Bejelentkezés Regisztráció

Szégyenfal


129 Amalgám 2020-09-13 23:29:12 [Válasz erre: 121 Amalgám 2020-09-13 10:17:01]

Alább kénytelen vagyok részlegesen javítani a hozzászólásom 3. pontját, mert számszaki kérdésekben nem árt a pontosság, és úgy látom, hogy egy felsőoktatási idősíkot és egy évet egyaránt tévedtem a szövegben. A hozzászólás lényegét a módosítás nem befolyásolja.

"A szóban forgó időszakban az intézmény három éves képzést folytatott, általában 18-21 éves koruk között jártak oda a hallgatók..."

"A szóban forgó időszakban az intézmény négy éves képzést folytatott, általában 18-22 éves koruk között jártak oda a hallgatók..."


128 Edmond Dantes 2020-09-13 12:38:15 [Válasz erre: 126 Amalgám 2020-09-13 11:48:07]

off Fel tetszett csapni moderatornak? "A csapos kozbeszol"? Jo tudni, bar abban szerintem masok illetekesek. "Teljes forumtarsi szeretettel" ... na errol meg eszembe jut a regi mondas: "Istenem, csak a (szereto) barataimtol ments meg, az ellensegeimmel majd elbirok valahogy"... szerencsere itt nincs (itt sincs) ellensegem, "szereto forumtarsaimtol", mar akik ilyenek, pedig megment Isten ;-)


127 Amalgám 2020-09-13 11:50:22 [Válasz erre: 124 eccerű 2020-09-13 11:02:06]

Kedves eccerű!

 

Bocsánatot kérek, elhamarkodott módon ED két hozzászólásának a prizmáján keresztül értelmeztem az Ön és -zéta- hozzászólását is, amelyeknek valóban nincs politikai tartalma.

 

Gregor Bernadett esetében teljesen mindegy a későbbi tevékenysége, továbbá az, hogy az mennyiben tükrözhette a saját személyiségét, illetve mennyiben jelenthetett a szexszimbólum pozíciójának felvételére irányuló tudatos törekvést. Ilyen eseteknek egy fiatal lánnyal a felsőoktatási tanulmányai során nem lett volna szabad megtörténniük, vagy ha a tanulmányok előadóművészeti jellegét figyelembe vesszük, akkor is csak a szabadon választható stúdiumok között, megfelelő pszichológiai felügyelet mellett.

 

Hogy ez nem így történt, annak van most szerintem itt az egyik eredménye. Gregor Bernadettről talán feltételezni szokták, hogy meghatározható politikai orientációval van jelen az előadóművészeti életben, de most valószínűleg ez az, ami csak csekélyebb mértékben befolyásolja a jelenlegi és a három évvel ezelőtti megnyilvánulását is. Sokkal valószínűbb, hogy a tanulmányai óta hordoz magában máig ható, feldolgozatlan sérelmeket, és ezek mozgatják a szerepvállalását;  a politikai környezetnek legfeljebb járulékos szerepe lehet ebben. Elégtételt is keres, talán hasznosnak is tartja mások jelenlegi és jövőbeli helyzetére nézve, ha megszólal, talán megfelelő lehetőséget is ad erre az Ön által említett kormánypárti össztűz, de nem hiszem, hogy ezen túlmenően haszonvételi szándékai lennének. ED fórumtársunk vélekedésével szemben pedig főleg nem hiszem, hogy egy egyetemi oktatói állásra jelentkezett volna be.  


126 Amalgám 2020-09-13 11:48:07 [Válasz erre: 123 Edmond Dantes 2020-09-13 10:49:02]

Kedves ED fórumtársam,

nyilván nem vagy abban a helyzetben, hogy külső szemlélőként, objektív módon próbálhasd meg értékelmi a legutóbbi bejegyzéseid, de tényleg teljes fórumtársi szeretettel tanácsolom Neked, hogy ma már ne keresd a megszólalás lehetőségét, és talán holnap se.


125 Klára 2020-09-13 11:15:19

Minden külön kommentár nélkül bemásolom a "Társművészetek" fórumban 2002 szám alatt tett bejegyzésem egy részét. A hivatkozott eset, a felvételiző leánya sérelmét felpanaszoló színművésznő által elmondottak,  annak idején valamelyik tv csatorna beszélgetős másorában hangzott el. Értékelnem, ha a hölgy visszaemlékezne és most is előállna vele. Nyilván őt is "fortélyos félelem" igazgatja.

"Egyetlen észrevétel: Akik eddig verték a dobot, hogy megalázó az SZFE-n folyó rendszer, metoo esetek fordulnak elő, stb, stb, azok most hol vannak? Már a felvételi vizsgán bemutatni kívánt produkció - ha jól emlékszem, helyzetgyakorlat -  miatt panaszkodott neves színésznőnk, hogy milyen megalázó módon bántak a lányával, aki sírva szaladt ki - remélem, magára ismer! - azok most melyik sarokban hallgatnak? Akik elmondták, hogy az anyagi helyzet áttekinthetetlen. lásd Számvevőszéki vizsgálat, azok most hol vannak?"


124 eccerű 2020-09-13 11:02:06 [Válasz erre: 121 Amalgám 2020-09-13 10:17:01]

Kedves Amalgám!

 

Érdekelne, hogy a 116. sz. hozzászólás melyik része számít politikai tartalomnak?

Továbbá a hozzászólás azzal kezdődött, hogy nem kétségbe vonva GB megszólalásának igazságtartalmát, ami az én értelmezésemben azt jelenti, elhiszem neki, amit mond. A hozzászólás pusztán annyit akart közölni, hogy GB későbbi ténykedéseinek fényében az ő megszólalása sokat veszít erejéből és hiteléből, ily módon inkább maga ellen beszél.  Ebben semmi rossz nincsen.

Ám éppen azzal, hogy GB beáll a kormánypárti össztűzbe, és most áll bele, viszi el a dolgot abba az irányba, hogy az ember igazat ad ED-nek, aki nkább politikai haszonszerzésre gyanakszik motivációként. Ezt a vélekedést csak erősíti, hogy GB nem nevesített senkit. Szerintem ha már megszólalt, mondjon neveket is, a SZFE eddigi tanárainak már úgyis mindegy, s ha vádjai igazak, akkor az a minimum, hogy néven neveztetnek a felelősök.


123 Edmond Dantes 2020-09-13 10:49:02 [Válasz erre: 121 Amalgám 2020-09-13 10:17:01]

Csak roviden ("igazi" diohejban)

a) #metoo-t itt mindig csaknem altalanos elutasitas ovezte. Erdekes, most GB (feltunoen eles helyzetben erkezo sztorija) eseteben reszvet es megertes.

b) Jo szorakozast a nyilatkozatot kozlo medium olvasasahoz!

c) Talan most eloszor irok le ilyesmit (pl.elvicceles helyett): visszautasitom a ket beirasomat "gyuloletbeszednek" belyegzo minositest. Gyuloletbeszedet mashol keressenek: ha szukseges, szivesen adok otleteket, hogy hol. SZFE korul akar VA-nal is. Nem az elmult hetek telapos-gyonged-szomorkas VA-janal, hanem annal a VA-nal, aki az elmult 6-8 evben oly szerethetove tette magat, hogy maga melle allitotta a...kormanymediat es altala meg-nem-nevezett, allitolag "rettego" diakokat...es GB-t is.


122 Hangyász 2020-09-13 10:25:57 [Válasz erre: 116 eccerű 2020-09-12 15:04:44]

(Ha már GB és az édesapja: Teccenek emlékezni a Szerencsi, fel! c. rajzfilmsorozatra?) Az utóbbi filmecske bőven kiérdemelte, hogy felkerüljön az elmúlt 30 év magyar "kulturális" termékeinek szégyenfalára.


121 Amalgám 2020-09-13 10:17:01

116, 117, 118, 119-hez dióhéjban:

 

1. Gregor Bernadett valószínűleg pontosan azért áll elő a történtekkel két-három évtizeddel az események után, amiért a volt táncművészetis hallgatók is ennyi idő után léptek a nyilvánosság elé, vagy amiért a vígszínházasoknak is egy évtized kellett ahhoz, hogy lépni merjenek a saját ügyükben. Most nyílt meg rá a lehetőség, illetve most érettek be hozzá a társadalmi feltételek. Valószínűleg súlyos tévedés átpolitizálni – vagy a kelleténél jobban átpolitizáni – a dolgot, egyszerűen úgy néz ki, hogy ilyen a hasonló ügyek természetes dinamikája, legalábbis a jelen korszakban, szűkebb és bővebb világunkban egyaránt. Nem rovok fel neki semmi olyat, amit a másik két csoportnak nem róttam fel, és remélem, hogy amennyiben más megtette ezt, utólag hajlandó felülvizsgálni és elfogult tévedésnek minősíteni a magatartását. Ezt egyébként az is indokolja, hogy a művésznő első alkalommal már 2017 októberében, a HVG oldalain a nyilvánosság elé lépett a sérelmeivel, sokkal inkább lehet tehát a szerepvállalását a #meetoo főáramához kötni, semmint az SzFE körül most zajló eseményekhez. Talán ha az érintett intézmény és az érintett személyek részéről akkor komolyan veszik a fellépését, netán beismerés, bocsánatkérés, engesztelés formájában megpróbálnak valamiféle elégtételt nyújtani a máig magában hordott sérelmekért, vagy – ha azok esetleg nem, vagy nem az adott formában történtek meg – megpróbálják vele tisztázni a félreértést, most nem kényszerül arra, hogy ismét megnyilatkozzon az ügyben.   

 

2. Teljesen mindegy, hogy Gregor Bernadett „igazán mértékadó színházi személyiség”-e vagy sem, szerepelt-e férfimagazinok oldalain alulöltözve vagy sem, illetve hogy értesülhettünk-e magánéletének fordulatairól a sajtóból vagy sem. A pofon nyilván ugyanúgy fáj neki, mint ahogy másnak is, és ha a saját elhatározásából mások elé tárta is a nőiességét, attól még mérhetetlenül megalázó lehetett a számára, ha ezt nem a saját elhatározásából kellett tennie, főleg fiatal felnőtt korában, ráadásul egy olyan közegben, amelybe feltehetőleg bizalommal lépett be, és amelynek a feladata az volt, hogy emberileg és szakmailag is támogassa őt a művészi pályára való felkészülésben.

 

3. Amennyiben a nyilvánosság elé tárt információk legalább részben igazak, nem dobok követ azért Gregor Bernadettre, ha az SzFE általa megismert formájának megszűnését egy saját, személyes koporsószög felajánlásával kívánja támogatni. Ennyi jár neki. A szóban forgó időszakban az intézmény három éves képzést folytatott, általában 18-21 éves koruk között jártak oda a hallgatók, Gregor Bernadett talán két évvel volt ennél idősebb. Ilyen korosztályba tartozó fiatal lányokkal szemben az intézmény abszolút felelőssége lett volna, hogy a képzésből senki ne a sértettség, megalázottság érzésével, hanem emberileg és érzelmileg is gyarapodva kerülhessen ki.

 

4. Elengedhetetlenül fontosnak tartom, hogy mihamarabb a nyilvánosság elé lépjenek az ún. vizsgabizottság tagjai, akik – nyilván a legszigorúbb szakmai megfontolások alapján, megkerülhetetlenül fontos oktatási érdekből, kizárólag a színinövendékek szakmai fejlődésének szempontjára koncentrálva – a hírek szerint voltak szívesek zsűrizni az egyetlen bikini híján meztelenre vetkőztetett, frissen csatakosra zuhanyoztatott, izgalmi állapotban lévő lévő cicikkel eléjük járuló lányok előrehaladását a színházi tanulmányokban, hiszen ha titokban marad a nevük, végképp elveszítenek minden esélyt arra, hogy valaha is kanonizálhassák őket mint a Kulturkampf mártírjait. Amennyiben a Gregor Bernadett által közzétettek netán nem megalapozottak, szívesen fogadom akár a vizsgabizottsági tagok, akár az intézmény cáfolatát is.      

 

5. Úgy vélem, hogy bár a művésznő által megosztott információk egy érdekes adalékot jelentenek az SzFE körüli eseményekhez, azokat az üggyel összefüggő rengeteg más szemponttal és információval egységben kell értemezni.

 

6. Nagy örömmel fogadom, hogy egy cikkében a Pesti Srácok is teret szentelt Gregor Bernadett Facebook-bejegyzésének az ismertetésére, nyilván ezzel akarva kárpótlást nyújtani mindazok számára, akik az utóbbi időkben esetleg nem voltak maradéktalanul elégedettek a hasonló ügyekben kifejtett tájékoztatási tevékenységével.

  

7. A fenti észrevételeim semmiféle általános állásfoglalást nem jelentenek az SzFE körül kialakult helyzettel kapcsolatban.

 

8. A 116, 117, 118, 119 sz. hozzászólásokat sajnálatosaknak tartom, egyúttal pedig – megtörténtük esetén – bármilyen politikai konnotáció nélkül is egyértelmű megítélés alá eső események szükségtelen átpolitizálására tett kísérletnek tekintem. A 117 és 119 sz. bejegyzésekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy azok részint nem az ügy teljes történetének az ismeretén alapulnak, részint pedig egyszerű, kontrollálatlan gyűlölet-megnyilvánulások, amelyek a fórum szégyenfalán mindenképp jó helyen vannak.


120 Hangyász 2020-09-13 09:55:06 [Válasz erre: 116 eccerű 2020-09-12 15:04:44]

Nem vagyok az a kifejezett erkölcscsősz, de elégtétellel tölt el a Playboy magyar verziójának megszűnése. (A Cosmo és a Joy is mehetnének már a .....-ba levesbe.)


119 Edmond Dantes 2020-09-13 09:27:11 [Válasz erre: 118 -zéta- 2020-09-12 23:08:22]

Mertekado szemelyiseg ... egy mertekado mediumban. Picit megkesett vele, ugy 25-30 evet, de legjobbkor szolalt meg marmint a sajat szempontjabol. Sok szep szerep varhat rea, akar a Nemzetiben is, ha ugy adodik. A beszolos Nemzetisek helyett is. Vagy egy fess tanari allas SZFE-n, ott ugyis kaderhiany all(t) elo. Vagy az esetleges uj sziniakademian, ha lesz: "G.B. egyetemi tanar" vagy " prof.G.B." jol hangzik. Gyomorgorcs, allo mellbimbok, vizes bikini nelkul plane.Tanithatna celebologiat. Abban profi. Ez a rovat, ahova ez a cikk kerult: telitalalat!


118 -zéta- 2020-09-12 23:08:22 [Válasz erre: 115 Héterő 2020-09-12 14:22:13]

Végre megszólalt egy igazán mértékadó színházi személyiség... ;-) 


117 Edmond Dantes 2020-09-12 17:02:28 [Válasz erre: 115 Héterő 2020-09-12 14:22:13]

"1991-tol 1995-ig voltam az intezmeny hallgatoja": nem tudtam, hogy 25-30 evre szolo titoktartasi nyilatkozatot kell(ett) alairniuk SZFE-n a hallgatoknak. Vagy mar elfelejtette a muveszno a dolgot es most hirtelen jutott eszebe a sok "remseg" ket "gyomorgorcs" kozott? Vagy az igazgatoja emlekeztette ra ... de o honnan tudott rola? Es miert nem szolt o sem? Es milyen "igazsaghoz" tartozik hozza ez is? Pesti Sracok igazsagahoz? Aha.

PS Vegye ugy a muveszno, hogy akkor most oerte is tuntetnek a diakok. Kesei elegtetel. Akar meg csatlakozhat is hozzajuk. Sosem keso! Csak 30 eve volt..


116 eccerű 2020-09-12 15:04:44 [Válasz erre: 115 Héterő 2020-09-12 14:22:13]

Nem kétségbe vonva annak igazságtartalmát, amit nyilatkozott, annyit megjegyeznék, hogy nem ő a leghitelesebb ember, aki mellbimbó témában megszólalhat, mert kicsit más megvizsgálításba helyezik ezt a témát későbbi címlapfotói, meg amiket anno nyilatkozott ezekről.Pl.


115 Héterő 2020-09-12 14:22:13

Gregor Bernadett:
                              FREE-SZFE, ahol szabad a nőket megalázni

...a döntő vizsgán a Mesél a bécsi erdő című darabból kellett jelenetet csinálni, ahol bikinire kellett vetkőzni és lezuhanyozni az öltözőben, így járultak a hallgatók a vizsgabizottság elé. Vizes hajjal, álló mellbimbóval…

Az SZFE-n töltött első hete az Életem sötét foltja című gyakorlattal kezdődött, ahol el kellett mondani valamit magáról, amit igazán szégyell és senkinek sem mondott még el.

...a csók-pofon gyakorlatokról, amelyekben valóságos csóknak és valóságos pofonnak kellett történnie, szót se ejtsünk… Ezek az én tapasztalataim, nem másé.


114 eccerű 2011-03-27 16:52:13 [Válasz erre: 113 Rosina 2011-03-25 21:26:21]
Ez, gondolom, a szegedi verseny volt.

113 Rosina 2011-03-25 21:26:21
Mese egy mesésen etikátlan verseny elődöntőjéről! Minden versenyző három, illetve volt aki négy számot énekelt,/kivéve egyet,amire nem volt magyarázat/!A fiatal énekes szépen elénekelte első dalát, mikor megszólalt a Zsűri elnöke "az idegességtől énekelsz fejhangon"!Miután a versenyző nem fejhangon énekelt,igen rosszul érezte magát, alig bírta folytatni a második áriáját, de urrá lett magán és szépen, fiatal korát meghazudtolva befejezte a még hátralévő két produkciót!!!Megkérdezem az említett Elnők, jó ember, jó pedagogus,vagy netán jó szakember????????

112 Heiner Lajos 2010-04-13 20:21:32 [Válasz erre: 111 telramund 2010-04-13 20:11:17]
Kedves telramund, Meglátjuk, mindenesetre, úgy érzem, Grigolo egy olyan énekes, akit érdemes figyelemmel kísérni.

111 telramund 2010-04-13 20:11:17 [Válasz erre: 110 Heiner Lajos 2010-04-13 16:13:03]
Kedves Heiner Lajos. Természetesen én sem hangzók alapján irtam.Nyilvánvaló az évek -akár egy is-jelentős fejlődést hozhat egy énekes teljesitményében.Nem kell messzire mennünk,csupán a pesti operába és meghallgatni Fekete Attilát.Elfogadom a véleményt és ahogy módom lesz meghallgatom a változást Grigolonál. Tán pont Zürichben Mosuc Normája mellett mint Pollione

110 Heiner Lajos 2010-04-13 16:13:03 [Válasz erre: 109 telramund 2010-04-13 15:15:04]
Kedves Telramund, A Neten megnéztem-hallgattam több dolgot Grigoloval, a saját honlapjáról is. Rám "élőben" sokkal, sokkal jobb benyomást tett, a hang izmosabbnak tűnik, és van az alakításában egy izzás, vibrálás (helyenként talán sok is), ami a Neten nem jön át. Majd meglátjuk - bízzunk.

109 telramund 2010-04-13 15:15:04
Grigolo nem rossz,de sem küllemében sem hangjában nem Domingo.Az átlagnál jobb de majd meglátjuk 4-5 év műlva. a You tubon látható ,ha még fenn van a Fleminggel énekelt Lucrezia/Washington/ aztán hozzáférhető Traviata a zürichi pályaudvarról no meg hangzón Bohémélet-na ,abban nem igazán jó,de sajna Dominmgo sem volt az-de nem azért nem méltő Domingo utód. És beugrással Gruberova müncheni Luceziájában is megszólalt igaz csak egy előadásban-nekem jobban tetszett mint P Breslik /gondolom nem ismeretlen dolgokról irok és sokan reflectálnak érdemben,mert itt mindenki tud érdemben reflectálni.Várom!

108 Heiner Lajos 2010-04-13 12:53:11 [Válasz erre: 107 WiseGentleman 2010-04-13 12:46:43]
Keddves WiseGentleman, Szerencsédre a Cura-fanek ABC-sorrendben fognak elbánni velünk, fuss, menekülj!

107 WiseGentleman 2010-04-13 12:46:43 [Válasz erre: 106 Heiner Lajos 2010-04-13 10:23:57]
Kedves Lajos, Curát még az 1990-es években tartottam annak, de aztán néhány lagymatag bécsi szereplése után rájöttem, nemhogy arra nem méltó, hogy Domingo saruját megoldja, hanem még arra sem, hogy a színpadot felsikamikálja utána. A mai énekesínséges korral egyébként a novemberben látott MET-es Aidánál szembesültem. Oké, hogy volt Urmana meg Zajick (meg egy no-name, szamihcsesztnihpravil produkciót nyújtó tenor), no de kérem, ugyanezeket a deszkákat néhány évtizeddel ezelőtt Callas, Tebaldi, Scotto, Freni, Simionato, Cossoto, Domingo, Pavarotti, Bergonzi, Del Monaco koptatta. Ahhoz képest ez meg mi volt... Grigolot kifogom, ha már Villazon kimaradt. Nota bene, ugyan sohasem tartottam a három tenor utódjának, viszont a kilencvenes években Richard Leech-től igen szép produkciókat láttam a MET-ben olasz fachban. Ez feltétlenül említésre méltó. Sajnos, Alagnát csupán indiszponált állapotban fogtam ki egy Bohéméletben (szerencsére Pons volt Marcello). Ad Kónya: jó dolog magyarként járni a MET-et és beszélgetni öreg rókákkal régi nagyokról (Kónya mellett Pataky, Koréh, Svéd, Ernster is, ugyebár).

106 Heiner Lajos 2010-04-13 10:23:57 [Válasz erre: 105 WiseGentleman 2010-04-13 10:14:16]
Hát ezt a megjegyzést a Szégyenfalba írni, szégyen-gyalázat! Nem tudom, Te - vagy bárki - miért tartja, tartotta valaha Curat Domingo-utódnak, Domingora legfeljebb annyira hasonlít, mint egy Bruegel-képre a Blikkben megjelentett másolata. Villazón más eset, a pálya kezdetén volt az emberben remény, kár, hogy úgy tűnik, megtört - vagy talán véget is ért - a karrier. Tehát, ha jól számolom, Grigolo a második "potenciális Domingo-utód". Hogy számba tudjad venni. A mai tenorínséges korban persze az ember mindig reméli, hogy ismét feltűnik egy jelentős művész, gondolj bele, úgy fél évszázada ott volt del Monaco, di Stefano, Björling, Tagliavini, Peerce, Corelli, Bergonzi, Windgassen, Kónya, csak kapásból jut eszembe pár név. Na persze, hol van ma egy Warren, Merrill, Bastianini, egy Callas, Milanov, Tebaldi... Csak azt tudom javasolni, ha még nem hallottad "élőben", fogd ki Grigolot!

105 WiseGentleman 2010-04-13 10:14:16 [Válasz erre: 104 Heiner Lajos 2010-04-12 14:57:47]
Kedves Lajos, zürichi beszámolód alapján próbálom számbavenni, hogy immáron hányadik "Domingo-utód" tűnik fel a horizonton (Cura, Villazón...)

104 Heiner Lajos 2010-04-12 14:57:47 [Válasz erre: 103 Licht Alberich 2010-04-12 14:54:13]
De csakis az U Cerného Volaban! És a hátsó traktusban, a nagy falfestmény előtt!! De soká lesz még május kilencedike, amikor majd ott kezdem a napot...

103 Licht Alberich 2010-04-12 14:54:13 [Válasz erre: 102 Heiner Lajos 2010-04-12 14:21:07]
...Kozel Černý...;)

102 Heiner Lajos 2010-04-12 14:21:07 [Válasz erre: 100 Licht Alberich 2010-04-12 13:42:13]
Aszondom Schneider Weisse...

101 Darer 2010-04-12 13:55:49
Sebész: - Nos ez a sérv... Sebész főnöke: - Még hogy sérv? Kizárt!

100 Licht Alberich 2010-04-12 13:42:13 [Válasz erre: 96 WiseGentleman 2010-04-12 12:27:59]
Aszondom Maisel's Weisse...

99 Heiner Lajos 2010-04-12 12:58:27 [Válasz erre: 98 WiseGentleman 2010-04-12 12:47:55]
Ha azt mondod, U Zlateho Tygra, azt mondom, U Zlateho Tygra.

98 WiseGentleman 2010-04-12 12:47:55 [Válasz erre: 97 Heiner Lajos 2010-04-12 12:32:32]
Azt mondod, McSorley's Ale House, azt mondom, Zwölfapostelkeller.

97 Heiner Lajos 2010-04-12 12:32:32 [Válasz erre: 96 WiseGentleman 2010-04-12 12:27:59]
Azt mondod, Orwell, azt mondom, Orval.

96 WiseGentleman 2010-04-12 12:27:59 [Válasz erre: 91 Heiner Lajos 2010-04-12 12:14:55]
Azt mondod fMRI, azt mondom, multislice. Azt mondod, Larmor-frekvencia, azt mondom, spin-rács relaxáció (T1). Azt mondod, k-space, azt mondom, FFT. Azt mondod, Staropramen, azt mondom, Loewenbräu Triumphator.

95 tiramisu 2010-04-12 12:26:20 [Válasz erre: 94 tiramisu 2010-04-12 12:25:46]
egy kérdőjel kimaradt! -?-

94 tiramisu 2010-04-12 12:25:46 [Válasz erre: 88 Heiner Lajos 2010-04-12 12:05:15]
Etikus-é a szakma tekintélyét egy hétpecsétes titokként őrzött igazság feltárásával lejáratni, Na, schön! Ivan Ivanovics az nem a nagy fekete autó? Asszittem.

93 WiseGentleman 2010-04-12 12:25:25 [Válasz erre: 81 Momo von Hofmannsthal 2010-04-12 11:41:02]
Csupán azt nem értem, hogy egy soproni sört miért budapesti képekkel reklámoznak. Lehetne pl. beletenni a Tűztornyot vagy a Lövéreket. Jó, tudom, maximalista vagyok...

92 Heiner Lajos 2010-04-12 12:22:45 [Válasz erre: 90 WiseGentleman 2010-04-12 12:11:55]
Aszonnyja a röggönyös a betegnek: Uram, van egy jó meg egy rossz hírem, melyiket mondjam először? Hát a rosszat! Találtam a tüdején egy hatalmas rosszindulatú daganatot. Te jó ég, akkor mi a jó hír? Fotoshoppal el tudom tüntetni!

91 Heiner Lajos 2010-04-12 12:14:55 [Válasz erre: 90 WiseGentleman 2010-04-12 12:11:55]
ISMeRdMeg

90 WiseGentleman 2010-04-12 12:11:55 [Válasz erre: 83 daunerni 2010-04-12 11:54:56]
Engem spéci érdekelnének a radiológiai kongresszusokon gyűjtött szakmai tapasztalatai, annál is inkább, mert anno egyik-másik ISMRM konferencián jómagam is részt vettem.

89 Heiner Lajos 2010-04-12 12:08:33 [Válasz erre: 86 telramund 2010-04-12 12:03:13]
Uraim, Dauner Úr úgyis marad, telramund Úr távozását pedig - legalábbis én, de azt hiszem, sokan - nagyon fájlalnánk. Lehetnék egy képzeletbeli békebíró? Telramund Urat akkor egy nemsörre, Dauner Urat egy serre, serreklám nélkül meginvitálnám, akkor egy nemkocsmában, ez itt nem a reklám helye, de javasolnám a Szív u. 30-at, vízihullástul.

88 Heiner Lajos 2010-04-12 12:05:15 [Válasz erre: 85 tiramisu 2010-04-12 11:59:49]
A közhiedelemmel ellentétben a röntgent nem Röntgen találta fel, hanem Ivan Ivanovics, amikor hazament, és azt ordította a feleségének, hogy "átlátok rajtad, te büdös céda!" (a fordítás kiskorúakra való tekintettel eufemisztikus, értem a "céda" szóra).

87 telramund 2010-04-12 12:04:50 [Válasz erre: 83 daunerni 2010-04-12 11:54:56]
:):):):) no comment!!!!

86 telramund 2010-04-12 12:03:13 [Válasz erre: 82 daunerni 2010-04-12 11:52:17]
Nem kivánom a vitát kiélezni,de ha jobban megfigyeli nem Önnek válaszoltam,hanem Heiner Úr beirására. Igy nem értem a felháborodottságát. Egyébként tisztelt Uram,ha csak a hétvégét nézi bizony nem sok beirás született és néhány emberrel azért nem csupán a "sörkampányokról" szoktunk irni! Mi nem! De nyugodtan irja le ide,hogy erre sincs szükség és távozom innen örökre.....Üdvözlettel.És lehet ,hogy Ön kocsmázik és oda van kedve menni,nekem nincs és a sört, valamint a focit is utálom.

85 tiramisu 2010-04-12 11:59:49 [Válasz erre: 83 daunerni 2010-04-12 11:54:56]
Elképzelem....és nem is rossz az ötlet.Egészségügyi felvilágosítás. Remek idea, nem ártana!

84 tiramisu 2010-04-12 11:57:20 [Válasz erre: 81 Momo von Hofmannsthal 2010-04-12 11:41:02]
Jó a klip, ha nem egy közepes minőségű sör reklámja lenne! Lehetne csak úgy egy klip,magában. Persze, az nem kifizetődő!

83 daunerni 2010-04-12 11:54:56
Milyen jó például, hogy Heiner Lajos úr száz éves operafelvételekről ír nekünk, nem pedig a radiológiai kongresszusokon gyűjtött szakmai tapasztalatairól! Képzelje csak el!

82 daunerni 2010-04-12 11:52:17 [Válasz erre: 75 telramund 2010-04-12 11:26:48]
Természetesen nem kötelező engem olvasni, nem kötelező velünk beszélgetni. Tudja, ez valahogy olyan, mint ha egy kis virágboltom volna a Népliget metróállomás aluljárójában. Akár győzött az ön csapata, akár nem, nem szeretném ha ide járna a B közép meccs után, mert ez nem arra való. Annyit még kibírnak, legyenek szívesek még összesen három métert tovább lépdelni, ott van egy kiváló drukkerkocsma az Önönk számára, sőt, ha lesz kedvem, majd én is átmegyek Önök után és akkor beszélhetünk a fociról is.

81 Momo von Hofmannsthal 2010-04-12 11:41:02 [Válasz erre: 77 tiramisu 2010-04-12 11:28:03]
[url]http://www.youtube.com/watch?v=cMrNSVUnoHw;Soproni reklám[/url] Szerintem nagyon jó ez a klip... (az a baj, hogy ilyen klipek sörreklámként készülnek)

80 WiseGentleman 2010-04-12 11:39:35 [Válasz erre: 74 Momo von Hofmannsthal 2010-04-12 11:10:51]
A gastrointestinalis funkcióhoz kapcsolatban jómagam inkább Alberich-szerű reklámot képzelnék el: "Bin ich nun frei? Wirklich frei?"

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.