Bejelentkezés Regisztráció

Opernglas, avagy operai távcső...

7371 Orfeusz 2005-03-13 01:27:19 [Válasz erre: 7364 kalahari 2005-03-13 01:07:28]
Végülis igazad van. Csak lehet, hogy a zene miatt szenvedettem, de majd megszokom

7370 kalahari 2005-03-13 01:26:10 [Válasz erre: 7363 Búbánat 2005-03-13 01:00:25]
Na mit gondolsz, miért akart Katyerina kitörni ebből a közegből? Mert szürke volt, unalmas. Ez a hangulat kellett az első felvonásban, és sikerült is. Annyira nyomasztó volt az egész, hogy nem is csodálkozunk, amikor jön a végzetes gombavacsora.

7369 Orfeusz 2005-03-13 01:22:23 [Válasz erre: 7361 Búbánat 2005-03-13 00:35:34]
nem kell sexjelenet persze, csak kicsit erotikusabb légkör kicsit szürke volt az egész

7368 Norma 2005-03-13 01:22:10 [Válasz erre: 7361 Búbánat 2005-03-13 00:35:34]
Ld. Rigoletto. Szex a kocsmaasztalon.

7367 kalahari 2005-03-13 01:20:53 [Válasz erre: 7360 Norma 2005-03-13 00:27:09]
Én nem hiányoltam. A kevesebb néha több. A nyílt színi szexjelenetek nem adtak volna hozzá semmit a darabhoz.

7366 Orfeusz 2005-03-13 01:13:35 [Válasz erre: 7354 kalahari 2005-03-12 23:47:50]
Én is hiányoltam az erotikát, többet kellett volna mutatni, de valóban ezzel az orosz tenoristával jobb hogy nem történt meg(aztán majd Gulyással..:) nekem nem tetszett a két fiatal szerepeltetése

7365 Orfeusz 2005-03-13 01:10:54
Vidnyánszky tényleg azért jó, mert az énekeseket színészként kezeli, de azért ez nem elég, ez nem prózai színház, az operához több kell. Ionel Panteát valóban kifelejtettem, tényleg jó volt. Én megyek 16,19-én is, aztán pedig 24-én egy Bátorisra..csak megszokom ennyi idő alatt a zenét.

7364 kalahari 2005-03-13 01:07:28
Ennél többen voltunk ma este! Többiek? Vélemény?

7363 Búbánat 2005-03-13 01:00:25 [Válasz erre: 7356 Norma (Külvárosi Lady Macbeth) 2005-03-13 00:01:23]
Igazad van. A nevetségességet nem szabad a Bánk bánban megkockáztatni...Akkor úgy lépjen a színpada, mint... Mindenki gondoljon valami szépre és nemesre, és folytassa, fejezze be a mondatot.

7362 janomano 2005-03-13 00:44:27 [Válasz erre: 7355 Escamillo 2005-03-12 23:48:22]
Egyetértek veled, egy dolgot kivéve: >úgy lépjen benne a színpadra, mint aki egy szentélyben az oltárhoz lépne... a nemzetállamok újkori identitás-keresését ne állítsd szentégként! A szakralizálás itt nem működik. Nevetséges lesz.

7361 Búbánat 2005-03-13 00:35:34 [Válasz erre: 7345 Búbánat 2005-03-12 10:15:15]
Ez pontosan egy olyan tipikus megjegyzés részedről, ami nem a tárgyban megfogalmazottakra értendő, tehát mellé viszi a dolgokat. Itt már régen nem arról van szó, hogy én mit írtam a Bánk bánról. Fogd magad, és írj valami hasonlót azoknak, akik most éppen a Kisvárosi Lady Macbethről fejtik vagy fejtették ki a primer élményeiket. Én most nagyon vissza fogtam magam. A Bánk bán a mi nemzeti operánk. Ebből kifolyólag folyamatosan a lehető legtökéletesebbet kell benne nyújtania az összes érdekelt művésznek. Erkel operája egyébként megunhatatlan. Abban énekelni, bármilyen szerepet alakítani az megtiszteltetés legyen mindenki számára; úgy lépjen benne a színpadra, mint aki egy szentélyben az oltárhoz lépne...

7360 Norma 2005-03-13 00:27:09 [Válasz erre: 7352 virius 2005-03-12 23:29:44]
Erotika? Én örülök, hogy az orosz tenorista semmi különöset nem mutatott.:-) A kisfiú azért megmutatta a pucér fenekét, nem panaszkodhatunk...

7359 kalahari 2005-03-13 00:18:10 [Válasz erre: 7351 Operaház 2005-03-12 15:48:55]
A ház úgy van, hogy az eredeti házból szépen kiemelik (először) a jobb oldalon található konyhát, aztán a bal oldalról Katyerina szobáját. Csak hogy belássunk. :-) Amikor Borisz leleplezi őket, akkor az ablak alatt sétál, de akkor ugye arra is van fordítva a szoba. Már a Jenufában is azt szerettem, hogy a rendező elhitette az énekesekkel, hogy színészek, ennek megfelelően el is játszották a szerepeket, nem csak énekeltek. Tehát nem kellett felesleges kellékekkel, díszletekkel telezsúfolni a színpadot (vö.: teáscsésze, kis pohár, nagy pohár - addig sem hadonászik, amíg van valami a kezében-alapon). Ahogy a negyedik felvonásban Katyerina ül a színpad szélén, mozdulatlanul, a távolba meredő tekintettel: na, abban minden benne van. Félelmetes!

7358 Búbánat 2005-03-13 00:17:30
Rövid leszek. Vidnyánszky Jenufa egy évelé ezelőtti rendezése nekem sokkal jobban tetszett, mint amit ma este a a Kisvárosi-bemutatóban láttam tőle. Egyébként is, inkább színházat csinált, mint operát, s az ismert történet megrendezése nem okozhatott számára valami különös gondot. A zene sem tett rám különösebb benyomást. Kb. ezt vártam, a meglepetés erejével nem hatott rám. Lukács Gyöngyi tényleg kiemelkedett a szereposztásból. Ő rajta semmi nem múlott. Megtette a magáét. Ugyanakkor hangjának hosszú távon nem tesz jót, ha sokáig énekel ilyen és ehhez hasonló szövetű zenéket; ha nem akarja idő előtt befejezni énekesi pályafutását, akkor maradjon meg az olasz belcanto és a verizmus határai között. Keveseltem az erotikát, Vidnyánszky nagyon visszafogta e téren magát. Az orosz énekes semmi különöset nem mutatott, bár hanganyaga nem rossz, és megjelenése is kedvező. Gulyás Dénes ott volt a nézőtéren, a második szereposztásban ő lesz Szergej. Ha belegondolok, tőlünk inkább Kiss B. Atilla lett volna az ideális választás, de kívánok Gulyásnak sok sikert hozzá. Egyébként helyes ötletnek tartom, hogy a négy felvonás két részben megy. Ez dramaturgiailag is indokolt. A TV felvette az egész produkciót, majd láthatjuk valamikor. A gyér taps, az egyszeri visszatapsolás azért jelent valamit...

7357 Escamillo 2005-03-13 00:10:37
Esetlenség alatt például a \"konyha\", ill. hálószoba forgatását gondolom, bár érthetően szükség volt rá, csak nem éreztem teljesen, hogy hogyan is van ez a ház, az após honnan lát be, hasonlók. Ezek persze apróságok és (részben) az opera színpad adottságaiból erednek. Ez persze semmit nem von le az este igen kiemelkedő voltából! Már meg is vettem a jegyemet a szerdai előadásra, remélem akkor a közönség is \"jobb\" lesz. Még az előadáshoz: Kovács most úgy vezényelt, mint máskor. Pontosan, erővel, ha kellett \"szépen\".

7356 Norma (Külvárosi Lady Macbeth) 2005-03-13 00:01:23 [Válasz erre: 7347 MÁO 2005-03-12 12:05:01]
Miért mondod, hogy esetlenül? Gyöngyi (Katyerina) is esett meg Zaplecsnij (Szergej) is alája... :-) A rendezés? Korrekt, kalahari írta, megvan a Jenufa párja. Egyetértek. Meg azzal is, hogy nincs agyonrendezve. Én a Jenufát sem tartottam különösebben zseniális rendezésnek, igaz, jó ötletek voltak abban is, ebben is. Az egész előadást éreztem kiemelkedőnek, s most sincs ez másképp, kb. azt az élményt kaptam ma este, amire a Jenufa után számítottam. Katartikusat. Erőteljes jó zene, kiváló alakítások sora (olyan epizodisták szerepeltek, akik bár máskor főszerepben tündökölnek, s tönkre is teszik az előadást, itt most a helyükön voltak, és jótékony hatással járultak hozzá az összképhez) és egy valóban minden szempontból ragyogó énekesnő a címszerepben. A rendező igazi színjátszást, színészi munkát követelt meg az énekesektől, akiknek - akárcsak a Jenufában - egy leegyszerűsített, mégis realisztikus játéktér állt rendelkezésére. A zenekart Kovács János fogta össze, remekül is szólt, az énekkar is szívvel-lélekkel látta el feladatát a hatalmas kórustablókban; az utolsó felvonásbeli számukat szívbemarkolóan szépen énekelték. A TV felvette, remélem leadják - nem úgy, mint a Jenufát... Lehet, hogy kéne még jegyet vennem a következő előadások valamelyikére, biztos, ami biztos. Javaslom mindenkinek! Mára nehéz volt kapni, mert a szponzorbank felvásárolta a házat, de legalább eljöttek volna! Egy kis kulturácijó nem árt... Írtam volna én is előbb, de a BKV nem operabarát.:-( A külvárosba már ritkán indulnak járatok...

7355 Escamillo 2005-03-12 23:48:22
Hát igen... Lukács Gyöngyi valóban csodálatosat alakított ma este. Orfeusszzal nagyjából én is egyetértek, de hozzátenném, hogy Ionel Pantea is nagyon jót énekelt, még ha a szerepe kicsi volt is. Érthetővé vált az is, miért nem kedvelt Sztálin a művet... A rendezésről: néha voltak benne esetlenségek, de nagyon jó ötletek is. Az utóbbiak közé tartozik a fiatal szerelmesek megjelenítése. Ők megmutatják a tiszta, érdekmentes szerelmet, enyhítve ezzel az opera sokszor igen nyomasztó légkörén. Összességében soha rosszabb előadást. L.Gy előtt pedig le a kalappal!

7354 kalahari 2005-03-12 23:47:50 [Válasz erre: 7347 MÁO 2005-03-12 12:05:01]
Mit értesz erőteljesebbnek a rendezés kapcsán? Nekem nagyon tetszett, igaz, már harmadszor láttam, így volt alkalmam megfigyelni az apróságokat is. A zenéjét meg imádom!

7353 Orfeusz 2005-03-12 23:30:36
Úgy látszik én vagyok az első: Nekem ambivalens érzéseim vannak a mai Kisvárosi után. Egyrészt először hallottam az operát(talán Sosztakovics művet is), így első hallásra annyira nem nyerte el tetszésemet, érdekes zene, a negyedik felvonás azonban fantasztikus. A rendezéstől sokkal többet vártam, Vidnyánszky,aki egy szuper prózai színházi rendező, sokkal erőteljesebb rendezést is csinálhatott volna. Igaz így legalább nem volt agyonrendezve. Főleg az első két felvonás nem tetszett, elég esetlenül is mozogtak az énekesek. A negyedik felvonás azonban már igen jóra sikeredett, nagyon jó ötletnek tartottam a logó, talán fatörzseket. A rendőrös rész sztem egy kicsit sok volt. Az énekesek közül egyértelműen kimagaslott Lukács Gyöngyi, az egész előadást ő vitte a vállán. Nélküle ez egy rossz előadás is lehetett volna. Hogy énekelt, micsoda szépség a színpadon! Bebizonyította ma este, micsoda nagy énekesnő. Az első részben kicsit esetlenül mozgott, az ágyjelenetek kissé humorosak voltak, azonban ahogy a 4.felvonásban jelen volt a színpadon, és amilyen átérzéssel énekelt, az maga volt a csoda!! A többi énekes utol sem érte L.Gy.-t. Kimelném azért Szolnoki Appolóniát és Berczelly, aki igen jó volt az após szerepében. Az orosz tenor számomra teljesen érdektelen,a drága Gregor Józsefnek pedig sajnos kicsit megkopott a hangereje. Amit azonban Kecskés Sándor, mint részeg muzsikus művelt, szörnyű. A közönségről annyit, L.Gy. háromszor ekkora ovációt érdemelt volna. bár mit lehet várni ettől az unatkozó protokoll közönségtől, a sok prosztó bankos, ment az előadás után enni a büfébe, a fogadásra, életükbe nem voltak operában..

7352 virius 2005-03-12 23:29:44
Megvolt végre a Kisvárosi Lady Macbeth premierje, ezen is túl lennénk. Lukács Gyöngyi jól bírta nehéz szólamát, ami nem tetszett, az a tapsrendbeli hosszú, virágcsokros önünnepeltetése, akárcsak 2 és fél éve a \"valódi\" Lady Macbethként, ugyanezen a színpadon. Tetszett Vagyim Zaplecsnyij is. Ami nem tetszik: Tóth János túlmozgott rendőrfőnök-figurája, hja kérem, 1986-ban a Sevillai borbély Békés-féle rendezésében elment az ugrabugra Bartolo-alak, de itt a sztereotip mozgásoknak a fele is túl sok lett volna, valahogy most nem volt kedvem Tóth alakításán nevetni. További nemtetszés: az utóbbi időkben hagyománnyá kezd válni, hogy tapsrend csak az előadás legvégén van, és itt nemcsak a tablókra gondolok, hanem a függöny előtti \"húzásokra\" is. Kérdem én, ez mire jó?! Még Vámos László 1994-es Otello-felújításán is kb.2 évig ez volt a módi, csak Vámos halála után tértek át a felvonásonkénti tapsrendre. Valaha az Operában a zsöllyebejárati ajtókon volt egy kifüggeszthető tábla: \"...a szereplők az előadás tapsait az előadás végén köszönik meg\". A táblát vlsz.kiselejtezték, a gyakorlat meg kezd mindennapossá válni. Dehát az Operaház nem prózai színház. Más. Ki tudja nekem megmondani, hogy miért nem tüntették fel a színlapon a karszólisták neveit? Pedig volt belőlük jócskán. Már 1 évvel ezelőtt a Jenůfa 3 karszólistáját is lespórolták a színlapról. Vajon Vidnyánszkynak nem fontos-e a nevük szerepeltetése, avagy az Opera vezetősége és a rádió, televízió így akarja lenyelni (vagy lenyúlni?) a közvetítések esetében nekik is joggal járó pénzt?!...

7351 Operaház 2005-03-12 15:48:55 [Válasz erre: 7340 CSak az a bibi, hogy 2005-03-12 09:35:43]
Nehogy azt hidd, hogy csak a „hiúságukban sértett” közreműködő művészek reflektálhatnak a tévedéseidre. Az Opera részéről nem egy zenei munkatárs hallgatja rendszeresen az előadásokat hivatalból, vagy egyszerű szakmai érdeklődéstől vezetve, a Főzeneigazgatótól a karigazgatón keresztül a különböző vezénylő és betanító korrepetitorokig. És ne gondold, hogy a született talentum mellé megszerzett egy-két zenei diplomával, rendszeres napi gyakorlattal, kevésbé értenek hozzá, mint te a lemezeid, meg a könyveid közül. Vedd tudomásul, hogy nagyon szeretheted ezt a műfajt, de az, hogy nem te csinálod, épp azt mutatja, hogy nem volt elég tehetséged hozzá! (Vagyis hiányzik a zenei érzék, a hallás, a mesterségbeli tudás, ahhoz, hogy megfelelő ítéletet alkothass.) Nem véletlen kérdeztem, amit kérdeztem, mert egy előadásból nem lehet kellőképp megítélni, amit írtál.

7350 Operabolond 2005-03-12 13:50:31 [Válasz erre: 7342 Orfeusz 2005-03-12 09:54:34]
Minden szavaddal egyetértek, és én is minden jót kívánok a ma fellépő művészeknek! Gyerekek, egy kalappal!

7349 telramund 2005-03-12 13:05:53 [Válasz erre: 7334 Terry Black 2005-03-12 00:22:40]
Szerintem nem jó a nicked.XV.század-sötét középkor-amit képviselsz.

7347 MÁO 2005-03-12 12:05:01
Abban reménykedem, hogy aki egy kicsit is embernek, sőt tovább megyek, olyan embernek érzi magát, aki mentes minden féle negatív érzéstől, mindenfajta mocskolódástól, bosszúvágytól, és keserű irigységtől, az remélhetőleg kihagyja a művészekről szóló alaptalan, és sokszor alpárian megfogalmazott irományokat, akiknek szerzői névtelenül is saját magukat minősítik. Az én szemem az első szó után továbbugrik ezekről az üzenetekről.Sajnos betegség miatt nem tudok elmenni a ma esti premierre, pedig nagyon vártam. Mégis szeretnék nagyon sok sikert kívánni a Kisvárosi Lady Macbeth szereplőinek, mert rengeteget dolgoztak, és egy ilyen nehéz darab előadásáért bizony meg is érdemlik. Természetesen a címszereplő Lukács Gyöngyi művésznőnek kívánom a legjobbakat, mert ő viszi a hátán a munka dandárját, és nagyon valószínű, hogy nélküle be sem tudták volna mutatni ezt a kegyetlenül nehéz művet. TOI, TOI, TOI!!!

7346 frushena 2005-03-12 11:45:25 [Válasz erre: 7338 XXI. század 2005-03-12 09:26:11]
Ezt az üzenetet, ha nem is ebben a formában, de már én is sokszor megkérdeztem az idelátogatóktól!

7345 Búbánat 2005-03-12 10:15:15
Mindenkinek üzenem, hogy a provokáló beírásokra nem válaszolok. Ez különben sem szokásom. Hadd tegyem hozzá, hogy a Bánk bán a legkedvesebb operám, legalább harmincszor láttam az elmúlt három évtized során, s mivel valamit magam is konyítok a zenéhez (kórus, zongora), többnyire el tudom dönteni - a felhalmozódott opera-,operett-, oratórium ismereteim nyomán is -, hogy ez vagy az az előadás jó volt-e vagy nem, tetszett-e vagy sem. Analizálásra nem is vállalkoznék, mert nem vagyok zenetörténész. Viszont a látottak - hallottak alapján feljogosítva érzem magam, hogy éljek a lehetőséggel, és valamit valamivel, valakit valakivel összehasonlítsak. Nem kell ezzel egyetérteni. Én leírtam, így láttam. Lehet, hogy valamit nem jól láttam. Akkor elismerem, hogy tévedtem. Ebből nem csinálok hiúsági kérdést. De ismétlem, nem fogok belemenni a provokációkba. Itt mindnyájan a saját személyes meglátásainkat rögzítjük. Ami meg tetszik, az általában evidens. Az érintett művészeknek, kórustagoknak, zenekari tagoknak is joguk és módjuk van arra, hogy itt reflektáljanak a róluk írtakra. Ha nem találkozik egymással a produkcióban élőknek a véleménye a róluk leírtakkal, ezt nyugodtan kikérhetik maguknak, de ettől a tények még tények maradnak - mindkét oldalon. A vitát nem mi fogjuk egymás között eldönteni. Tehát, higgyétek el, meg tudom állapítani a kórusról, a zenekarról, hogy az adott produkcióban az énekkari vagy zenekari szólam, és az énekművész mennyire volt pocsék, rossz, elfuserált,pontatlan, közepes, jó, jobb, kiváló, felséges, mennyei. A csütörtök esti előadásról csak azt a megállapítást tettem, hogy volt már jobb is. Ezt én nem negatív értelemben használtam, inkább tényszerűen leszögeztem; az értékrendemben az elmúlt időszak látott Bánk bánjait egymás mellé téve így csengett le a fülemben, ahogyam és amit leírtam. Ha valamiben tévedek - azt - más ideirogatókkal ellentétben - készségesen elismerem és magamat korrigálom. Tehát mégegyszer a csütörtök esti előadás minden vonatkozásban egy átlagos, nem kiemelkedő produkció volt, ami nem jelenti azt, hogy a következő előadás - akár már holnap délelőtt - ne lehetne ennél jobb, sokkal jobb.

7344 Gratula 2005-03-12 10:03:10 [Válasz erre: 7338 XXI. század 2005-03-12 09:26:11]
Jaj, de jó ez az üzenet! Tényleg ,énekeljenek már az ide írogató, másokra irigykedő név nélküli SENKIK. Mondjuk a Kisvárosit. Akkor aztán sok minden kiderülne.

7343 Értetlenkedő 2005-03-12 09:58:40
Megmondom, hogy csak egy- két hete olvaslak titeket, de az biztos, hogy nektek senki sem jó. Hadd idézzek. Tokody \"néma, hangjahagyott\", Lukács \"ordít\", Sümegi \"vulgáris\" Bátorit meg már többször temettétek. Nem kéne inkább nektek énekelni?

7342 Orfeusz 2005-03-12 09:54:34
Ebbe az értelmetlen és mocskos vitába nem szállnék bele..na de hogy sok olyan énekes szaladgálna mint Lukács Gy., ez nem igaz! Egy kis külföldi kitekintéssel, látható,hogy természetesen nem igaz.

7341 Operabolond 2005-03-12 09:42:54
Egyébként általában azok szokták a nagy hangú énekesekre mondani, hogy ordít, akiknek csak kisebb materia jutott. Marton Éváról is sokszor mondták ezt, de amikor mellé kellett állniuk énekelni, kiderült, hogy egy mezzofortéjával elfújta őket.

7340 CSak az a bibi, hogy 2005-03-12 09:35:43 [Válasz erre: 7334 Terry Black 2005-03-12 00:22:40]
Hazúgság minden szavad, amibe rengeteg irigység keveredik. Próbálnál meg csak megközelítőleg ugy énekelni, mint L. GY. talán boldogabb ember lennél. De mivel csak másodhegedűs vagy, hát a Momussal vígasztalódsz.

7339 XXI. század 2005-03-12 09:29:39
Rá kéne már jönnötök, hogy csak Magyarországon nagy szám az, ha valaki jól elénekel egy szerepet. Ez külföldön sokkal általánosabb. Egy csomó olyan énekes szaladgál, mint Lukács Gy. Ez után következik a világsztárság!!

7338 XXI. század 2005-03-12 09:26:11
Lukács legnagyobb hibája, hogy mindent lelketlenül, keményen énekel. Persze van, akinek ez fel sem tűnik. (Ilyenek például az elvakult rajongók.)

7337 felvágott 2005-03-12 09:23:00 [Válasz erre: 7330 csirkecsont 2005-03-11 22:23:51]
Szóval már öreg is...

7336 Válasz 2005-03-12 09:22:20 [Válasz erre: 7327 álmodó 2005-03-11 19:57:12]
Te meg huszadik vonalbeli sztár vagy, és azt sem saját erődből érted el!

7335 Nagy tévedés 2005-03-12 09:14:43 [Válasz erre: 7327 álmodó 2005-03-11 19:57:12]
Lukács Gyöngyi élvonalbeli sztár, a világ legnagyobb színházai ismerték már el/Scala, MET stb/ Nem hiszem, hogy akinek igazi, drámai hangja van az ordítana.Hiszen éppen ezért nincs is rá szüksége. Egyébként meseszép pianókat is énekel, és mindent megcsinál, amit a partitúra követel. Ordítani inkább azok szoktak, akiknek nem elég a vocejük, de hát hiába az erölködés, akkor sem jön át a hangjuk a zenekaron. Azt kívánom csak, hogy más énekesnőink is énekeljenek azokon a helyeken, ahol Lukács már régóta sikert sikerre halmoz.

7334 Terry Black 2005-03-12 00:22:40
Jaj, a Rigolettóban egy állati aranyos, földig érő hajú csúnya fiúcska fogja énekelni Gildát!

7333 kalahari 2005-03-12 00:18:24
Azt nem lehet, hogy megnézzük az előadást, mielőtt véleményezzük? Vagy nagyon régimódi dolog? :-)

7332 Elismerés: 2005-03-11 23:09:35 [Válasz erre: 7326 Orfeusz 2005-03-11 19:39:28]
Van egy második vonalbeli sztárunk, aki minden szerepet végig ordít, aztán ezzel el is vagyunk lelkileg.

7331 telramund 2005-03-11 22:57:04 [Válasz erre: 7324 a \"kor\" 2005-03-11 19:25:25]
ne reménykedj!!!!Lehet szeretni nem szeretni de egyet nem lehet -nem elismerni...mármint Lukács Gyöngyit.

7330 csirkecsont 2005-03-11 22:23:51
A fotókat nézegetve színes mesejátékban lesz részünk... nsze neked korszerű operajátszás. A Jenufa még a 80-as évek operai stílusával tarolt, ez már a 70-es! Persze tudom, a lényeg Lukács Gyöngyi! :))

7329 Bénító? 2005-03-11 21:22:54 [Válasz erre: 7323 kao 2005-03-11 19:23:28]
Olyan rossz lesz? Én már nagyon unom a Lukács rajongókat!!!! Elvakult sötétségükben vetekszenek a Fradi drukkerekkel.

7328 telramund 2005-03-11 21:08:58 [Válasz erre: 7302 Időjós 2005-03-11 08:27:09]
Kedves Angyal/lehet Ördög?/ Szombat este jól nyisd ki a füled és akkor társaid között érezheted magad a mennyekben La Lukácstól még a szárnyaid is lebénulnak ....

7327 álmodó 2005-03-11 19:57:12 [Válasz erre: 7315 kalahari 2005-03-11 17:31:22]
Nekem nem rokonom. -:) Talán neked. :)

7326 Orfeusz 2005-03-11 19:39:28
Kösz kalahari az interjút, nagyon érdekes volt! Már majd megesz a fene, annyira várom ezt az előadást. Egyébként az opera honlapján láthatóak képek az előadásról!

7325 Operaház 2005-03-11 19:31:45 [Válasz erre: 7311 Papi 2005-03-11 13:50:47]
Búbánat úr - rettentően okos ember lévén - természetesen nem válaszolt a \"mindenféle kétkedésre\". Nem véletlenül kérdeztem ugyanis, amit kérdeztem: Nagyon frappánsnak, hozzáértőnek tűnik, amit írt, de biztos vagyok benne, hogy egy előadásból ezt így nem lehet megítélni! Másrészt például az énekkar kimondottan jó előadást produkált tegnap este, amire \"szakértő nézőnk\" fanyalog. Lehet, hogy nem is olyan szakértő? Ha nyilvánosan bírálgatunk uraim, ne tessék megsértődni, ha mások meg szóvá tesznek egy-egy tévedést. Kétségtelen, hogy Búbánat önbizalma, csak a lemezgyűjteményével mérhető, de ez úgy látszik, néha kevés...

7324 a \"kor\" 2005-03-11 19:25:25 [Válasz erre: 7317 frushena 2005-03-11 18:42:12]
egyébként ki az?

7323 kao 2005-03-11 19:23:28
Megsértődtem az Operára! Ez egy vicc! A jegypénztárban közölték, hogy NINCS egy darab jegyük sem az április 20-i előadásra. Aztán itthon látom ám, hogy mégis megvannak még azok a jegyek, amiket kinéztem, de most éppen nincs egy fillér sem a fiamnak azon a bankszámláján, melyen ezeket a \"publikus\" (nem veszélytelen) netes vásárlásainkat szoktuk bonyolítani. Felhívtam hát megint az Operát, hogy legyenek olyan kedvesek, tegyék el nekem, beugrok érte még ma - vagy holnap - de továbbra is ragaszkodtak ahhoz, NINCS jegyük. Tovább ágáltal, hogy de hááááááát.... Nem és nem. ŐK - mondta a hölgy sürgetően, merthogy sokan állnak (de hát én is a VEVŐ lennék!) - tehát hogy ŐK NEM TUDJÁK LEKÉRNI A SAJÁT jegyeiket, a saját SZABAD helyeiket a netről! Ez tényleg egy vicc. Ez egyik másik színházban sem okozott eddig gondot. Végülis szerdán teszek rá pénzt és megoldom - csak valahogy ez így olyan mezítlábas!

7322 a \"kor\" 2005-03-11 19:19:43 [Válasz erre: 7316 a \"kor\" 2005-03-11 18:41:55]
Miből jöttél rá?

7321 ? 2005-03-11 19:15:25 [Válasz erre: 7315 kalahari 2005-03-11 17:31:22]
Csak B.I-nek tetszik lenni?

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.