Bejelentkezés Regisztráció

Opernglas, avagy operai távcső...

13269 mimi59 2007-02-01 17:54:27 [Válasz erre: 13268 frushena 2007-02-01 17:24:18]
Írtam egy csomó mindent, de egy rossz billentyű lenyomásával eltüntettem. Most már készülődnöm kell a mai Traviata-ra. G.Mónika ismét nagyon tetszett, kár, hogy a zenekar időnként kijátszotta a zenét a hangja alól. Művészi rutinjának köszönhetően vette az akadályokat, különösen, amikor belefújt valaki az áriájának befejező hangjaiba. A tapsrendnél pedig tudni kellene, hogy tegnap este Ő volt a főszereplő. Üdv. mimi

13268 frushena 2007-02-01 17:24:18 [Válasz erre: 13263 mimi59 2007-02-01 09:15:28]
Érvek?

13267 martuni 2007-02-01 15:42:24 [Válasz erre: 13266 Spangel 2007-02-01 15:33:23]
Végül is ja! Ma csak a próba végére jutottam be, és folyosói szinten hallottam, hogy a szoprán nem jön a hétfői zongorás szobapróbára, mert másnap nagyszínpados zenekari próba lesz. Csak azon akar egész hanggal énekelni. Tehát túlénekeltetni csak azt az énekest lehet, aki hagyja magát!

13266 Spangel 2007-02-01 15:33:23 [Válasz erre: 13265 martuni 2007-02-01 15:08:29]
Meg szerintem a vezetőkön, akik olykor hajlamosak túlénekeltetni a művészeket. Az is igaz, hogy sokszor az énekesek vállalják túl magukat. Talán Kiss B-nél is ez lehet az oka, hogy fáradtabbnak tűnik.

13265 martuni 2007-02-01 15:08:29 [Válasz erre: 13258 egy kívülálló 2007-01-31 18:40:32]
Na ezt azért ne!! Hogy ráerőltették volna? Megkérdezték, és elvállalta, szerintem így történhetett. Kiss B.-ből lehet még jó Chenier, (inkább, mint a Wagner szerepek) csak az erejét kellene jobban beosztani. De ez már az énekesen múlik.

13264 tukán 2007-02-01 11:30:05 [Válasz erre: 13262 frushena 2007-02-01 08:39:52]
Kedves Frushena! Nagyon szép és tartalmas rendezés volt valaha ez a Traviata, mint majdnem minden Békés Adrás rendezés, csak elkopott, megkopott, hagyták, hogy így legyen és többnyire avatatlan, nemtörődöm és nem eléggé tehetséges emberekre volt bízva a a krbantartása! /Tisztelet a ritka kivételnek!/ Gonzalez remek Violetta, de profibb, és művészibb nem \"az idők végezetéig\" tartani a magas hangokat! /Ízlésesebb!/ De ezt Te is tudod!

13263 mimi59 2007-02-01 09:15:28
Azért nem volt zökkenőmentes, síma előadás. Szerintem.

13262 frushena 2007-02-01 08:39:52
Traviata: Még mindig azt kell mondanom, hogy szeretem ezt az előadást, bármennyire is ütött, kopott és mások szerint kifejezetten pocsék a színrevitel. Viszont ami állandó és örök az Verdi zenéje!!! Dícséret illeti a zenekart, azon belül is a rezeseket és a szólóhegedűt. Nagyon szépen játszottak. Szabó Sipos Máté most jobb formában volt mint a tavalyi előadásokon. Elnézvén a karmesteri emelvényen egészen másként állt hozzá a darabhoz! BRAVO Máté! Számomra a Taraviata három szereplőből, pontosabban három lélekről szól. A többi szereplő sem mellékes ugyan, de ... Alfred, ahogy tegnap már szó esett róla nem Kiss B. volt, hanem Berkes Úr! Őszintén megmondom nem tartozik a kedvenc énekeseim közé, de a tegnapi alakítására nem lehetett nagyon rosszat mondani. Jó persze ... nem egy Kovácsházi, de meglehetősen benne van a szerepbe. A magasságai pedig jól szóltak. Bár nekem kicsit furcsa volt az első felvonásban, mintha egy kicsit a saját szája ízére alakította volna az olaszt! ... Viszont az egy jó dolog szerintem, ha az ember rosszra számít és mégsem lesz az. Kálmándi Mihály nagyszerű apuka volt! Gyönyörű hang! González Mónika mind színészileg mind hangilag ragyogó Violettát nyújtott a közönségnek. Csodálatosan tartotta a magas hangokat, az idők végezetéig ... :) Ebben az évadban több művésznő is énekelt Violettát, de számomra González a toppppp! Szépséges teremtés, érzéki, pajkos nő és ugyanakkor \"nagyon beteg\" tud lenni a harmadik felvonásra. Az \"Addio, del passato\" előtti \"\"Teneste la promessa\" prózai részt nála igazán jól lehet hallani és érteni. A közönség pedig előadás végén nagyon örült! :-) Sőt! Közben is! Igaz igen sokan betegen látogatták meg az Erkelt!

13261 tukán 2007-01-31 19:18:22 [Válasz erre: 13260 tukán 2007-01-31 19:12:53]
Nem minden farok csóválhatja a kutyát! Ha beugratják többszörös pénzt is kérhet.. ........................ Gyerekek ez egy Színház! Még mindig !

13260 tukán 2007-01-31 19:12:53 [Válasz erre: 13252 y01 2007-01-31 14:30:21]
Akkor nem kell elvállalni! De akkor ugrik a zsozsó!

13259 adina 2007-01-31 18:43:14
Legyünk optimisták és reménykedjünk, hogy Zéta legalább utólag áttekinti az elmúlt hónapokban írott kritikáit és azok színvonalát, majd leszűri a tanulságot és nem ír többet. (Vö. suszter-kaptafa)

13258 egy kívülálló 2007-01-31 18:40:32 [Válasz erre: 13257 -zéta- 2007-01-31 18:04:53]
Én nem vayok bennfenntes, de annyit tudni vélek, hogy nem Kiss B. kérte magának ezt a szerepet... Tehát nem ő tehet róla, ha nem tudja azon a színvonalon csinálni, amit megszoktunk tőle, hanem azok, akik ráerőltették, miközben elvettek tőle nem egy neki való szerepet (Cavaradossi, Don José, Bánk bán).

13257 -zéta- 2007-01-31 18:04:53 [Válasz erre: 13254 frushena 2007-01-31 17:13:34]
Legyünk optimisták és higgyük azt, hogy Kiss. B. elolvasta a Traviata reakcióit (itt és máshol) s mégha késve is, de leszűrte a tanulságot. (Vö. suszter-kaptafa)

13256 frushena 2007-01-31 17:23:39
A mai szereposztás így alakult : Violetta Valery : González Mónika Flora Bervoix : Gémes Katalin Annina : Sánta Jolán Alfred Germont : Berkes János Georges Germont : Kálmándi Mihály Gaston, vicomte : Daróczi Tamás Douphol báró : Gárday Gábor D\'Obigny márki : Ambrus Ákos Grenvil, orvos : Szüle Tamás vez : Szabó Sipos Máté

13255 frushena 2007-01-31 17:15:07 [Válasz erre: 13246 Seymour 2007-01-31 09:48:40]
Új rendezés!? Legyen! Viszont mondjuk nem szeretnék drogos Violettát látni, bermudában szaladgáló Alfrédot és szörfön érkező Germontot!

13254 frushena 2007-01-31 17:13:34 [Válasz erre: 13245 martuni 2007-01-31 09:14:37]
Nem valószinüleg, hanem a Chénier miatt. Persze nehéz is egy lírai és egy hősi szerepet együt összehozni. Viszont! Hogy lehet így évadot tervezni? Erre nem gondoltak? Az egy dolog, hogy a Traviata kopott, poros ... Ettől viszont még valakinek lehet jó előadás. És pont a Traviata. Egy igazán emberi oprea, hús, vér emberekkel .. :S

13253 virius 2007-01-31 14:42:23 [Válasz erre: 13244 frushena 2007-01-31 08:36:16]
Pontosan milyen darabokat vesznek le jövöre a müsorról?

13252 y01 2007-01-31 14:30:21 [Válasz erre: 13251 tukán 2007-01-31 14:20:51]
Ez igaz, de Kiss B. Atilla vendégművész nem közalkalmazott.

13251 tukán 2007-01-31 14:20:51
Az OPERAHÁZ MUNKAHELY!

13250 y01 2007-01-31 14:02:21 [Válasz erre: 13249 Heiner Lajos 2007-01-31 12:41:50]
Legyünk pontosak! Köszönöm. Újra megpróbálom: de mindenképpen őt kellet volna megkérdezni.

13249 Heiner Lajos 2007-01-31 12:41:50 [Válasz erre: 13247 y01 2007-01-31 10:51:56]
Legyünk pontosak! Megkelt? Képel vagy képp nélkül?

13248 martuni 2007-01-31 11:13:15 [Válasz erre: 13247 y01 2007-01-31 10:51:56]
Ezt nem tudtam, de azt már hallottam, hogy az énekeseket megkérdezésük nélkül szokták kitűzni. No comment!

13247 y01 2007-01-31 10:51:56
Legyünk pontosak! Kiss B. Atillát kérdezése nélkül tűzték ki Alfred szerepére, mondván nyáron már énekelte az Budafest-en. Ugyan ő kérte hogy énekelhessen olasz szerepeket, de Bánk Bán után inkább Radames-re, Don Carlos-ra, Cavaradossi-ra gondolt (szerintem jogosan), de mindenkép megkellet volna kérdezni őt is.

13246 Seymour 2007-01-31 09:48:40 [Válasz erre: 13245 martuni 2007-01-31 09:14:37]
A poros Traviátát illetően nagyon egyetértek. Nem is tudom, miért nem veszik le ezt a darabot, és kapna néhány évad után egy új rendezést. Talán ha bezár az Erkel...

13245 martuni 2007-01-31 09:14:37 [Válasz erre: 13244 frushena 2007-01-31 08:36:16]
Ne sajnáld Frushi, hogy Kiss B. lemondta a Traviatát, valószínű, hogy a Chenier érdekében tette. Ugyanígy Bátori É. is átadta Desdemonáját Tokodynak, mert lehetetlenség két lovat megülni egy fenékkel. (Erre, előbb is gondolhattak volna!) A Taraviata produkció rendkívül kopott, poros, a jelmezek még messziről nézve is igen avittak. Elkéne idővel egy új rendezés.

13244 frushena 2007-01-31 08:36:16
Ma Traviata! Kiss B. helyett Berkes és a következő évadban lekerül műsorról az előadás! HÁT BRÁVÓ!!! :S

13243 Bruderlein und Schwesterlein 2007-01-29 14:35:06 [Válasz erre: 13242 Bruderlein und Schwesterlein 2007-01-29 14:34:14]
Furlanetto tényleg nagyon nagy énekes. Mikor jön legközelebb mifelénk?

13242 Bruderlein und Schwesterlein 2007-01-29 14:34:14
Mozart: Don Giovanni (László Ferenc, Magyar Narancs) A mezei, másképpen közönséges kritikusnak is lehetnek a messzi távolból csodált, kitüntetett személyes kedvencei. Például Ferruccio Furlanetto, a nagyszerű olasz basszista, aki igazán ritka vendég nálunk, ám a múlt hétfőn Budapesten lépett fel. Méghozzá Leporellóként, mely szerepnek az utolsó negyedszázadban alighanem ő volt a legeslegigazibb hitbizományosa, s nagybirtokosa. Ilyesformán, a recenzensi elfogultságot beismerve, s az énekesi jelenlét tüneményszerűségét kidomborítva, talán megbocsátja nekem a tisztelt olvasó, ha a Solti György emlékére rendezett, s egy-két paraszthajszál híján majd\' elsőrangú (lásd alant a csillagokat!) koncertszerű Don Giovanni-előadás szereplőgárdájából most csakis az itáliai klasszisbuffóval foglalkozom. Furlanettónak ma már talán nem oly fiatalos csengésű a hangja, mint az 1980-as évek elején Salzburgban rögzített Karajan-féle előadás felvételén, ám azért a padrone árnyékában zsörtölődő, s az amorális amorózó sikereit dühödt tisztelettel elirigylő Leporello figuráját mostanság is változhatatlan perfekcióval, a szikár komikusok eleganciájával adja a közönség elé. Egy-egy panaszos vagy éppen felháborodott bődülése még ezen az engedményeket nem ismerően koncertszerű, az énekeseket szigorúan a zenekar mögé parancsoló előadáson sem tévesztette el a hatást, s a snájdigul jól vasalt operista helyett rögvest a démonikus úri betyár bűnsegédjét láttuk a dobogón. Pedig az olasz mesterdalnok, aki egyébiránt az úgynevezett eszköztelen színészek zárt kasztjába sorolható (Don Giovanni szerepében éppúgy, mint vérfagylaló II. Fülöpként vagy gutaütésesen fel-felfortyanó Don Pasqualeként), mást se tett, csak énekelt. Fegyelmezetten, kollegiálisan, rangrejtve. Művészetek Palotája, december 11.

13241 Sesto 2007-01-18 09:37:44
...most látom, hogy ma egy másik (korábban) hires szoprán szintén születésnapját ünnepli: K. Ricciarelli... Happy birthday! ;-)

13240 tarnhelm 2007-01-17 12:33:21
T. WiseGentleman! Nekem elsôsorban éppen nem a bakikkal volt bajom – persze azokkal is – hanem a produkció egészével, vagy pontosabban szólva az elsô háromnegyedével (mert az utolsó jelenetre szerintem is összeállt valami, Németh Juditot pedig végig nagy nyereségnek éreztem). Emlékeim szerint itt, Budapesten is hallottam szerencsésebb Walkür-elôadást, de ezen már tényleg kár vitatkoznunk. Ön elmondta, hogy miért volt feldobva az elôadástól, én elmondtam, hogy én meg miért voltam lesújtva ugyanattól, nem feltétlenül kell egyet értenünk. Jómagam a Siegfried és a Götterdämmerung elôadásra már nem vágyakoztam a Walkür után, és „Wotan” beszámolója – a produkció sokéves ismeretében és a Mesterdalnokok tavaszi bemutatójának fényében – nagyon is életszerûnek tûnik számomra. Molnár Andrást igazán sajnálom, ha formán kívül volt. Negyedszázadon át vitte a hátán egyedüliként a hazai Wagner-elôadásokban szinte az összes hôstenor szerepet, nem csoda ha mára elfáradt. Nem tudok mást mondani, ha nincs alkalmas tenor, vendégmûvészt kell hívni. Ezt a világon mindenütt tudják. A zenekart meg össze lehet szedni, rengeteg képzett magyar zenész van. Fischer Ádám létre tudta hozni a csodát tavaly a MüPában, pedig a Rádiózenekar esetében nem repertoár-darab a Parsifal. Sokkal közelebb áll viszont álláspontunk a többi kérdésben. A motívumok egymás közötti viszonyáról nem is volt vitám Önnel, bár az említett cd-t nem ismerem, egy s mást magam is olvastam a témában. Soltit én is nagy karmesternek tartom – ha nem is a legnagyobbnak. Élôben is volt alkalmam párszor hallani, a lemezei közül is sokat szeretek. Ring-felvétele mindenképpen úttörô munka (ez volt az elsô teljes stúdió Ring), parádés énekesekkel. Csak annyit jegyeztem meg, hogy a legkiválóbb élô illetve kvázi élô felvételek egységesebbek, ami érthetô, hiszen Soltinak közel 8 évig kellett ezzel a lemezzel dolgoznia ráadásul a következô sorrendben: Rajna kincse (1958), Siegfried (1963), Istenek alkonya (1964), Walkür (1965). Abban is egyetértek, hogy Boulez Ringjének nem az énekesgárda az erôssége, én például McIntyre-ért (Wotan) sem rajongok – Hotterért vagy Tomlinsonért sokkal inkább. Boulez azonban igen koncepciózus karmester, a zenekar vele rendkívül dinamikus, hatásos. Knappertsbuscht említhettük volna még a legnagyobbak közt, ô helyenként valóban zseniális, de az egész produkció nagyon egyenetlen azon a felvételen, ami nekem van (Bayreuth, 1956). Emlékeim szerint a másik két Kna (1957, 1958) hasonlóan hullámzó szinvonalú, de csak egyszer hallottam ôket. Szerencsére sok Ring felvétel van már forgalomban, akad összehasonlítási alap bôséggel. (Esetemben: a már említettt 2 Furtwängler, Krauss, Böhm, Boulez, Solti dobozokon kívül ismerem a korai Met-felvételeket (Leinsdorf/Bodanzky), Keilberth, Karajan, Haitink, Barenboim, Levine és Günther Neuhold produkcióit.) Úgy hiszem, Boulez óta Thielemann az elsô karmester, akitôl valóban szenzációs, új Ring-produkciót remélhetünk, legalábbis a legutóbbi bayreuthi Ring-elôadása hasonlóan remek volt, mint a korábban bemutatott Tannhäuser vagy a Mesterdalnokok. Parsifal lemeze is nagyszerû. (A Tristan sajnos kevésbé.) Természetesen Domingót is nagy mûvésznek tartom, Siegmundként volt szerencsém látni, és ez a szerep valóban sokkal inkább megfelel neki, mint a Tristan. Pappano nekem sem tetszett igazán élôben (Lohengrin, Bayreuth), de a Tristan-lemez kellemes megelepetés, persze a csodálatos Nina Stemme miatt is. Jó utat és nagyszerû elôadást Berlinben!

13239 Orfeusz 2007-01-16 22:51:35
\"Grane, a ló az első felvonás második jelenetében tán kissé sokat rúgkapált, viszont ezúttal nem végezte kis szükségét a színpadon\"... :) tavaly így tette:)

13238 Orfeusz 2007-01-16 22:50:03
Pellét én tavaly láttam Brünnhildeként, és nekem tetszett, engem is meglepett milyen jól győzte a szerep nehézségeit, főleg az igen jó mélységei tetszettek és drámai alakítása

13237 morgona 2007-01-16 22:42:32 [Válasz erre: 13235 WiseGentleman 2007-01-16 21:37:08]
Már vártam a beszámolót, és köszönöm. Én ugyanis nem lehettem ott múlt héten sem a Siegfrieden, sem Az istenek alkonyán. Viszont a múlt vasárnapi Walkür-előadásnak igen örültem, mint azt jeleztem már. Engem is tehát abba a táborba lehet besorolni...

13236 -zéta- 2007-01-16 22:09:43 [Válasz erre: 13235 WiseGentleman 2007-01-16 21:37:08]
Köszi a beszámolót, kedves Wise!

13235 WiseGentleman 2007-01-16 21:37:08
Az Istenek alkonyával folytatva, mottóként Hagen szavaival élhetnénk: \"Vom Rhein ertönt das Horn!\" Vagyis, amit a színfalak mögötti fúvós kollégák elkövettek Siegfried kürtjele címén, kritikán aluli volt. Ugyanakkor, igazságtalanok lennénk, ha nem ismernénk el, a teljes zenekari hangzás jóval összeszedettebb és energikusabb volt, mint a Siegfried előadásán, s Kovács János megérdemelten kapott nagy tapsot az előadás végén. Az énekesek közül nagyon örültem Kovács Annamária Norna-alakításának, talán csak a \"Welch Licht leuchtet dort\" sort lehetett volna kissé kevésbé forszírozottan énekelni. Szintén nagyon jó volt Wiedemann Bernadettet hallgatni, aki ezúttal szép pianóival és a Waltraute-monológ drámai megformálásával tűnt ki, s az ovációt megérdemelten kapta. Örömmel vettem Rálik Szilvia bemutatkozását is, a \"szoprán-Norna\" szerepében, a fénylő magasságok ezúttal is kiválóan érvényesültek, az \"es riß!\" felkiáltást még sosem éreztem ebben a produkcióban ilyen drámainak és húsbavágónak. Molnár András Siegfriedjéről ismét elmondható, elismerést érdemel az intelligens erőbeosztásért, az intenzív csúcspontokon (ld. pl. a \"Hoiho, Hagen, müder Mann\" kiáltást) hitelesen jelenítette meg az ifjú, erőtől duzzadó hőst. A magyarországi Wagner-kultúrában ő is pótolhatatlan, mint annakidején Joviczky volt (nem is tudták a Trisztánt vendégművész nélkül játszani, miután nyugdíjba ment). Kifejezetten tetszett Markovics Erika Gutrune-alakítása, igen, ilyen egy wagneri jugendlich-dramatisch hang, kár, hogy több, hasonló szerepben nem hallhatjuk. A veterán Ötvös Csaba Gunther szerepében becsületes alakítást nyújtott, természetesen nem mérhető Dietrich-Fischer Dieskau vagy Thomas Stewart kifejezőerejéhez, mindenesetre megbízható és pontos szerepformálás volt, köszönet illeti. Örülhettünk annak, hogy Tóth János kigyógyult az Átokmonológban hallható rekedtségéből, a hang (és annak képzése) ismét a régi, énekbeszédnek nyomát sem hallottuk, hallgassunk inkább Gustav Neidlingert, hogy megtudjuk, miről szól Alberich. Ami a sellőket illeti, sajnálom, csak ismételni tudom magam, González Mónika szerintem nem Wagner-énekes, lehet, hogy bennem van a hiba... Érzéseim szerint, Szvétek László Hagen-alakításában jóval magasabb szintű szerepazonosulást ért el, mint Wotan esetén, a sötét, kormos, \"sátános\" basszust mintha erre a szerepre találták volna ki, a hangi artikuláció és a színészi megvalósítás is sikeresen erősíti a Niblungensohn sötét auráját. (A második felvonás közepén történt rövid szövegmondási bakit \" - Nun laßt das Lachen, mut\'ge Mannen\" - szerepformálásával sikeresen feledtette.) Utoljára hagytam Pelle Erzsébet Brünnhilde-alakítását: szóval, a Rajna kincse Fricka-alakításából nem sejthettük, hogy a művésznő ilyen kitartóan győzi majd ezt a szerepet, s ha hangilag nem is mindig (ami az enyhe rekedtség számlájára írható), drámai alakítását tekintve sikeresen formálta meg Brünnhildét (ha nem is a Flagstad, Nilsson, Marton, Behrens, Schnaut, Polaski által képviselt szinten). Kihagytam valakit? Ja igen, Grane, a ló az első felvonás második jelenetében tán kissé sokat rúgkapált, viszont ezúttal nem végezte kis szükségét a színpadon (mint néhány éve, az egyik előadáson), a tűzugrással adósunk maradt, tehát majd legközelebb, egy másik rendezésben (megjegyzem: David Alden müncheni Ring-koncepciójában Grane afroamerikai limuzinsofőr...)

13234 WiseGentleman 2007-01-16 20:19:36
Kicsit a Ringre visszatérve, a Siegfried első felvonásához volt csak szerencsém (a szünetben \"vis maior\" miatt ott kellett hagynom az előadást, lehet, hogy nem veszítettem sokat). Szóval: \"Hilf, Donner, tose dein Wetter, zu schweigen die wütende Schmach!\" Nos, a Ring összes darabja közül talán a Siegfried zenekari szövete leginkább kamarazenei jellegű (különösen az első két felvonásban), éppen ezért az egyes szólamok összepróbáltságát, játékfegyelmét érintő hiányosságok itt mutatkoznak meg leginkább (nem lehet elbújni). Sajnos, ezek a hiányosságok már rögtön a legelején, a Grübel-Motiv (töprengés-motívum) során megnyilvánultak, ami a fegyelmezetlen belépéseket és a maszatolásokat illeti. Szószaporítás lenne hozzátenni, hogy egy illusztris fúvós kolléga ismét a régi Baszmannaja utcában járt (legalábbis, ami Siegfried kürtjét illeti), az ilyen teljesítmény annakidején egy zeneiskolai B tagozatos meghallgatáson sem vált volna az előadó dicséretére. A szövegmondási versenyt ezúttal egyértelműen a súgó nyerte, legalábbis abból ítélve, ami a nézőtérre a súgólyukból kiszüremkedett. Sajnos hasonló dicséretet nem mondhatunk az első felvonás három szereplőjének \"bakiparádéjáról\", a rontott szövegrészek idézésétől ezúttal a terjedelem miatt eltekinthetünk... Úgy érzem, banalitás lenne hangsúlyozni, milyen fontos Wagnernél a szöveg, s tekintettel a számos (jelentős részben német nyelvterületről érkező) külföldi vendégnek, az elbaltázott szövegmondás \"embertelen gáz\", nem méltó sem a Mesterhez, sem a kitűnő Wagner-hagyományokkal rendelkező Magyar Állami Operaházhoz. Kár pedig, mert Rozsos István korábbi alakításait figyelembe véve remek Mime lehetett volna, a veterán Berczellyről most inkább nem nyilatkoznék. Molnár Andrásról elmondható, hogy intelligens erőbeosztással énekelte Siegfried gyilkos szerepét, s ismerjük el, a láthatáron sincs még egy magyar énekes, aki örökébe léphetne. Apropó, rendezés: ha az ember egy meleg tárgyat, történetesen izzó kardot vízbe dob, a hordóból jön a gőz ezerrel (ha már hagyományos rendezés, nem lehetett volna ezt kicsit illúziókeltőbben megoldani?)

13233 mimi59 2007-01-16 15:05:01 [Válasz erre: 13232 tukán 2007-01-16 14:45:23]
Gondolom, a többi fellépő művész nem örülne ennek a megfogalmazásnak, bizony. Meg a stílusnak, bizony.

13232 tukán 2007-01-16 14:45:23 [Válasz erre: 13231 Adele 2007-01-16 13:36:50]
Jól látod, bizony, ezek közt!

13231 Adele 2007-01-16 13:36:50 [Válasz erre: 13229 tukán 2007-01-16 11:54:02]
\"...ezek közt...\"

13230 tukán 2007-01-16 11:57:58 [Válasz erre: 13227 Orfeusz 2007-01-16 09:52:28]
Remélem, nem úszott el már a hajó?!

13229 tukán 2007-01-16 11:54:02 [Válasz erre: 13228 Adele 2007-01-16 11:13:26]
\"Feltűnően könnyed számokat\" is nehéz ám jól elénekelni, azért, mert sokan próbálkoznak vele nem értékelődnek le! A Rost A. a SZTÁR ezek közt, akár tetszik, akár nem! Ha nehezményezed, NEM KELL ELMENNI! Ilyen egyszerű!

13228 Adele 2007-01-16 11:13:26 [Válasz erre: 13227 Orfeusz 2007-01-16 09:52:28]
Végül is ez a lényeg! Rákantitottam a februári Operáért koncertre, és eszembe jutott, hogy megkérdezzem:, Miért nem énekel Szendrényi Katalin ezen az esten? Nem lenne oda való, vagy kisebb sztár a többieknél? Aztán agresszív módon szembeötlő a hatalmas Rost fotó, hirdetve, hogy nem akármilyen sztár fog fellépni. Csakhogy másokkal egyetértve és is nehezményezem a művésznő feltűnően könnyed műsorszámait, és azok mennyiségét. A további fellépő művészek neve pedig hangyányi betűkkel van épphogy csak \"megemlítve\" a plakát alján. Tán még ennek is örülhetnek!

13227 Orfeusz 2007-01-16 09:52:28
Én bízom benne, hogy Szendrényi művésznő visszatér a színpadra akár mezzoként akár szopránként..az ő átszellemültsége, művészi átélése(nem mellesleg igen szép hangja) igen ritka.

13226 Adele 2007-01-16 08:50:55 [Válasz erre: 13225 Lolita 2007-01-16 08:19:05]
Ennek szívemből örülök, de nem tudhatjuk, hogy ilyen mértékű súlyleadás mennyire terheli meg a szervezetét. Részemről mindennél jobban örülnék, ha szoprán szerepekben lépne fel. (Az alkata már megfelelő lenne.) Szendrényi Katalin csodálatos hangú szoprán énekesnő, miért énekel Azuczenat? Álljon vissza régi szerepeibe! Örömmel látnám a Toscában.

13225 Lolita 2007-01-16 08:19:05 [Válasz erre: 13223 tukán 2007-01-15 23:38:46]
Kati most tényleg max. 70-75 kiló lehet. Kifejezetten csinos.

13224 Orfeusz 2007-01-16 07:25:58
[url]http://www.diepresse.com/Artikel.aspx?channel=k&ressort=ke&id=610691;Tervek a bécsi operaházban 2010ig[/url]

13223 tukán 2007-01-15 23:38:46 [Válasz erre: 13222 parampampoli 2007-01-15 23:08:38]
160-90= 70

13222 parampampoli 2007-01-15 23:08:38 [Válasz erre: 13220 mimi59 2007-01-15 13:09:24]
Én is gondolkoztam ezen a 90 kiló minuszon, és ugyanarra a következtetésre jutottam, mint mimi59. Kétségtelenül nagyon de nagyon kövér volt, de nem 180 kiló. Vagy pedig most már 60 kiló lenne??

13221 WiseGentleman 2007-01-15 16:52:50 [Válasz erre: 13219 Orfeusz 2007-01-15 12:43:34]
Fujimura \"überász\", legalábbis nemcsak Brangäne, hanem Fricka és Waltraute szerepében is!!! Egyébként láttátok a Frau Mielitz-féle Otellót is? A \"Merker\" eléggé lesújtóan írt a rendezésről...

13220 mimi59 2007-01-15 13:09:24 [Válasz erre: 13206 Lolita 2007-01-14 10:11:54]
Ez elírás lehet, mármint a kilók száma. Tavaly Azucenaként nem tűnt olyan iszonyú súlyosnak. Ha ennyit fogyott volna, akkor 180 körül kellett volna tavaly lennie, ezzel a súllyal biztos nem tudott volna egy lépést sem tenni a színpadon. És gondolom, fel sem lépett volna.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.