vissza a cimoldalra
2020-08-13
részletes keresés    Café Momus on Facebook rss
Bejelentkezés
Név
Jelszó
Regisztráció
Legfrissebb fórumaink
Olvasói levelek (11552)
A csapos közbeszól (95)

Nicolai Gedda-az univerzális tenor (286)
A MET felvételei (1020)
Operett, mint színpadi műfaj (4497)
Régizene (3696)
Opernglas, avagy operai távcső... (20617)
Operett a magyar rádióban (1949-től napjainkig) (4035)
Kemény Egon zeneszerző (Wien, 1905 - Budapest, 1969) (2022)
Franz Schmidt (3661)
Társművészetek (1830)
Erkel Színház (10610)
Házy Erzsébet művészete és pályája (4892)
Kodály Zoltán (388)
Mi újság a Szegedi Nemzeti Színházban? (2812)
Kocsis Zoltán (672)
Pantheon (2714)
A nap képe (2229)

Fórumok teljes listája
Impresszum

megjelenteti:
Café Momus Egyesület
adószám:
18240531-1-43

apróhirdetés feladása:

Fórum - Magyar politikusok zenei ízlése (Hangyász, 2006-12-30 13:58:51)

   
349   eszbe 2020-05-12 01:32:52

Egy kicsit itt is off, de azt ígértem, hogy itt válaszolok az operás topik 62148. hozzászólásában írtakra.

Nos, akkor megpróbálom helyretenni a leírtakat. Igyekszem meghagyni az érintettek inkognitóját, bár jogilag már elévült minden történés, de nemcsak jog van a világon.

Egy megtörtént eset: “ Egy minden gyanú felett álló személyröl”

Annyi valóban megtörtént, hogy az illető haza akart menni, és az őr megállította. A többit lásd lejjebb.

Új biztonsági ör lépett aznap délután szolgálatba. Ez igaz. Ráadásul szándékos volt, épp azért, hogy ne gondolkodjon, mert ha olyan lett volna a biztonsági őr, aki ismeri a helyi viszonyokat, nem hajtotta volna végre, amit elvártak tőle, tudván, hogy az nem stimmel.

Egy láthatóan jól megtömött aktatáskával igyekezett az épületet elhagyni egy elegánsabb úri ember. Ez már az irodalmi rész. Diplomata aktatáskán sosem látszik, hogy megvan-e tömve, ráadásul nagyságrendileg egy tucat cd az, amitől ki kellett volna dagadnia, az sem tömegben, sem térfogatban nem képes rá.

-Kérem a táskát átvizsgálásra bemutatni!- mondta szigorúan a biztonsági ör.

-Na de kérem, hogy gondolja mindezt. Tudja maga ki vagyok én? Én a Magyar Rádió elnöke vagyok! Ilyet biztosan nem mondhatott az illető, egyrészt nem rátarti típus, másrészt nem ő volt a Magyar Rádió elnöke.

Az kérem engem egyáltalán nem érdekel, és én önt nem ismerem. Ha elnök, ha nem, a szabályzat elöirja, hogy mindenki, aki az intézményt táskával el akarja hagyni, abba a táskáva bele kell nézni! Ez bizonyára így történt, csak annyit jegyeznék meg, hogy a biztonsági őrök sem korábban, sem később nem gyakorolták ezt a jogkörüket, ez volt az első és utolsó példa erre, pedig a zenekar vagy a kórus tagjai is simán hazavihettek olyan kottát gyakorlás céljára, amely a kottatárból való, de nem írták alá ők maguk személyesen a kölcsönzőcédulát, tehát adott esetben nem tudták volna bizonyítani, hogy jogszerűen birtokolják. Akkor ők mind tolvajok lettek volna?

Az elnök,- merthogy valóban ö volt,- kényszeredetten kinyitotta a táskát, amelyben   nem egy vagy kettö db , hanem több tucat értékes CD volt látható, az MR leltári számaival.

Nem, nem az elnök volt. Kényszeredetten nyitotta ki, mert az eset példa nélküli volt, és értelmetlen. Nem több, hanem kb. egytucat CD volt nála, egyáltalán nem értékesek, hanem bolti forgalomban is beszerezhetőek, és természetesen rajtuk volt a kottatár (hangtár?) leltári száma, mert onnan kölcsönözte ki. Akkor egyébként olyan rendszer volt, hogy nem adtak az ember kezébe papírt a kölcsönvett kottákról, könyvekről, lemezekről, így azt nem is mutathatta volna be.

Kérem az elviteli engedélyt- mondta az ör. Az kérem nekem nem szükséges, mert a munkámhoz viszem haza. Mire az ör: Akkor ezt jegyzökönyveznem kell, TÉTELESEN!    Elviteli engedélyt nem adhatott, mivel olyan nem létezett, valóban a munkájához vitte haza, és vissza is vitte volna, ahogyan azt már igen sokszor korábban meg is tette, – innen jött az ötlet, hogy egyszer „rajtakapják” – ha nem akarta volna az őr elkobozni. De elkobzásról lett volna szó, a jegyzőkönyvhöz éppenhogy az állítólagos „elnök” ragaszkodott, neki volt az érdeke, máskülönben sosem bizonyíthatta volna igazát, akkor aztán sikerrel fogták volna rá, hogy lopott.            

Pár nap múlva kiderült, hogy az elnök révén egy egész CD gyüjteményre való album hiányzott már az archivumból, de senki nem merte jelezni. Senki nem merte jelezni, mert nem derült ki semmi, mivel nem hiányzott egy egész gyüteményre való album, különösen nem „értékes ritkaságok”, amint az akkori vád szólt.

Igy az elnököt megérdemelt érdemei elismerése mellett áthelyezték máshová. Semmi ilyesmi nem történt. Egyrészt a megvádolt illető tisztázta magát, tehát ok sem lett volna rá, és tény, hogy munkaköre még évekig ugyanaz volt, de „az igazi” elnök is még évekig elnök volt, így még az sem lenne igaz, hogy összekeverték a két illetőt.

Ha egy kiemelt értékekkel rendekető intézménynek vannak biztonsági szabályai, az nem lehet, hogy épp a vezetőn ne merje senki számon kérni azt, mégha az főnöke is pl. a biztonsági őrnek, vagy mégha az intézmény  egyik “kulcsa” a vezetőnél is van!

Ha vannak. Ha vannak, akkor viszont tartassák be mindenkivel, és ellenőrizzenek mindenkit. A megfogalmazás egyébként azt is akarja sugallni, hogy ez az illető a kiemelt értékeket akarta kicsempészni, holott ebben a törtnetben semmi szerepe nincs annak, hogy az intézménynek amúgy milyen tulajdonságai vannak.

Az egészben az a különösen szép, hogy valamikor akkortájt – de sajnos nem emlékszem pontosan, hogy melyik évben, és milyen néven – indult egy komolyzenei rádióadó, amelyik mellesleg nem működött túl sokáig. És pedig azért, mert akik működtették – csak nem éppen azok, vagy azoknak az ismerősei, akik az állítólagos elnököt ebbe a csapdába csalták? - valóban a MR tulajdonát képező felvételeket (is) lejátszottak.

348   Búbánat 2019-12-31 13:12:31
Fejér Megyei Hírlap
1963-07-30 / 176. szám

Kállai Gyula nyilatkozata a szegedi szabadtéri játékokról

Kállai Gyula, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Minisztertanács elnökhelyettese, aki a szegedi szabadtéri játékokon szombaton este megtekintette Erkel Brankovics György című operáját, az előadás szünetében az öltözőkben felkereste a darab főszereplőit, Mátyás Máriát, Házy Erzsébetet és gratulált alakításaikhoz.

— Nagyon szép, nemes művészi feladatot vállaltak azzal, — mondotta — hogy Erkelnek ezt az örökszép operáját ezen a hatalmas színpadon, ilyen nagy közönség előtt és ilyen elismerésre méltó módón szólaltatják meg. meg Ezután gratulált Fodor Jánosnak és Simándy Józsefnek, valamint Mikó András rendezőnek és Kórodi András karnagynak.
 

Kállai Gyula ezután szegedi élményeiről, a szabadtéri játékokról az alábbi nyilatkozatot adta a Magyar Távirati Iroda munkatársának:
— Minden évben nagy örömmel látogatok a szabadtéri játékok idején Szegedre. Egy napot töltöttem ezúttal itt és most is megragadott e szépen fejlődő város eleven lüktető élete, örvendetes, hogy a szabadtéri játékok programja ez évben is új színekkel gazdagodott. Az előadáson most Erkel harmadik operáját láttam a szabadtéri színpadon. Az előadást magas színvonalúnak tartom, nagy művészi élmény volt számomra.
Örvendetes volna, ha a mai zene és szépirodalom is minél előbb megtalálná az utat a szegedi szabadtéri játékok nemzetközi rangú színpadához.

— Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a város vezetőinek, a játékok rendezőségének, művészeti vezetőinek, a művészeknek a magas színvonalú előadásért és a város lakosságának is a játékok iránt tanúsított nagy érdeklődéséért és támogatásáért. (MTI)

347   macskás • előzmény346 2013-03-29 14:11:06
Sajna, nem fogom látni, mert koncerten vagyok:)
Isserlis játszik, végre megtudom, tleg jó csellista-e, vagy vsak a píárja a jó. Eddig kétszer hallottam, és nem tetszett, a fürtlobogtatása sem.
346   Hangyász • előzmény342 2013-03-29 12:59:45
Hát akkor az EU előtt nem azonos eseményeken voltam ÁJ-vel. NT-t sem észleltem. Ha már politikusok és zenei ízlés: na, mi lesz ma késő este az M1-en: Koltay szupergiccsfilmje a magát énekesnek képzelő Varga Miklóssal a főszerepben.
:O(((
345   virius • előzmény344 2013-03-29 11:33:36
Most nem emlékszem hirtelen, de mintha e topikban már szó lett volna arról az 1992. október 23-áról, amikor Orbán a feleségével együtt a díszelőadás szünetében elhagyta az Operát (a tévé akkor interjúvolta meg őket; Göncz kifújjolása ellen akartak ilyeténképpen tiltakozni). Azt hiszem, annak idején az egyik humorlap azt szűrte le az egészből, hogy Orbán nem szereti az operát.
Amúgy Ferenc pápa szereti az operát... :-) Már Bergoglio néven is rajongott érte... :-)
344   Alvaro 2013-03-29 11:15:04
Én kétszer is láttam OV - t klasszikus zenei eseményen. Egyszer 2007. márciusában a MÜPÁ -ban, Muti és a Philhamonia Orchestra koncertjén, aztán 2010 októberében az Operában a Figaro házassága előadásán. A második felvonás előtt egyszer csak megjelent és beült az elnöki páholyba :D
343   Cilike 2013-03-29 10:57:04
Egyszer, még a Gyurcsány-korban kénytelenek voltak szegén yek egy díszelőadást végigülni, Psalmus ment. Aki fölöttük dolgozozz a vetítőben, mesélte, hogy mit össze nem sápítoztak, hogy " ez szörnyű volt" , szóval ők nem iogazán komolyzene-rajongók tudtommal. :-)
A Viktor viszont egyszer ott volt egy Álarcosbálon csak úgy és küldött virágkosarat a közreműködőknek...
342   telramund • előzmény337 2013-03-29 07:52:12
Nagy tévedésben vagy!ÁJ , EU előtt igen sokszor látható volt a Operaház nézőterén.NT pedig igen kedveli a műfajt és a komoly zene többi ágát is!
Bár a kultúra miniszteréről lehetne ezt elmondani:(
341   macskás • előzmény340 2013-03-28 15:03:24
kiráj voltál:))
itt rötyögök:)
340   zalbarna • előzmény339 2013-03-28 14:51:38
Ezt a számot már Kodály kilőtte :)
339   macskás • előzmény333 2013-03-28 14:36:08
Nem hiszem el!
Nem vettem észre, hogy 333:(
338   Hangyász • előzmény332 2013-03-28 14:04:31
Nagyon is. Orbán legalább odáig eljutott, hogy Mozart- és Wagner-előadásokat hallgasson/nézzen végig, sőt Stravinskyt és Bartókot is.
337   Hangyász • előzmény333 2013-03-28 14:03:17
Gondolom, kötelező penzum volt neki. Belőle e téren különösen keveset nézek ki.
336   macskás • előzmény335 2013-03-28 13:17:52
De jó, hogy ott voltatok!
335   daunerni • előzmény334 2013-03-28 13:05:36
Szerintem az Hangyász mérföld-hosszú linkje miatt volt, amit egy hivatkozásra cseréltem.
Remélem már jó...

Egyébként a három centi hó, és a katasztrófa-elhárító valamint takarító csapatok eltökélt semmittevése miatt sokan érkeztek későn. Mi is csak azért voltunk ott időben, mert az általában 15 perces útra több mint egy órával korábban indultunk...
334   macskás 2013-03-28 12:27:37
Tészerkek,
én nyomtam megint rosszul, vagy tényleg széthúzódott a fórum?

etyszökenö
333   macskás 2013-03-28 12:26:44
A hétfői NFZ-koncerten ÁJ miatt nem kezdtek időben!
332   zalbarna • előzmény331 2013-03-28 12:21:04
Ugyan, asszed ez a valóságot tükrözi? Mindenki a "kötelezőt" mondja, mint a kamaszgyerekek...

Csak a tettek és a hitele a szónak igazít el egy politikussal... ( nem mintha így jobb lenne a helyzet :))))
331   Hangyász 2013-03-28 11:23:47
Hát ez lesújtó:
hvg.hu
330   zalbarna • előzmény329 2010-10-26 13:16:19
csak rosszul írtam...

Johann Heinrich Schmelzer
329   zalbarna • előzmény328 2010-10-25 18:03:07
Heinrich Schmeltzer német korabarokk zenesz.
328   Hangyász • előzmény326 2010-10-25 11:48:31
Fogalmam sincs róla, ki vagy mi az a S(ch)meltzer. Becsszó.
327   Hangyász • előzmény323 2010-10-25 11:47:54
A németeknél elég jól leképezi a viszonyokat, ki megy el a kormányból nyaranta Bayreuthba.
326   zalbarna • előzmény325 2010-10-25 11:39:48
Schmeltzer ?
325   zalbarna • előzmény322 2010-10-25 11:38:59
Azért már láttam spéci cd-boltban nagymenő fideszest Smeltzer-t keresni..nagyítóval...
324   zalbarna • előzmény322 2010-10-25 11:35:16
Nekem van egy sirályom. Nevet is adtam már neki: István. István, a sirály...
323   Momo • előzmény322 2010-10-25 11:33:42
Sztem ez az átlag külföldi politikussal s így van...

Leképezik a társadalmat, melyből jöttek. (Máshogy nem is tudna működni valszeg.)
322   Hangyász 2010-10-25 11:31:13
Rögzítsünk egy csaknem természeti törvényt: Az átlagos magyar politikus számára a legmagasabb rendű zene az István, a király táján leledzik. Ezt pártoktól függetlenül mondom; szórás előfordulhat, de a nagy átlagra helytálló.
321   Hangyász • előzmény316 2010-10-25 11:29:31
Tarlós a kampányban kijelentette, hogy a Rolling Stones nagy rajongója. Róla e tekintetben egyelőre ennyit.
320   tiramisu • előzmény317 2010-09-26 13:58:33
Egy az egyben és úgy működne, mint eddig? Esetleg...

319   Spangel Péter • előzmény318 2010-09-26 11:57:19
Az esetleget olvastam.
318   zuniga • előzmény317 2010-09-26 11:37:45
Erről lehet tudni valami közelebbit?
317   Spangel Péter • előzmény316 2010-09-26 09:56:47
Ahogy Tarlós az operához. Tarlós István valahol már említette, hogy a főváros esetleg átvenné az Erkel Színházat.
316   zalbarna • előzmény315 2010-09-25 21:42:45
Vajon a komolyzene hogy viszonyul Tarlóshoz !!! ??
315   virius 2010-09-25 17:53:03
Jövő vasárnap önkormányzati választás. Vajon a legesélyesebb, Tarlós hogyan viszonyul a komolyzenéhez?...
314   zalbarna • előzmény313 2010-09-21 10:48:23
Nézzétek, ha Kodályt ma megválasztanák felelős kultúrpolitikusnak, óriási dolgokat csinálna..de
abban igazatok lehet, hogy nem neveznék ki....
JAJ NEKED VASKÖNYÖK..
313   tiramisu • előzmény311 2010-09-21 10:30:26
Ilyen közegben nem is...
312   zalbarna • előzmény311 2010-09-21 10:11:48
Ha ebbe a "pikantériába" jobban belegondolnál, rájönnél, hogy Kodály az 1990 utáni helyzetet az egyik kisujjánák a felével tökéletesen tudná kezelni..
Bartókról nem is beszélve.. Értsd meg, hogy szabadok vagyunk. A helyzet " szabadon választva " ilyen, ez a sok rossz döntés mind szabadon választott...
311   eccerű • előzmény308 2010-09-21 01:07:00
Messzire vezetne, ha erről is vitáznánk, de Kodály egy totalitárius rendszerben lehetett csak az, ami volt. (Az már az egésznek a sajátos pikantériája, hogy őt a legnagyobb túlzással sem lehetett a rendszer emberének nevezni.) Ám ha ma élne, ebben a rendszerben, az 1990 utánira gondolok, nem lenne tekintélye.
310   tiramisu • előzmény309 2010-09-21 00:14:52
Franciaországban igen.
309   zalbarna • előzmény308 2010-09-20 23:36:33
Hát ez az, ami fáj...Biztos mondtam már, de Bartók nem volt tagja a Magyar Zenei Tanács-nak.. Egész életében. (During all his life..poor little Bartók..)
Charles de Gaulle-ról sokat lehet vitatkozni, de André Malraux-t választotta kultuszminiszternek..
egy világméretű koponyát..és a legnagyobb baj, hogy ehhez nem bátorság kell, hiszen ez a természetes.
308   virius 2010-09-20 12:53:51
Az operaházi topikba belinkeltek egy Népszava-cikket Szőcs Gézáról.
Bár én jobban kedvelem a jobbot, mint a balt, azt el kell ismerni, hogy mindkét oldal kormánya - mikor melyik van hatalmon - tojik a magaskultúrára. Ennek legújabb, aktuális példája Szőcs Géza személye, az ábrándvilágban élő, elszállt költőé - de ennek ellenére ragaszkodnak hozzá.
A felettese, a tulajdonképpeni miniszter pedig orvos, úgy látszik, ő is zenei analfabéta.
Ide jutott Kodály országa... :(
307   zalbarna • előzmény306 2010-09-18 18:58:53
Ne csavarja Ön. Az RTL klub a közszolgalatot képviseli, képviselje vmilyen szinten (ami lehet vita tárgya, de én inkább nem ) a kultúrpolitika pedig értékorientált kell legyen ( ha felelős ) ezt mondám..
És még annyi, hogy bár az értékítélet valőban szubjektív, az érték maga objektív.
306   Budapest • előzmény305 2010-09-18 04:03:59
Az, hogy mi az értékes, szubjektív megítélés kérdése. Van amit felértékelnek (pl. Koncz Zs.) és van amit le. Az értékek képviselete és a közszolgálatiság ellentét lenne? Az RTL klub lenne az értéktelenség képviselője?
305   zalbarna • előzmény301 2010-09-17 23:05:22
Az lehet, hogy zenei idióta, de akkor is TUDNIA KELL, hogy mi az értékes zene, vagy alkalmatlan a helyére.
Véleményem szerint egy felelős kultúrpolitikusnak sokkal inkább az értékek képviselete és integrálása a feladata, mint a közszolgálatiság. Azt nyugodtan ráhagyhatja az RTL klubra...
304   tiramisu • előzmény299 2010-09-17 21:24:22
Nahát! Nem lehet, hogy csak elment jó levegőt szívni háttérzenével? :-)
303   Budapest • előzmény301 2010-09-17 20:41:26
Nagyon igaz a véleményed, de nemcsak zeneileg az.
302   Budapest • előzmény299 2010-09-17 20:40:17
Más szempontból sincs rendetlen állapotban.
301   virius • előzmény300 2010-09-17 12:22:05
Márminthogy zenei idióta? A Harangozó-ügy kapcsán magamnak is egyre inkább ez a véleményem... :(
Come back Rockenbauer!
300   Hangyász • előzmény291 2010-09-17 10:52:38
Szőcséről megírtam a sejtésemet a Komolyzene jelene és jövője fórumban.
299   Hangyász • előzmény298 2010-09-17 10:51:46
Makoveczet láttam martonvásári Beethoven-koncerten, talán a MuPában is olyan rendezvényen, amelyen magam is jelen voltam. E szempontból teljesen rendben van Imre bácsi.
:ODDD
298   virius • előzmény297 2010-08-30 19:54:59
Jó, jó, de most a zenei ízlése érdekelne... :-)
297   Budapest • előzmény296 2010-08-30 19:46:06
Makoveczet nem én említettem itt először. Egyébként politikai elköteletzettsége közismert.
296   virius • előzmény295 2010-08-30 19:34:18
Makovecz tervezőmérnök, nem pedig politikus... amúgy tényleg kíváncsi lennék az ő komolyzenei affinitására is... :-)
295   Budapest • előzmény294 2010-08-27 21:47:37
Makovecz műve
294   virius • előzmény293 2010-08-27 20:43:28
Mindez itt egy kissé off...
293   Budapest • előzmény292 2010-08-27 20:34:24
Budapest, Emlékmű

Magánkezdeményezésre ( illegálisan ) állított emlékmű : " Azok emlékezetére , akik tartózkodás mellett haltak MEG , de akiknek életét tönkretették AZ 1944 ÉS 1995 között " . Koncentrációs tábor rekvizitumaival ellátott betoncellában háttal alak Ülo ( Péterfy László szobra ) a szemközti Tót Endre tükörrel , Hogy a betekintő magát a Lassa Rács mögött .Budapest, Memorial

Ez az emlékmű született meg a személyes kívánnak állni sarc , "Az emléke mindazoknak, akik nem halnak meg , de akiknek az élete még mindig elpusztult 1944-1995 " . Az emlékművet emeltek , de illegálisan . Egy alak (a szobrot Péterfy László ) ül , hátát néző a nézőt egy konkrét cellát . A tükör lóg a szemközti falra , arra kényszerítve a nézőt , hogy saját gondolkodási át a börtön bárok .

292   virius • előzmény289 2010-08-27 20:03:17
Ugyan. Makovecz Budapesten nemigen rúg labdába, csak két fővárosi művét ismerem: a farkasréti ravatalozó-termet (amit róla neveztek el) és a FIdesz jelenlegi székházát az eléggé eldugott Szentkirályi utcában.
Amúgy, hogy on is legyünk: Makovecz komolyzenei ízlése milyen, tudja valaki?
291   virius 2010-08-27 19:59:31
A szerencsétlenül elsült Harangozó-entrée után most már arra is kíváncsi lennék, milyen a komolyzenei affinitása Réthelyi Miklós miniszternek és Szőcs Géza kulturális államtitkárnak...
290   Steff 2009-11-04 12:21:24
Jajajajajajaj, megint mi vár ránk, jajajajajajaj...
289   eccerű • előzmény288 2009-11-04 10:59:09
Majd a Fidesz kormány első intézkedései között megbízzák Makoveczet, hogy tervezzen egy új színházat, ami röpke 120 milliárdból majd fel is épül, nagyon impozáns lesz, nagyon magyar, és nagyon használhatatlan.
288   Momo von Hofmannsthal • előzmény286 2009-11-04 00:12:17
Viszont nagyon várom már Cser-Palkovicsot, amint ismert jobboldali zeneművészek társaságában sajtótájékoztatót tart, melynek keretében felszólítja a Bajnai Kormányt, hogy azonnali hatállyal fejezze be az Erkel (Ferenc) Színház - összességében - 100 milliárdba kerülő PPP projektjének előkészítését.
Ezután pedig bejelenti, hogy a Fidesz, kormányra kerülése után előbb 5 milliárd forintból felújítja az Erkel meglévő épületét, aztán pedig (a MÁO részeként, vagy attól külön) biztosítja benne évi 200-250 opera előadás megtartását (ahogy ez korábban is működött).
287   Momo von Hofmannsthal • előzmény286 2009-11-03 23:41:57
Lehet ezt még ragozni, de szerintem ez mindössze annyit jelent, hogy hülye a beszédírója, és Bajnai megbízott benne.
Örülök, hogy már hetek óta ez a legnagyobb problémánk. :-)
286   Spangel Péter • előzmény285 2009-11-03 22:58:23
Bocsánat, hogy közbekotyogok, de a libakár(kor)mányfőtől ez igazi freudi elszólás volt.
Igaz, hogy lerágott csont, de nehéz napirendre térni felette.
Mindenesetre jelenti a megfellebezhetetlen hozzá nem értést, a nemtörődömséget és az elkötelezetlenséget értékeinkkel szemben.
285   Eri • előzmény284 2009-11-03 22:12:31
Ha egy hónapja pöcsöl (töpreng?) ezen a dolgon, és csak most hozza szóba, akkor az a véleményem, hogy felesleges a próbálkozása. Ehhez képest még a homokozóban is naprakészebbek a kollégái. Lerágott csont, régen túlhaladta az élet, jobb dolgokkal tessék előhozakodni, hogy a tolulásosak harapjanak is rá.
284   virius 2009-11-03 00:09:56
Bár már több mint egy hónap telt el a jubileumi díszelőadás óta, de még ma is töprengek azon, hogy Bajnai állandó "Erkel Ferenc Színház" emlegetése elszólás volt-e vagy tudatos?
Mindenesetre azt a meggyőződést erősíti bennem, hogy nemigen volt operába járó, hiába tanult Baján zenét anno, amint arról ebben a topikban korábban már esett szó.
283   eccerű • előzmény282 2009-07-15 23:49:28
Na ugye.
282   pszí • előzmény280 2009-07-15 23:47:49
"Azért a zenetudományihoz kell némi intelligencia"

Az átlagosnál nem több bőven elég.
281   eccerű • előzmény280 2009-07-15 22:16:23
Még egyszer kiemelném, hogy nem azt mondom, hogy a hangszeresek mind hülyék, hanem azt, hogy maga a szak elvégzése nem igényel különösebb intelligenciát
280   eccerű • előzmény279 2009-07-15 22:14:26
Nem kerültem semmiféle önellentmondásba, te olvastad rosszul szavaimat. Retkes végzett zenetudós és közgazdász. Azért a zenetudományihoz kell némi intelligencia, a hegedű szak elvégzéséhez - nem akarom megbántani a hegedűsöket, de sajnos, és az összes hangszeres/ének szakra nézve ez az igazság... - nem túl sok, ha legalább közepes vagy a hangszereden, akkor nem fognak kirúgni.
Retkes tevékenységéről inkább egy másik topikban kellene eszmét cserélni, bár én ott ritka vendég vagyok, de abban egyet értek vele, hogy akárhányan is vannak felháborodva az alapító atyák közül, az SZDSZ nem most távolodott el az alapítás eszmevilágától, és ha ezt valaki mégis így gondolja, az inkább menjen, mindenki jobban jár így.
279   rajongo • előzmény266 2009-07-15 20:27:23
Torgyán a maga egyéniségével egy jó szín a politikában. Ripacsnak, pojácának, sőt elmebetegnek én a magyar baloldal emblematikus alakját, tönkretevőjét nevezném inább, Gy. F.-et. Retkeshez: attól, hogy elvégzett valamit, még nem jelzi az IQ-t (mellesleg önmagaddal kerülsz ellentmondásba, mert ezek szerint Torgyánnak is magas az IQ-ja, hiszen a jogot és a zeneakadémiát is elvégezte). Az, hogy hol tartunk attól, hogy R. színre lépett jól mutatja párnapos elnöksége: a pártja a szétszakadásig jutott el (igaz, még nem vált ketté, de nem a legjobb fogadtatásban részesültek R. elgondolásai). Az, hogy egy zenész jó politikus-e nem azon múlik, hogy zenész-e. Nincs összefüggés. zenész is lehet jó, meg író is lehet jó meg közgazdász is lehet jó. Lehet.
278   rajongo • előzmény276 2009-07-15 20:01:57
Lehet, hogy igaza is van. Nemde? Ám mindegy, hogy van-e papír a lényeget tekintve, de az nem mindegy, hogyha rákérdeznek akkor az illető sumákol vagy bevallja a tényállást.
277   virius • előzmény272 2009-07-15 18:37:32
Lehet, hogy nincs róla papírja, de gondolom, hegedülni azért tud... :)
276   eccerű • előzmény274 2009-07-14 23:19:35
Hagyd, neki ez a heppje.
275   eccerű • előzmény268 2009-07-14 23:18:58
Valaminek a kedvelése és művelése közt nagy a különbség.
274   pszí • előzmény273 2009-07-14 21:31:19
Csupán egy tényt közöltem, anélkül, hogy az bármely kontextusba helyezendő lenne.
273   kazetta • előzmény272 2009-07-14 19:12:52
Hát aztán? A szerkesztők közül sok el se kezdte a zenei tanulmányait, mégis kritizálnak.
272   pszí • előzmény265 2009-07-14 18:13:21
Én úgy tudom, hogy nem sokkal a vége előtt abbahagyta hegedűtanulmányait, így nincs hegedűművész végzettsége.
271   pszí • előzmény266 2009-07-14 18:08:05
Hitler imádta Wagnert és Brucknert is, el is rendelte például Bruckner összes szimfóniájának lemezre vételét. Továbbá Beethovent is kedvelte, sőt, nem is rosszul festett. Ezek alapján egy szép lelkű művész, tökéletes politikus LENNE...

Karajan viszont a náci párt tagja, igazi zsarnok, egoista ember volt. Ezek alapján egy torz lelkű, a nélkülözésre nagyon is rászolgált zenész LENNE...
270   zuniga • előzmény269 2009-07-14 09:32:03
Milyen jó, hogy alkalmasint lehet rá hivatkozni. Meg pártgyűlésen idézgetni!
269   nibelung • előzmény266 2009-07-14 08:45:56
Hitler is nagy zenekedvelő volt.
268   nibelung • előzmény266 2009-07-14 08:45:54
Hitler is nagy zenekedvelő volt.
267   Sipi • előzmény266 2009-07-14 07:26:57
Én elolvastam Torgyán Antalltól Orbánig című könyvét és abban hosszan ír zenéhez fűződő szeretetéről és arról, hogy hegedülni tanult. Még Mendelssohn hegedűversenyét is el tudta játszani.
266   eccerű • előzmény265 2009-07-13 23:19:24
Na, azért ez erős volt. Torgyán nem tudom, hogy hegedült, de alapvetően egy pojáca, egy ripacs. Retkes először is zenetudományit végzett, meg valami közgázt is, szóval van ott IQ is. Lehet, hogy rossz pártelnök és politikus lesz, de ha politikusaink többsége ilyen intelligens lenne, és ilyen viszonyban lennének a zenével, akkor nagyon nem itt tartanánk.

Egyébként ennél magasabbra is lehet jutni, annak idején Paderewski, avagy a közelmúltban Vitautas Landsbergis zongoraművészként lett államelnöke hazájának.
265   virius 2009-07-13 20:53:31
Bejött a papírforma, Retkes lett az elnök. Erről bővebben a homokozóban...
Ezt is megértük: zenész pártelnök!
(Igaz, Torgyán is hasonló volt, mivel elvégezte a hegedűtanszakot.)
264   virius • előzmény261 2009-07-09 22:28:29
Persze ha az itthoni parlamenti választáson is csak 2,16%-ot érnek el, kis pártocska elnökének még elmegy.
263   nibelung • előzmény261 2009-07-08 09:03:14
Tök mindegy, az SZDSZ nem fog már többet talpraállni.
262   Ritus 2009-07-08 08:09:41
Jó nagy butaság.
261   eccerű • előzmény260 2009-07-03 21:48:55
Mit kéne szólni, még nem történt semmi. Nem most került a politikához közel, az hogy elnökjelölt lett, az pedig inkább a pártot minősíti, mint őt. (Ezalatt azt értem, hogy sztem nem egy pártvezető típus.) Lb előre sajnálom, mert egy nagytudású ember, akit pillanatok alatt fel fognak falni.

Gulyást még inkább hagyjuk, ő csak díszlet, meg a pénzt markolja fel, őt nem az eszéért szeretjük...
260   virius 2009-07-03 21:17:50
Na de még mindig nem tudom, hogy mit szóltok Retkeshez!
259   tiramisu • előzmény255 2009-07-02 12:10:53
Díjazom jó humort! Bravo!
258   macskás 2009-07-02 12:08:07
Szeretnék politikus lenni, de a legmenőbb fajtából:)))
Akkor olyan koncertre mennék, ahova akarok:)))
257   Kúp Flóris • előzmény256 2009-07-01 23:14:52

Mér' baj,ha
szeret fel-
Űl lenni?

Mint gálya
- s a nyája
(Azé' a
víz azúr),

vagy lőn rom
a' ura, s (-h)
opretteg

A plebs Ki
kan - dikál?
(alul a
Sün Baló)
256   eccerű • előzmény255 2009-07-01 21:39:58
Tanulmányozza a témát...
255   nibelung 2009-07-01 17:29:24
Morvai Krisztínát látták a Cigánybárón.
254   macskás • előzmény253 2009-07-01 12:24:11
és a második Parsifalon, meg a Valkűrön
253   virius 2009-07-01 12:22:10
Jut eszembe: hallottam, hogy Sólyom László ott volt a második Istenek alkonyán 21-én.
252   virius • előzmény251 2009-07-01 12:20:37
Boncolgattuk persze, csak elírtam.
251   virius 2009-07-01 12:20:14
Eddig a magyar politikusok zenei ízlését bonvolgattuk itt (már amennyiben van némelyiküknek...), most pedig előállt egy fordított helyzet. Mi van akkor, amikor egy zenészből lesz politikus? Az, hogy Gulyás az éneklés mellett parlamenti képviselő is, az egy dolog. De amikor egy eleddig zenével foglalkozó emberből pártelnökjelölt lesz (Retkes), az biza új dolog...
250   pestiestesen • előzmény249 2009-04-09 10:13:20
A sok név nem az én elhatározásom miatt van hanem azért mert technikai hiba miatt csak egy nap tudok egy névvel írni.
  
Műsorajánló
Mai ajánlat:
Nincs mai ajánlat
A mai nap
elhunyt:
1912 • Jules Massenet, zeneszerző (sz. 1842)