Bejelentkezés Regisztráció

Balett-, és Táncművészet

873 Budapest 2011-03-29 20:14:59 [Válasz erre: 869 hati1225 2011-03-29 11:57:10]
Most megnéztem, hogy ki az a Pirner Alma. Látom, hogy sztriptíz világbajnoknő. Eddig nem hallottam róla, de más szextárokról sincs infóm. Lakatos valóban jól pörgött. Azt hiszem, hogy a Térzene x. darabban ezt jól be is mutatta. Persze volt más erénye is. Van aki elaléltan tud vonaglani bizonyos lebernyegekben, van aki kötélen lóg, mint Frenákék egyike- másika. És van aki pörög meg ugra-bugrál. A klasszikus balett inkább a pantomimmel rokon, a modern balett meg a hard edge-vel, a zenei huhatagokkal, nagy hanghatásokkal.

872 Spangel Péter 2011-03-29 13:55:12 [Válasz erre: 863 Budapest 2011-03-28 20:16:26]
elalélt szúzlány, :-)))

871 Kitri 2011-03-29 12:10:50 [Válasz erre: 870 Kitri 2011-03-29 12:10:22]
Röhögéstől.Már írni sem tudok lám!!

870 Kitri 2011-03-29 12:10:22 [Válasz erre: 869 hati1225 2011-03-29 11:57:10]
Hati még egy ilyen hozzászólást abszolválsz és elküldöm a tisztítószámlámat.Kishíján a nadrágomra köptem a kávét a röhéstől....:)

869 hati1225 2011-03-29 11:57:10
Én nagyon bírom Budapest hozzászólásait. Különleges színfolt Ó itt a profik, lelkes amatőrök, rajongó dilettánsok között, egy balett-antigén, a fórum kovásza :-) Ki tudna ilyet kitalálni: Lakatos Gabriella jól pörög ??? Pirner Alma, az jól pörög a rúdon, nohát barátunk talán e műfajon szocializálódott.

868 murron 2011-03-29 11:30:49 [Válasz erre: 865 bcn 2011-03-29 00:05:41]
Nyugodtan nevezhetjük parasztvakításnak az akármi helyett.

867 murron 2011-03-29 11:27:59 [Válasz erre: 863 Budapest 2011-03-28 20:16:26]
Ennél szánalmasabb hozzászólást még nem is olvastam. Eddig sem voltak kétségei itt senkinek, hogy Budapest életében nem látott balett-előadást. Ezután sem lesznek.

866 murron 2011-03-29 11:26:08
Frissítések a szereposztásban * Giselle Popova Aleszja Kozmér Alexandra Felméry Lili * Albert, Bathilde vőlegénye Cserta József Oláh Zoltán Bakó Máté * Hilaron, erdész Bajári Levente Apáti Bence Solti Csaba * Bertha, Giselle anyja Lencsés Éva Castillo Dolores Soós Erika * A herceg Macher Szilárd Szirb György Gefferth Balázs * Barthilde, a herceg leánya Kőszegi Katalin Papp Zsuzsanna Keveházi Krisztina * Wilfried, Albert barátja Szigeti Gábor Csonka Roland Komarov Alekszandr * Myrtha, a villik királynője Keveházi Krisztina Pazár Krisztina Pisla Artemisz * Két villi Vdovicseva Tatjána Somorjai Enikő Juratsek Julianna Deák Dóra Weisz Sára Krupp Anna * Pas de deux Boros Ildikó Kerényi Miklós Dávid Pap Adrienn Liebich Roland * Giselle barátnői Bacskai Ildikó Deák Dóra Jeneses Andrea Jessica Carulla Leon Csernakova Olga Krupp Anna Kazinczy Eszter

865 bcn 2011-03-29 00:05:41 [Válasz erre: 864 Budapest 2011-03-28 20:24:57]
Elég merész dolog táncelőadásnak nevezni az Experidance előadásait. Főleg a balett és táncművészet fórumban... Maradjunk annyiban h mozgással és fényekkel kísért sóelemekből összerakott akármi.

864 Budapest 2011-03-28 20:24:57 [Válasz erre: 862 Kitri 2011-03-28 10:04:53]
"Tud Ön Magyarországon olyan táncelőadást ami ennyi embert mozgat meg 1,5 hét alatt?": Experidance?

863 Budapest 2011-03-28 20:16:26 [Válasz erre: 862 Kitri 2011-03-28 10:04:53]
A 4800 fő jó szám. Amolyan jelzőszám. Kb. ennyi a közönség. Mármint a fanatikus rajongók. Ennyi a közel tízmilliós országban. De: másnak sincs nagyobb közönsége. - Persze az operának valamivel nagyobb azért- Például nem hinném, hogy van 5000 magyar , aki évente kétszer elmegy a Szépművészetibe. Nem érdekli ez annyira az embereket. A balett különben is halványabb műfaj. Nem olyan, mint az opera, ahol vagy kiénekli a tenor a cét vagy nem és akkor erről lehet dumálgatni. A táncos legfeljebb elesik. Az meg ritkán történik meg. Így aztán egyes táncosokról kialakul egy kép (pl. jól pörög, mint Lakatos Gabriella vagy jól áll neki az elalélt szúzlány, mint Volf Katalin). A Diótörő megint más műfaj. Mese, ahhoz a gyerekeket elviszik és a látványos, érdekes cselekmény, a kellemes zene magával ragadja a közönséget.

862 Kitri 2011-03-28 10:04:53 [Válasz erre: 860 Budapest 2011-03-28 03:47:28]
Nézze az Operaház befogadóképessége 1200 fő.Vegyünk egy példát: mondjuk 4 teltházas Rómeó és Júlia előadás 1,5 hét alatt jelent 4800 főt.Nekem 4800 fő akár fanatikus,akár dilettáns,akár műkedvelő,akár betévedő,akér érdeklődő,akár külföldi az illető az mégiscsak csak igen magas nézőszám. Tud Ön Magyarországon olyan táncelőadást ami ennyi embert mozgat meg 1,5 hét alatt?Én nem igazán. A darabokat nem játszák ritkán a Makrancos Kata harmadik vagy negyedik éve folyamatosan repertoáron van,csakúgy mint a Rómeó,vagy a Diótörő. Az is egy álláspont ha Ön nem szereti a balletott,ezt fel lehet vállalni és nem is ítéli el ezért senki.Én úgy gondolom hogy a fent említett számok önmagukért beszélnek.

861 Kitri 2011-03-28 08:35:53
Amoy-g által említett cikk az Élet és Irodalomban... http://www.es.hu/2011-03-23_most-pedig-vege-a-szep-idoknek

860 Budapest 2011-03-28 03:47:28 [Válasz erre: 856 Kitri 2011-03-27 13:39:54]
Szerintem a telt ház azért van, mert viszonylag ritkán adják ezeket a darabokat és a hűséges, fanatikus rajongók megtöltik a nézőteret. A sárdobálásra is kitérek: félre tetszett érteni, mert egyik oldal mellett sem álltam ki. Mindössze általános megállapításokat tettem, ami a csavargyárra is igaz , meg az operára is. Nem értem, mitől volt ezen akkora felzúdulás. A baráti élménybeszámoló azért volt érdekes, mert egy "civiltől" vagyis "nem rajongótól" származik.Természetesen mindent érdemes személyesen megnézni, hiszen attól, hogy valaki ezt vagy azt mondja, még lehet valami jó vagy rossz.

859 IVA 2011-03-28 03:41:18 [Válasz erre: 824 murron 2011-03-25 13:11:55]
OFF: Azért az „Eger-dossziéban” van egy lényeges tényező, ami pl. [url]http://www.revizoronline.com/hu/cikk/3129/beszelgetes-csizmadia-tiborral/?cat_id=7&first=0;ebből[/url] az interjúból is kiderül: Csizmadia Tibor már két évvel korábban eldöntötte, hogy nem akar újból pályázni a színház igazgatói székére. „És az sem véletlen, hogy nem pályáztam. Eljutottunk egy olyan pontra, ahonnan nehezen lehetett volna továbblépni. Hogy egyet mondjak: számomra elviselhetetlen az a szisztéma, amikor gazdasági szempontok határozzák meg a művészi feladatokat és nem fordítva.” – Érveivel lehet egyetérteni, még inkább vitatkozni. De a lényeg az, hogy feladta, ami az utóbbi két évtizedben kialakult politikai környezetben és munkáltatói morálban azzal jár, hogy minden és mindenki felborulhat.

858 Kitri 2011-03-27 18:32:26 [Válasz erre: 857 hati1225 2011-03-27 16:26:44]
Dehogy vagy te ómódi!!!!!!Szép fiúk igen azok vannak,tökéletesen egyetértek.:) Ezzel kapcsolatban az én szívemben már él a júniusi Rómeóra egy álomszereposztás Rómeó-Tybalt-Mercutio-Benvolio quartettre,de mivel esély sincs a megvalósulásra így addig külön-külön nézegetem az uraságokat.A négyből egyet pl.sajnos egyáltalán nem,mert nincs színpadon pár éve őszinte bánatomra.Reméljük egyszer még visszatér......

857 hati1225 2011-03-27 16:26:44
Jaj, de irigyellek, Kitri! Nem tudok most menni lelkendezni, szép élményeket! Az már szentigaz, a Karamazov annyira se klasszikus, mint én Csipkerózsika.Dramaturgiailag szerinztem egy katyvasz, kicsit populáris, viszont vérprofi. A táncosok pedig isteniek, száz százalékkal emelik a darab színvonalát. "Énnéni" is lelkesen tapsolt ezért, no és milyen szépek a fiúk ! /meg a lányok is, de én egy ómódi néni vagyok :-)/

856 Kitri 2011-03-27 13:39:54 [Válasz erre: 854 Budapest 2011-03-27 08:49:13]
Tisztelt Budapest, tekintve hogy nem Operaházi sárdobálással kapcsolatos a nekem intézett hozzászólása,reagálnék is: "A modern balett népszerűbb, mint a klasszikus." Amennyiben a felvetése igaz,akkor Ön mivel magyarázza a MÁO klasszikus repertoár előadásainak folyamatos teltházas tényét?Valamint a további tényt,hogy klasszikus előadások zömére már a jegyértékesítés 3-4. napján szinte nics eladható jegy? De ha külföldre tekintünk javaslom hogy próbáljon meg a Royal a Kirov vagy a Bolshoi klasszikus előadásaira mondjuk random módon beülni.Nem fog jegyet kapni.Véleményem szerint a klasszikus formanyelv továbbra is népszerű,nem kiszorítván ezzel a modern műfajt,melynek legalább akkora és itt egyet kell értsek Önnel valóban nagy népszerűsége van a világ bármely pontján. Itt iktanék közbe szintén egy aprócska javítást:Boris Eifman darabja nem klasszikus darab és a koreográfus sem az.Formanyelvét tekintve közelebb áll a modernhez.Javasolnám hogy mielőtt véleményt nyilvánít valamire tekitse meg az adott előadást és ne egy baráti élménybeszámoló alapján ítéljen. Lehet hogy Önnek tetszeni is fog,bár azt is megértem ha nem.Elárulom nekem sem a kedvenc balettjeim egyike.Összességében mégis azt mondom,hogy érdemes megnézni vannak kimondottan jó koreográfiai elemek benne,de darab esszenciáját a táncosok abszolút technikai bravúrjai adják.

855 Budapest 2011-03-27 08:52:05 [Válasz erre: 853 Budapest 2011-03-27 08:45:42]
Még mielőtt elkezdene valaki élcelődni: Volt helyett Volf , vetet helyett vetett, vágyakozást helyett vágyakozását a helyes ( de ezek az elütések a megérthetőséget természetesen nem zavarják).

854 Budapest 2011-03-27 08:49:13 [Válasz erre: 851 Kitri 2011-03-26 19:17:03]
A modern balett népszeűbb, mint a klasszikus. Ezt már a Győri Balett sikere is mutatta pár évvel ezelőtt.A "klasszikus" balett kevesekhez áll közel. Egyik barátom látta a "Karamazovot". Nem értette, mit lelkendezik annyira a mögötte ülő balettrajongó néni a lelkes tapsolásával. Úgy látta, hogy a lelki folyamatok vagy történések táncszínpadi ábrázolása eléggé nehéz és itt nem is valósult meg.

853 Budapest 2011-03-27 08:45:42 [Válasz erre: 845 amoy-g 2011-03-26 13:33:41]
Volt pozícióéhsége valamennyire érthető, hiszen táncosként kiöregedett és a "megfelelő" státusz biztosíthatja "belső biztonságát", önmagába vetet hitét. Ezt a biztonságra való vágyakozást mutatja a megmosolyogtató felsorolás, amit "leveleiben" a kitűntetéseinek felsorolása is képvisel.

852 www 2011-03-26 23:53:29 [Válasz erre: 839 katica 2011-03-25 21:33:05]
Üdvözletem! Minden tiszteletem a 2 művészé de hadd helyesbítsek picit... Id Nagy Zoltán az elöző vezetés alatt ugyanannyi gyakorlatot tartott mint most se többet se kevesebbet!Igaz próbát nem vezetett anno de ez most sincs máshogy. (Balettgyakorlat nem azonos a probavezetéssel). "kommunikálni kezdett a táncosokkal" Kijelentem: Egyáltalán NEM kommunikál a táncosokkal! (1-2 kivételtől eltekintve) Irnék még rengeteg dolgot de....én most itt csak helyesbítéseket szeretnék tenni nehogy félreértések legyenek:)

851 Kitri 2011-03-26 19:17:03 [Válasz erre: 850 hati1225 2011-03-26 17:20:22]
Hati,tengermély elnézést kérek a magázásért,hiszen az Operaportálon már "megittuk a pertut" annak idején! Nincs ezzel kapcsolatos félelmem.A tavalyi modern est is full házzal ment,hála az Istennek.De azt gondolom ez a jövőbeli vezetés feladata lesz,meghatározni hogy milyen mennyiségű,stílusú és minőségű modern darab menjen.És nem is az Operaház kapcsán merül fel bennem dolog. Úgy gondolom egyébként hogy nem is technika típusa,hanem elsősorban a minőség számít.És azt nevezhetjük,balettnek,kortársnak akárminek semmi sem számít csak az abszolút minőség!Tiszta szívből remélem hogy a jövőbeni vezető ennek fényében fog ténykedni. Korábbi soraimban csupán megvédtem valakit észérvekkel.Utálom ha olyan embereket bántanak akik nem érdemlik meg. És ahogy olvastál nem is nyilatkozom többet Opearház ügyben,dobálják csak a sarat azok akik még bírják,kezd ez az egész kérdés most már nagyon lealjasodni és személyeskedésbe átmenni,mint ahogy mondtam ehhez nem asszisztálok.:( Ellenben megyek jövő vasárnap Karamazovot nézni majd az azt követőn Makrancos Katát.És ez jó és fontos.Amit rettentően sajnálok,hogy nem Apáti Bence táncolja aznap Ivánt,mit lehet tenni,nem volt már jegy máskorra. Kellemes szombat estét!

850 hati1225 2011-03-26 17:20:22 [Válasz erre: 849 Kitri 2011-03-26 16:03:04]
Kedves Kitri, én biztos vagyok benne, hogy mi félszavakból is értjük egymást! Mivel én szakmailag nem vagyok érintett és nézői pályafutásom is végéhez közelít, talán ezért vagyok megengedőbb és kevésbé szenvedélyes. Nem mondtam, hogy nekem tetszett a Queen,őszintén szólva a zenétől is kilel a hideg, vagy, hogy jónak tartom , csak annyit, hogy ezt szeretik az emberek és nagyon kell a bevétel /köszi,mindig elolvasom Kutszegi Csaba írásait, nemcsak nagyon hozzáértő, de iszonyú jó fej is./ Mindegyik általad említett nagyszerú alkotónak megvan persze a közönsége,én is boldogan nézném műveiket, de szerinted mondjuk a MÁO-ban hány estét töltenének meg ? Bizony nem egyszer ültem még Balanchine-esten is szinte töküres nézőtéren!

849 Kitri 2011-03-26 16:03:04 [Válasz erre: 848 hati1225 2011-03-26 14:15:41]
Kedves Hati, ha az ember beül a nézőtérre akkor teljesen mindegy,hogy táncos vagy tetőfedő netán gyári munkás az ő foglalkozása.Mindenki az illúzióért a varázslatért megy.Abban Önnek igaza van,hogy ízlések és pofonok,de ezt maximálisan fel is vállalom.Szavaimaból remélem kiérezte a kellő iróniát,amely az esseni művészeti igazgató nemzetközi elismertségére mintsem a földrajzi koordinátáira vonatkozott. Azt ugyan továbbra sem értem,hogy mi köze van-e két általam felsorolt kortárs technikának a töküres nézőtérhez.Kérném hogy tekintsen meg két olyan együttes műsortervét amely fent említett technika valamelyikét képviseli,s próbáljon 1 hónapon belül jegyet szerezni bármilyen előadásra. Ennyit a töküres nézőtérről. S ajánlom még figyelmébe az alábbi kritikát a hely és a rendelkezésemre álló idő rövidségére való tekintettel,nem írok személyes benyomásokat (jómagam is volt szerencsétlenségem a darabhoz),hagyom ezt Kútszegi Csabának,tekintve hogy teljes mértékben összecseng a véleményünk. http://www.tanckritika.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=60:charlie-utan-freddie&catid=3:kritika&Itemid=2

848 hati1225 2011-03-26 14:15:41 [Válasz erre: 846 Kitri 2011-03-26 13:34:15]
Wiesbaden, Essen nincs olyan messze.B.v.C. biztosan nem Forsythe, dehát virágozzék minden virág, főleg, ha van rá kereslet. Talán szakmailag nézhetetlen, azt nem tudom, én nézőileg láttam, óriási siker volt Bécsben, úgy látom Győrben is szeretik, sőt turnéznak vele. Ez is egyfajta válasz, a mire is? Ujfajta társadalmi és szociális kihívásokra. Persze lehet korszerú, modern, haladó akármit is csinálni töküres nézőtérnek, mindenki másként üdvözül.

847 Kitri 2011-03-26 13:37:35 [Válasz erre: 846 Kitri 2011-03-26 13:34:15]
Elnézést kérek az elütésekért."amit egy 30 éves tradícióval rendelkező társulatnak képviselnie kell" Mondatom így helyes. A továbbiakban jó sárdobálást kívánok mindenkinek.Én ehhez nem vagyok a hajlandó asszisztálni a továbbiakban. Az idő majd úgyis megmutatja kinek van létjogosultsága az igazgatói székre. A történtek ismeretében én csak azt tudom kinek nincs. Kellemes hétvégét!!!

846 Kitri 2011-03-26 13:34:15
isztelt Flavia, érvek felsorakoztatása nélkül erkölcsileg,etikailag és szakmailag elítélni egy táncművészt,úgy gondolom vegyes érzéseket kelthet az olvasóban. Hogy egy Ön által használt frázissal éljek:”a szakmában mindenki tudja” hogy az aggályai nem valósak.Két olyan társulatot nevez meg leszereplése platfromjául ahol pontosan az Ő jelenléte segített volna a társulat sikerességét és a repertoár kiszélesítését a Nyugat-Európában elfogadott szint szerint. Mit értünk leszereplésnek Győrben?Hogy KJ nyerte el a pozíciót tavaly és nem ő?Kérem nézze meg a társulat két legutóbbi bemutatóját (Kropf és Ben van Cauwenberh).Úgy gondolja hogy ez az a stílus és irányzat amit egy éves tradícióval rendelkező társulatnak képviselnie kell?KJ nem tud,nem mer és nem is akar nyitni az új irányzatok felé. Azt nem tudom,hogy az előbbi két koreográfust hol jegyzik,azt viszont igen hogy Christopher Bruce-t,Bigonzettit,Richard Wherlockot.Ohad Naharint valamint a Rambert és a Basel Ballett szakmában megkérdőjelezhetetlen létét hol igen. A tavaszi áldozat című saját darabja nem leszereplés.Sőt az hogy a Rooster a társulat repertoárján van az is az ő érdeme.Az egyetlen nézhető dolog mostanában Győrben. A PR-Evolution Dance Company 5 év alatt elért sikerei,a Lábán díj mind mind felhozható viszont ellenérvként. Hányszor akarják még Pécset a fejére olvasni?Ha valaki magánemberként elkövet egy hibát,azt élesen el kell határolni attól hogy ő szakmailag milyen,ennek ehhez senkinek semmi köze és különben ami történt senki másra nem tartozik csak az érinett felekre.Az akkori igazgató BT sem tudott érveket akkor felhozni az elbocsáétáskor,azt nyilatkozta ha emlékszik, hogy nem engedheti ezt a művészkedést ami folyik. Kérem ha valaki a Forsythe és a Cunningham technika létét és az akkori tervei szerint Rambertből érkező darabok szakmaiságát és minőségét kérdőjelezi meg,akkor ott nehéz értelmesen reagálni.

845 amoy-g 2011-03-26 13:33:41
Kedves flavia, "..Nem kellett volna neki elvállalnia EA-el a vezetést!Akkor miért nem tíltakozott,hogy külföldi és alkalmatlan? Akkor hátrált csak ki mögüle,amikor megérezte,hogy a táncosok Aliev ellen vannak,és feketebáránnyá vált a szemükben." mielőtt elhamarkodott kijelentéseket tesz, javaslom tájékozódjon. Volf Katalin pozícióéhségével kapcsolatban kérdezze meg,-amennyiben lehetősége adódik- Hágai Katalint vagy a színházi érdekképviselet vezetőjét arról, hogy ők milyen tanácsot adtak Volf Katalinnak a kinevezése kapcsán! Kijelentéseiből arra következtetek, hogy tagja az együttesnek, így ismerheti az együttes azóta sem változott véleményét, miszerint Aliev átmeneti és megtűrt státuszban van jelen. Arról is tudhat, hogy Aliev kinevezésének másnapján az együttes nagy része személyesen tiltakozott a kinevezés ellen. Ez a tény igen nehezen kerülhette volna el a művésznő figyelmét! A kihátrálás ténye sem állja meg a helyét, mert tudtommal sosem állt Aliev mögött csupán védte az együttest ameddig tudta. Szakmai indokai olvashatóak a nemzeti-balett.freeblog.hu oldalon. tanulságos és dermesztő tények, nem beszélve Aliev szakmai múltjáról, amiben helye van egy balett együttes teljes tönkretételének. http://www.nuvo.net/indianapolis/good-bye-to-ballet-internationale/Content?oid=1229396 Ennyit a tényszerűségéről kedves flavia. Tehát ha legközelebb megnyilvánul, javaslom tájékozódjon!

844 amoy-g 2011-03-26 09:41:28
Kedves Katica, Úgy tűnik, hogy nem fogja a lényeget! És ez flavia arrogáns és sértő gyalázkodására is érvényes! Mert vegyünk, egy a küldetését kb. húsz évvel ezelőtt elvesztett balett együttest, amelyik miután a propanganda politika kivonult a háta mögül nem lelt új identitást, csupán fentartja "királyi" státuszát! természetesen kijár neki ez a státusz,nem kérdés! de miközben új identitás nélkül túlél, semmilyen választ nem ad a nemzetközi szakmai trendek, és nemkülönben a hazai szociális változások és támogatási tendenciák kihívásaira. tehát lehet itt szerepekkel jönni és szánalmas személyeskedésbe átcsapni, de ez csupán annyit jelenthet, hogy érzik a végét ennek az ideiglenes állapotnak:) Örömmel vettem soraikat! És mielőtt Volf Katalin szakmai és emberi értékeit merik megkérdőjelezni végezzenek önvizsgálatot, mert rövidesen szükség lesz rá kedves flavia!!

843 -zéta- 2011-03-26 07:54:22 [Válasz erre: 842 tiramisu 2011-03-25 23:48:05]

842 tiramisu 2011-03-25 23:48:05 [Válasz erre: Törölt hozzászólás]

841 tiramisu 2011-03-25 23:45:27 [Válasz erre: 840 flavia 2011-03-25 22:45:42]
Lehet, hoogy HÁ táncolni is akar?

840 flavia 2011-03-25 22:45:42
Volf Katalin kíváló balerina,de nem felel meg neki egyik vezetés sem./Keveházi-Hágai és most E.Aliev sem/ Miért is? A szakmában mindenki tudja,hogy férjével/Kun Attila/együtt szerették volna vezetni a balettegyüttest.Csakhogy a férje szakmailag,erkölcsileg,etikailag is alkalmatlan minden vezetői pozicióra.Ezt már bebizonyította Pécsen és Győrben is! VK az előző igazgatás alatt abszolút a helyén volt.Megbecsült táncosnőként,próbavezetőként,megbecsült Kossuth-díjasként dolgozhatott.Ez nem volt elég neki,többre vágyott! Nem kellett volna neki elvállalnia EA-el a vezetést!Akkor miért nem tíltakozott,hogy külföldi és alkalmatlan? Akkor hátrált csak ki mögüle,amikor megérezte,hogy a táncosok Aliev ellen vannak,és feketebáránnyá vált a szemükben. VK-t szerette az együttes,de vezetőnek őt sem tartják alkalmasnak. HÁ csúnyán elbánt vele,most rohan fűhöz-fához,mert tudja,EA igazgatása alatt maximum megtűrt tagja lehet a NB-nek.Egy szép pályafutás,igen csúnya véggel! HÁ egyébként nagyszerűen és szisztematikusan ugratta egymásnak a NB vezető személyiségeit. " Oszd meg és uralkodj!"

839 katica 2011-03-25 21:33:05
Tudjátok,ki az a Soós Erika és Id.Nagy Zoltán? Akinek ismeretlenek ezek a nevek,azoknak segítek: az első egy magyar Balett - Etalon, Ifj. Nagy Zoltán özvegye. A második az illető apukája. Az előző vezetés alatt Soós Erika alig kapott szerepeket, és ha igen,nem túl jelentőseket. Zoltán apukája, a társulat kitűnő balettmestere egy hónap alatt alig vezetett próbát. A mostani helyzet: Soós Erika jelentős szerephez jutott, és igazi elismerést, dícséretet kapott már a próbán! Az Édesapa pedig az egyik legfoglalkoztatottabb Mester most,hívják egyéb helyre is, de hirtelen - sok év nihil után- olyan foglalkoztatott lett épp az Operában,hogy nem tudja elvállalni! Tehát az éremnek két oldala van, csak forduljatok kérdéssel Ifj. Nagy családjához. Erre írhatta pl. Budapest - aki a sorai alapján nagyonis szakmabeli lehet-,hogy a mostani főnök NEM ( feltétlenül)alkalmatlan a vezetésre! (kommunikálni kezdett a táncosokkal is) Zoli apukáját behívta mikor kezdett, és végtelenül korrekten elbeszélgetett vele arról, hogy mit gondol, mint olyan Mester, aki évtizedek óta a társulathoz tartozik. Azóta is az akkor megbeszéltek alapján vezethet Id. Nagy Zoltán próbát, Aliev korrektsége miatt. Csak tényleg nem akarjátok érteni,mit mond Budapest. Bármely munkahelyen egy ilyen Volf - féle akciónál 3 perce van az illetőnek,hogy elhagyja az épületet.

838 Budapest 2011-03-25 19:46:25 [Válasz erre: 837 bcn 2011-03-25 15:42:57]
Persze abban igazad van, hogy meg lehet mondani, hogy más a véleménye és ezt vagy azt nem akarom, de ezt megfelelő módon kell megtenni és nem olyan módon, mint ami a művésznő bemásolt levelében látható.

837 bcn 2011-03-25 15:42:57 [Válasz erre: 836 Budapest 2011-03-25 14:25:48]
Egyébként ez nem így van, vagyis nem így kellene lennie. Mert egy normális ember (kábé talán én?) ha olyan utasítást kap a főnökétől, amivel nem ért egyet, mert HÜLYESÉG (mondjuk egy pékségben süssön bele a kenyérbe kiscsibét) vagy csak más a véleménye, akkor egy NORMÁLIS helyen meg lehet mondani h kérem nem sütök bele kiscsibét a kenyérbe, na. És üzem és üzem között is van különbség, hiába.

836 Budapest 2011-03-25 14:25:48 [Válasz erre: 835 Kitri 2011-03-25 14:22:48]
A hozzászólásaim lényegét nem tetszett megérteni. A lényeg az, hogy egy munkahelyen nem lehet a főnök ellen bűntetlenül agitálni. Ez a harangöntő üzemben is így van és így van az opera- és balettüzemben is.

835 Kitri 2011-03-25 14:22:48 [Válasz erre: 832 Spangel Péter 2011-03-25 14:00:43]
Kedves Fórumtársak, két ronde de jambe közt megvilágosodtam az élet értelméről:elmegyek hozzászólni mostantól egy olyan témához,amihez egyáltalán semmit sem értek.Nem tudok szamkmai érveket felhozni,nem ismerem az adott tevékenyéget,nem vagyok a témának sem kedvelője sem ismerője,de hozzászólok majd bőszen.Volt itt kitől tanulnom. Ez a fóum pedig a harangöntés lesz. Amíg ily mértékű provokatív és igazi,menthetetlen feketekörmű butaság lakozik itt és az a moderétorok el is tűrik,ott valóban nincs mit tenni,ahogy a csodálatos Márai írja.Akit pontosan ilyen elmélyült gyűlölet és feneketlen sötétség űzött el ebből az árnyékvilágból.

834 Budapest 2011-03-25 14:08:26 [Válasz erre: 832 Spangel Péter 2011-03-25 14:00:43]
Márai levonta a helyes következtetést és öngyilkos lett.

833 Budapest 2011-03-25 14:02:23 [Válasz erre: 832 Spangel Péter 2011-03-25 14:00:43]
Helyes. Mellesleg van más író is. Márai nagyon divítos. Most azon gondolkodjon el, hogy helyes-e az, hogy az olvasó mindig magát tekinti okosnak és az ellenvéleményt képviselőt butának.

832 Spangel Péter 2011-03-25 14:00:43 [Válasz erre: 828 Kitri 2011-03-25 13:28:46]
Kedves Kitri! Elmélyültem Márai soraiban. Köszönöm.

829 Budapest 2011-03-25 13:31:23 [Válasz erre: 828 Kitri 2011-03-25 13:28:46]
Ön/Önök magukat képzelik okosnak és az ellenvéleményt képviselőket butának. Ez természetesen nem fog változni, de ettől még azok a folyamatok, amik beindultak és amiket itt kritikával fogadnak, nagyon helyes lépések.

828 Kitri 2011-03-25 13:28:46 [Válasz erre: Törölt hozzászólás]
Kedves Péter,tiszta szívből javaslom,hogy szemlélje olyan érdeklődéssel ahogy az alább írtakban Márai javasolja.:)

825 Budapest 2011-03-25 13:14:23 [Válasz erre: 824 murron 2011-03-25 13:11:55]
Biztosan van oka. ha a jogászok szerint jogi hiba is történt a kinevezésnél.

824 murron 2011-03-25 13:11:55 [Válasz erre: 823 Kitri 2011-03-25 13:09:53]
Persze hogy nincs szakmai oka. Csak amit mondvacsinált okokkal próbálnak kreálni mellé. Érdemes az általad belinkelt cikk alján lévő többi interjút, és az egész Eger-dossziét is végigolvasni..

823 Kitri 2011-03-25 13:09:53 [Válasz erre: 817 murron 2011-03-25 12:45:46]
Szakmai oka ennek semmiképp sem lehet véleményem szerint!Dóri igazgatása alatt ez társulat a semmiből felépült és nagyon szép sikereket értek el,most is új bemutatóra készülnek Zachár Lórival. Egyszerűen nem értem,mindenkit ki kell végezni aki az előző ciklusban lett kinevezve?Annyira megalázó és szakmaitlan az egész eljárás és bármerre néz az ember ebbe ütközik.

822 Budapest 2011-03-25 13:09:04 [Válasz erre: 820 murron 2011-03-25 13:01:04]
Az Ő irányukba is intézni kell, meg másik irányba is.

821 Budapest 2011-03-25 13:06:13 [Válasz erre: 819 Kitri 2011-03-25 12:55:44]
Természetesen a veled ellenkező véleményt képciselőket tartod butának és a veled azonos álláspontot képviselőket pedig okosnak.

820 murron 2011-03-25 13:01:04 [Válasz erre: 818 Budapest 2011-03-25 12:51:29]
Ezt a kérdést inkább a HÁ és EA-féléket kinevezők felé kellene intézni.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.