Bejelentkezés Regisztráció

Haladjunk tovább...


Téma ismertetése: Kérem haladjunk tovább, van itt minden látnivaló! Azaz: fejlesztési javaslatok és napló

302 takatsa 2023-01-17 18:37:19 [Válasz erre: 301 Edmond Dantes 2023-01-17 16:48:48]
Nyugi Danres, senki sem akarja elvenni a játékodat, és senki sem kérdőjelezi meg a játék-rovat fontosságát. És remélem, azóta átvezették a pontjaidat is.

301 Edmond Dantes 2023-01-17 16:48:48 [Válasz erre: 300 Edmond Dantes 2023-01-17 16:46:29]
Ahogy az is elég távol esik a valóságtól, hogy "az első hozzászólások nagy része az eddig szerzett pontok átvitele tárgyában született. "

300 Edmond Dantes 2023-01-17 16:46:29 [Válasz erre: 298 Klára 2023-01-17 16:39:08]
Ugyan sorolja már kedves jó Klára, kedvenc fórumtársával egyetemben, hányan, hányszor tudakozódtak a Játék és Kimernya?-topikkal kapcsolatban?!  De ön legalább nem pikírtkedik és leírta, hogy "minden tiszteletem és elismerésem a profi játékosok iránt". Már az is valami.

299 Edmond Dantes 2023-01-17 16:41:30
Úgy látom, akadtak, akiknek az (volt?) a fontos, hogy melyik napon és pontosan hány óra hány perckor állt le-át-fel a régi és az új Momus és ki nem mondva az is talán, hogy vajon a greenwich-i  moszkvai, pekingi vagy brüsszeli budapesti időszámítás szerint.

298 Klára 2023-01-17 16:39:08 [Válasz erre: 297 takatsa 2023-01-17 14:31:40]
Takatsa fórumtárs - és a korábbiakban Lujza, Búbánat, hogy csak az utolsókat említsem - ismét megemlítette. sőt csokorba gyűjtötte a korábbi észrevételeket, amik nem a játékkal és a pontszámokkal foglalkoznak! Minden tiszteletem és elismerésem a profi játékosok iránt. de vagyunk páran, akik nem játszunk, csak zenét hallgatunk, véleményeket írunk és olvassuk a rokonlelkek véleményét. Ez egyre nehezebb, napi használat közben jönnek elő az újabb problémák! Ha netán vissza akarom keresni, hogy egy adott témában, vagy műről ki mit írt, én mit írtam, ez gyakorlatilag lehetetlen! Elvileg megtehetem, hogy a gépemen mostantól  külön fájlban gyűjtögetem a Momus-ba tett beírásokat, de ez több, mint anakronisztikus! Ahogyan az is, hogy privátban kapott üzenetre írt válasznál két Momus ablakot kell megnyitni hogy az egyikben lássam, amire válaszolok - nem minden üzenet két soros - és a másikban új üzenetként válaszoljak.
Búbánathoz csatlakozva hiányolom a friss bejegyzést tartalmazó topikok feltüntetését, a könnyebb áttekinthetőség hiányát! Látok jó pár topik nevet, melybe kb. egy éve nem írt senki, de nem találom a felsorolásban pl. a Barenboim topikot, amiben az utolsó bejegyzés kb. 3 napja történt. Honnan tudható, mely topikokba írt valaki?

297 takatsa 2023-01-17 14:31:40 [Válasz erre: 294 Pósa 2023-01-17 13:15:40]
Úgy látom, hogy a játék és a játék adminisztrációja lett a honlap leglényegesebb része, mondhatni fő profilja. Ez biztosan nagyon fontos dolog, bár én nem játszom, de lehetséges, hogy a honlap látogatói többségét ez érdekli. Erre utalhat az is, hogy az első hozzászólások nagy része az eddig szerzett pontok átvitele tárgyában született. Öröm, hogy ez a kérdés megoldódni látszik. Rendben van a főlap is, láthatóak a havi 2-3 cikkek, ott van a blog is, a 6 blog-íróval, akik közül négy már 13 éve semmit sem írt, és az utolsó blog-bejegyzés is 9 hónapja született, ez mind nagyon szép, de mi lesz azokkal, akik elsősorban a fórumozás miatt keresik fel a honlapot? Sajnos a fórum szempontjából csak visszalépést tapasztalhatunk.  Jelenleg a fórumban való kényelmes böngészés lehetősége megszünt. Régebben a fórum témái közötti váltás nagyon könnyű volt, hiszen az aktív fórumok listája mindig látható volt a bal oldalon, akkor is, ha éppen egy topikot olvasgatott az ember. Most ez a lehetőség megszűnt. Ha egy topikban vagyok, akkor újra rá kell kattintanom a fórum főcímre, hogy láthatóvá váljon a topikok listája. Ez a böngészést nagyon megnehezíti. Régebben, ha egy felhasználóra kattintottam, akkor láthatóvá vált lista-szerűen a felhasználó összes  bejegyzése, tehát könnyen lehetett keresgélni bármelyik felhasználó régebbi bejegyzései között. Most, ha a felhasználó nevére kattintunk, akkor "infóként" megjelenik a felhasználó neve - összesen ennyi. Írtuk már többen, hogy a fórum olvashatósága lényegesen rosszabb lett, különösen az idősebb felhasználók számára (akik persze többségben vannak). A linket tartalmazó szövegrészek nem feltűnőek, belesimulnak a környezetükbe. A kép-beillesztési lehetőség is megszűnt. Megszűnt a beírás utólagos szerkesztésének a lehetősége. Az egyéni üzenetek küldése, a válaszadás az egyéni üzenetekre is megnehezedett. 
Sajnos nem kaptunk semmilyen előzetes információt, pedig üdvös lett volna egy részletes szerkesztői közlemény arról, hogy mi a váltás célja, milyen új funkciók lesznek, melyek azok a funkciók, amelyeknek búcsút mondhatunk, változik-e a honlap profilja, stb. De semmilyen infót nem kaptunk, kerekasztal sem volt nyár óta, így csak találgathatunk, nem tudjuk, hogy az észlelt "rendellenességek" közül mennyi a hiba, a figyelmetlenség, és mi az, ami a valós tudatos szándék. Azt sem látjuk, hogy lesznek-e új funkciók, lehetőségek, és ha igen, akkor mik lesznek ezek és mikor kerülnek bevezetésre. Mert amit most látunk az új honlapból, az többségében visszalépés az előzőhöz képest.
Észrevételeztem, hogy a főcímből kikerült a "komolyzenei magazin" kifejezés. Héterő pedig a "Café" jelzés hiányára figyelt fel. Tehát ez így, együtt - tetszik, nem tetszik - paradigmaváltást jelent. "Café Momus, komolyzenei magazin" helyett Momus. Hogy egyáltalán zenéről van szó, azt csak a nagyobb képzelőerővel ellátott néző veszi észre, az "O" betűt alulról-felülről övező koncentrikus körívekkel, lemezre utaló grafikából. "Café Momus" eredetileg ez volt a honlapot létrehozók fő jelszava és fő szándéka: helyet biztosítani a komolyzene kedvelők baráti beszélgetésére. És a beszélgetésnek, eszmecserének, barátkozásnak mi az eszköze? A honlap biztosította fórum. Én ezért jöttem ide, akkor, amikor a Fidelión megszünt a fórum, és gondolom, hogy sokan ezért vagyunk itt, és még többen ezért voltak itt, hogy miért mentek el, ezen is el lehetne töprengeni. Momus, Café nélkül, vajon mit jelent? Egy dolgot jelenthet: változott a honlap-készítők szándéka, a fórum már nem prioritás, megszüntetve nem lesz, de pozitív változásban nemigen reménykedhetünk. Persze ahhoz, hogy egy fórum megfelelő színvonalon működjön, a honlap tárgykörében maradjon, és ne fulladjon napi aktuálpolitizálásba és sárdobálásba, a honlap tulajdonosai részéről folyamatos munka szükséges, egyáltalán nem könnyű feladat. De fórum nélkül mi marad a Momuson? Havi 3-4 változó színvonalú cikk, a játék és az elhagyott blogok? A múltban a Momus így hirdette magát: Minden, ami komolyzene - a világ első internetes komolyzenei magazinja, magyarul. Ez a jelmondat szerepel az új honlap alján is. Reméljük nemcsak azért, mert ottfelejtődött. 
Elsőként én üdvözöltem az új honlapot, most is üdvözlöm, azzal a reménnyel, hogy a kezdeti nehézségek megoldódnak és ami talán ennél is fontosabb: a külső változás együtt jár majd a belső megújulással is.

296 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:22:21 [Válasz erre: 295 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:18:54]
Engem annyira zavarnak az elírások, főleg, ha én követem el. Korábban az ilyesmit rögtön javítottam, mert kis ideig volt lehetőség utólagos szerkesztésre. Most az új változatnál nem látom ennek lehetőségét.

295 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:18:54 [Válasz erre: 292 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:08:22]
Ezért most nem is baj, hogy ezt a Bruckner tételt megcsonkítva kaptuk feladványként. Úgy általában véve viszont azt szeretném, ha Daunerni nem csonkítaná meg a feladvány zenéket. Régebben bizonyára erre kényszerült, hisz' valamkikor a yt-ra se kerültek fel egyben 10 percnél hosszabb zenék. Ma már talán nem így van, ezt bizonyítja, hogy nemrég Respighi hosszú kantátáját teljes egészében megkaptuk.

294 Pósa 2023-01-17 13:15:40
Ha bejelentkezés után rákattintok a nevemre, meg lehet nézni visszamenőleg a kezdetekig az összes kérdésre adott válaszaimat és a szerzett pontjaimat. Ez nagyon jó!
Szerintem még jobb lenne, ha meg lehetne adni egy időintervallumot, hogy csak arra adja ki az adatokat. A játékban -1 pont van írva a helytelen válasz mellé, 1 pont a helyes válasz mellé és 0 pont, ha nem küldtem választ. A Kimernyában nem kerül kiírásra az a zenemű, amire nem küldtem megfejtést. Itt a 0 pontnak valószínűleg más a jelentése. -1 -et nem találtam, mert nem tudom mikor válaszoltam rosszat. Az is jó lenne, ha aktuális havi összes pontszámomat is láthatnám (de ezt már írtam korábban)!

293 Búbánat 2023-01-17 13:12:21

Jó lenne látni egy olyan felületet, ahol a topikok címét felsorolásként a bejegyzések (új hozzászólások) időrendisége szerint mutatja – ahogyan korábban megszoktuk  (vonal felett – vonal alatt).

Most akárhányszor lépek be a fórumra, mindig a "Haladjunk tovább" - ez érthető, alatta pedig a Nemzeti Hangversenyterem... topikok állnak az élen.  Pedig más topikokba is ír(t)unk: ilyen volt a Pantheon is.  

Vagy:

 az elmúlt napokban három topikba írtam be új hozzászólásként bejegyzést – nem látok olyan felületet, ahol a topikokat a hozzászólások folyamatos időrendisége szerint mutatná ki hova, mikor írt be:

 

Például én ide írtam be az elmúlt napokban - mégis kutatni kell utánuk az összes topicot ABC-ben felsoroltak között:

 

2023-01-16 15:42:24 Lehár Ferenc

2023-01-16 14:23:20 Magyar Televízió opera-, balett- és operett közvetítései – hazai produkciók

2023-01-14 19:55:36 Operett, mint színpadiműfaj


292 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:08:22
A Bruckner szimfóniák hallgatása közben mindig azon tűnődök, talán nem szerencsés, hogy a szerző túlméretezte őket. Ha rövidebbre vette volna a szimfóniák tételeit, akkor az az érzésem, hogy az ő szimfóniái is ugyanolyan kedveltek és népszerűek lennének, mint a többi nagyon híres romantikus osztrák és német zeneszerző szimfóniái.

291 MarcoRosenthal 2023-01-17 13:00:06 [Válasz erre: 290 Edmond Dantes 2023-01-17 10:42:07]
Nem a stílus okozta a gondot. Belehallgattam Glass mindkét hegedűversenyébe, a szimfóniáiba már nem. Inkább más hozzá közel eső zeneszerzők hegedűversenyeivel folytattam a keresést, amíg bele nem fáradtam. Igaz, kaptunk már korábban is olyan feladványokat, amikor a szólóval játszott zenekari mű nem tartozott kifejezetten "concertante" művek között. Nevezetesen egy Verdi és egy Erkel nyitányt gordonka ill. hegedűszólóval. (Haramiák, ill. Névtelen hősök.) Azokat is igen kevesen találták meg. Nekem viszont szerencsém volt velük, mind a kettő megvolt. Most a Glass zenénél nem volt szerencsém.


290 Edmond Dantes 2023-01-17 10:42:07 [Válasz erre: 246 MarcoRosenthal 2023-01-15 11:22:44]
Amit a hét végén nem írhattam meg, az az, hogy Philip Glass zenei stílusa több nagyszerű filmzenéjén keresztül ismerszik meg, ettől volt nekem nem túl nehéz megtalálni a hétvégi feladványt. Ráadásul pár hete ismét megnéztem Az órák c. filmet, aminek szintén ő a zeneszerzője, hogy utána könnyebben megértsem Kevin Puts azonos című és tárgyú operáját, amit utána élő MET-közvetítésben láttam.

289 lujza 2023-01-17 01:39:40
Itt, a fórumon működik a válaszadás lehetősége, de a privát levelezésben nekem nem sikerült megtalálni ugyanezt, csak új leveleket sikerült írnom.

288 zenebaratmoncsi 2023-01-16 20:21:51
Mondjuk nem túl kellemes sem a szín, sem az, hogy utólag nem lehet javítani a beírt szöveget. A régi verzió sokkal jobb volt. 

287 zenebaratmoncsi 2023-01-16 20:15:08
Mostantól ezen a néven leszek, sajnos nekem is megszűnt a korábbi e-mail címem, mivel upc-s volt.

286 Nagy Katalin 2023-01-16 19:49:14
Azt figyeltem meg, hogy a bejelentkezés során nem tudom a jelszavamat "rögzíteni". Azaz: amikor rákattintok a bejelentkezésre, megjelenik a képernyőn a felhasználónevem szépen kiírva és a jelszavam kis pöttyökkel kipontozva. Ha ilyenkor (a robotos négyzet kijelölése után) csak a bejelentkezésre kattintok, nem változik semmi. Szerencsére hamar rájöttem, hogy be kell gépelnem az új jelszavamat. Ez így működik is, immár néhányszor végigmentem ezen az úton, de talán lehetne valamit tenni. Meg tudnám oldani, hogy ez a bizonyos új jelszó tényleg a régi helyére kerüljön? Lehet, hogy én nem csináltam valamit jól az új jelszó előállításakor?

285 Klára 2023-01-16 19:24:14 [Válasz erre: 283 Héterő 2023-01-16 15:59:20]
Mert az átlag fórumozó naponta böngészi a "Hirek" rovatot! 

284 takatsa 2023-01-16 17:30:05 [Válasz erre: 283 Héterő 2023-01-16 15:59:20]
Oké, hagyjuk a dátumot. Találunk mi jobb témát is, eszmecserére, vagy veszekedésre. :)

283 Héterő 2023-01-16 15:59:20 [Válasz erre: 282 takatsa 2023-01-16 15:25:13]
A változtatás bejelentése, tehát a kezdet időpontja péntek 13. A link megnyitásakor látszik:
2023-01-13 18:55:57 Kedves Olvasók! Honlapunk hamarosan megújul.
Előbbi példádat illetően:
néha egy ékezetvesztés is jelentős változást okoz, mint - mondjuk - a "szárba szökken" esetében. :-)

Érdekes, hogy a kávét senki sem hiányolja.

282 takatsa 2023-01-16 15:25:13 [Válasz erre: 281 Héterő 2023-01-16 14:24:28]
De, pontosan így volt, ahogyan most belinkelted. 01.14. 22 óráig lehetett használni a régi honlapot, aztán 22-24 óra között a honlap nem volt elérhető, 15-én 00:00-tól pedig már az új honlap hökkentette meg az ide betérőket. :)

281 Héterő 2023-01-16 14:24:28 [Válasz erre: 278 takatsa 2023-01-16 12:57:02]
https://momus.hu/hirek/kedves-olvasok-honlapunk-hamarosan-megujul-kerjuk-keszuljenek-ugy-hogy-14en-szombaton-este-2200-utan-egy-ideig-nem-kuldhetnek-forumbejegyzest-privat-uzenetet-vagy-jatek-megfejtest-kerjuk-olvassak-el-a-reszleteket-is
Talán rosszul olvasható a dátum?

280 Pósa 2023-01-16 13:49:12
Tudom, hogy az új program bevezetése sok nyűggel-bajjal jár, de ha lesz egy kis időtök, legyetek szívesek megadni minden napi helyes válasz mellett a jó/rossz válaszok számát, és a bejelentkezéskor a nevünk mellé, hogy az aktuális hónapban a két játék során hány pontot szereztünk. Köszönettel: Pósa.

279 takatsa 2023-01-16 13:05:38 [Válasz erre: 275 -zéta- 2023-01-16 12:11:46]
"Igyekszünk menetközben korrigálni az észrevételeket."
Inkább a hiányosságokat, hibákat korrigáljátok, ne az észrevételeket. :)
Más: Örömmel látom, hogy közkivánatra, kikerült a fejlécből a "Komolyzenei magazin" meghatározás. Gondolom, hogy ez némi profilváltást is jelent, innentől szabad a gazda, ami eddig off volt, az mától on-ná változik.

278 takatsa 2023-01-16 12:57:02 [Válasz erre: 277 Héterő 2023-01-16 12:26:45]
Bocs, de vasárnap 0 óra volt. Ez persze a bátorság  értékéből semmit sem von le, még akkor sem, ha a "bátorság" és a "botorság" között csak egy parányi betű a különbség. :)

277 Héterő 2023-01-16 12:26:45
Péntek 13-án kezdeni változtatásba - nagy bátorság! :-)

276 Klára 2023-01-16 12:25:21 [Válasz erre: 275 -zéta- 2023-01-16 12:11:46]
Igen, jó lenne ezt a gyors válasz lehetőséget a privátban is megteremteni!
Más:
a korábbi változatban a beírt szövegre jobb egérrel kattintva megadta a mentés, beillesztés lehetőségét.Ezt  használtam, mert ha valamiért megszakadt, vagy az üzenet nem ment át, vissza letehetett hozni. Ezt a lehetőséget most nem találom. Ma kétszer jártam úgy, hogy az Elküld ikonra kattintva a szöveg eltűnt, megjelent a forgó kerék, majd minden eltünt és csak a fehér hátteret láttam. De mivel az üzenet ctrl c-vel mentve lett, ctrl v-vel új üzenet ablakot nyitottam, bemásoltam, megcímeztem és másodszorra sikerül elküldeni! Most is jó lenne valami hasonló megoldás!

275 -zéta- 2023-01-16 12:11:46 [Válasz erre: 273 gl 2023-01-16 09:56:43]
Igyekszünk menetközben korrigálni az észrevételeket.

Ha arra a bejegyzés sorszámára kattintotok (amúgy alá van húzva), amire válaszolni szeretnétek, akkor egyből lejön a régi "válasz erre" mintájára az ablak, ami fölött látjátok az eredeti bejegyzést...

Szorgos népünk győzni fog...

274 Héterő 2023-01-16 10:55:00
Próba:
A játékban való részvégelhez be kell jelentkeznie!


273 gl 2023-01-16 09:56:43 [Válasz erre: 271 Klára 2023-01-16 07:52:16]
Nem tudom, hogy csak én keltettem-e a pánikot, vagy tényleg kiléptetett a rendszer, de most úgy néz ki, hogy bejelentkezve maradok hosszabb inaktív időszak után is.

272 álmodó 2023-01-16 09:20:04 [Válasz erre: 255 Edmond Danres 2023-01-15 15:03:56]
Örülök, hogy ezzel bejelentkezhetek..."

Nana, és vajon mit szólna ehhez Dantes? 

271 Klára 2023-01-16 07:52:16 [Válasz erre: 267 gl 2023-01-15 21:47:52]
Ez a kiléptetési "mánia" engem is zavar! Ha be vagyok jelentkezve, megnézem pl. ezt a topikot, mert érdekel, érkezett-e válasz a korábbi felvetésemre, és ezt követően akarom megnézni az üzeneteimet, ismételten be kell jelentkeznem. Miért is? Közben nem telt el még 10 perc sem!
Még mindig nem értem, miért nem lehet privát üzenetre direktben válaszolni! Itt látom magam előtt azt, amire válaszolok, a privátban is így kellene lennie!
Még mindig nem értem, milyen szempont alapján szerepelnek sorba szedve a Fórum fejléc alatt megjelenő topikok, mint pl. a jelenlegi is, Mert ha az utolsó bejelentkezés időrendi sorrendjében, akkor hiányos! Ebben a rendszerben nem látszik egyértelműen, hogy melyik topikba került új megjegyzés. Egyetértek mindenkivel, akik szerint ez elhamarkodott, nem kellően kidolgozott. Ezeket a megjegyzések nem kötekedések, használat közben merülnek fel az újabb problémák!

270 álmodó 2023-01-16 06:47:20
Köszönöm kedves daunerni.

269 continuo 2023-01-16 02:34:23 [Válasz erre: 268 lujza 2023-01-16 00:37:42]
Én is elnézést kérek, de ez egyelőre katasztrofális. Teljesen felesleges a bejelentkezés oldalra a humán ellenőrzést berakni, nagyon idegesítő kéményekre kattintgatni vagy dombokat keresni a megadott - alig látható - képeken, amit aztán 3x is lecserél.

Szerintem érdemes lett volna még várni ezzel a megújulással. Átgondolatlan, és nem jobb semmivel, mint az előző. Van aki 15-20 éve regisztrált és nem emlékszik az akkor használt e-mail címére... Jobb lenne a régi adatbázist visszaállítani, és átgondolásra eltenni ezt az új lapot.

Még egyszer bocsánat.

268 lujza 2023-01-16 00:37:42
Talán még sosem éreztem ennyire, hogy inkább mégse haladjunk, kérem a régit vissza, mint most. Ezer bocsánatot kérek a Szerkesztőktől, akik nyilván éjt nappallá téve csak ezen dolgoztak, de az elmúlt 15 évben nagyon megszoktam a régit, minden hibájával együtt! de azon legalább már kiismertem magamat.
Pillanatnyilag a legnagyobb bajom, hogy megvakulok ettől a fehér háttértől, pedig az én képernyőmön le van véve a fény a minimálisra.
És apróság ugyan, de nem tudok válaszolni úgy, hogy csak rákattintok a válasz gombra, és közben még látom is, amire válaszolok, pedig ez igazán nem ártana.

267 gl 2023-01-15 21:47:52
Korábban is nagyon zavaró volt, hogy bizonyos inaktív idő után a rendszer automatikusan kiléptetett. Most, hogy el lett látva a bejelentkezés egy plusz biztonsági elemmel (reCAPTCHA) és ha nincs szerencsém, még fotókra is kell kattintgatni a belépéshez, azzal tovább bonyolódik a helyzet. Miért van szükség az automatikus kiléptetésre? Szerintem ez mára teljesen elavult. Nem lehetne megszüntetni? Egy google vagy microsoft fiókba sem kell negyedóránként belépni.
A hozzászólások szerkesztésekor a helyesírás ellenőrző helyesen jelzi a helytelen szerkesztett elemeket, de a jobb egérgombbal történő javításra nincs lehetőség. Sőt, kijelölt szöveg másolása sem működik egérrel. Ez hiba vagy feature?

266 dreamer 2023-01-15 20:03:37 [Válasz erre: 265 daunerni 2023-01-15 19:59:02]
Várom és kösziiii! 

265 daunerni 2023-01-15 19:59:02 [Válasz erre: 262 dreamer 2023-01-15 19:42:30]
Keressük egymást - segítek...

264 daunerni 2023-01-15 19:44:09 [Válasz erre: 261 -zéta- 2023-01-15 18:35:30]
Illetve a képernyő legfelső sorában annyi látszik: "belépve - és a neved", valamint utána egy boríték sziluett. Arra kattintva elérhetők a privát üzenetek, de ha olvasatlan új üzeneted van, akkor az sárgán világít is!

263 takatsa 2023-01-15 19:43:01
Nagyszerű ötlet, hogy hozzászólásaimba táblázatot tudok beszúrni (bár hirtelenjében még nem tudom, hogy mire használnám), viszont a képbeszúrási opciót a szerkesztőben sehol sem találom. 

262 dreamer 2023-01-15 19:42:30
Sziasztok
A jó kis nevemet nem kaphatnám vissza?
A belépésnél az email címemre azt írta a rendszer, hogy "dreamer" van regisztrálva, azzal kell belépnem.
Szeretném az "álmodó" nevet visszakapni ha lehetséges, mert azt jobban szeretem. Lécci, ha olvastok, segítsetek megoldani ezt a kapitális problémát-, HELP!  :-)261 -zéta- 2023-01-15 18:35:30 [Válasz erre: 257 Edmond Danres 2023-01-15 17:15:41]
Baloldali oszlop: Üzenetek...

260 Tejberizs 2023-01-15 18:05:24
Üdvözletem!
Sikerült elsőre belépnem az új felületre régi nevemmel és régi jelszavammal. Megvannak privát üzeneteim is. Amit nem találok, az az a korábbi lehetőség, hogy a nevemre kattintva előjött összes korábbi hozzászólásom.

259 daunerni 2023-01-15 18:05:04
Egyébként ilyenkor, ha nincs meg a régi e-mail, akkor írjatok nekem egy emilt az új címről. Az impresszumban ott van a nagyon egyszerű címem ( nevemkukacmomusponthu ).
És akkor megpróbálhatjuk az új e-mail címet élesíteni...

258 daunerni 2023-01-15 18:02:37 [Válasz erre: 257 Edmond Danres 2023-01-15 17:15:41]
Ez jó kérdés!
Kezdésnek kattints a nevemre, és ha megjelenik a profilom, akkor ott lesz egy link a privát üzenetek küldésére - és azon belül már az érkezettekhez is lesz egy link (azt hiszem ez így tényleg kontraproduktív) !!!


257 Edmond Danres 2023-01-15 17:15:41 [Válasz erre: 256 daunerni 2023-01-15 16:43:41]
Hol találom a priviket? Mert nem találom...

256 daunerni 2023-01-15 16:43:41 [Válasz erre: 255 Edmond Danres 2023-01-15 15:03:56]
Írtam neked privát üzenetet... Kérlek olvasd el!

255 Edmond Danres 2023-01-15 15:03:56 [Válasz erre: 251 Klára 2023-01-15 12:44:54]
Én meg azt nem értem, hogy ha "nagy nehezen kreált egy újat", azt hogyan tudta megtenni a régi neve megtartásával? Én akárhogyan próbáltam, nem engedett be a rendszer a régi nevemmel, miután elgépeltem azt és nem kisérletezem tovább. Örülök, hogy ezzel beléphetek .. és talán megmaradnak a játékpontjaim is.

254 Klára 2023-01-15 13:11:07 [Válasz erre: 253 Klára 2023-01-15 13:06:09]
Kiegészítés:
Ha egy nekem érkezett üzenetre válaszolni akarok, jó lenne, ha  a válaszra megnyitott ablak fölött látni lehetne az eredeti üzenetet, amire reagálok. Ez eddig így működött, jó lenne, ha ez a továbbiakban is így lenne!

253 Klára 2023-01-15 13:06:09 [Válasz erre: 240 takatsa 2023-01-15 09:04:25]
Nekem is van véleményem, közben arra is rájöttem, hogy közvetlenül hogyan tudok válaszolni. A háttér és a betűk kontrasztja valóban nem megfelelő, nehéz olvasni. Még nappali fénynél, és szemüveg nélkül is. De gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki este olvasok, vagy írok! Nyilván néhány fórumtárs már szemüveget is használ, azoknak még nehezebb lesz.
Miért nem működik ugyanez a ráklikkelés funkció a privát üzenetek esetében is? Ha üzenetet kaptam, miért nem lehet közvetlenül válaszolni?
Ha új privát üzenetet akarok küldeni, miért nem elegendő a "Címzett" rovatba a nevet beírni? Miért kell a teljes listából választani? Ennek kapcsán megtudtam, hogy harmadmagammal vagyok Klára, és ha valaki nekem akar üzenetet küldeni, a "Klára" név beírására mindhárom lehetőség megjelenik. Ez evvel a megoldással egyáltalán nem egyértelmű, és sajnos nem is biztonságos! Korábban egy fórumtárs megkérdezett, hány néven levelezek, mert több Klára is létezik! Akkor nem értettem, és hevesen tiltakoztam, most már értem!-:( 


A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.