hogy azt kivételes esetben sem alkalmazhatják majd a magyarországi magyar kisebbség védelmében. Amikor például a parlamentben őrzött nemzeti ereklyét lemicisapkázzák, az a szólásszabadság demokratikus megnyilvánulása marad továbbra is. Orbán Viktort is büntetlenül lehet majd tovább lecigányozni, az sem számít valamely etnikai csoport elleni uszításnak. Ha valakit lemagyaroznak, az nem gyűlöletbeszéd. A gyűlöletbeszéd ott kezdődik, ha valakit ……” (folytatás: [url]http://www.hhrf.org/erdelyinaplo/frisslap.htm;Álságos aggodalom[/url])

3330 buavi 2003-12-01 15:13:04
Komor Vilmos leszármazottai megszorultak vagy tőlük elkallődott levelekről van szó?

3329 Ki a gec..is Who is? 2003-12-01 15:11:17
:-)

3328 Búbánat 2003-12-01 14:32:29
Múzeum Antikvárium jelzett árverésén egy Kodály Zoltán (1882-1967) - levél is licitálásra kerül (182-e tétel): tintával írt, német nyelvű, (Budapest szovjet városparancsnokához) Gy. Márkus Lily zongoraművésznő és férje, Sz. Gyenes Lajos festőművész érdekében. Tartalom (ford.): „Megerősítem, hogy Márkus Lily asszony egy ismert, első rangú zongoraművésznő és tanár, aki lakásában órákat is ad s ehhez zavartalan nyugalomra van szüksége itt van ebben a lakásban. Kérem e két kiemelkedő művész kérését jóindulattal szíveskedjenek kezelni.” Kelt: (ca. 1945), 1 lev. 1 ½ beírt oldal Hozzátartozik: Kodály Zoltán aláírt személyi igazolvány-képe az 50-es évekből; Kodály Zoltán nyomtatott kondoleálást köszönő kártyája Márkus Lilynek, felesége, Kodály Zoltánné, Sándor Emma elhunyta alkalmából. Kelt (postabélyegzőn):”58 XII.21) 1 gyászkeretes levelező kártya a hozzávaló borítékban, a borítékon kézzel színes ceruzával „Kodály Zoltán” írva, Címzés (borítékon):” Gy. Márkus Lily – Budapest V. Szt. István krt 7”; postabélyegzett. Hozzátartozik: Kodály Zoltánné, Péczely Sarolta gyászértesítő kártyája Kodály Zoltán temetéséről; Belépő a Farkasréti temetőbe Kodály Zoltán temetésére 1967 Március 11., valamint a Művelődésügyi Minisztérium stencilezett értesítője a Kodály Zoltán ravatalánál kegyeletüket lerovó díszőrségben való részvételről. Kikiáltási ár: 50.000 Ft

3327 Búbánat 2003-12-01 14:30:55
A Művész Antikvárium előbb említett aukciója 174. tételeként is egy Dohnányi kézirat kerül árverésre. A tintával írt levél Komor Vilmosnak, „Kedves Komor Úr” megszólítással: Tartalom: „Köszönöm szíves sorait, a kritikákat etc. Mindezzel nagy örömet szerzett nekem, de szívből örültem az ön sikerének. Legyen meggyőződve hogy az első alkalommal amikor tehetni fogom, gondolni fogok magára, s remélem hogy sikerülni is fog egy szép nap magának nem csak szavakkal, de valami reálissal szolgálhatni. Ebben az országban sohasem lehet tudni hogy mit hoz a jövő percz. (..) a jövő évad nagyobb felét New Yorkban kell eltöltenek, mint a State Orchestra dirigense. Ők az egész évre akartak, de erre nem tudtam magam elhatározni, több féle okból, amelyek közt a filharmonia is az egyik. De ha a destructio nálunk – (a szót nem fajvédő értelemben használom) továbbra is oly szép gyümölcsöket fog hajtani, mint az idén, a jövőre nem garantálom, hogy tekintettel leszek hazai intézményekre”. Kelt: „N Y.925 ápr.4.” Címzés (borítékon): „Herr Vilmos Komor M. kir. Operaház Budapest Hungary”; postabélyegzett. 1 levél 2 sűrűn beírt oldal Kikiáltási ár: 80.000 Ft

3326 Búbánat 2003-12-01 14:29:55
Múzeum Antikvárium X. árverésére kerül sor 2003. december 12-én 17 órakor a Kossuth Klubban (Bp. VIII: Múzeum u. 7.). A kéziratok kategóriában a kalapács alá kerül 173. tételként Dohnányi (Ernő) Ernst von (1877-1960) géppel írt, aláírt, német nyelvű levele a Filharmóniai Társaságnak (Kristania). Tartalom (ford.., teljes): „Engedtessék meg, hogy kollégámat, Komor Vilmost, aki a Filharmóniai Társaság tagjaiból alakult kamarazenekarunkat Budapesten évek óta szép sikerrel vezényli, önöknek, mint vendégkarmestert melegen ajánljam. Igen gyakran volt módom, hogy az ő kiváló dirigálása mellett muzsikáljak, nemcsak Budapesten, hanem külföldön is. Legutóbb Bécsben vendégszerepeltem, igen nagy sikerrel, s teljességgel meg vagyok győződve arról, hogy az Önök nagyhírű zenekarával is hasonló módon szép sikere lesz.” Kelt: „London, den 8. Februar 1923”. 2 levél 1 beírt oldal. Hozzá tartozik: Galafrés Elza á Dohnányi Ernő felesége – tintával írt, német nyelvű levele Komor Vilmos karmesternek. Tartalom (ford.) : „Kedves Komor Úr. Önnek és kedves feleségének mégegyszer köszönöm az ’édes karácsonyi üdvözletét’. Miután saját tapasztalatból tudom, hogy milyen sok örömet okoz az ajándékozás, nem óhajtom Önöket feddni az ajándék nagysága miatt, és így olya hálásan köszönöm, amilyen örömmel Önök adták. Férjemnek van egy kérése Önhöz, hogy lenne olyan kedves az ő legjobb bécsi barátjának Adalbert Lindnernek két tiszteletjegyet küldjön az Ön bécsi koncertjére. (…) Ez különben egy bécsi középosztálybeli számára jelentős áldozat lenne.” Kelt:”Paris Hotel Régina 29.XII.24”. Címzés (borítékon): „Nagys. Komor Vilmos úrnak Budapest Magy Királyi Operaház – Hongrois”; postabélyegzett. 1 lev. 2 beírt oldal. A kikiáltási ár együtt 40.000 Ft

3325 Who the f..k is Cintula? 2003-12-01 14:29:44
Tényleg, ki vagy Te?

3324 Dezső 2003-12-01 14:27:50
Cintula vigyázz, ez gyűlöletbeszéd!!!

3323 cintula 2003-12-01 14:14:34
Elordítom a fülem: hé Cini pajti, nagyon nem stimmel amit mondtok!!***

3322 Bajadér 2003-12-01 13:52:53
Ja, hogy plakát azért nincsenek mert a kutyát se érdekelte? Persze. Szinetár és Ókovács kiültek az utcára és megfigyelték hogy a kutyák és az emberek elfordítják a fejüket. Meg is született a döntés, plakát helyett Kossuth Rádió. És most be fognak ülni a lakásokba megnézni, hogy kutyák és emberek elordítják-e a fülüket?

3321 cintula 2003-12-01 13:05:51
BKV ! A kórust a BKV öltezti. :-) Szilvi ki is agyalná rögtön a szlogent: BKV rövödítés mellett az Opera logója, alatta a szöveg: JEGYBEN JÁRUNK ! Egyébként mit gondolsz Kabi, miért van olyan nagy gondban Szilvi? Nagy a dilemma!A fő utcát válassza vagy a szegfűt?

3320 cabernet 2003-12-01 12:45:38
Cintula, milyen felirat lesz a ruhákon?

3319 cabernet 2003-12-01 12:45:07
Ezt biztos a kutyák között mérték fel... Vagy Mikula megkérdezte Füllert: Atikám kell ez nekünk? -Ha az én cégem csinálná kellene, de így.....

3318 kinek 2003-12-01 12:42:21
account! mert a kutya sem olvasta őket...

3317 cintula 2003-12-01 12:26:42
Aszongyák Szilveszternek kéne szponzort szereznie az új munkaruhákra. Fincsi jattos munka! :-)

3316 Búbánat 2003-12-01 11:26:02
Köszönöm non plus ultrának, hogy hírt adott az egyik legnagyobb baritonunk elhunytáról. Ha számítógép közelben lettem volna, én ezt már pénteken este megtettem volna.

3315 account 2003-12-01 11:03:56
Azt is meg kéne kérdezni hova lettek az utcai plakátok. Az évek óta bejáratott helyekről eltűntek a havi és a két hetes műsorok. Miért?

3314 Benő 2003-12-01 10:14:00
A Szerelmi bájital kapcsán az igazgatóságtól én azt kérdezném miért rángatják a darabokat az egyik színházból a másikba? És nemcsak a darabok ugrálnak! Ha jól vettem észre a két színház hagyományos színeit is felcserélték. Jól látom? Erről beszéltek valahol vagy szóltak róla a közönségnek?

3313 Megén 2003-12-01 09:13:33
D. F.-val kapcsolatos beszélgetésből csak egyet nem értek. Hogyan tud valakinek 180 fokot fordulni a véleménye, ha rájön, hogy a hölgyet tulajdonképpen kinek az igazgatása alatt távolították el az Operából. Így mindkét véleménye komolytalan, \"kiütik\" egymást, tehát jobb lett volna, ha egyiket sem mondja el. (Elnézést, hogy ezt D.F.-val kapcsolatban kellett elmondanom, a művésznőt nem ismerem, én csak a jelenséget tettem szóvá.)

3312 non plus ultra 2003-12-01 08:32:18
Elhunyt Palócz László operaénekes Hosszú betegség után életének 83. évében, pénteken elhunyt Palócz László operaénekes. Palócz László 1921. április 27-én született Budapesten. Tanulmányait a Nemzeti Zenedében végezte. 1943-tól négy éven át az Operaház kórusában énekelt. 1947-ben lett a Szegedi Nemzeti Színház magánénekese, ahol Verdi Otello című művének Jago szerepében debütált. Két évvel később a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött, s hat évig a Nagymező utcai teátrumban lépett a közönség elé. Palócz László 1955 és 1976 a Magyar Állami Operaház magánénekese volt. Pályafutása során egyaránt megszólaltatta Verdi és Wagner-művek vezető bariton szerepeit. Énekelte többek között Falstaff és Simone Boccanegra szerepét, Telramundot a Lohengrinben, s színpadra lépett Rossini, Tell Vilmos című operájának címszerepében. Játszott a Szomszédok című, Horváth Ádám rendezte folytatásos teleregényben, Sümeghy úr szerepét formálta meg. Palócz Lászlót 1964-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki, 1975-ben kapta meg az érdemes művész címet. Két éve a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

3311 mediapool 2003-12-01 08:23:02
Veégre eszébe jutott valakinek a Kossuth rádióban az egyik leghallgatottabb műsor, az „Esti krónika” előtt operaelőadását reklámozni. Az első reklám tárgya a mai Berlioz születésnapját tíz nappal megelőző születésnapi hangverseny. A reklámban Ottónk lett az „Opera hangja”. Nem lehet tudni hogy takarékosságból, önértékelés hiányából vagy szereplésvágyból történt mindez, népszerűbb/ismertebb hangot nem kerestek. A hatásfok ismeretlen, ma reggel még 400 eladatlan jegy volt. Vajon Ottó behízelgő tenorja nélkül mennyit adtak volna el? Mint tudjuk Szinetár Miklós nem szokott tervezni (erról legutóbb a MN hasábjain nyilatozott) feltétezhetjük tehát, hogy minden előzetes számítás és hatásvizsgálat nélkül ugrottak a Kossuth rádió hullámaira. Kiváncsian várjuk, hogy az Operaház más előadásai is kapnak ekkora támogatást vagy minden marad a régiben!

3310 cinitár funclub 2003-11-30 21:09:56
Szinetár: „Kétféle vendégművészre van szüksége az Operaháznak, és ezeket hoznia kell. Az egyik: bizonyos szerepekre, amiket mi nem tudunk jól vagy megfelelőképpen kiállítani, tehát ahol egyszerűen a napi működést biztosítja ez.\" (SzMR Online, 2003. január 16.)

3309 cinitár funclub 2003-11-30 21:09:02
Bájital szereplők Belcore Gárday Gábor Dulcamara Szüle Tamás

3308 cinitár funclub 2003-11-30 21:08:39
\"...még súlyosabb nehézséggel kellett megküzdeni mind az ének-, mind a zenekarnak a karmester személyében. Will Humburg technikai és zenei bizonytalankodása láttán az idősebb és ifjabb honi pályatársak többsége joggal érezhette zsebében legalábbis Failoni marsallbotját.” (Muzsika, Tallián Tibor)

3307 cinitár funclub 2003-11-30 21:08:20
„Én három külföldi sztárral dolgoztam, főleg karmesterrel és változatlanul azt tartom fontosnak, hogy vendégként elsősorban olyan emberek jöjjenek, akik nemcsak egy-egy estét teljesítenek, hanem rányomják a bélyegüket a színház arculatára. (...) Szimonov mester (…) Will Humburg (…)Saccani (…) (riport Szinetárral, 2001.november. 24.)

3306 cinitár funclub 2003-11-30 21:08:01
„Na most aminek én kevésbé vagyok híve és ez az, amitől félek... Hát először is itt van, mindig azt mondják, hogy most akkor majd jönnek sztárok Budapestre. Na most jön egy operabarát, igaz? Tegyük fel, igen. Nevezzen meg nekem öt sztárt.” (riport Szinetárral, 2001.november. 24.)

3305 Loge 2003-11-30 20:20:22
Humburg tiszta őrült, de legalább össze tudja rázni néha-néha egy bolygó hollandira a zkr-t..(Nem tudom, hallottátok-e Oberfrank Gézával, utána éreznétek a különbséget...)Saccani pedig tök dilettáns..Showman, eladja magát és a saját zenei elképzeléseit, amik általában szöges ellentétben álllnak a zeneszerző akaratával.A Normában pont az ellenkezőjét játszották minden beírásnak. U.i.:a Turandot tényleg nagyszerű volt...

3304 karnagy 2003-11-30 19:24:55
Humburg egy nulla. Nem tisztem megvédeni Rico Saccanit, de azért úgy gondolom, nagyon szép operai estéket köszönhet neki a hazai közönség. Örökre megmarad bennem 1997. november 7-e és 9-e - az a két Turandot-premier, melyeken fantasztikusan jól vezényelte ezt az operát. A Macbethje is igen jó volt.

3303 Hangyász 2003-11-30 13:37:59
A debreceni Benczőnek (?) hiába van - SZERINTEM! - igaza, belefullad a magyar ugarba. Persze tévedhetek, és akár egy akarnok barom is lehet. Humburgot kb. 4-5 éve hallottam karácsony előtt A bolygó hollandit vezényelni. A szokásos rossz előadás volt, ehhez járul az ostoba rendezés, ráadásul alig félház volt. Will a MET-től és a STOP-tól színvonal tekintetében messzeálló münsteri opera zenei vezetője, iparos a szó szoros értelmében, semmi más. A Naxosnál jelent meg néhány operafelvétele. Ha már itt tartunk, Saccani egy fokkal jobb: Első mo.-i hangversenyét hallottam, erre mestere, Patané ajánlotta be kb. \'84-ben. Beethoven-est volt, ha jól emlékszem, talán a III. Leonóra nyitány, valamint az I. (biztos!) és V. (???) szimfónia hangzott el a Ferencsik utáni régi ÁHZ szokásos slamposságán valamivel túlmutató előadásban. Másodszorra 2000 januárjában hallottam, amikor a régen lerágott csont Beaux Arts Trió operai fellépését kísérte viszonylag korrektül. Harmadszor a Macbeth egyik korai előadásán hallottam, itt a zenekar jól teljesített, maguk a zenészek is szemmel láthatóan elégedettek voltak vele. Az ÚZÚ-ba bejátszott VII. szimfónia-produkció részlete viszont magyarázatot ad arra, miért kiskirály Maestro Rico az Andrássy úti (átvitt értelemben!!!) szemétdombon, és miért nem a császárvárosban kukorékol a Ringen??? :-((( Más: Sajnos a sztárok gázsikövetelései miatt alig jön ide bármilyen, nem a művészi elfekvőbe tartozó énekes/karmester. A BFZ és az NFZ óvatosan igyekeznek jelentős szólistákat/karmestereket/énekeseket meghívni, de ez sajnos nem elég. Tízegynéhány évvel a \"rendszerváltás\" után a császárváros ugyanúgy őrzi kulturális fölényét Bp.-pel szemben, mint a béketábor fénykorában.

3302 cinitár funclub 2003-11-30 10:17:11
karmester világsztár Szinetárnál \"...még súlyosabb nehézséggel kellett megküzdeni mind az ének-, mind a zenekarnak a karmester személyében. Will Humburg technikai és zenei bizonytalankodása láttán az idősebb és ifjabb honi pályatársak többsége joggal érezhette zsebében legalábbis Failoni marsallbotját. Idő előtti belépések és más mitesszerek fakadtak a zenekar fizimiskáján, nem beszélve a poétikai folytonossági hiányokról, és az űrök túlkompenzálásáról tempók vad vágtájával.” (Muzsika, Tallián Tibor)

3301 cinitár funclub 2003-11-30 10:16:09
„A Magyar Állami Operaház magánénekesei között legalább tíz (ha nem tizenöt) olyan szoprán vár főszerepre, aki bárhol, bármikor felléphetne a MET-től Berlinig.” (Szinetár tollbamondás Kozák Gyulának, Mancs, 2003.jan.)

3300 Csutak 2003-11-30 08:27:05
Mit kritizálod a vezetést Wise? Ha nem tetszik Szüle, Albert, Gárday vegyél jegyet Bécsbe!

3299 WiseGentleman 2003-11-30 02:42:43
Bocs, gyerekek, de dolgozik is valaki ebben az operaházban, vagy mindenki kritizál, elégedetlenkedik, és hőbörög? Lehet, hogy továbbra is rá kell szánnom az extrát a bécsi vonatjegyre, mert idehaza egyhamar nem lép fel Bryn Terfel, vagy Gabriele Schnaut?

3298 Leone 2003-11-29 14:58:09
Olvastam kalahari beszámolóját a félárú Szerelmi bájitalról. Ha jól értem, a gyerekek jól szórakoztak a zömében másodvonal alatti színvonalra képes énekesek produkcióján. Szerencsére egy-két tehetség is kiragyogott. Csak azt nem értem, a \"répázás\" miért egy gyerekelőadás értéke? A Bájital zöldségpucolási jelenetéről ezt írja Dr Geréb a Momuson (Dr. Geréb, 2002-02-15) „Floyd gyakran főz másnaposan és nem is titkolja, hogy nagy híve a főzőbornak - már amúgy belsőleg-, de még sosem láttam lába közt egy répával játszani, vagy visszafojtott nemi gerjedelmében egy üveget félreérthetetlen mozdulatokkal addig-addig rázni, amíg az utolsó sorban ülő nézőnek is leesik a tantusz.”

3297 Baradlay 2003-11-29 13:54:25
„… kiderült végre, ami régóta sejthető volt: a kormány kommunikációs képességei nem haladják meg egy átlagosnál primitívebb személyiségű falusi gyanúsítottéit, Kovács pártelnök pedig megpróbálta megdönteni a demagógia-ostobaság-cinizmus-dilettantizmus négytusa világrekordját, sikerrel.” Folytatás: [url]http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=142898&DocID=124719#124719;itt[/url]. Uj Péter pedig írhatna a kommunikációs igazgató kommunikációs képességeiről.

3296 nyam-nyam 2003-11-29 08:11:22
A virslievést [url]http://www.hetivalasz.hu/cikk.php?id=8580;Ottó se hagyta szó nélkül[/url]. Bravo!!! Egyszer írhatna már néhány szót az operai lakomákról is! Szinetár baklövéseiről is remek karcolatokat tudna kanyarintani. Rajta Ottó!!!

3295 Búbánat 2003-11-28 14:32:21
Köszönöm Donatellának, hogy hajlandó elfelejteni az első írásomat, és köszönöm, hogy ennyire megértő. És az elsőért ismételt bocsánatért esdeklem. Talán a másodikkal valamit ebből jóvátettem.

3294 cincogi 2003-11-28 13:56:52
Ez az! Egy legendával kevesebb...

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.