Bejelentkezés Regisztráció

Digitális kerekasztal


Téma ismertetése: Online beszélgetések szervezése, jelentkezések, téma és vendég ajánlatok

29 Nagy Katalin 2022-01-26 19:25:47 [Válasz erre: 27 takatsa 2022-01-26 18:50:36]

Egy ilyen topik önmagát minősíti. Ha jól értem macskás szavait rá lehet ezt bízni a természetes szelekcióra. Az ártatlanul odakerülő olvasó (hogy nevesítsek például egyet, akit elég jól ismerek: Nagy Katalin) először meghökken, majd elgondolkodik és kérdez. Miután a válasz merev elutasítás, lesajnálás, felsőbbséges kioktatás és ezek ötvözete, megvonja a vállát és onnantól figyelmen kívül hagyja mind a topikot, mind annak szerzőjét.


28 Nagy Katalin 2022-01-26 19:09:00 [Válasz erre: 24 takatsa 2022-01-26 17:58:32]

Teljesen azonos nézeten vagyok takatsa fórumtárssal Corvette-t illetően. Nagyon hiányoznak a témafelvetései, az ajánlásai. Oboista szemszöge újdonságot jelentett. Készséggel elhiszem, hogy zenei nézetei vitathatók. Felvetései után a vonatkozó cáfolatokat, egy kibontakozó érdemi vitát is szívesen olvastam volna. A stílusa még véletlenül sem volt simulékony, ajtóstul rontott a házba, fűtötte az indulat és a tettvágy. Engem is eltalált a nyila, nem esett jól, de tanultam belőle. Reméltem, hogy idővel megtalálja a helyét közöttünk, hisz olyan sokfélék vagyunk (mondhatni úgy is, hogy "mindegyikünk másként hülye") . Számomra nagy veszteség, hogy az ítélethozatalkor a sértegetései nagyobb súllyal estek a latba, mint az érdemei.


27 takatsa 2022-01-26 18:50:36 [Válasz erre: 26 macskás 2022-01-26 18:43:08]

Ez végülis szintén definíció kérdése. Ha van egy olyan topik, amit valaki egymaga ír és bővít évek óta, és nincsen hozzászólás, véleménycsere, semmi reakció, az definíció szerint nem topik, hanem, napló, vagy internetes megfelelője: blog. A blog írásra pedig számos lehetőség van, ilyesmit akár a Cafe momus keretében is lehetne csinálni.


26 macskás 2022-01-26 18:43:08 [Válasz erre: 24 takatsa 2022-01-26 17:58:32]

A felvételek közlése rendben volt. Azonkívül semmi. Ne szomorkodj (amit persze megengedek), inkább hallgass jó zenéket! Liszt h-moll szonátája ment tegnap a Bartók Rádión:), ha érted, mire célzok:)

Az operett, magyar nóta stb műfajok bőségesen beleférnek a honlap profiljába, de a dzsessz, az alkalmazott zene, és véleményem szerint a mai "divatzene" elemzése is. És véleményem szerint az is belefér, hogy egy-egy topikot egyvalaki bővít. Szíve joga. Aki nem akarja elolvasni, az nem olvassa el.

Szeretettel,

macskás

 


25 takatsa 2022-01-26 18:21:16 [Válasz erre: 21 -zéta- 2022-01-26 16:47:45]

Kedves Zéta, engedd meg, hogy reagáljak a következő mondatodra: "Az a baj, hogy "profiltisztításra" sokféleképpen lehet javaslatot tenni. Hasonló profillal rendelkező internetes lap az ottani belső perpatvart úgy oldotta meg, hogy megszüntette a fórumozást."

Én augusztusban bátorkodtam javaslatot tenni, és tulajdonképpen erre a javaslatomra született a Smaragd által is idézett, 1756.sz.  állásfoglalásod.

A 11737 sz.-on olvasható javaslatom pedig ez volt: 

"Nekem tulajdonképpen csak egy gondolatom volt, aminek megpróbáltam hangot adni, éspedig az, hogy profiltisztításra lenne szükség. És mivel erre a felvetésemre soha és senki nem reagált, ezért úgy gondoltam, hogy nem értik meg - sem a tagtársak, se az illetékesek - a kérésem lényegét és fontosságát, ezért próbáltam körülírni, magyarázni, példákkal bemutatni ezt a kérésemet, ami végülis tényleg csak egy szó: profiltisztítás. Az van ide írva, hogy "komolyzenei magazin". Ebből kellene kiindulni. Úgy gondolom, hogy létezik definició a komolyzenére, és  a definíció alapján lehetne megvizsgálni a különböző topikokat. Én nem állítom, hogy ez egy könnyű és mulatságos munka, de el kellene végezni. Nyilván vannak határterületek is, amelyeket mérlegelni kell. Azokat a topikokat, amelyek egyáltalán nem felelnek meg a "komolyzene" kritériumának, nem kellene teljesen megsemmisíteni, hiszen sok ember évekig tartó munkája van bennük, hanem le kellene zárni. Így nem vesznének el, és továbbra is olvashatóak maradnának. De aktívnak csak azokat a topikokat szabadna megtartani, amelyek valóban a komolyzenével foglalkoznak. És ezt követően is kellene egy napi moderálás, amit olyannak kellene végeznie, akinek van valami zenei képzettsége és el tudja választani a búzát a konkolytól. És igen, moderálni kellene a személyeskedést, és a politikai- és provokatív bejegyzéseket. Nem az én tisztem, hogy megmondjam, mi tartozik egy komolyzenei portál tárgykörébe, nyilván vannak olyan tárgykörök, pl. sport, autó-motor, pornó, amelyek egyértelműen nem tartoznak ide, de egy zeneileg képzett ember tegyen rendet, és tegye vizsgálat tárgyává, hogy pl. a Dankó rádió napi műsorfolyama, Jakobi, Lehár, Huszka és Kemény Egon vagy a magyar nóta és még sorolhatnám, megfelel-e a "komolyzene" kritériumainak.  És persze itt van az "egyszemélyes" topikok problémája is, azokkal is kellene tenni valamit."

Újraolvasva a javaslatomat, most sem értem azt az óriási felzúdulást, ami ellenem történt, és amelynek a vége lett a te állásfoglalásod. Persze az is lehet, hogy túl érzékeny vagyok, és a felháborodást leginkább az okozta, hogy Jacobi nevét - helytelenül - Jakobinak írtam.


24 takatsa 2022-01-26 17:58:32 [Válasz erre: 22 macskás 2022-01-26 16:56:26]

Kedves Macskás, én szorgalmas ember vagyok, és mindig, mindent elolvasok, így téged sem negligáltalak sohasem. Most is nyomonkövetlek, a kedvenc felvételek c. topikba írt "456"-ot is, mint tömör, találó, és humoros megjegyzést, méltányolom. Emlékszem, hogy komoly konfliktusod volt Corvette-el, és talán másokkal is, akik de facto le-elmebetegeztek téged a beírásaid miatt, de talán arra is emlékszel, hogy írtam a védelmedben.

Igen, azt írtam Corvette-ről, hogy "minden hibája ellenére", és ezt tartom is, komolyan gondolom. Mivel nekem nincsen semmilyen zenei képzettségem, ezért igazad van, az állításom, miszerint Corvette zeneileg képzett volt, kifogásolható. Egy biztos, volt zenei iskolázottsága, és az is biztos, hogy sokmindent írt a régizene topikba, amit én érdekesnek találtam, és nagyon sok zenei idézetét örömmel hallgattam. Lehet, hogy itt Corvette-nél zeneileg sokkal képzettebb emberek vannak a fórumon, ahogyan bizonnyal te is az vagy, csak valahogyan ezek a zeneileg nagyon képzett emberek nem írnak a fórumba, nem osztják meg velünk a véleményüket, nem mutatnak be nekünk érdekes műveket és előadásokat, nem osztják meg velünk a tudásukat, nem fejlesztik a zenei ízlésünket vagy akár érdesebben úgy is fogalmazhatnék, hogy igencsak keveset tesznek ezért a zenei közösségért. Ezért aztán engedd meg, hogy szomorkodjak Corvette távozásán.

A humor egy sajátos, nagyon szubjekítv kategória. Én Corvette sok bejegyzését és megnyilvánulását humorosnak tartottam. Pl. amikor Búbánat egy operaműsor ismertetést 3 topikba is bemásolt, és aztán Corvette ugyanezt az ismertetést még bemásolta 5 különböző, amúgy a tárgynak megfelelő topikba, végül aztán abba a topikba is, amelynek valami olyan címe van, hogy "opera, amit utálok", én ezt nagyon humorosnak tartottam, mivel úgy gondoltam, hogy a humor erejével és eszközeivel hívta fel a figyelmet egy olyan jelenségre, ami napról-napra jellemzi a Momus fórumait. Más viszont egyáltalán nem tartotta ezt humorosnak, és ez volt itt Corvette utolsó ténykedése. Ebből én azt a tanulságot vontam le, hogy egy kocsmában csak az lehet vicces, amit a csapos is annak tart. :)


23 macskás 2022-01-26 16:59:08 [Válasz erre: 22 macskás 2022-01-26 16:56:26]

és 22, a szerencseszámom:)


22 macskás 2022-01-26 16:56:26 [Válasz erre: 20 takatsa 2022-01-26 14:06:00]

"...Corvette, aki minden hibája ellenére egy nagyon képzett zenész, okos- és jó humorú ember volt, és a hátán vitte a régizene-fórumot. Kár Corvette-ért, mert bárhogy is csűrjük-csavarjuk, a régizene a komolyzene halmazához tartozik."

Kedves takatsa, 

nem, nem volt képzett, vagy fogalma nem volt jó adag zenei dologról, néhány esetben meg is írtam, de ezt - úgy látszik - negligáltad. Corvette megmondóemberként működött, egy igazi minicsászárként, és akinek más véleménye volt, azt sértegette. Sajnálom, hogy elvakított a tőle érkezett sok-sok beírás. Humort én nem fedeztem fel corvette-nél, csak a saját maga dicsőítését: hány művet, előadót ismer, stb.

macskás

 


21 -zéta- 2022-01-26 16:47:45 [Válasz erre: 20 takatsa 2022-01-26 14:06:00]

Kedves Takatsa,

Kár Corvette-ért, tényleg kár, ám Ő nem magától ment el, hanem mert elküldtük. Azon okból, hogy a vele ellentétes véleményen lévő Fórumtársakat illetően többszöri kérés, figyelmeztetés, felszólítás ellenére sem használt fórumtársaknak kijáró tiszteletet. Ezt Te elintézed egy "minden hibája ellenére" kitétellel, mi meg nem.

Az a baj, hogy "profiltisztításra" sokféleképpen lehet javaslatot tenni. Hasonló profillal rendelkező internetes lap az ottani belső perpatvart úgy oldotta meg, hogy megszüntette a fórumozást.

Mi más módszerekkel kísérletezünk...

Pl. most "kerekasztal mellett" beszélgetnénk, mi hova tartozik. És még egy fontos dolog, amit nem árt leszögezni. Ez egy beszélgetősarok, amit nem feltétlenül muszáj olyan rettentően komolyan venni, hogy abba beleférjen a másik sértegetése.

Ilyenkor mondjuk azt, hogy aki nem akar (a példánál maradva) Házy Erzsébet pályájával foglalkozni, az üljön inkább a Bruckner-asztalhoz. Azért ne nyissa meg senki a Házy-topikot, hogy csak azt állapítsa meg, hogy milyen "indokolatlanul sok" operettet énekelt, akkor inkább gyűjtse oda Házy kortárs XX. századi alkotók előadásait, mert abból is irígylésre méltóan sok volt...


20 takatsa 2022-01-26 14:06:00

Érdeklődve olvastam Smaragd elmélkedését, amelyből ezt a gondolatát emelném ki: "Érdemes arra is gondolni, hogy operák is előadtak operetteket, daljátékokat valamint a legkiválóbb operaénekesnők, operaénekesek operettet, daljátékot és nótákat is énekeltek és énekelnek színpadon, rádióban, televízióban és filmekben."

Ez így van, de logikai hiba lenne ebből arra következtetni, hogy ha egy operaénekes operettet, magyar nótát, daljátékot vagy táncdalt ad elő, vagy az Erkel színház musicalt, akkor ezzel az előadott művek "komolyzenévé" konvertálódnának. Pedig a Cafe momusban pontosan ez történik. Nézzük meg pl. a Házy Erzsébet topikot, amely már 5300 bejegyzésnél jár, de a bejegyzések döntő többsége Házy Erzsébettel, nem mint operaénekessel, hanem operett és nóta, és még isten tudja micsoda előadóval foglalkozik. Aztán persze vannak olyan topikok, amelyek már semmiképpen sem gyömöszölhetők be az úgynevezett komolyzene tárgykörébe, mert azt azért senki sem gondolhatja komoylan, hogy az 50-es és 60-as évek egy kaptafára írott rádió-daljátékai a komolyzene tárgykörébe tartoznának, bárhogyan is tágítjuk ezt a rosszul definiált meghatározást. A fő problémát én abban látom, hogy ha nincsen definiálva egyértelműen hogy mit jelent a "komolyzenei magazin" meghatározás, akkor ezzel kinyílik egy ajtó, amin minden beáramolhat, ilyen-olyan vagy amolyan érvvel-jelszóval-egyéni megbeszéléssel-baráti támogatással. Pl. én szeretném javsolni azt, hogy nyíljon egy Presser Gábor topik, mert Presser egy igen képzett zenész, nagyon jól zongorázik, ismeri a klasszikus összhangzattant és rendkívül jó a zenéje, sokkal nagyobb hatása van és sokkal többen hallgatják, mint pl Kemény Egont. És addig fogok kilincselni Zétánál és Daunerninél, amíg ők megunva a nyafogásomat, nyitnak egy Presser topikot, ahova én minden nap 10 bejegyzést fogok írni, és minden elérhető véleményt, korabeli sajtóértesülést fel fogok tölteni a Pajtástól a Magyar Fórumig, ami valamikor is foglalkozott Presserrel, az Omegával és az LGT-vel, és feltöltöm az összes dalszöveget, és egy év alatt több mint 10 ezer bejegyzést fogok produkálni. És ettől a pillanattól kezdve Presser zenéje komolyzene lesz, bárki bármit mond is. És ha ez sikerül, akkor benthagyva a lábamat a résnyire nyílt ajtóban, jöhet a többi, Németh Lehel, Aradszky, Kovács Kati, Radics Béla, Zalatnay, Bágya András, bárki...Ezt a példát csak azért hoztam, hogy mindenki megértse, miről van szó, és milyen problémák adódnak abból, ha nincsenek világos definiciók, és nincsenek felállítva mindenki tevékenységére érvényes korlátok. 

Előző bejegyzésemben én csak diszkréten megemlítettem az olavsói levelek 1756. sz. bejegyzését, amelyet aztán Smaragd volt kedves ebbe a topikba is átmásolni. Így nem kell senkinek sem keresgélnie, láthatja, hogy a kedélyes söröző egyik homályos sarkában ott bújik Orwell, a másik sarokban pedig, szinte láthatatlanul, egy megtermett kidobóember, aki a renitenseket előbb szép szóval, de ha ez nem elég, akkor egy jól irányzott rúgással kitessékeli. A 1756. sz. bejegyzésben világosan le van írva, hogyan kell értelmeznünk a komolyzenét és mi történik azokkal, akik ezzel nem értenek egyet, vagy neadj isten "profiltisztításra" tesznek javaslatot. Én ezt tudomásul vettem, aki viszont önérzetesebb volt nálam, az ajtón kívül találta magát. Így járt Corvette, aki minden hibája ellenére egy nagyon képzett zenész, okos- és jó humorú ember volt, és a hátán vitte a régizene-fórumot. Kár Corvette-ért, mert bárhogy is csűrjük-csavarjuk, a régizene a komolyzene halmazához tartozik.

Szóval nekem az a véleményem, hogy fölösleges újra vitát nyitni a komolyzene definíciójáról, hacsak a csapos azóta nem változtatta meg a 1752.sz. bejegyzésben hangoztatott véleményét.


19 Klára 2022-01-26 13:45:08 [Válasz erre: 18 -zéta- 2022-01-26 13:26:17]

Kedves -zéta,

nem készítettem regisztert, csak visszaolvastam pár régebbi bejegyzést, és feltűnt, hogy eltünedeztek nevek! Erről annak idején váltottunk levelet - legalábbis én így emlékszem.


18 -zéta- 2022-01-26 13:26:17 [Válasz erre: 17 Klára 2022-01-26 09:54:32]

Kedves Klára,

azért érdekelne, hogy kik azok szerinted a "nem kevesek", akik megváltak a Momustól...


17 Klára 2022-01-26 09:54:32 [Válasz erre: 13 daunerni 2022-01-25 21:06:59]

Kedves Dauerni!

Egyetértek az előttem szólókkal, nagyon jó  a felvetett téma! De mielőtt belemelegednénk a témába, kérem  olvasd el a Takatsa f.társ által idézett bejegyzést, és néhány utána következőt! Az én "fenekem alatt is megmelegedett a szék" , és én is merészeltem javaslatokat tenni, és én is megkaptam a magamét, igaz nem Tőled, és számomra is másik kocsmát javasoltak! Ezt követően pedig nem kevesen megváltak a Momus-tól! Jó lenne ezt a szégyenteljes kört nem megismételni!


16 smaragd 2022-01-26 06:58:59 [Válasz erre: 13 daunerni 2022-01-25 21:06:59]

Kedves daunerni, 

köszönöm, hogy nyilvánosságra hoztad a következő témát. Tudjuk, hogy bárki – akinek kedve van avagy óhajt – csatlakozhat a digitális kerekasztalhoz, mégis úgy tűnik nekem, hogy titkos társasági jelleget vehetett volna fel alábbi bejegyzésed nélkül. Így viszont önképzőkörnek látom – remélem, hogy nem gitt-egylet :-)  –, ahol olyan téma szerepel, ami benne van a szakkönyvekben, persze magát esetleg zenetudósnak képzelő műkedvelő is beszélgethet erről. 

Javaslom, hogy tegyetek különbséget a 20. századi és a 21. századi könnyűzene között, sőt még árnyaltabban. A könnyű zene szórakoztató zene néven is ismert (UM), ehhez ajánlok egy könyvet: Peter Wicke: "A szórakoztató zene Mozarttól Madonnáig". Ami az operettet illeti, köztudott a szó eredete és jelentése. Bővebben Csáky Móric : "Az operett ideológiája és a bécsi modernség" című könyvben is olvashatunk erről a zenei műfajról. Természetesen sokkal régebbi anyagokból is fel lehet készülni a beszélgetésre, például: Dohnányi Ernő bevezetőjével, Dr. Molnár Imre szerkesztésével adták ki a "A magyar muzsika könyve" című lexikont 1936-ban, "A magyar operett" címmel Gajáry István írt tanulmányt, "A jazz" fejezetet ezzel a kérdéssel indítja Jemnitz Sándor: "Mi a jazz?". Érdemes arra is gondolni, hogy operák is előadtak operetteket, daljátékokat valamint a legkiválóbb operaénekesnők, operaénekesek operettet, daljátékot és nótákat is énekeltek és énekelnek színpadon, rádióban, televízióban és filmekben.

Szerintem elkerülendő, hogy egy háttér fórum alakuljon ki és beszélgetés helyett megbeszélés legyen belőle, kondicionáló elképzelésekkel, amelyek általában igen erőteljesek és meggyőzőek előbb-utóbb, feloszlatják a közösségeket (önveszélyesek is...).

Hozzáteszem még, hogy a Café Momus megnevezésében a "magazin" szó is szerepel, tehát nem komolyzenei szaklap. Érdemes megnézni a pangó fórumokat és azok közül a komolyzenei témájúakat értékes bejegyzésekkel feltölteni. Szerintem ez a cél és nem a meglevőek pusztítása.

Felmerül még a szerkesztőség feladatköre is, eddig a "Fórum szabályzathoz" tartottuk magunkat, nyár óta viszont erőteljesen elindult egy demokratikusnak látszó, szubjektív elképzelésekkel telt hatalomátvétel :-), ehhez Klaus Waller könyvéből idézem Ábrahám Pál Berlinben, 1932-ben elhangzott mondatát és a szerző megállapítását:
Ábrahám: "Die werden doch keinen Krieg gegen die Operette führen"
Waller: "Da sollte sich Paul Abraham brutal getäuscht haben!"

El kellene kerülni azokat a buktatókat, amelyeket - zéta- is említett állásfoglalásában, alább idézem.

Szeretettel:

smaragd

  • 11756   -zéta-        2021-08-10 21:46:13

Amikor a Café Momus portál megalakult 2000-ben, az alapítók semmi mást nem akartak, mint teret adni a komolyzene iránt érdeklődők számára az internet segítségével amolyan baráti csevejre.
Hosszas vita zajlott, hogyan nevezzék el, s végül azért esett a választás a Café Momusra, mert a szándék az volt, hogy egy baráti kocsma hangulatát szeretnék megidézni, ahol előadás után az érdeklődők – ki-ki érdeklődésének megfelelő asztalnál – oldott hangulatban megvitathatják a friss élményeket.
Az eltelt bő két évtized alatt ez többé-kevésbé működött. Ha valaki nem találta meg a számítását, átült egy másik asztalhoz, vagy, ha ott sem (Istenem, előfordul az ilyen a legjobb szándék ellenére is), elment egy MÁSIK kocsmába. Ilyen egyszerű.
Nem gondolom, hogy szeretettel tartóztatnának olyan vendéget egy baráti társaságban, aki, miután megmelegedett a feneke alatt a szék, mindenféle profiltisztítás ürügyén szűkíteni szeretné a jelenlévők körét és korlátozni azon témákat, amiről egyáltalán szó eshet. Valószínűleg ezután következne majd a beírók listázása, Orwell után szabadon.
Semmilyen (tévesen) vélt felsőbbrendűség nem adhat mentséget beszélgetés-témák és asztaltársak gúnyolására, bármily ékesszólóan is művelik ezt némelyek. Ha valaki úgy érzi, nem a szája íze szerint működnek itt a dolgok, nyugodtan veheti a kalapját. Van még kocsma a városban.


15 Nagy Katalin 2022-01-25 22:51:27 [Válasz erre: 14 takatsa 2022-01-25 22:27:38]

Jó ötlet.


14 takatsa 2022-01-25 22:27:38 [Válasz erre: 13 daunerni 2022-01-25 21:06:59]

Kedves Daunerni!

Én üdvözölném a felvetett témát, de arról, hogy mi a komolyzene és mi tartozik egy komolyzenei magazin profiljába, - egy fájdalmas vitát követően -  2021.08.10-én már született verdikt, amely az olvasói levelek c. topik 11756-os számú bejegyzésében olvasható.


13 daunerni 2022-01-25 21:06:59

Kedves Barátaim!

Jövő hét kedden már elseje van, tehát jó lenne találkoznunk.

Azt javaslom, hogy próbáljuk átbeszélni, egyáltalán mit nevezünk komolyzenének! Az első perctől nem akartuk beengedni az úgynevezett könyűzenét, nem kell a terrormetál, és nem kérünk a "keresztény rock"-ból sem (akármit is jelentsen az)...

De ami gyakran felmerül, mi legyen az operettel, a musicallel vagy a filmzenével?

És a jazz?

Jövő héten kedden megbeszéljük!


12 daunerni 2022-01-04 18:39:42

Szóval ide kellene kattintani, majd 19:30 után:
Mindenkit várunk!

https://meet.google.com/hrs-fgpd-pai


11 daunerni 2022-01-04 16:48:19

A komoly dolgok 19:30-kor kezdődnek (Persze tudom, a Fesztiválzenekar esetében 19:45)...
Tegyünk mi is így - ráadásul addigra Macskás is hazaért :-)

Előtte kb. egy órával itt fogom közzétenni a linket.


10 daunerni 2022-01-03 22:56:51 [Válasz erre: 9 Heiner Lajos 2022-01-03 22:47:16]

Akkor a svéd részét mégiscsak értettem (vagy legalábbis gondoltam) :-)


9 Heiner Lajos 2022-01-03 22:47:16 [Válasz erre: 8 daunerni 2022-01-03 22:42:35]

:A svéd: kopasz vén f@sz vagyok. A 2012: és dementalódik is.


8 daunerni 2022-01-03 22:42:35 [Válasz erre: 7 Heiner Lajos 2022-01-03 20:10:22]

Dear Lajos!

Ezt szeretném megérteni, de sehogyan se megy. Félek, nem csak az a gond, hogy alig értek svédül...


7 Heiner Lajos 2022-01-03 20:10:22 [Válasz erre: 3 daunerni 2022-01-03 17:03:33]

Kedves István,

 

 

Köszönet - jag ar en skallig gubbe, örülök, hogy tudom, 2012-őt írunk!


6 daunerni 2022-01-03 19:57:48

Én hét órára gondoltam, de tervezhetjük nyolctól is - ha úgy kényelmesebb.
A linket én fogom ideírni, talán egy-két órával korábban..


5 macskás 2022-01-03 18:22:17

Meddig tart előreláthatólag/hallhatólag?

7-ig dolgozom, aztán haza kellene buszoznom.


4 takatsa 2022-01-03 17:51:44 [Válasz erre: 3 daunerni 2022-01-03 17:03:33]

Oké, de lesz majd pontosítás, hogy kedden mikor, és valami belépési link?


3 daunerni 2022-01-03 17:03:33 [Válasz erre: 2 Heiner Lajos 2022-01-03 16:59:46]

Köszönöm szépen!
Természetesen holnap, azaz Kedden lesz az első alkalom.
Javítottam!


2 Heiner Lajos 2022-01-03 16:59:46 [Válasz erre: 1 daunerni 2022-01-03 16:33:57]

Kedves István,

 

Holnap vagy nem 4-e, vagy nem hétfő lesz. Lehet, holnap sem...

Aller Anfang ist schwer!

Remélem, működni fog - számíthattok a hülyeségeimre!

 

Salve

 

Lajos


1 daunerni 2022-01-03 16:33:57

Kedves Barátaim!

Ahogy az "Olvasói levelek" fórumban már jeleztem (és ahogy Zétával már kis is próbáltuk) ezentúl kisebb-nagyobb rendszerességgel - de legalább havonta egyszer - szeretnénk egy személyes beszélgetést szervezni, ahol előre meghirdetett témákat beszélnénk meg. Valamelyik táv-munkából és/vagy digitális oktatásból ismert eszköz segítségével fogunk összejönni, első ízben már holnap, azaz 4-e kedden.
Reményeink szerint ez a forma lehetőséget ad arra, hogy az írásosnál gyorsabban, eredményesebben, hatékonyabban jussunk eredményre egy-egy témában.

Azt javaslom, hogy először magáról a házirendről tárgyaljunk - például készülhet-e felvétel, hogyan kezeljük - egyáltalán fogadjuk-e - az inkognitójukhoz ragaszkodó vendégeket.

További témákhoz itt várjuk a javaslatokat, és jó néven vesszük azt is, ha valaki résztvevőként előre jelentkezik. A beszélgetést holnap este hétkor én fogom indítani.






A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.