Bejelentkezés Regisztráció

Miklósa Erika


1242 Búbánat 2020-02-08 11:33:23

Ma éjjel az M5 csatornán láthatjuk:

2020. február 8. szombat 21:30 - 22:55

"Másképp..." Miklósa Erika és a Modern Art Orchestra hangversenye

(2019)

(85')

"Klasszikus kalandozás a jazz, az opera és operett - a két előadó igen erőteljes és rendkívül magával ragadó - világában. Átiratok, különlegességek, meglepetések Bernsteintől Cole Porterig, Rossinitől Gershwinig a Modern Art Orchestra kitűnő zenészeinek kíséretében.

A világhírű operaénekes, Miklósa Erika különleges és személyes estre hívja a közönséget, ahol nem csupán a Másképp-lemezen hallható dalok szólalnak meg. Az egyedi koncertprogramban a világjáró Kossuth-díjas művésznő a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, míg Fekete-Kovács Kornél saját szerzeményeiből és hangszereléseiből mutat be darabokat.

A két páratlan művész az est folyamán .egy különleges csemegét is tálal a közönség számára…"

Közreműködik:

Miklósa Erika – szoprán ének,

Fekete-Kovács Kornél – trombita, szárnykürt, ének, karmester

Ávéd János, Bajusznács Mihály, Cserta Balázs, Mester Dániel, Ülkei Dávid, Bacsa Zoltán, Bukovinszki Balázs, Subicz Gábor, Barbinek Gábor, Csáthy Miklós, Korb Attila, Varga Zoltán – kürt,

Kovács Péter – tuba,

Komjáti Áron - gitár,

Cseke Gábor – zongora,

Bögöthy Ádám – nagybőgő,

Csízi László - dob


1241 takatsa 2020-02-01 18:18:56 [Válasz erre: 1240 Búbánat 2020-01-27 13:51:09]

Hát ez igazán nagyszerű film volt, köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, és Miklósa Erikának is köszönöm a beharangozóját.

Siv Wennberg azt hiszem nemcsak számomra volt kevéssé ismert énekes. Most 80 év körüli, nincsen gyereke, se kutyája, se macskája, férje pedig évekkel ezelőtt meghalt, egyedül él egy zsúfolt kis lakásban, a kudarcos múltjával. Azt mondja a filmben, hogy őt egész életében csak a zene érdekelte, de azt hiszem, hogy a zenén belül is leginkább csak saját maga. Feltehetően egy harcos, agresszív, magánakvaló, önző egyén lehetett, aki mindent erőből akart megoldani. Gondolom, hogy a kezdeti sikerek után a szerencsétlen személyisége lehetett a fő gátja annak, hogy igazi karriert csináljon. A sok-sok bejátszott felvételből annyit talán meg lehet állapítani, hogy szép hangja volt, de biztosan nem volt a legeslegnagyobbak között (gondoljunk csak bele, Marton Éva kortársa volt), nem lett igazi világsztár, aki mindent, vagy csaknem mindent megengedhet magának, és ezért kerülhetett partvonalra. Mára pedig egy dagadt, kirúzsozott öregasszony, a kis lakásában, egy újjal gépelgeti a visszaemlékezéseit és egész nap nézi a TV-jén hallgatja a magnóján a róla készült felvételeket. És van egy bohém, öreg barátja, aki időnként meglátogatja. Aztán fejébe veszi, hogy kiadatja a könyvét, CD-ket készít a magnófelvételeiből és koncerten énekel. És teszi-teszi a köröket, telefonálgat kiadóknak, kiül a standra a könyvkupaca mögé, de csak nem jön senki... Ücsörög a kudarcos élete romjai között: egy szánalmas és nevetséges öregasszony.

Az alaphelyzet nagyjából ez. De a film ennél sokkal többről szól, mert megmutatja azt, hogy egy alapvetően magánakvaló és sok szempontból ellenszenves emberben is mennnyi szépség rejtőzik. A dokumentarista optikán át mi is meglátjuk azt az Embert aki szeretnivaló és csodálatra méltó, aki a legsutább élethelyzetben sem válik nevetségessé és aki nem szánalmat kelt bennünk, hanem szeretetet és együttérzést. Ez a film szívbemarkoló és elgondolkoztató, rávezet minket arra, hogy más szemmel tudjunk nézni egy másik emberre, ismeretlenre, ismerősre, ömagunkra.


1240 Búbánat 2020-01-27 13:51:09

 A díva, akit „kitoloncoltak” az opera világábólMiklósa Erika filmajánlója

Harcoljunk az álmainkért – javasolja Miklósa Erika, ahogy teszi Siv Wennberg svéd operaénekesnő is, akiről izgalmas dokumentumfilm látható a BIDF versenyprogramjában. A magyar operaénekesnő már látta a filmet és arra biztat, hogy mi se hagyjuk ki.

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, azaz a BIDF vezetése Miklósa Erikát kérte fel A Díva visszavág című svéd dokumentumfilm civil nagykövetének, aki örömmel vállalta a feladatot, mert szeretné, ha minél többen megismernék Siv Wennberg, a nagyszerű és rendíthetetlen svéd operaénekes történetét.

Miklósa Erika így ír a filmről:
„Irtóra bírom ezt a csodarózsaszín dívát. Ezt a különleges svéd hangot. Nem egyszerűen az éneklésre gondolok, hanem arra a szabad hangra, ahogyan a világhoz viszonyul. Önfejű, makacs, kihúzták alóla a karrierjét, de ő vissza akarja énekelni magát a világba hetven fölött.
Láttam fotót róla, amelyen a vastag vörös rúzsa elkenődött. De azt is szellemes méltósággal viselte. Illetve szerintem direkt kente úgy föl magára.
Ő Siv Wennberg svéd operaénekes. Volt idő, amikor fellépett a londoni Covent Gardenben, vagy a Moszkvai Nagyszínházban. Mindenki biztosra vette, hogy elképesztő karriert fog befutni. Nem így lett. Hallgattak róla. Mellőzni kezdték. Most pedig egy remek dokumentumfilm készült róla, A Díva visszavág a címe, ajánlom figyelmükbe: a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon vetítik az Aréna moziban január 30-án, 31-én, február 1-jén. Jöjjenek, nézzék meg, nem is az opera miatt, persze amiatt is, hanem leginkább Siv sorstörténete okán.
Izgalmas beszélgetést olvastam a film egyik rendezőjével, Gustav Ahlgrennel (rendezőtársa: Emelie Jönsson.) Megkérdezték tőle, hogyan talált rá erre a magányos dívára. Azt mondta, olyasvalakinek a története érdekelte, aki a normákon kívül él, és van egy kis saját világegyeteme. A rendező egyébként az operáról akart vele forgatni. Aztán Siv "átírta" a forgatókönyvet. Pontosabban felülírta, hiszen amúgy is mindig mindent felülírt, ez volt mások baja vele. Nem érdekelték a konvekciók. Nem akart megfelelni. Azt gondolta, a hangja elég. És mert az a hang az övé, ő döntheti el, hol használja. Rosszakarói az opera Miss Röfijének csúfolták. Tudják, az a csodásan nőies malacka a Muppet Show-ból. Ő dívának mondja magát, és úgy is viselkedik, mint egy díva. Persze szerintem Röfi is egy díva. A rendező szerint Sivnek óriási hangja van, abban az értelemben is, hogy makacsul mindig kimondta, amit gondolt. Ezért is tartottak tőle. Kilógott mindenhonnan. Nem tudta a helyes (?) viselkedést. Úgy viselkedett, ahogyan ő gondolta. Ma is úgy szeret élni és énekelni, ahogyan eszik: ő válogatja meg, miből mennyit és mikor. Szerinte azzal is bosszantott másokat, hogy egy svéd kisvárosi lány csak úgy rögtön a nagy színpadokra került a hangjával. A rendező azt is mondta ebben az interjúban, hogy Siv Wennberg a film rendkívüli fogadtatása kapcsán döbbent rá, hogy az idő közben változott, és már nem kerül margóra az a nő, aki makacs és erős és olykor dühös. Számos fiatal azzal ment oda a vetítések után Sivhez, hogy példakép számukra most ő. De azért ő még mindig dühös, hogy "kitoloncolták" egykor az opera világából.
A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál vezetése minden évben felkér "nagyköveteket" azokhoz a filmekhez, amelyeket bemutatnak ezen a remek fesztiválon. Engem kértek föl, hogy vigyem hírét A Díva visszavág című svéd dokumentumfilmnek. Nézzék meg feltétlenül!
Ideteszem a jegyfoglalás linkjét, kicsit nehéz odatalálni a filmhez, de a rutinos mozizóknak biztosan könnyen megy. Ne adják fel. Siv Wennberg sem adja fel...”

https://bidf.hu/film/the-revenge-of-the-diva/

 A Díva visszavág
BIDF - Harc az álmaidért szekció

14:15 | Január 30. | Cinema City Aréna | 10-es terem
18:15 | Január 31. | Cinema City Aréna | 10-es terem
11:00 | Február 01. | Cinema City Aréna | 9-es terem

 


1239 Búbánat 2019-10-29 09:03:54 [Válasz erre: 1238 Búbánat 2019-10-28 20:43:27]

"Takarásban"

Amikről még sosem beszéltünk... “

Benczúr Ház Kulturális Központ /068 Budapest, Benczúr u. 27./

Az október 30-án induló sorozat első alkalmán Miklósa Erika operaénekest kérdezi Lőrinczy György művészeti menedzser az énekesi pálya tudatos és ösztönös döntéseiről, sorsszerűségekről és személyes, közös emlékekről.

https://fidelio.hu/plusz/amikrol-meg-sosem-beszeltunk-uj-beszelgetessorozat-indul-nepszeru-muveszekkel-a-benczur-hazban-149584.html

Lőrinczy György:

Ugyanabban az évben kerültünk az Operaházba, itt ismerkedtünk meg, és mivel mindketten újak voltunk, kicsit egymásba is kapaszkodtunk, amiből idővel valódi barátság alakult ki. Később egy német ügynökség is egyszerre szerződtette le minket, így a továbbiakban is megmaradt a közös szál” – emlékszik vissza a kezdetekre a sorozat moderátora, aki azt is hozzátette, semmilyen bulváros felhangja nem lesz a beszélgetésnek. Szeretném bemutatni, hogyan alakult át a »megközelíthetetlen«, világot járó díva képe egy szerethető, közvetlen és emberi művésszé, ami annyira jellemzi Erikát. Szó lesz arról, milyen gondolatok húzódhatnak meg egy-egy döntés mögött, mennyi ebből a tudatos építkezés, illetve mekkora helye van a spontaneitásnak. Valószínűleg Erika is mesél majd olyan dolgokat a kettőnk barátságáról és a közös élményeinkről, amik engem is meglepetésként érhetnek. Ugyanígy nem tudom, milyen dalokat hallhatunk majd tőle az est során, de várhatóan kapcsolódni fognak valahogyan a közös munkánkhoz.”

Miklósa Erika:

"Belegondoltam, mióta a barátom. Majdnem harminc éve. Lőrinczy György ismeri a gondolataimat, én ismerem az érzéseit. Nyilván fordítva is igaz. ❤️ Most pedig arra készül, hogy meglepjen a kérdéseivel. Fejébe vette ugyanis, hogy indít egy beszélgető-sorozatot, és a nyitány én leszek október 30-án, este 7-kor, a Benczúr Házban. "Takarásban" a Lőrinczy-talk show címe. Szellemes, játékos lesz, amilyen ő maga. A színházi fogalom mindazt jelenti, ami rejtve marad a nézők elől. Gyuri arra is utal ezzel: a beszélgetésen sok minden előkerülhet, ami eddig „takarásban” volt, ami belül történt, legbelül, amiről nem beszéltem eddig nyilvánosan. Csak tippelem, hogy szó lesz például anyukáinkról, turnékról, a Partitúráról, a barátságomról Gregor Józseffel, és a lila műszőr kabátomról, ami Lőrinczy Gyuri „nagy kedvence” volt. Én pedig még annyit üzenek innen neki: a beszélgetés előtt azért beéneklek, hiszen tudom, mik a kedvenc dalai, és viszem magammal a csodás Harazdy Miklós zongoraművészt. Szóval ha van kedvük egy „szuperközeli” beszélgetésre, várjuk Önöket szeretettel."

/Fidelio.hu/


1238 Búbánat 2019-10-28 20:43:27

Benczúr Ház Kulturális Központ

Időpont: 2019. október 30. 19.00

Helyszín: 1068 Budapest, Benczúr u. 27.

"Takarásban"

Amikről még sosem beszéltünk... “

Lőrinczy György művészeti menedzser vendége:

MIKLÓSA ERIKA

Zongorán közreműködik: Harazdy Miklós


1237 Búbánat 2019-08-21 11:03:00

https://fidelio.hu/jazz-world/elkeszult-a-kossuth-teri-unnepseg-es-a-tuzijatek-zeneje-138556.html

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Fidelio/MTI

2018.08.15. 09:25

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

[…]

„A művész elmondta, hogy óriási megtiszteltetés volt számára a felkérés, hogy írjon Magyarország születésnapjára Szent Istvánról egy dalt, nagy izgalommal várják a fellépést. Mint mondta, az alkotás fő üzenete, alcíme, amely szöveg szerint el is hangzik a darabban: „Csodaország Magyarország”. A mű létrehozásának folyamatáról elmondta: hosszú, mintegy két hónapos munka áll mögötte, a hangszereléstől kezdve a zene felvételéig. Kiemelte, hogy a zenének a tűzijátékot kell kiszolgálnia.

Miklósa Erika, aki nem először dolgozik a zeneszerzővel, szintén arról beszélt, hogy nagy öröm számára a felkérés és komoly feladatot jelent a mű előadása.

„Egy magyar művésznek óriási megtiszteltetés, ha egy nemzeti ünnepen felléphet, énekelhet, pláne akkor, ha ezt Szarka Tamás zenéjére teszi, amely nem szűkölködik a magyar népzenei hagyományokban sem” – mondta. Hozzátette, hogy a zenemű alapja egy magyar népdal, és az teljesedik ki modern operává. „Boldog vagyok, hogy ezen az ünnepen itthon vagyok, énekelhetek és megtisztelhetem az országomat azzal, hogy fellépek ezen az ünnepségen” – fogalmazott a művész.


1236 Búbánat 2019-07-09 14:37:58

Operettrészletek a Dankó Rádió mai műsorában:

I. Kálmán Imre - Julius Brammer,  Alfred Grünwald Kállai István - Müller Péter Sziámi: A bajadér

Budapesti Operettszínház 2009. évi színpadi produkciójának hangfelvételéről  két részlet hangzott el:

- Odette belépője „Késtem, de ideértem…/Hogyha éppen sejtenék csak…/Fény vagyok, én vagyok benned a vágy…” (Miklósa Erika, énekkar)

Megjegyzésem: szubjektíve, nem szeretem ezt az átírt szöveget; az eredeti, Kulinyi Ernő fordításában így hangzik  ez a dal: „Oly szép-e tündöklő ováció…/Szép primadonna, csodál a világ, színpadi fényben, ha játszani lát...”

- A II. felvonás fináléja (Miklósa Erika, Marik Péter, Dolhai Attila, Dézsy-Szabó Gábor,továbbá Marik Péter és Sánta László próza.

Km. a Budapesti Operettszínház Énekkara és Zenekara. Vezényel: Makláry László)

(Még Lehár Ferenc Frasquita című operettjéből is felcsendülnek dalok a műsorban.)

A délelőtti műsor ismétlése ma du. 6-tól 7-ig "Túl az Óperencián"


1235 Búbánat 2019-07-02 14:50:33

Ma este 21 órakor:

"Másképp" Miklósa Erika és Fekete-Kovács Kornél koncertje a Modern Art Orchestrával

Gyulai Várszínház – Várszínpad

(5700 Gyula, Kossuth u. 13.)

A koncert klasszikus kalandozás a jazz, az opera és operett – a két előadó igen erőteljes és rendkívül magával ragadó – világában. Átiratok, különlegességek, meglepetések Bernsteintől Cole Porterig, Rossinitől Gershwinig a Modern Art Orchestra kitűnő zenészeinek kíséretében.

„Keresem az új dolgokat, az meg pláne motivál, hogy mások mondják, meg kellene próbálnod a jazzt. Egyszerűen vonzanak ezek a lehetőségek. Feltöltenek, belépek új világokba, és jól érzem ott is magam. A Másképp című lemez voltaképpen az én szenvedélyeimről szól. Akár Piaf-sanzont, akár Piazzola-tangót és Cole Porter-jazzt, akár a Carmenből a Habanerát éneklem. Nálam a szenvedély és a bátorság amúgy is összeér.” (Miklósa Erika a Másképp című lemezről)

Szólista: Miklósa Erika

Zenekarvezető, karmester: Fekete-Kovács Kornél

Közreműködik: Modern Art Orchestra
 


1234 Búbánat 2019-06-29 20:20:42

Miklósa Erika adott koncertet csütörtökön a szabadkai zsinagógában.

/Ripost.hu - 2019-06-28 10:44:00/

A közönség, már egy órával a koncert előtt  gyülekezett, hogy élőben hallhassák Miklósa Erika opera énekesnőt és persze, hogy megcsodálhassák a betelhetetlen látvány nyújtó felújított zsinagógát – számolt be a Pannonnon RTV.

A szabadkai zsinagóga Európa második legnagyobb zsinagógája (csak a budapesti Dohány utcai előzi meg), így mintegy 1000 komolyzene rajongó vehetett részt a koncerten.
Az esten fellépett Miklósa Erika, Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar, akiket Paskó Csaba karnagy vezényelt.

1233 Búbánat 2019-06-13 11:33:39

Négy előadása lesz Csíkszeredában a Kolozsvári Magyar Operának a Székelyföldi Operahét keretében. Az előadásokon Miklósa Erika és Kovácsházi István is címszerepet énekel.

Négy előadással szerepel Csíkszeredában, a Székelyföldi Operahét keretében a Kolozsvári Magyar Opera. Az operahét június 18. és 23. között lesz, és a négy előadás azért számít különlegesnek, mert utoljára a Kolozsvári Magyar Opera az 1980-as években vendégszerepelt Székelyföldön, azóta erre nem volt lehetőség. Szép Gyula, az opera igazgatója azt mondta, hogy fő céljuk az opera és az operett műfajának eljuttatása a székelyföldi magyar közösséghez, hiszen az ottani közönségnek nincs lehetősége rendszeresen élő operaelőadásokat látni. Reményei szerint a mostani esemény egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz, és gyakrabban fognak fellépni a régióban.

Az operahét keretében színre viszik Verdi Traviatá-ját, illetve Erkel Ferenc Bánk bán-ját, amelyben Miklósa Erika énekli Violetta szerepét, és Kovácsházi István alakítja Bánk bánt.

/MTI2019.06.12. 13:53/


1232 Búbánat 2019-06-02 19:37:33 [Válasz erre: 1007 Búbánat 2016-01-24 15:45:08]

Kapcs. 1007. sorszám

Ma éjjel sugározza ismét az M5 csatorna.

Miklósa Erika jubileumi gálaestjének televíziós közvetítése az Erkel Színházból -  felvételről: 2019. június 2-án, vasárnap,21:00 - 23:10

A Miklósa25  gála, 2016. január 21.

(130 perc)

Miklósa Erika operaénekesnő pályafutásának 25. évfordulójára külföldi művészbarátait is Budapestre invitálta. Daniela Pini és Leonardo Ferrando mellett színpadra lépett Boncsér Gergely, Dolhai Attila és Horváth István is. Közreműködik: Szlama László (koboz), a Quartett Escualo, továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara.

Karmester: Silló István

Rendezők: Aczél András, Anger Ferenc, Kázsmér Kálmán


1231 Búbánat 2019-05-15 23:36:38

"A tudós, aki néha kiesik a szerepéből"

BATTA ANDRÁS: A TEHETSÉGEKET NEM ELÉG CSAK FELFEDEZNI, UTÁNA IS KELL SEGÍTENI ŐKET

Magyar Nemzet, 2019. MÁJUS 14. KEDD 07:06

B. Orbán Emese

Neve összefonódik a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató, valamint a Partitúra című értékmentő és -megőrző televíziós műsorokkal, amelyek új évada nemrég indult. Egy szakmai munkacsoport vezetőjeként feladata tartalommal megtölteni a Magyar Zene Házát.

Batta András Erkel- és Széchenyi-díjas zenetörténésszel beszélgettünk.

[…]

– Május elsejétől ismét láthatjuk szerdánként a Partitúrát, a Duna Televízió értékmentő és -megőrző sorozatát.

A Partitúra a Virtuózok „következménye”, amelyben Miklósa Erika opera-énekesnő szintén az első adástól zsűritag. Összebarátkoztunk, sok mindenben összecsengtek a gondolataink. Elmondta, hogy tervez egy olyan tévésorozatot, amelyben a vidéki kulturális életet mutatja be. Erika vidékről származik, sőt most is vidéken él, szívügye foglalkozni a kisebb közösségekkel is. Én Budapesten születtem, és ez a Budapest-centrikusság határozta meg az életemet. Segítettem a műsor koncepcióját Erika ötlete alapján kidolgozni, és több vargabetű után eljutottunk ahhoz a producerirodához és stábhoz, akikkel ma dolgozunk. Itt Novák Pétert, a műsor kreatív rendezőjét kell kiemelnem.

– Miklósa Erikával jól kiegészítik egymást.
– Teljesen más a személyiségünk, Erika az emocionálisabb, a művész, én pedig a racionalista gondolkodású tanár. De persze ezek a szerepek felülíródnak a forgatáskor, sokszor én is meghatódom, kiesek a „tudós” szerepéből, és Erika is elkezd olyan dolgok iránt érdeklődni, amik eddig kimaradtak az életéből. Az esetlenségeink, hiszen egyikünk sem profi riporter, adják a műsor báját, hogy nem kibújva a bőrünkből rácsodálkozunk dolgokra, és mi is inspiráljuk azokat, akikkel találkozunk.

[…]


1230 Búbánat 2019-05-11 10:54:27 [Válasz erre: 1198 Búbánat 2017-04-21 18:31:26]

A Bartók Rádió ma délutáni adása

12:36 – 13.44 Miklósa Erika (szoprán) és Ramón Vargas (tenor) áriaestje

Km.: Győri Filharmonikus Zenekar

Vez.: Srboljub Dinić 

Részletek az áriaest műsorából:


I. Wolfgang Amadeus Mozart:

1. Figaro házassága - Nyitány,

2. Don Giovanni - Don Ottavio áriája II. felv. (Vargas),

II. Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital –

a) Adina és Nemorino kettőse I. felv. (Miklósa, Vargas),

b) Adina áriája II. felv. (Miklósa),

c) Nemorino románca II. felv. (Vargas),

 III. Giuseppe Verdi:

1. Luisa Miller - Rodolfo áriája II. felv. (Vargas),

2. Traviata - Violetta áriája I. felv. (Miklósa),

IV. Giacomo Puccini:

1. Gianni Schicchi - Lauretta áriája (Miklósa),

2. Tosca - Cavaradossi áriája (Levélária) III. felv. (Vargas),

V. Leonard Bernstein:

1. West Side story - Ma éjjel (Miklósa, Vargas),

2. Candide - Kunigunda áriája I. felv. (Miklósa),

ráadás:

1. Salvatore Cardillo: Hálátlan szív - nápolyi dal (Vargas),

2. Consuelo Velasquez: Szeretlek én (Miklósa, Vargas)

 

 (Győr - Egyetemi Csarnok, 2017. január 29.)

 


1229 IVA 2019-03-17 03:29:47

OFF: Csak én nem látom ezt a fotót?


1228 Búbánat 2019-03-16 16:49:00

Miklósa Erika – interjú: „Ami igazán jót tesz a léleknek”

Magyar Nemzet, 2019. MÁRCIUS 16. SZOMBAT 08:04 2019. 03. 16. 11:41

MIKLÓSA ERIKA: BACH – AKÁRCSAK MOZART – MINDIG KORDÁBAN TARTJA AZ EMBERT

B. Orbán Emese

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán énekesnő, a Virtuó­zok komolyzenei tehetségkutató verseny zsűrielnöke, a Duna tévén látható Partitúra műsorvezetője, támogatja a fogyatékkal élő sportolókat és a fiatal tehetségeket. Miklósa Erikával beszélgettünk arról, hogy miből merít erőt szerteágazó tevékenységeihez és milyennek érzi Bach zenéjét.

Fotó: Kurucz Árpád

Az énekesnő ma este az Árnyékból a fénybe koncerten lép fel

19:00 : Budapest
Zeneakadémia, Solti György Kamaraterem

„Árnyékból a fénybe – A Magyar Állami Operaház hangszeres művészeinek BACH koncertje sztárvendégekkel"

Bach Mindenkinek Fesztivál

 


1227 Búbánat 2018-12-26 21:27:26 [Válasz erre: 1226 Búbánat 2018-12-26 20:08:28]

Miklósa Erika - karácsonyi interjú


1226 Búbánat 2018-12-26 20:08:28

Miklósa Erika mesél sportsérülésről, aprófalvakról, a New York-i Metropolitanról, a Partitúráról, az életéről

SZTANKAY ÁDÁM 2018.12.25. 13:01  ORIGO.hu

A Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő a Virtuózok című vetélkedő zsűritagjaként, mentoraként is bizonyította: személyiségének egyik meghatározó pillére a lényéből sugárzó empátia. Miklósa Erika amellett, hogy fontos társadalmi ügyekben, civil kezdeményezésekben is gyakorta szerepet vállal, sportolói múltjához híven a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub elnökhelyettese. Mindezen túl a Duna Televízióban szeptemberben indult Partitúra című újabb televíziós műsorában a vidéket járva mutatja be az ország szélesebb nyilvánossága előtt rejtettebben létező zenei, illetve egyéb kulturális kincseinket, a művészetek fővároson túli művelőit, illetve a tematikához kapcsolódva működő, figyelemre méltó közösségeket. Az operaénekesnő az Origónak adott interjújában beszélt a műsor létrejöttéről, valamint pályafutása megidézése kapcsán szó esett egyebek közt egy sportsérülésről, a Szörnyellaként abszolvált konzervatóriumi évekről, a kalandos pályakezdésről az Operaház legfiatalabb magánénekeseként, a Metropolitan Operában elnyert szerződésről. S persze az anyaságról, amely mindent átsúlyoz, oldja a görcsöket, megszünteti a megfelelési kényszert.

 

[...] 

Ütő Endre éppen abban az évben váltotta az Operaház élén Petrovics Emilt, amikor odakerültem az intézményhez. Nem tudom, miként alakul a sorsom, ha nincs ez a váltás, de tény, hogy Ütő Endre felismerte: egyedi eset vagyok, a szerint is kell kezelni. Odafigyelt a képzésemre, másként is segített abban, hogy megszokjam a közeget. Minden este operát nézhettem, beírattak nyelvet tanulni az Olasz Intézetbe és az Osztrák Intézetbe. Kijelölték mellém énekmesternek a Liszt-díjas László Margitot, játékmesternek pedig az ugyancsak Liszt-, valamint Kossuth-díjas Komlóssy Erzsébetet. Főként a játékmesteremtől kapott tudás volt megfizethetetlenül értékes: szerintem a Zeneakadémián sem tanítják olyan alapossággal mindazt, amit Komlóssy Erzsébet nekem átadott. Arról, miként kell viselni egy abroncsos ruhát, palástot, egyebet; milyen stílust, mozgást igényel egy-egy karakter, a hozzá tartozó jelmez. Mindent megtanított arról, amit a színpadi jelenlét kapcsán tudni kell.

Lehet mondani, hogy későbbi pályafutásán a New York-i Metropolitan Operában eltöltött három év volt a korona?
Lehet, ráadásul a MET virágkorában kerültem oda, amikor az intézmény színvonala a csúcson volt. Ma, részben gazdasági okok miatt, nincs azokban a magasságokban.

Hogy lesz valaki a New York-i Metropolitan tagja?

Ott nem lehet kopogtatni, nem hirdetnek előéneklést sem. Úgy kezdődött a történet: meghívták Julie Taymort az Oscar-díjat nyert Az oroszlánkirály megrendezése után, hogy vigye színre náluk A varázsfuvolát, majd készítsen filmet is az előadásból. Ő L'ubica Vargicovát, a kiváló szlovák szopránt kérte fel az Éj Királynőjének szerepére. Vele kezdett dolgozni, amikor kitalálták, hogy csak kéne valaki egy másodszereposztásra. Engem ajánlottak, meghallgattak, mondták, oké, Vargicováé a premier, de számítanak rám kvázi helyettesként. Aztán eljött egy olyan próba a Metropolitan nagyszínpadán, amelyre meghívták a sajtót is. Ott volt az a hatalmas színpad, a nézőtéren a sajtó, a New York Timestól kezdve az összes nagy lap, a kamerák sokaságáról nem is beszélve. L'ubicát pedig megroppantotta a helyzet, attól kezdve nem tudta tökéletesen elénekelni az áriákat. Így aztán az egyik zenekari-színpadi próbán a karmester, James Levine – miközben L'ubica fenn énekelt a színpadon – intézkedni kezdett, hogy én folytassam a darabot. Lent ültem a nézőtéren, amikor odajött hozzám Jonathan Friend, a Metropolitan Opera akkori művészeti vezetője, és megkérdezte, hogy be vagyok-e énekelve, mert nekem is el kell énekelnem az áriát, ha L'ubica végez. Mondtam, hogy ez tök mindegy, akkor is el tudom énekelni, ha nem vagyok beénekelve. Persze rendesen be voltam tojva, csak nem mutathattam.

L'ubica Vargicova hogyan élte meg ezt a dolgot? 

Eleinte nem értette, hogy mi van, hogy kerülök a színpadra? Aztán a takarásból nézte végig a saját „halálát”, mivel hibátlanul teljesítettem. Azonnal eldöntötték, hogy enyém a szerep, én játszottam a filmben is.

Vargicova pedig átkerült a második szereposztásba?

Végül egyáltalán nem lett részese az előadásnak. Aki a Metropolitanben bizonyít, az előtt a csillagos ég a határ. Aki ott leszerepel, annak megpecsételődik a sorsa. Iszonyatos erőpróba ez bármely művész idegrendszerének. Évekkel később találkoztunk L'ubicával Madridban, miután én az egész világon végignyomtam már az Éj Királynőjét. Ő másodszereposztásban dolgozott egy darabban a spanyol fővárosban, s arról beszélt, hogy szerinte neki ez az utolsó külhoni fellépése.
 

Érzett benne haragot ön iránt?

Nem, hiszen ő is profi, aki tisztában van az operavilág kőkemény szabályaival.

[…]

 


1225 Búbánat 2018-09-07 11:33:13 [Válasz erre: 1224 Búbánat 2018-09-03 17:31:02]

Miklósa Erika: Soha nem tagadtam, hogy nemzeti érzelmű vagyok

ORIGO2018.09.06. 17:28

Miklósa Erika operaénekesnő a Figyelőnek beszélt új, kulturális műsoráról, karrierjéről, magyarságáról és politikáról is.


1224 Búbánat 2018-09-03 17:31:02

DUNA TV - 2018. szeptember 5. szerda 20:35 - 21:35

Új kulturális  televíziós műsor-sorozat indul el a köztévében:

Partitúra – kulturális magazin

„Veszprém”

(2018) (60')

Partitúra - kulturális felfedezőút Magyarországon, nyitott szívvel, együtt. Ez a mottója a Virtuózok zsűrijéből – is – jól ismert páros, Miklósa Erika operaénekesnő és Batta András zenetörténész új műsorának. A Partitúra alkotói Novák Péter rendezésében közösségi élmények, közös értékek, kiemelkedő emberek után kutatnak. Olyan országos túrára csábítják a nézőket, ahol a muzsika és más művészeti ágak, a hagyományok és az új teremtések, a mesterek és a fiatal tehetségek turistajelzését követhetik nyomon. Partitúra – összhangzat van! Legyen Ön az egyik szólam!”

Novák Péter: „A műsorban a zene különböző műfajait járjuk körbe. Nemcsak klasszikus zene lesz a műsorban, hanem könnyűzene, népzene, világzene, és az ez ezekhez tartozó műfaji sajátosságok is megjelennek majd.  Miklósa Erika és Batta András kulturális érdeklődése rendkívül széleskörű, így képzőművészeti, irodalmi,táncos momentumok is láthatók lesznek. Mint egy élő műsorban, nálunk is egymást követik a vendégek, különböző helyszíneken. A beszélgetések mellett a produkcióknak is fontos szerepe lesz. Sokszor láthatjuk a műsorvezetőket, am int a saját szakterületükön, a komolyzenében jeleskednek, máskor viszont új műfajokat, stílusokat próbálnak ki, és közvetítenek arról, milyenek a kultúrafogyasztási szokásaink.”

 


1223 Búbánat 2018-07-21 09:16:33 [Válasz erre: 1222 Búbánat 2018-02-05 11:38:08]

 

 

Ma este:

JÚL 21. SZOMBAT, 20:30

 

Az MVM Zrt. bemutatja: ZENERGIA – A zene mindenkié, Miklósa Erika, Balázs János, Lajkó Félix

Az MVM ZEnergián a zenetörténet legismertebb dallamai töltik meg a Budavári Palota Oroszlános udvarát június 21-én, szombaton 20:30 órakor.

A koncerten Balázs János előadásában felcsendülnek a romantikus zongorairodalom legismertebb melódiái, majd Miklósa Erika Balázs Jánossal közösen opera áriákat és dalokat ad elő, Lajkó Félix pedig a tőle jól megszokott improvizációs estből mutat ízelítőt a közönségnek.

Az est zárásaként Miklósa Erika, Balázs János és Lajkó Félix közösen adnak elő egy meglepetés zeneművet, melyben a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória 2017-es díjazottjai is közreműködnek majd.

Az MVM Zrt. a jegyeladásból befolyt összeggel a pécsi Dóri Ház munkáját, Magyarország első gyermekhospice-házát támogatja.


1222 Búbánat 2018-02-05 11:38:08

Ma éjjel, 21:15-től látható Giuseppe Verdi Rigoletto című operája felvételről az M5 HD műsorán.

A felvétel 2017. szeptember 24-én készült az Erkel Színházban.

Karmester: Medveczky Ádám

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara és Zenekara

A szereposztásból:

A mantovai herceg - László Boldizsár

Rigoletto - Fokanov Anatolij

Gilda - Miklósa Erika

Sparafucile - Gábor Géza

Maddalena - Mester Viktória

 

Rendező: Szinetár Miklós/ Harangi Mária


1221 Búbánat 2018-01-30 17:09:27 [Válasz erre: 1219 Myway 2018-01-30 14:45:09]

Legyen itt is meg: Edmond Dantes fórumtársunk már belinkelte A Porgy és Bess Magyarországon c. topicba:

Nemzeti Színház (Marosvásárhely)


1220 Heiner Lajos 2018-01-30 14:49:33 [Válasz erre: 1219 Myway 2018-01-30 14:45:09]

Pontos nevén: Marosvásárhelyi Illiberális Nemzeti Színház.


1219 Myway 2018-01-30 14:45:09 [Válasz erre: 1218 Búbánat 2018-01-30 11:48:29]

Bocsánat! Mióta van Nemzeti Színház Marosvásárhelyen? 


1218 Búbánat 2018-01-30 11:48:29

A BÁNK BÁNNAL SZEREPEL A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA MAROSVÁSÁRHELYEN

2018 JANUÁR 29. HÉTFŐ, 17:30 Szinhaz.org

A Kolozsvári Magyar Opera társulata újra egy reprezentatív előadással, Erkel Ferenc: Bánk bán című operájával vendégszerepel Marosvásárhelyen február 3-án, szombaton este hat órától a Nemzeti Színház Nagytermében. A Marosvásárhelyen színre kerülő rendkívüli előadásban Miklósa Erika játssza Melindát, míg Bánk bánt Kovácsházi István alakítja. Vezényel: Kulcsár Szabolcs, rendező: Dehel Gábor.

 


1217 macskás 2017-11-25 17:04:43 [Válasz erre: 1214 telramund 2017-11-25 09:38:10]

Marilynem énekelt :)

 


1216 telramund 2017-11-25 12:32:30 [Válasz erre: 1215 Heiner Lajos 2017-11-25 11:47:26]

Az ötvenes évek első felében készült filmeket jó 10 évvel később (vannak kívétek) hozták be ,Magyarországra.Tehát olyan öregnek nem kell lenni legfeljebb kisgyermekkorban látta az ember.Emlékeim szerint nem igazán tetszett a film.Már akkoriban sem kedveltem az elidegenítést-


1215 Heiner Lajos 2017-11-25 11:47:26 [Válasz erre: 1214 telramund 2017-11-25 09:38:10]

Én is öreg vagyok, de ennyire még nem.


1214 telramund 2017-11-25 09:38:10 [Válasz erre: 1211 Heiner Lajos 2017-11-16 10:46:45]

Azt már láthattuk 63 évvel ezelőtti Carmen Jones című amerikai  filmben is!:)

(1954 Otto Preminger   Harry Belafonte és Dorothy Dandridge)


1213 Mikkamakka 2017-11-24 20:11:38

A holnap esti,nov 25.szombati Traviata előadásra van két jegyem.érdeklődni privatban.Köszönöm.M


1212 Robesz 2017-11-16 11:45:56 [Válasz erre: 1211 Heiner Lajos 2017-11-16 10:46:45]

Egyik jobb, mint a másik, de én most leginkább az énekesnő szeméyére céloztam.


1211 Heiner Lajos 2017-11-16 10:46:45 [Válasz erre: 1210 Robesz 2017-11-16 10:37:13]

Miert, az jobb volt, amikor Kerenyi 2010-es rendezeseben a Szegedi Szabadterin Carmen katonai dzsipen menekult?


1210 Robesz 2017-11-16 10:37:13 [Válasz erre: 1208 Búbánat 2017-11-15 22:45:49]

Carmen.. lóháton... aha


1209 Heiner Lajos 2017-11-16 06:52:33 [Válasz erre: 1208 Búbánat 2017-11-15 22:45:49]

Szinte fizikai fájdalmat érzek, hogy külföldi tartózkodásom miatt nem tudom megnézni ezt az Évtized Eseményét! Főleg a levegőben lebegőket.


1208 Búbánat 2017-11-15 22:45:49

Andalúz Fiesta – Flamenco és Spanyol Királyi Lovasiskola – december 2-3.

/www.flamencoportal.hu/

A programhoz világhírű operaénekesnőnk, a Kossuth-díjas Miklósa Erika is csatlakozik, aki Carmenként, lóháton jelenik meg a különleges színházi előadásban. Partnere a szintén Kossuth-díjas Kiss B. Atilla.

Az előadásban 50 ló és lovasaik, valamint az őket kísérő táncosok lépnek színpadra, december 2-án és 3-án a Budapest Papp László Sportarénában.
A fellépőket és az énekeseket szimfonikus zenekar kíséri, vezényel Déri András.

A produkció a szépséges spanyol lovak, a fülbemászó zene és a világsztár énekesek mellett, olyan különlegességekkel is szolgál, mint az Aréna légterében lebegő flamenco táncosok.

A lovasszínházi előadás magyar fellépői között láthatjuk a Koltai Polett vezette 8 gyönyörű fekete paripával bemutatott dámalovas karusszelt és a Szegedi Gábor világbajnok fogathajtó által vezetett négylovas hintót.

Bizet: Carmenjének megelevenedő operaképeiben Escamillo-t, a legyőzhetetlen torreádort Bakonyi Marcell és Szegedi Csaba énekli.

A kétrészes előadás rendezője: Meskó Zsolt


1207 parampampoli 2017-11-14 13:53:25 [Válasz erre: 1206 Búbánat 2017-11-14 13:38:27]

Ez is mikroporttal?

Lőrinczy György, aki nem csak az Operettszínház igazgatója (még), de Miklósa Erika menedzsere is, benyomta pártfogoltját a "csillagok" közé. Itt már, úgy látszik, csak azok énekelnek folyton, akik valakinek valakijei. Miklósa Erika a spanyol lovasiskola gáláján is. Most majdnem mondtam egy viccet, de inkább megspórolom magamnak...Aki akarja, találja ki! Szóbridzs. Szóasszociáció. Feladvány.)


1206 Búbánat 2017-11-14 13:38:27

Vlagyimir Szergejev,
az Oroszországi Föderáció rendkívüli
és meghatalmazott magyarországi nagykövete

és
a Roszatom állami atomenergetikai konszern
tisztelettel meghívja Önt

2017. november 20-án a Nagyszínház
és a Mariinszkij Színház csillagainak
“La Opera Gala–2017” 

gálakoncertjére.

A koncert helyszíne:

Budapesti Operettszínház 
Nagymező utca 17.

AZ EST PROGAMJA:

18:30-19:30
Érkezés, welcome drink

19:30-21:00 
Gálakoncert

A Budapesti OperettSzinházban 2017. november 20-án gálakoncerten lépnek fel a Bolsoj – a moszkvai Nagyszínház valamint a szentpétervári Mariinszkij Színház operaénekesei Miklósa Erika koloratúrszoprán társaságában.
A nézők világhírű szólistákat hallhatnak – Venera Gimadijeva szopránt, Miklósa Erika koloratúrszopránt, Mihail Petrenko basszust és Szergej Szemiskur tenort. Az esten a MÁV szimfonikusokat Alim Sah karmester vezényli.

KONCERT PROGRAMJA

Pjotr Iljics Csajkovszkij
Polonéz a Jevgenyij Anyegin című operából
előadja: a MÁV Szimfonikus Zenekar, vezényel Alim Sah

Pjotr Iljics Csajkovszkij
Lenszkij áriája a Jevgenyij Anyegin című operából
előadja: Szergej Szemiskur

Luigi Arditi
Csók-keringő
előadja: Venera Gimadijeva

Wolfgang Amadeus Mozart
Figaro áriája a Figaro házassága című operából
előadja: Mihail Petrenko

Léo Delibes
Virág-duett a Lakmé című operából
előadja: Venera Gimadijeva és Miklósa Erika

Lehár Ferenc
Szu Csong áriája A mosoly országa című operettből
előadja: Szergej Szemiskur

Gaetano Donizetti
Lucia áriája a Lammermoori Lucia című operából
előadja: Miklósa Erika

Giuseppe Verdi
Violetta nagyáriája a Traviata című operából
előadja: Venera Gimadijeva

Giuseppe Verdi
Violetta és Alfréd duettje a Traviata című operából
előadja: Venera Gimadijeva és Szergej Szemiskur

Charles Gounod
Mefiszto rondója a Faust című operából
előadja: Mihail Petrenko

Wolfgang Amadeus Mozart
Az Éj királynőjének áriája a Varázsfuvola című operából
előadja: Miklósa Erika

ifj. Johann Strauss
Vadászat-polka
előadja: a MÁV Szimfonikus Zenekar, vezényel Alim Sah

ifj. Johann Strauss
Adél Kacagó dala A denevérből

George Gerhswin
Summertime
előadja: Venera Gimadijeva

Nápolyi népdal
A szerelmes katona ('O surdato 'nnammurato)
előadja: Szergej Szemiskur

Orosz népdalok
'Ocsi Csornije'
'Vdol' po pityerszkoj'
előadja: Mihail Petrenko

Giuseppe Verdi
Bordal a Traviatából
előadja: Venera Gimadijeva, Miklósa Erika, Szergej Szemiskur, Mihail Petrenko és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói

 


1205 Búbánat 2017-09-13 10:36:54
[url] https://www.youtube.com/watch?v=vYgeMMglnD4; Miklósa Erika portré – video [/url]

1204 Búbánat 2017-08-20 11:16:35
Miklósa Erika másképp Siófoki Szabadtéri Színpad (Kálmán Imre Szabadtéri Színpad) 8600 Siófok, Jókai park 5. AUGUSZTUS 20. VASÁRNAP, 20:00 „Klasszikus kalandozás a latinos dallamok és a jazz világában. Átiratok, különlegességek, meglepetések. Az egyedi koncertprogramban a világjáró művésznő a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, a Lakmé bravúr koloratúr áriájától Edith Piaf slágeréig, Bernsteintől a portugál fadon át a Piazzolla tangókig, és a Traviata nagyária jazz átiratától az operett slágerekig…”

1203 Búbánat 2017-06-28 10:34:26
Miklósa Erika estje Benczúr kert 1068 Budapest, Benczúr u. 27. ________________________________________ 2017. JÚNIUS 28. SZERDA, 20:00 Esőnap: június 29. A világhírű opera-énekesnő a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, Erkel, Verdi, Puccini leghíresebb operamelódiái mellett számos zenei meglepetés is vár a közönségre. Köztudott, hogy a művésznő szívesen kalandozik az operett, a jazz és a musical világába, így 25 éves nemzetközi színpadi pályafutásának színes koncertrepertoárjából is ízelítőt kaphatunk Bernsteintől a portugál fadon át akár a Piazzolla-tangókig. Miklósa Erika partnere Balczó Péter a Magyar Állami Operaház kiváló tenoristája lesz, akivel az idei évadban a Traviata és a Lammermoori Lucia főszerepeiben láthatta együtt a közönség. Az esten az Óbudai Danubia Zenekart hallhatjuk Silló István vezényletével, a művésznő kiváló, visszatérő koncertpartnereit. Belépődíj: 5500 Ft Online jegyvásárlás a www.jegy.hu és a www.benczurkertiestek.hu oldalon Jegyek vásárolhatók személyesen a Rózsavölgyi Zeneműbolt jegypénztárában: 1052 Budapest, Szervita tér 5. Tel.: +36-1-266-8337 Bővebb információ: www.benczurkertiestek.hu

1202 Búbánat 2017-06-26 10:05:44 [Válasz erre: 1201 Búbánat 2017-06-26 09:58:59]
Az egyes műsorszámok előadóit [url] http://momus.hu/forum.php?act=new&forumcat=357&msgcount=1007#324928; itt [/url] tüntettem fel.

1201 Búbánat 2017-06-26 09:58:59
Az Opera honlapjáról: Miklósa Erika jubileumi gálaestje az M5 HD műsorán június 26-án 2017. június 26-án (hétfőn) 21:10-től látható felvételről a Miklósa25 című gálaest az M5 HD műsorán. 2016. január 21-én Miklósa Erikát ünnepelte az Erkel Színház közönsége. Magyarország egyik legnépszerűbb operaénekesnője pályafutásának 25. évfordulójára külföldi művészbarátait is Budapestre invitálta. Daniela Pini és Leonardo Ferrando mellett színpadra lépett Boncsér Gergely, Dolhai Attila és Horváth István is. A műsorban Miklósa Erika specialitása, a koloratúr bravúráriák mellett a musical és az operettvilág slágereiből is ízelítőt adott. Műsor: Wolf P.: Ave Maria W. A. Mozart: A varázsfuvola – ’Der Hölle Rache’ G. Donizetti: A kegyencnő – ’O mio Fernando...’ L. Delibes: Lakmé – Virág-duett G. Donizetti: Szerelmi bájital – duett Gregor Józseffel, felvételről G. Donizetti: Szerelmi bájital – Nemorino románca G. Rossini: Ory grófja G. Verdi: Traviata – ’Si ridesta in ciel l’aurora’ G. Verdi: Traviata – ’È strano, è strano...’ ifj. J. Strauss: A denevér – Nyitány ifj. J. Strauss: A denevér – Adél áriája Kálmán Imre: A Bajadér – Odette és Radjami duettje Por una cabeza (tangó) Erkel F.: Bánk bán – ’Hazám, hazám’ L. Bernstein: West Side Story – ’Maria’ L. Bernstein: West Side Story – ’Tonight’ L. Bernstein: Candide – Kunigunda áriája Közreműködik: Wolf Péter, Szlama László (koboz), a Quartett Escualo, továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara Rendező: Aczél András Karmester: Silló István A felvétel 2016. január 21-én készült az Erkel Színházban.

1200 Edmond Dantes 2017-06-16 11:57:08
[url]http://www.life.hu/csalad/20170616-miklosa-erika-meg-egy-gyermeket-fogadna-orokbe.html;Miklósa Erika még egy gyermeket szeretne örökbe fogadni[/url]

1199 Búbánat 2017-05-08 11:50:03
[url] https://klauzalhaz.hu/2017/05/04/tavaszi-fesztival-megnyito-miklosa-erika-estje/; Tavaszi Fesztivál megnyitó – Miklósa Erika estje [/url] 2017. MÁJUS 8. 19.00 Miklósa Erika (ének), Harazdy Miklós (zongora) Helyszín: Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont (1221 Budapest, Anna u. 7.) Esőhelyszín: Klauzál Ház (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.)

1198 Búbánat 2017-04-21 18:31:26
Bartók Rádió, ma 19.35 – 21.27 Miklósa Erika és Ramón Vargas áriaestje Km. a Győri Filharmonikus Zenekar Vez. Srboljub Dinić I. Mozart: 1. Figaró házassága – Nyitány 2. Don Giovanni - Don Ottavio áriája II. felv. (Vargas) II. Donizetti: 1. Szerelmi bájital a) Az I. felvonás fináléja (Adina és Nemorino kettőse) b) Adina áriája II. felv. (Miklósa) c) Nemorino románca II. felv. (Vargas) 2. Don Pasquale – Nyitány 3. Alba herceg - Marcello áriája IV. felv. (Vargas) 4. Lammermoori Lucia a) Lucia áriája I. felv. (Miklósa) b) Lucia és Edgar kettőse I. felv. (Miklósa, Vargas) III. Verdi: 1. A végzet hatalma – Nyitány 2. Luisa Miller - Rodolfo áriája II. felv. (Vargas), 3. Traviata - Violetta áriája I. felv. (Miklósa) IV. Puccini: 1. Manon Lescaut – Intermezzo 2. Gianni Schicchi - Lauretta áriája (Miklósa) 3. Tosca - Cavaradossi áriája (Levélária) III. felv. (Vargas) V. Bernstein: 1. West Side Story - Ma éjjel 2. Candide - Kunigunda áriája I. f elv. (Miklósa) ráadás: 1. Cardillo: Hálátlan szív - nápolyi dal (Vargas) 2. Velasquez: Szeretlek én (Győr, Egyetemi Csarnok, 2017. január 29.) (Ism. május 3., 12.36)

1197 Károly 2017-01-19 16:13:54
A mostani énekes felhozatalból Agachéra bármelyik nagy bariton szerep kiosztható, mert garantált a magas művészi színvonal.

1196 parampampoli 2017-01-19 15:54:18 [Válasz erre: 1195 nizajemon 2017-01-19 15:44:21]
Bakonyi - Komlósi/Ulbrich - László - Agache. Konzertant, bármikor vevő vagyok rá.

1195 nizajemon 2017-01-19 15:44:21 [Válasz erre: 1194 nizajemon 2017-01-19 15:31:36]
Ősszeállhatna a korábbi csapatból Sümegi-Wiedemann-Kálmándy.melléjük László Boldizsár.Előfordulhatna,hogy a tíz ujjunkat nyalnánk meg,olyan fain lenne.

1194 nizajemon 2017-01-19 15:31:36 [Válasz erre: 1193 Petyus 2017-01-19 15:15:41]
Sümegi-László-Agache.

1193 Petyus 2017-01-19 15:15:41 [Válasz erre: 1192 parampampoli 2017-01-19 12:24:57]
Lukács-László-Agache, szerintem ez lenne az igazi a főszerepekben.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.