Bejelentkezés Regisztráció

Lehet-e komolyzenét hallgatni otthon?


16 szappan 2002-10-08 15:31:23
Ez érdekes. Én a természetben a természetre vagyok kíváncsi.

15 Búbánat 2002-10-02 16:36:47
Nem kell megállnia az egész világnak! Csak azt javaslom, időnként lépjünk ki a négy fal közül a szabadba. Ki a természetbe. Fedezzük fel a hordozható rádiókat. Talán már komikus amit mondok, egy jó zsebrádiót is lehet élvezettel hallgatni az utcai zajoktól távol, egy parkban, sétálva az erdőben, hanyadt fekve egy erdei tisztáson a bárányfelhőket bámulva. Akkor nem kell tartanom sem a család, sem a szomszéd haragjától, a falon átkopogástól. Kint a természet ölén legfeljebb a szél cirógatja az arcomat, vagy suhognak a fák levelei, vagy a napfény vakít olykor, és a madarak trillái járulnak hozzá a festői ecsetre méltó képhez, és az ahhoz illő hangulathoz.

14 szappan 2002-10-01 14:51:20
De most az ténylrg úgy van, hogy ha az ember komolyzenét hallgat, akkor álljon meg az egész világ? Vagy csak én vagyok igénytelen.

13 Benno 2002-09-30 23:12:55
fülesmackó, ezek szerint nem a zenehallgatással van bajod, hanem a családdal. nagy különbség :) a (gyigyu által) javasolt hangszigetelt bunkert én is támogatom: oda lehet bezárni a gyerekeket!!! a technikai csodák birtokloit csak csodálni és irigyelni tudom, nekem se pénzem se tudásom nincs az ilyen szerkezetekhez. a párom amugy roppant toleráns. nem zavarja a zenehallgatásom, bejön, leül a TVelé, bekapcsolja és máris megy (koncert közben) a GuteZeiten SchlechteZeiten (=a \"Barátok között\" német megfelelöje) ehhez képest a mosogató asszony...

12 VonSchwarz 2002-09-27 12:45:52
(topic off) Szia Melian, ha még nem rettentél el teljesen a fórumtól, néhány dolgot hozzáfűznék - részben Neked címezve. Az egyik, hogy (Madách jut eszembe...) mindig lesznek vészmadarak, akik az életből csak a rosszat képesek észrevenni, lelkük fekete, mint a szurok, életük keserű és unalmas - mindez anélkül, hogy ennek bármiféle eredménye lenne. A kisebb baj, ha ezt otthon, magukban teszik: a nagyobb ha fertőznek vele (avagy a legnagyobb kárt a buta de szorgalmas emberek okozzák). Az is igaz, hogy rossz dolgok is mindig lesznek: de meg kell találni a középutat, mi az amivel még érdemes foglalkozni, és mi az, amivel már nem. Receptek nincsenek: mindenkinek a maga boldogságának kovácsa (ami hangsúlyozottan csak pozitív tartományban értelmezhető fogalom!) - mert az élet értelme ennél se több, se kevesebb. (topic on)

11 Búbánat 2002-09-27 08:15:38
Le a kalappal előtted,Melian! A szavaid alapján melletted akár térden állva is felhőtlen boldogság lehet azt a csodaszerkezetet élvezni,hallgatni! Elfogadnám magam is, de mit szólnál ajánlatomhoz, akár cserélhetnénk. Odaadom érte a zsebrádiómat. Nem járnál rosszul Te sem, én sem. A szomszédokat pedig üsse kő!Kit érdekel, hogy zajosak vagyunk vagy sem, a zsebrádió mellett meg ilyen gondok egyébként sem merülnének fel. Komolyra fordítva a szót: egyetértek Veled; ha nem szerzel magadnak partnert, hogy teszteld, akkor nincs fogalmad sem a magad, sem a partner, sem a szomszédok tűrőképességéről! És kívánok Neked egy igazi nagy családot, mondjuk öt gyerekkel. Akkor már szerintem a központi kérdés nem a csodaszerkezeted minősége és a környezeti hatások problematikája lesz. Azon fogsz gondolkozni, hogy ki tudom e váltani a zálogból a csodamasinámat, esetleg mégis ráfogsz fanyalogni egy zsebrádióra s kénytelen kelletlen beruházol hozzá egy fülhallgatót is. Gazarntálom, hogy ez a felállás maga lesz a tökély!Sok szerencsét kívánok hozzá!

10 szappan 2002-09-26 14:52:17
Bad ötletéből kiindulva: azon el sem gondolkodtunk, mennyire idegesítő lehet, ha az ember mosna vagy porszívózna, és közben zene szól!

9 BAD 2002-09-25 12:20:57
Örülök \"szakmai\" jártasságodnak !...,hogy vezetéktől állványig építed, ismered rendszered...a JPW minibe nagyon bele kell ülni...eddig a technikai rész. Jöhet az emóci, a zenék sora...

8 Melian 2002-09-25 10:49:29
Egyetértek!

7 BAD 2002-09-25 10:14:50
Melian, köszönöm a gyors válasz-infót ! ...csak illúziót kergetünk, olykor beérjük ...ezért a néhány pillanatért érdemes...!

6 Melian 2002-09-25 09:39:38
Sziasztok, az idillikus megoldás tényleg a közös zenehallgatás - de a csemetéktől nem lehet elvárni, hogy elviseljék akár Vivaldit is. A berendezésem - koromnak és anyagi helyzetemnek betudhatóan - kicsi (Dunaudio A30, tuningolt Marantz CD, JPW mini-monitor+SöundArts állvány, VDH Hybrid interconnect), de az öröm, amit ad, mások számára talán felfoghatatlan. (Csellóhang OK, lefűrészelt orgonám nincs, üstdobot pedig néhány évig a nagyobb méretű Dali SkyLine-on hallgattam) Kedves Búbánat, Melian Madmoiselle - többek között a manapság még mindig kissé szokatlan életstílusa miatt. Fejhallgatóm nincs, nem is szeretnék, mert a hangja (meg a készülék is) furcsa, mesterséges mikrokozmoszt teremt körém. Megfelelő társsal viszont valóban lehet zenét hallgatni. (Kérdés persze, hogy milyet - ki viseli el Enoch apokalipszisét??? :-)) - Persze a saját családom is \"katakomba-zenének\" titulálja a szívemnek oly kedves muzsikákat - bár azt hiszem, nem véletlenül. De mivel egyedül élek, valóban nem zavarok vele senkit. Egyébként valóban kíváncsi lennék az együtt élő családtagok véleményére!

5 BAD 2002-09-25 09:04:04
Milyen hangszeren \"játszanak\" a Gyerekek? ...,persze zavaró,ha mosogat a mosógép, megy a telefon vagy megszólal a Feleség ! ...megkérdezhetem, hogy Ők melyik fórumon szólnak hozzá a témához...?(...mi zavarja Őket?!) Hallgassatok közösen zenét !!! Melian !!!, jó berendezésed lehet, hogy halk és gyönyörű...nem akartam cinikus lenni ! (...így sikerült)...,ha publikus, írd meg ! ( Az üstdob és a cselló hangja, valamint a lefűrészelt orgonáé is érdekel)

4 Búbánat 2002-09-24 15:58:22
Ez olyan gyönyörűen hangzott, kedves Melian, hogy szeretném tudni, vajon Madame vagy Mademoiselle vagy-e. Ez nem mindegy, mert a családi háttered nyilván predesztinálja a gondolataidat. Azért, próbálj egy kicsit a más bőrébe is belebújni! Bevallom, ez a probléma engem is foglalkoztat. Különös tekintettel a szomszédokra. A fej-vagy a fülhallgatót ki nem állhatom. Zavar. Komoly zenét zavartalanul vagy egyedül vagy csak tete á tete tudom elképzelni, aki az én hullámhosszomon van. Az adókészüléktipusának és minőségének ebből a szempontból nincs jelentősége.

3 szappan 2002-09-24 15:44:31
Én meg elképzelem, ahogy Handel mester bemutatja a Vízizenét. Ott ül a király a fedélzeten teljes kíséretében, a zenekar játszik, közben recseg a hajó, csobog a Temze, üvöltenek a madarak, szóval mindenki összeesküszik a műélvezet ellen. Pedig az nem is otthon történik, hanem egy hajókiránduláson.

2 Melian 2002-09-24 14:57:12
Na de Füles! Mi az, hogy \"játszanak a gyerekek és mosogat a feleségem\"??? A gyerekeket (valószínűleg) Te hoztad létre, ha pedig asszonypajtásnak segítesz mosogatni, mosni, usw., máris hamarabb lesz \"csend\". A telefon pedig kikapcsolható/ kihúzható... Ha ezek a fontosabbak, ne legyen családod, élj alkalmi kapcsolatokkal, akik nem zavarnak, ha el akarsz merülni :-) Egyébként szerintem akkor igazán jó egy berendezés, ha bármilyen halkan hallgatod is, gyönyörűen szól...! (És mindezek tetejébe még nőnemű is vagyok.) Melian

1 gyigyu 2002-09-21 20:11:26
Méregdrága hangfal helyett,méregdrága fülhallgató... vagy inkább ugyanebből a pénzből koncertjegy. Esetleg a pincében berendezett hangszigetelt zenebunker:-) Üdv.

0 füles 2002-09-18 09:23:34
Régi tapasztalatom, hogy egy átlag magyar lakásban gyakorlatilag nem lehet rendesen zenét hallgatni. Miért? Mert játszanak a gyerekek, mosogat a feleségem, esetleg megy a mosógép és mindezek tetejében megszólal a telefon. Ha viszont nem lehet, akkor minek ölünk bele súlyos százezreket egy szuper hifi berendezésbe? (Ja, este amikor csend lenne amúgy sem lehet normális hangerőn zenét hallgatni.) Vagyis a végtermék, ami kijön a méregdrága hangfalakból erősen emlékeztet a Sokol rádió hangminőségére. Kár. Mit lehet tenni? Költözzek el? De hova?

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.