Bejelentkezés Regisztráció

Opernglas, avagy operai távcső...

9570 parampampuli 2005-07-21 21:33:29 [Válasz erre: 9568 Ich bin der Schneider Kakadu 2005-07-20 23:29:28]
Oh, igen... a helyében én is erre hivatkoznék!

9569 kalahari 2005-07-20 23:34:30 [Válasz erre: 9568 Ich bin der Schneider Kakadu 2005-07-20 23:29:28]
Nem igaz, halászlé volt! ;-)

9568 Ich bin der Schneider Kakadu 2005-07-20 23:29:28 [Válasz erre: 9566 parampampuli 2005-07-20 22:30:49]
Én azt hallottam, hogy a szegedi koncert előtt nagyon csípős paprikáskrumplit evett, és ezért nem énekelt jól.

9567 frushena 2005-07-20 23:15:05 [Válasz erre: 9566 parampampuli 2005-07-20 22:30:49]
Akkor én valószínűleg fénykorában hallhattam. Az említett operákban nagyon jó!

9566 parampampuli 2005-07-20 22:30:49 [Válasz erre: 9560 frushena 2005-07-19 20:48:45]
Gasdia -- volt! Már semmi hangja, a szegedi koncerten is gyötrelmes volt hallgatni. Többek között azért hanyatlott le pár év alatt, mert a túl nehéz repertoárt eröltette. Még csak 45 éves, de már öt éve alig énekel, jelentös szinházakban pedig egyáltalán semmit. Pedig nagyon ígéretes tehetség volt, mikor Dimitrova mellett Liut énekelt abban a nagyszerü Turandotban, amelyet szerencsére megörzött a video.

9565 janomano 2005-07-20 21:14:36 [Válasz erre: 9561 Norma 2005-07-20 14:48:46]
Valahogy mindig arra gondolok, hogy a Tosca rajongók egy kicsit szadista emberek! :-)))

9564 kalahari 2005-07-20 17:06:12 [Válasz erre: 9562 Szilgyo 2005-07-20 16:24:06]
Nagyobb bajuk sose legyen. :-)

9563 Norma 2005-07-20 16:37:31 [Válasz erre: 9562 Szilgyo 2005-07-20 16:24:06]
Nem kell. De a kocsmából kijövő ordítozás, a hirtelenelengedemaredőnyzsinórjáthaddszóljon típusú zajok igenis zavarják a produkciót.

9562 Szilgyo 2005-07-20 16:24:06 [Válasz erre: 9561 Norma 2005-07-20 14:48:46]
Húzzuk meg a határokat: szerintem épp elég baj az ott lakóknak, hogy minden este Puccinit kell hallgatniuk, nehogy már még meg is mondják nekik, hogy kussolni kell alatta...

9561 Norma 2005-07-20 14:48:46
Néhány észrevétel a Bakáts téri Toscához: 1. Élvezhető előadást kaptunk köszönhetően a három rutinos főszereplőnek, valóban lenyűgöző dolgokat produkáltak. Szerencsére rögzítette a televízió, így reménykedhetem, hogy látni is fogom az izzó drámát, amit a helyszínen csak sejthetztem, érezhettem. Sümegi Eszter az általam látott összes Tosca-előadását felülmúlta minden tekintetben. Kár, hogy a gyilkossági jelenet kidolgozására nem jutott több ideje a rendezőnek, mert így mulatságos volt (Tosca négyszer döfölte szegény Scarpiát!). Fokanov viszont nincs annyira jó színész, hogy ezt hatásosan meg tudta volna oldani; a horrorfilmek rogyadozó de mindig újraéledő-támadó figuráit idézte, mígnem végül elterült. Jó színészvezetéssel, kevesebb mozgással tán jobb lett volna. 2. A színpad berendezésével egyáltalán nem voltam megelégedve, szerintem egyáltalán nem demokratikus, hogy a közönség egyik része az egyik, másik része meg a másik jelenetet lássa közelről. Persze dohogok, mert én a bal oldalon ültem, a legizgalmasabb dolgok meg a Farnese palotában történnek, ez a Tosca kulcsjelenete, de ebből alig láttam már valamit. Én bizony a látványosság elébe helyezem a színészi játékot, a Tosca kamaradarab. Csekély kárpótlás, hogy láttam, milyen szépen ír levelet Cavaradossi, meg hogy dob hátast Tosca az Angyalvárból. Ez legalább látszott balról, előző este középről nem. Szóval színháztörténetileg ez a színpadi megoldás lehet, hogy érdekes, de a darab szempontjából igen előnytelen. Nem hiszem, hogy nem lehetett volna megoldani minimális díszletváltással a középre rendezettséget. A belépőjegy (nem olcsó!) áráért a minimum, hogy az egész darabot jól láthassam. 3. És hallhassam. Nem az utcáról bejövő zajokat: ajtócsapkodás, redőnyök leengedése, mulatozó ifjak kurjongatása, motorzúgás stb. A biztonságiak nagyon tudták tartani a rácsokat, esetleg ha azokon kívülre is néztek volna... 4. Ha már a hallhatóság: a hangmérnököt nem hívták fel a színpadra, így nem is kapott virágcsokrot. Valószínűleg nem is azt kapott volna! Nem győztem kapkodni a fejem, mikor, honnan szól a hang. Már ha szól. Sikerült minden katartikus pontot valami kis akusztikai döccenéssel tönkrevágni. Azt hittem már, hogy legalább Sümegi Eszter megússza, de sajnos a salto mortalénál neki is bekattant. Ó, HANGMÉRNÖK, avanti a Dio! 5. Nyelvi jelenségek: az olasz nyelvű moderátor Arany Málna-díjas lett, a szórólap (3 nyelvű!) kínosan mulatságos, ld. cselekményismertető a momuson (Kavarodási ária). Inkább ne írtak volna semmit. Ezeket levonva persze élményt adó előadás született, nagyon is tetszett a 3 főszereplő, sőt az epizodisták közül is néhányan (pl. Sekrestyés), de úgy gondoltam, apró bosszúságaimat is meg kell osztanom az asztaltársasággal. És hátha valaki illetékes is elolvassa.

9560 frushena 2005-07-19 20:48:45
Ádám Tünde villámkérdései között egy érdekes válaszra bukkantam, melyet Kiss B. Atilla említett : \"Cecilia Gasdiával a Szegedi Szabadtérin énekeltem egy jelentõs részét.\" Gasida nagyon jó. Hallottam már Aida-ban és Vivaldi : Catone in Utica c. operájában. Félelmetes hangja van. Nagy élmény lehet ilyen partner mellett énekelni.

9559 Sesto 2005-07-19 11:08:44
...köszönet a Tosca-kritikáért és a \"csatolt\" interjúkhoz!... Irigyellek Titeket a tehetséges \"lircio-spinto\"-Sümegi Eszterért!... ;-))) (...remélem végre összel meghallgathatom a Tosca cimszerepében, itt a STOP-ben!...)-\"gyalázat\" mert eddig \"csak\" az áriaCD-jét ismertem!-és bevallom, nagyon meglepett anno, hogy pl. pont Senta-ként nyújotta a korongon egyik legjobb interpretációját! BRAVA!

9558 Ametiszt 2005-07-19 10:18:51 [Válasz erre: 9557 Sesto 2005-07-17 10:06:43]
Gyerekek! Most akkor ezzel itt be is fagyott a topic? Pedig nagyszerű előadást láttunk. Bevallom talán szombaton este hallgattam végig életemben először a Varázsfuvolát - nem nagyon hallgattam eddig Mozart operáit - aztán teljesen belefeledkeztem.....Nem vagyok így hát túl nagy szakértő, de öröm volt nézni, ahogy mindenki a kegjobbat akarja nyújtani és egymás sikeréért is mennyire örültek a zenészek, énekesek. Tehát kijár a gratuláció mindenkinek. Amúgy legjobban a tölzi fiúkórus három ifjú legénye hatott meg...

9557 Sesto 2005-07-17 10:06:43 [Válasz erre: 9556 89 2005-07-17 09:58:24]
...hát persze, igy igaz!... ;-) De mondhatnánk a Te esetedben \"mellébeszélésnek\" is, nem?

9556 89 2005-07-17 09:58:24
Magyarázkodás, magyarázkodás ....

9555 Sesto 2005-07-17 09:46:20 [Válasz erre: 9554 89 2005-07-17 09:37:30]
..már megbocsáss´, de abban mi a \"titok\", netán intim részlet vagy hasonlók, ha megemlitem, talán mégis énekli még tovább e szerepet(=rajtad és \"nagynevü barátodon kivül\" talán még akadnak szépszámmal operabarátok, akik nagyon örülnek, hogy Elena továbbra is énekel Mozart-ot stb.) ,...és hogy megkérdezte, hogy felvettem-e az elöadást, miközben hallgatom?!... (Ez nekem kissé homályos!...) Sorry!

9554 89 2005-07-17 09:37:30
Mi zár ki micsodát?, azt nem tudom, én ilyesmiről nem beszéltem. Az én nagy nevű ismerőröm furcsálná, ha privát megjegyzéseit nevével együtt közölném. E.M. bizányára engedélyt adott barátjának a lelkiállapota és a pályájával kapcsolatos döntös sajtóközlésére. Az én nagynevű ismerősöm (és baráom) az előbb SMS-ben tudatta, hogy E.M. tegnapi produkcióával kapcsolatban telramund véleményével ért egyet.

9553 Sesto 2005-07-17 09:04:18 [Válasz erre: 9552 89 2005-07-17 09:00:25]
...valóban izlések és pofonok, ez nem vitás,...de mondd, miért zavar ennyire, ha valaki nem csak szakmai, hanem egyben baráti kapcsolatban áll vki.-vel?... Kizárja az egyik tény a másikat netán?-kétlem!... Nem kell itt semmire és senkire irigykedni! A nagynevü ismerösöd pedig csak saját magáról állitott ki szegénységi bizonyitványt a \"képzetlen\" meg hasonló jelzökkel,...bár gondolom, akkor neki a megkegö Miklósa az etalon, nem? ;-)

9552 89 2005-07-17 09:00:25
Én a tegnap esti varázsfuvolát a helyszínen hallgattam, igen jó vételi viszonyok között. A szünetben engem is felhívott egy művész –ezt nem azért mondom hogy fitogtassak, nagyképű legyek, hogy éngem így koncert szünetben csak úgy felhívnak a művészismerősök, szóval felhívott a nagynevű és híres ismerősöm, aki csapnivalónak találta az Éj királynőjét és azt mondta, hogy a felső oktáv totál kiegyenlítettsége egy fáradt, képzetlen énekes benyomását keltették, sürgősen vissza kéne adnia a szerepet, mondta a nagynevű ismerősöm a telefonba az előadás szünetében. Ja, és irígykedjetek, nagy nevű ismerősöm az előadás után SMS-st is küldött (no nem azért, mintha se kutyája se macskája nem volna csak én, de hát tudjátok nagy nevű ismerősöm, hát valljuk be ad az én véleményemre és az ÉN véleményem nélkül már nem is képes egy koncert után meglenni mert tudja rólam hogy én milyen nagyon értek hozzá) szóval, nagy nevű ismerősöm SMS-ben is leírta, hogy az előadás leggyengébb pontja Elena. Hát, ízlések és pofonok…..

9551 Sesto 2005-07-17 08:49:23 [Válasz erre: 9549 telramund 2005-07-17 08:43:34]
...fel lett véve az elöadás egyébként is,...mert Elena küldött utána még egy SMS-t, tehát, ha minden igaz: elöbb vagy utóbb eljut hozzám a CD mellett az is,...mert bevallom, én Elena-t mindig \"live\" szeretem a legjobban! (...\"szüksége van az adrenalinra\", ami a szinpadon adott,...de a steril studió körülmények között már kevésbé!...) -és ezzel ö is igy van! (A lemez nem-ha nem tévedek!-nem \"keverék\" lesz: csütörtökön volt a studiófelvétel,...Elena du. 15h-18h énekelte fel a Königin-t)

9550 telramund 2005-07-17 08:44:55 [Válasz erre: 9548 Sesto 2005-07-17 08:41:08]
Oke én csak a jővőt illetően bátorkodtam javaslatot tenni..Bocs !!!

9549 telramund 2005-07-17 08:43:34 [Válasz erre: 9546 Sesto 2005-07-17 08:18:15]
felvetted az elöadást?\" Természetese és igen kiváló minőségben fel lett véve,ha szükséges rendelkezére bocsájtva.. Igaz,hogy kiadják lemezen de az nyilván a főpróba és az előadás keveréke lesz,ami azért nem ugyanaz.

9548 Sesto 2005-07-17 08:41:08 [Válasz erre: 9547 telramund 2005-07-17 08:37:25]
...Telramund, Te vagy általában az, aki nagyon érzékeny, ha \"kioktatnak\" stb., nos nem voltam internet közelben(=elöfordul ilyesmi velem még a XXI.sz.-ban is!),...igy maradt a rossz minöségü Kossuth,...a Bartókot már nem is kerestem, mert azt szinte lehetetlen itt befogni a \"hagyományos\" rádión... ;-)

9547 telramund 2005-07-17 08:37:25 [Válasz erre: 9546 Sesto 2005-07-17 08:18:15]
Kedves Sesto ! Valóban Bécs nem a világvége és kitünő hangminőséget kaptál volna,ha nem a Kossuth hanem a Bartók rádión hallgatod,hiszen mindkét adó közvetitette,Ezen felül ha annak idején amikor megirtam Neked nem siklottál volna el az iráson-interneten két gombnyomással tudtad volna fogni kitünő minődsében a Varázsfuvolát.... Magáól a produkcióról annyit nem okozott sem csalódást sem katarzist.Mindenki a helyén volt és egy egy nagyon szép pillanattal is megajánkoztak a hallgatóságot... Számomra Polgár László mindig kicsit unalmas és mostani éneklésén inkább a rezignáltságot éreztem... Mosuc:nem véletlen amikor egy énekes letesz egy szerepet.Tecnikája,stilusa már egy más szerepkörre predesztinálja,amit Luciaként élvezhettünk is.Különösen az első ária egy biztonsági \"kürt\" mutatott sajnos nem egy igazán jól sikerült csúcshanggal... Győriványi zenekara nagyon szépen szólt,remélhetőleg több produkciót is fog vezényelni a következő időben...

9546 Sesto 2005-07-17 08:18:15 [Válasz erre: 9545 egy kívülálló 2005-07-17 01:48:54]
...nagy érdeklödéssel olvastam soraidat, ami a tegnap esti koncertröl, mivel ezalkalommal-sajnos!-nem tudtam személyesen jelen lenni,...és \"házonkivül\" egy roppant rossz rádión, szinte helyenként hallgathatatlan minöségben lehetett a Kossuthot \"befogni\",...nagyon elcsodálkoztam ezen, mivel azért Bécs nem a \"világvége\" Bp.-es képest,...vagyis nem Grönlandon próbálkoztam \"behozni\" egy \"szomszédos rádiómüsort\"... Summa sumarum, megint csak bejött a \"papirforma\", már csak abban a szempontban is, hogy mindig a \"liveélmény\" a mérvadó-akár még élöközvetités esetén is! (pl. az általad dicsért Inga-Britt Anderson-rádión keresztül!-minden volt csak nem ideális Pamina: leginkább alacsonyan szól, \"drámaibb momentumok\" élesen szóltak stb. Számomra pl. ö volt a szereposztás egyetlen igazán gyenge pontja-hangsúlyoznám, rádión keresztül és szuboptimális vételi körülmények között!) Györiványi Mozart-interpretációja is nagyon szép pillanatokat szerzett,...bevallom, összeségében nagyon tetszett \"amit töle-,ill. zenészeitöl\" hallottam! ;-))) (Stilisztikailag-amennyire a rádión keresztül megitélhetö volt-nagyon korrekten jött át minden!!!-és ez Mozart-esetében roppant fontos kritérium!) Horáth Ádámot korábban szinte kizárólag basszus szerepekben hallottam(=Leporello, vagy korábban akár Sarastro(!) -ill. Sprecher),...igy természetesen nagyon kiváncsi voltam Papageno-jára, igy a \"Fachwechsel\" után! ;-) Polgár László Sarastro-ja méltóságteljes, hangzásban \" balzsamos\",...nem csoda, hogy a szerep méltán nemzetközi porondon is elismert, közkedvelt tolmácsa! Elena Mosuc...hát igen, nekem ö több szempontból is a \"favorit\",...azt hogy Mozart-éneklése stilisztikailag mennyire korrekt,...személyes felfogás, hozzáállás kérdése is... (A vaskalapos Mozart-rajongók pl. tudom nagyon haragszanak rá, amiért az I. felv. ária végén az f´´´-et nem csak \"megfogja\", hanem \"ki is nyitja\" stb. Dinamikai változtások-pl. II.felv. ária pedig betudhatók a felfokozott lelki állapotnak stb.) Nem hiszem, hogy a jelenben bárki más ennyire kerek, telt, dús és kiegyenlitett hangon lenne képes megszólaltatni ezt a szerepet-gondoljunk különösen az I.felv ária recitativ részeire stb.! (...Elena erössége mindezek mellett nyilván a Belcanto-, és francia fach-ban keresendök,...mégis nagy várakozással tölt el, hogy ha minden igaz 2006 újra Donna Anna-t is fog énekelni!!!) Elena a tegnap esti koncertet eddig a \"búcsú jegyében\" énekelte,...bár a szünetben, amikor telefonáltunk, annyira örült a sikernek, hogy hozzátette: \"Lehet, hogy mégsem adom le végleg a szerepet?!-csak majd jóval kevesebbet fogom énekelni...\" ;-))) (...szóval várjuk ki a végét!) Ekkor megkérdezte: \"...felvetted az elöadást?\" A válasz elég tragikomikusra sikerült, mivel, ahogy emlitettem a vételi viszonyok helyenként katasztrófálisak voltak: \"Nem Elena, mert a hangminöség(=recseg-ropog) olyan mintha Elena Mosuc Toscanini-vel énekelne Varázsfuvolát 1930 körül...\" Összeségében-ill. a fenti viszonyok tükrében, ha szabad ilyet mondani, a tegnapi elöadás nagyon homogén, összefogott és jóval magasabb szintet nyújtott, mint napjaink MÁO-s \"Flöte-i\"-igy valóban méltó esemény a távozó államfö búcsuztatására! BRAVI!!! ;-)))

9545 egy kívülálló 2005-07-17 01:48:54
A varázsfuvola koncertszerű előadása kiemelkedően fontos esemény volt a szememben. Nem a külsőségek miatt - melyekről, a vitákat elkerülendő, inkább nem szólnék -, hanem mert Mozart daljátéka beláthatatlan idő óta nem szólalt meg Budapesten ilyen színvonalon. Nem állíthatom, hogy a produkció minden vonatkozásban revelatív lett volna, de igen magas színvonalúnak bátran nevezhetjük - az Erkel színházi esték sajna általában csak a hallgatható színvonalat ütik meg. Győriványi-Ráth Györgyhöz élőben eddig csak egy alkalommal, az emlékezetes Verdi-gálán volt szerencsém; akkor teljesen meggyőzött karmesteri képességeiről. Ma sem kellett csalódnom benne: a hagyományos felvogásban vezénylő dirigens keze nyomán a zenekar tisztán és kiegyensúlyozottan játszott, s noha előadásuk nem adott semmi pluszt eddigi Varázsfuvola-tudásunkhoz (pl. a fúvósok most is meglehetősen háttérbe szorultak a vonóskar mellett, nem úgy, mint pl. Norrington lemezén), nálunk már a szabatos megszólaltatás is örömünnep. Az énekesek eltérő színvonalon teljesítettek, de egyikük sem okozott kellemetlen perceket. Taminóként Tomislav Muzek kuilturáltan, szép hangszínen, de nem túl izgalmasan énekelt. Papageno figuráját Horváth Ádám Walter Berry-sre vette, s a hiteles karakterformálás pótolta a hangi hiányokat. A színlapot olvasva persze azt hitte az ember, hogy az estének klét főszereplője lesz. A szervezők is így hitték, őket külön is ültették a többi szereplőtől. Inga-Britt Anderson azonban menet közben elirigyelte \"anyja és nevelőapja\" főszerepét, s egy egyáltalán nem lélegzetelállító kezdés után az első fináléban már teljesen magára talált. A második felvonásbeli áriáját nagyon stílusosan: megható egíyszerűséggel énekelte - a próbajelenetben pedig már szirénhangokat hallottunk. Elsősorban a stílusosság jellemezte Polgár László már legendásnak számító Sarasrtóját is, amit azonban én csak most hallhattam először. A szép dallamformálás, a telt, meleg színű hang, a tartalmas mélységek mind-mind élménnyé tették éneklését. Sokat írtam eddig a stílusról, és nem véletlenül: ha van valami, amit kifogásolni lehet a nagyon várt Elena Moşuc szereplésében, akkor az a Mozart-stílustól való eltávolodás. Hirtelen lassítások, decrescendo-crescendók - noha nem vagyok zenész, hogy profi ítéletet alkossak, mégis megkockáztatom, hogy ezek inkább a művésznő szerepkörének nagy részét kitevő bel canto-stílus eszközei. Meglepetésem azonban nem változott elégedetlenkedéssé: noha másfajta Királynőkhöz szoktunk, ma olyan élménnyel lettünk gazdagabbak, amit szívesen eltennénk nehezebb napokra - egy szuverén művészegyéniség nagyformátumú alakításával. És lehet-e hitelesebben megjeleníteni a csillagfényes királynőt, mint egy nagyformátumú alakítással?

9544 janomano 2005-07-16 15:55:50 [Válasz erre: 9543 frushena 2005-07-16 01:42:01]
Igen, egy megkínzást én valahogy másképp képzelek el...

9543 frushena 2005-07-16 01:42:01
[url]http://www.theater.hu/index.php?mode=galeria&sorozat_id=1551&sub=sorozat&id=1551;Bakáts tér - Puccini : Tosca képgaléria[/url]

9542 Bungalow Bill 2005-07-15 17:40:44 [Válasz erre: 9536 opera_a 2005-07-13 21:59:36]
Pont a Kékszakállúra azért nem,mert mikrofonba azt én is el tudom énekelni. De:Iva,Mimi

9541 Cilike 2005-07-14 18:38:56
Hát nem szép hang, engem inkább az zavar, hogy jéghideg. De meg tudom becsülni azt, hogy legalább el bírja énekelni a nehéz, hanggyilkos szerepeket.

9540 telramund 2005-07-14 13:55:53 [Válasz erre: 9539 Cilike 2005-07-14 13:42:04]
Egy baj van vele,hogy mindent énekel és most még birja.De hallgatva olyan érzése van az embernek mintha egy Barbi baba egy csőbön keresztül torkaszakadtából kiabálna.Csúnya egyenes hang.Valamikor ilyenekkerültek ki sorra Sziklai Erika kezei közül ugynevezett \"csőszopránok\"

9539 Cilike 2005-07-14 13:42:04
Visszatérve az Attilára, szerintem könnyebb szerep, mint pl. a Lombardok Giseldája, csak rosszabb a híre. Kolonitsról nincs túl jó véleményem, nekem túl ...levegős, vagy mi a szösz, de Ráliknak szerintem nem annyira megerőltető, pláne Salome után. Szerintem betontorka van, remélem, az idő engem igazol -az ő érdekében is.

9538 frushena 2005-07-14 08:48:04 [Válasz erre: 9537 Orfeusz 2005-07-14 08:38:05]
És ezt vajon hogy lehetne megoldani nálunk? Sehogy! Talán a jegyszedő nénik elemlámpával és nyugtafüzettel cirkálnának előadás közben? Mindenesetre nem hülyeség.

9537 Orfeusz 2005-07-14 08:38:05
\"Mobilcsörgés a koncerten - 50 dollárért New Yorkban a városi tanács döntése értelmében 50 dolláros bírságot köteles fizetni az a személy, akinek a nyilvános koncerten megszólaló telefonja megzavarja az előadást. A probléma régi, és korántsem korlátozódik New Yorkra: a mobiltelefonok és a személyhívók tömeges elterjedésével egyre többen ülnek be a hangversenyekre bekpcsolt készülékkel. Aztán a szólista pianissimója közben egyszer csak megszólal egy Rossini-téma a telefonon, a készülék tulajdonosa pedig kétségbeesetten próbálja előkotorni az egyre hangosabban jelző mobilt... New York tanácsa a bírság bevezetésével kétségkívült radikális lépésre szánta el magát, bár Michael Bloomberg polgármester vétójoga miatt a rendelet hatályba lépése egyelőre még kérdéses.\" (Fidelio)

9536 opera_a 2005-07-13 21:59:36 [Válasz erre: 9535 Bungalow Bill 2005-07-13 21:38:24]
Ilyen jól ismered? Amúgy pontosan melyik szerepeire gondoltál ezzel? Esetleg a Kékszakállúra?

9535 Bungalow Bill 2005-07-13 21:38:24 [Válasz erre: 9534 opera_a 2005-07-13 12:50:20]
Valami ilyesmire gondoltam. Bár ez nála az elmúlt években rendszeressé vált; gyakran elcsábul a hangjánál súlyosabb szerepek felé.

9534 opera_a 2005-07-13 12:50:20 [Válasz erre: 9525 Bungalow Bill 2005-07-12 22:32:57]
Mostmár tényleg nem értelek... Úgy érted, hogy megerőlteti magát? Vagy mi?

9533 opera_a 2005-07-13 12:48:11 [Válasz erre: 9529 frushena 2005-07-12 23:02:20]
Csak benéztem! :)

9532 telramund 2005-07-13 09:40:43 [Válasz erre: 9531 telramund 2005-07-13 09:40:12]
itt

9531 telramund 2005-07-13 09:40:12
Aki még nem olvasta volna pénteken július 15-én 21 órakor a HBO-on lesz a\" Callas Forever\" cimű film Zeffirelli rendezésében Fanny Ardan és Jeremy Irons főszereplésével.A film egy fikció-mi lett volna ha Callas Carmen fimet csinált volna It ajánlom ,majd aztán irhatunk róla mármint a fimről

9530 Megén 2005-07-13 07:50:11 [Válasz erre: 9518 janomano 2005-07-12 20:24:37]
Úgy emlékszem 1-essel kezdődött az ár. De hát az én fejem sem káptalan, és tulajdonképpen a nagy \"kirívásoktól\" eltekintve, nem nagyon jegyzem meg az árakat. Hangversenyre szeretek járni inkább, mint otthon zenét hallgatni. És annak ára van, ezt a budget-nek ki kell tudnia gazdálkodni. Kiscellit nagyon szeretjük, minden évben megyünk. Meg még a Vajdahunyad várba. Idén már nem is megyünk az Állatkertbe, egy: a műsor nem tetszik, kettő: nagyon méltatlan volt a legutóbbi elhelyezés, és azt még egyszer nem vállaljuk. Volt egy időben a Hadtörténeti múzeum kertjében is (rossz idő esetén a földszinti nagyteremben) hangverseny, de mostanában nincs, vagy nem érdekel, ami ott van.

9529 frushena 2005-07-12 23:02:20 [Válasz erre: 9524 opera_a 2005-07-12 21:46:52]
Itt is? ;-))

9528 Bungalow Bill 2005-07-12 22:54:02 [Válasz erre: 9527 janomano 2005-07-12 22:46:20]
Pintesen!!!

9527 janomano 2005-07-12 22:46:20 [Válasz erre: 9525 Bungalow Bill 2005-07-12 22:32:57]
Hanem az Attilát éneklő Kolonitsra, gondolom én...

9526 Bungalow Bill 2005-07-12 22:44:13 [Válasz erre: 9524 opera_a 2005-07-12 21:46:52]
De én tudom,mit ettél tavaly nyárson....

9525 Bungalow Bill 2005-07-12 22:32:57 [Válasz erre: 9522 opera_a 2005-07-12 21:23:38]
Most (ebben az esetben) nem Rálikra gondoltam. Sorry.

9524 opera_a 2005-07-12 21:46:52 [Válasz erre: 9523 Orfeusz 2005-07-12 21:41:42]
Szia Orfeusz! Te nem tudod, hogy ki vagyok, de én tudom, hogy te ki vagy! :))

9523 Orfeusz 2005-07-12 21:41:42 [Válasz erre: 9518 janomano 2005-07-12 20:24:37]
A Kiscellinek sztem is nagyon kellemes hangulata van, érdemes odajárni hangversenyre.

9522 opera_a 2005-07-12 21:23:38 [Válasz erre: 9521 Bungalow Bill 2005-07-12 20:49:57]
Itt most akkor Rálikra gondolsz, ugye? (bocsi, hogy ilyen hülye kérdéseket teszek fel...) :))

9521 Bungalow Bill 2005-07-12 20:49:57 [Válasz erre: 9519 opera_a 2005-07-12 20:42:07]
Ha valaki rendszeresen többet emel mint amit bír,az megszakad.Sajnos.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.