Bejelentkezés Regisztráció

Carl Maria von Weber


139 Búbánat 2021-09-29 10:14:30

Tegnap este az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós termében Carl Maria von Weber A bűvös vadász című operájának keresztmetszete került bemutatásra a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának (karigazgató: Csiki Gábor) valamint a Honvéd Férfikar közreműködésével, Kocsár Balázs főzeneigazgató zenei irányításával.

Az opera nyitánya mellett kilenc énekszám volt műsoron, ezekben három operaházi magánénekes lépett fel: Miksch Adrienn (Agáta), Sáfár Orsolya (Annuska) és Kovácsházi István (Max).

Nem koncertszerű előadás volt, mert Toronykőy Attila rendező félig szcenírozott formai keretek közé helyezte a három szereplőt (és az énekkart meg a „vadászkórust”) a színpadon. 

A többi szerep (meg a próza is) kimaradt az operából, az elhangzott énekelt részleteket Keszei Bori operaénekes szöveges ismertetői kötötték össze, a cselekmény szerinti történések elmesélésével.

A színpadkép minimalista, inkább jelzésszerű díszletelemek, közöttük a színpad bal és jobb oldalán elhelyezett kis dobogók fölé magasról lelógó két hatalmas aranyozott képkeret, melybe olykor „belépve”, énekelt a három szólista-szereplő. A háttérben pedig sok-sok stilizált agancstrófea meg vadászeseményeket láttató, kis bekeretezett kép dominált a színes megvilágítású színtéren – mindez utalás lehet a Hungexpón zajló vadászati és természeti világkiállításra, nemkülönben a produkciónak fantáziacímet adó „Vadászopera” elnevezésre.

Kovácsházi István hangja mit sem vesztett fényéből, színéből, talán erejéből sem – ha felidézem emlékeimet a 2014 decemberi Erkel Színház-beli Bűvös vadász-előadásokban nyújtott Max-alakításáról, az akkor róla szerzett benyomásaim változatlanul pozitívak.  

Igen kellemes meglepetés volt Miksch Adrienn beállása Agáta szerepébe (a műsorlapon Szabóki Tünde neve szerepelt), persze korábban egy ifjúsági előadáson már fellépett ezzel a Müpában, de koncerteken is énekelte szólamát, most megkapóan tolmácsolta az érzelmes, széles ívű dallamokat: így a kavatínát is.

Sáfár Orsolya sem először állt be szerepébe: Annuskaként 2013-ban egy operamatinén, a Müpában már bemutatkozott, de most az interpretált részletekben (kettős; arietta; románc) újra megmutathatta kiváló képességeit és remek adottságait; hogy csengő szopránjával mily’ csilingelő hangzatokat tud produkálni s közben cserfességével is, ellenpólusa lenni a mély érzelmeket átélő, de visszafogott, szerelmes mátkának, Agátának. Régen láttam/hallottam Sáfár Orsolyát ilyen jó formában és hangi diszpozícióban színpadon szerepelni.

Természetesen A bűvös vadász legjobban várt részlete az opera „slágerszáma”, a Vadászkórus.  A német koraromantika talán leghíresebb és legismertebb kórustétele – most utolsó műsorszámként - ezúttal is learatta a maga közönségsikerét: pláne, ha ismét olyan parádés előadásban hallhattuk ezt a kardalt, amit és ahogyan a Honvéd Férfikartól már megszokhattuk. Köszönet nekik és a nagyszerű formában játszó Operaházi zenekarnak is, élükön Kocsár Balázs karmesterrel, a kapott pompázatos ének-zenei hangzásért!  Nem feledkezem meg az Opera Énekkarának a Nyitányt követően előadott első énekszámáról szólni: diadalittas győzelmi énekük, a „Viktória! Viktória!” után sajnos, több énekelni valójuk már nem volt az est folyamán.

Az egész produkció szép volt, csak rövid. Szívesen meghallgattam volna további részleteket is ebből az igen ritkán játszott, nagyszerű romantikus operából. És jó lenne újra a teljes operát bemutatni, felújítani a Magyar Állami Operaházban, a most hallott művészekkel – de ne a Zsótér Sándor-féle anno formabontó és a közönséget eléggé megosztó rendezésben...

A következő részleteknek - és előadóiknak - tapsoltunk:

1. felvonás:

  • Nyitány

  • Kórus („Viktoria! Viktoria”)

  • Max áriája („Nein länger trag ich nicht die Qualen, die Angst...”)

2. felvonás

  • Agáta és Annuska duettje („Schelm! Holt fest!”)

  • Annuska ariettája („Kommt ein schlanker Bursch geganken”)

  • Agáta áriája („Wie nahte mir der Schlummer – Leise, leise, fromme Weise”)

  • Agáta, Annuska és Max tercettje („Wie? Was? Entsetzen”)

3. felvonás

  • Agáta kavatinája („Und ob die Wolke sich verhülle”)

  • Annuska románca („Einst träumte meiner sel’gen Base”)

  • Vadászkórus („Was gleicht wohl auf Erden dem Jägervergnügen”)


138 Búbánat 2021-05-19 10:20:07 [Válasz erre: Törölt hozzászólás]

Dörgedelmeid helyénvalók – s ha már nyilvánosan teszed, így alkalmas iránymutatással szolgálhatsz az én példámon keresztül más fórumtársaknak is: mit hogy ne tegyenek, mire ügyeljenek a jövőben.

Mellesleg elismerésem, hogy DNI mellett Te is ennyire „konyítasz” az ilyen és hasonló informatikai - szerkesztési anomáliák kiküszöböléséhez! Felvállalod eligazodásunkat a linkeléssel kapcsolatos tudnivalókról (is)...

 Az is megfordult a fejemben, miért jönnek elő mostanában sorra ezek az anomáliák – mikor korábban éveken át nem merültek fel ehhez hasonló „széthúzásos”  esetek?  Talán a Momus központi, informatikai rendszere vált az utóbbi időben  valamilyen oknál fogva ennyire érzékennyé, hogy "szét dobja" az oldalt...


137 Búbánat 2021-05-19 10:01:21 [Válasz erre: 136 Héterő 2021-05-18 23:13:49]

Kedves Héterő

Köszönöm fáradozásodat, és az útmutatást. Az "Olvasói levelek"-ben  levezetett (nekem) ákombákom, ugyan nem sokat mond, de próbálom mégis értelmezni azokat. 

Érdekelne például, hogy az olyan kékszínű aláhúzott linket, amire kattintva az internetet használók számára itt a fórumon egyből bejön az élő adás, tehát egyáltalán nem szabad bemásolni, mert széthúzza a topic oldalát? (Hogy mi az oka ennek, azt továbbra sem értem.) 

De akkor mi más linket és honnan keressek, ha mégis azt szeretném, hogy a fórumra látogató egy kattintással máris hallgathasson rádióban közvetített élő adást? (online)

(Én eddig csak ilyen, kék színben aláhúzott linkkel találkoztam az összes rádióadó adásainál, mint amilyet a Carl Maria von Weber topicba is betettem a Bartók Rádió műsoroldaláról - de előtte még a Microsoft Wordbe vittem át, a szöveges dokumentumba írtam a többi műsoradatot is, és  csak utána másoltam be az egészet a topicba a legjobb tudásom szerint.) 


136 Héterő 2021-05-18 23:13:49 [Válasz erre: 134 Héterő 2021-05-18 22:42:29]

Ha a tanulság megfogant, kéretik a felesleget törölni. :-)


134 Héterő 2021-05-18 22:42:29 [Válasz erre: 133 Búbánat 2021-05-18 21:05:05]

Megpróbálom a lehetetlent.


133 Búbánat 2021-05-18 21:05:05 [Válasz erre: 132 Búbánat 2021-05-18 20:29:28]

Jelen pillanatban ugyanilyen oldalszéllességet mutat a "Házy Erzsébet művészete..." és a "Lisztről emelkedetten" topicja is!  Ha szélesek is, azért mindhárom így is  olvasható. 


132 Búbánat 2021-05-18 20:29:28 [Válasz erre: 131 Héterő 2021-05-18 19:47:19]

Kedves Héterő!

Sajnálom, amikor beírtam, semmi nem mutatott erre a körülményre.  Gondosan figyeltem mindenre. Úgyhogy nem értem a dolgot.  És továbbra sem tudok mást tenni, mint eddig.  Előzőleg mindig a Word szövegszerkesztőben írok, szerkesztek,  aztán onnan másolom tovább a fórumra. Tehát nem egyből a Bartók Rádió oldaláról tettem be most sem.

Máskor is "beszúrok" egy-egy linket, lásd a mai napon az "Évfordulók, jeles napok, születésnapok" topicba bemásolt linket. (Katolikus Rádió.hu). Érdekes, de ott nem ment szét az oldal. 

MédiaKlikk oldalának linkjét máskor is, máshová beírtam - de csak a linket!  Nem volt soha ezzel gond. 

A Bartók Rádió operaközvetítéseit szinte hetente beírom. Eddig probléma nélkül. 

"Más a színe, aláhúzással jelenik meg.."  - ezt most hallom először... ilyet nem figyeltem meg.  (Mind itt, mind az "Évfordulók..." topicban kék színnel aláhúzva látom a betett linkeket - egyiknél szétdobja, a másiknál nem, a topic oldalát. Erre mi a magyarázat?  Tehát a jövőben semmilyen  kék színben aláhúzott  link ne kerülhessen így bemásolva a topicba?  Csak a gémkapcson keresztül történjen meg ez?)

Legközelebb ezt  "lekontrollálom"... Ha nem tűnik fel semmi változás akkor meg minek töröljem ki azt?  Persze óvatosságból a jövőben minden bemásolt linkre tüzetesen oda kell már figyelnem... Belátom.


131 Héterő 2021-05-18 19:47:19 [Válasz erre: 130 Búbánat 2021-05-18 19:22:01]

Bravo, kedves Búbánat.
Bemásoltad a Bartók Rádió formátumát, ismét széttoltad az oldalt.

Jó lenne rögtön javítani a linket! Vagy egyszerűen törölni...

Hát nem ordít messziről, hogy egy rendes momus-link nem ilyen?
Más a színe, aláhúzással jelenik meg...
Nem nyitod meg ellenőrzésre az oldalt? Nem látod, hogy szétugrott?


130 Búbánat 2021-05-18 19:22:01

https://mediaklikk.hu/bartok-radio-elo/

 

2021.05.18  19:00 - 19:30  Bartók Rádió

Prológ

 

Carl Maria von Weber: Euryanthe

A mikrofonnál: László Ferenc

Szerk.: Bánkövi Gyula 

2021.05.18  19:35 - 22:35  Bartók Rádió

Carl Maria von Weber: Euryanthe

Háromfelvonásos opera

Szövegét Helmina von Chézy írta

Vez.: Marek Janowski

Km.: Lipcsei Rádió Énekkara (karig.: Horst Neumann),

 Drezdai Állami Zenekar

Szereposztás:

VI. Lajos király - Siegfried Vogel (basszus),

Adolar - Nicolai Gedda (tenor),

Euryanthe - Jessye Norman (szoprán),

Lysiart - Tom Krause (basszbariton),

Eglantine - Rita Hunter (mezzoszoprán),

Bertha - Renate Krahmer (szoprán),

Rudolf - Harald Neukirch (tenor) 


129 Búbánat 2019-05-23 12:30:16

Ma este 19 órától a  Bartók Rádió közvetíti:

Carl Maria Weber: Euryanthe

Háromfelvonásos opera 

Szövegét Wilhelmina Christiane von Chézy írta

Vez.: Constantin Trinks

Km.: Osztrák Rádió Szimfonikus Zenekara,
Arnold Schönberg Kórus (karig.: Erwin Ortner)

Szereposztás:

Euryanthe - Jacquelyn Wagner (szoprán), 
Adolar, Nevers grófja - Norman Reinhardt (tenor), 
Lysiart, Forest grófja - Andrew Foster-Williams (bariton), 
Eglantine - Theresa Kronthaler (mezzoszoprán), 
VI. Lajos király - Stefan Cerny (basszus), 
Burgundia hercegnője - Eva Maria Neubauer


(Bécs, Theater an der Wien, 2018. december 15.)


128 Búbánat 2018-06-12 19:04:39

Bartók Rádió ma este: 19:35 – 21:06

Carl Maria von Weber: A bűvös vadászhttp://hangtar.radio.hu/images/kh0.png

Háromfelvonásos opera

Szövegét - Johann August Apel nyomán - Johann Friedrich Kind írta


Vez.: Nikolaus Harnoncourt


Km.: Berlini Rádió Énekkara (karig.: Robin Gritton), Berlini Filharmonikus Zenekar


Szereposztás:

Ottokar herceg - Wolfgang Holzmair (bariton),
Kuno, fővadász - Gilles Cachemaille (basszus),
Agáta, a fővadász leánya - Luba Orgonasova (szoprán),
Annuska - Christine Schäfer (szoprán),
Gáspár, vadászlegény - Matti Salminen (basszus),
Max, vadászlegény - Endrik Wottrich (tenor),
Remete - Kurt Moll (basszus),
Kilian, parasztlegény - Wolfgang Holzmair (bariton),
Nyoszolyólányok - Dorothea Röschmann, Christine Schäfer (szoprán), Elisabeth von Magnus, Marcia Bellamy (mezzoszoprán),
Samiel - Ekkehard Schall (próza).

 


127 Búbánat 2016-03-13 13:17:51
[url] http://szinhaz.hu/opera/64137-a-buvos-vadasszal-folytatodik-az-operacska-sorozat-miskolcon; A BŰVÖS VADÁSSZAL FOLYTATÓDIK AZ OPERÁCSKA SOROZAT MISKOLCON [/url] Szinhaz.hu, 2016. március 12. szombat, 14:33 Idén is folytatódik az Operácska sorozat a Miskolci Nemzeti Színházban. Ebben az évadban Carl Maria von Weber kivételes zenei világú és drámaiságú operájából, [url] http://mnsz.hu/eloadasok/single/547; A bűvös vadászból [/url] készült beavató előadás gyerekeknek. Cser Ádám zenei vezetővel készült interjú.

126 Búbánat 2013-06-13 12:36:56 [Válasz erre: 116 Búbánat 2013-06-12 10:11:56]
Mint utaltam rá, ez a Veszprémben látható darab a Müpa produkciója, amelyet már megismerhetett a közönség májusban a Fesztivál Színházban [url] http://mupa.hu/program/a-buvos-vadasz-2013-05-05_11-00-fesztivalszinhaz; operamatiné-előadásokon, [/url] és még a műsoron marad: októberben és novemberben ismét látható lesz ugyanott. Június 17-én Veszprémben, részben más énekesekkel adják elő a darabot. Gondolom, ez egy gyerekeknek szóló, rövidített változata Weber háromfelvonásos „romantikus” operájának, ami csak kevéssé hasonlítható össze a nyolc évvel ezelőtt a Müpában bemutatott, jórészt szegedi művészekkel a szerepekben, az [url] http://www.auris.hu/hu/weber-buvos-vadasz; Auris társulata [/url] által színre vitt Bűvös vadásszal.

125 Heiner Lajos 2013-06-13 09:22:17 [Válasz erre: 116 Búbánat 2013-06-12 10:11:56]
Szelpal Szilveszter a szegedi operatarsulat fiatal, tehetseges enekese. Vaghelyi Gabort szuksegtelen bemutatni, ott voltam szegedi debutalasan, 1975 oszen, Mozart Figarojat enekelte, nagyszeruen. Horak Renata szinten bizonyitott mar Szegeden. Cseh Antalrol ld. a vonatkozo masik bejegyzest. Kiss Andrast talan meg Kaldi Kiss Andraskent ismerik sokan. Horvath Istvan szinten enekelt Szegeden. Oberfrank Peter egy ideig Szegeden volt fozeneigazgato. Igen, Budapesten kivul is van operaelet. Sokszor a szegedi jobbnak tunik.

124 macskás 2013-06-13 00:09:46 [Válasz erre: 122 daunerni 2013-06-12 22:42:39]
Megy valaki? Szívesen társulok! HI nagyon jó, egyre jobb!

123 tiramisu 2013-06-12 23:51:55 [Válasz erre: 122 daunerni 2013-06-12 22:42:39]
?

122 daunerni 2013-06-12 22:42:39 [Válasz erre: 121 Búbánat 2013-06-12 22:05:36]
Max szerepében Horváth István? Erre pedig már én is kiváncsi lennék! Sokszor hallottam, (pl. Ory grófja szegeden) és nagy tisztelője vagyok...

121 Búbánat 2013-06-12 22:05:36 [Válasz erre: 120 Bambu 2013-06-12 21:33:11]
Így igaz, csatlakozom. Itt van mindjárt: Június 22., szombat, 19.00 Soproni Petőfi Színház ROSSINI: BRUSCHINO ÚR – vígopera Cseh Antal a címszerepet énekli majd.

120 Bambu 2013-06-12 21:33:11 [Válasz erre: 117 frushena 2013-06-12 18:18:21]
Lehet, hogy meglepő, de Budapesten kívül is van zenei élet az országban. Cseh Antal például az ország több színházában énekel évek óta. Szerepei a teljesség igénye nélkül: Falstaff, Nabucco, Georges Germont,Pomádé, Háry János, Guglielmo, Varlaam, Schaunard, Sharpless, Figaro (Mozart), Jean Valjean.

119 Búbánat 2013-06-12 18:57:15 [Válasz erre: 117 frushena 2013-06-12 18:18:21]
Horváth István és Kriszta Kinga Budapesten - az Operában is - énekelnek; előbbit láthattad A bolygó hollandiban (Kormányos) utóbbit a Hunyadi Lászlóban (Gara Mária)

118 Heiner Lajos 2013-06-12 18:53:48 [Válasz erre: 117 frushena 2013-06-12 18:18:21]
Szögediek...

117 frushena 2013-06-12 18:18:21 [Válasz erre: 116 Búbánat 2013-06-12 10:11:56]
micsoda nevek ... életemben nem hallottam róluk!

116 Búbánat 2013-06-12 10:11:56
[url] http://www.petofiszinhaz.hu/index.php?id=1543; Carl Maria von Weber: A bűvös vadász [/url] Bemutató: 2013. június 17-én (hétfőn) délután öt órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. (Művészetek Palotája produkciója) Szereposztás: Ottokár és Kilián: Szélpál Szilveszter Kuno: Vághelyi Gábor Agáta: Horák Renáta Annuska: Kriszta Kinga Gáspár: Cseh Antal Max: Horváth István Remete és Samiel: Kiss András Közreműködik: Discantus Énekegyüttes (művészeti vezető: Mészáros Péter), Sinfonietta Erudita (művészeti vezető: Tötös Krisztina) Rendezte: Toronykőy Attila Vezényel: Oberfrank Péter (Liszt-díjas zongoraművész, karmester)

115 frushena 2008-12-15 23:07:14
[url]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51s7GhrH%2BPL._SL500_AA240_.jpg;Carl Maria von WEBER : Silvana[/url] Romantische Oper 3 Akte - libretto : Franz Carl Hiemer -Katja Isken -Alexander Spemann -Andreas Haller -Stefan Adam -Angelina Ruzzafante -Volker Thies -Sergio Gómez -Horst Fiehl -Anneli Pfeffer -Jürgen Dittebrand -Peer-Martin Sturm Hagen Opera Chorus, Hagen Philharmonic Orchestra Gerhard Markson Weber egy korábbi, sikertelen operájának egy átdolgozása, mely szerintem igen szépre sikerült. Ebből az operájából egy kihagyott áriából komponált zongorára és klarinétra szólóművet. A sorban az ötödik operája, melyen már az Abu Hassan is érezhető. Nem rossz, nem rossz!

114 bermuda 2008-08-13 22:19:27 [Válasz erre: 113 Sesto 2008-08-13 20:06:51]
Rendben. Itt holnap 37 fok lesz, pénteken 38:-(( Küldök belőle 12-öt:-) ajánlva és elsőbbséggel;-) De szívesen cserélek várost is!!! Kedves Weber-elnézést az offolásért:-)

113 Sesto 2008-08-13 20:06:51 [Válasz erre: 112 bermuda 2008-08-13 19:23:39]
...akkor cseréljünk: küldhetnél egy kis meleget + napsütést - cserébe küldöm a \"hüvös\"/barátságtalan 21 fokot + borongós-felhös-esös \"vmit.\" :-0) Ezért még az Euryanthe sem zavar(t).....................

112 bermuda 2008-08-13 19:23:39 [Válasz erre: 111 Sesto 2008-08-13 17:47:33]
Köszi, ebben a melegben már csak a nyitányra vagyok vevő;-) Légyszives valami havasat,mondjuk Lenszkijt-Geddával...... Bár a \"hull a hó és hózik\" is ábrándjaimban szerepel;-))

111 Sesto 2008-08-13 17:47:33 [Válasz erre: 99 bermuda 2008-02-05 17:18:31]
...na akkor csakis a kedvedért kedves Bermuda - hosszú idö után újra elöbányásztam az \"Euryanthe-ot\",...adjunk neki egy újabb esélyt(?) * Siegfried Vogel * NICOLAI GEDDA * JESSYE NORMAN * TOM KRAUSE * Rita Hunter * Renate Krahmer * Harald Neukirch Rundfunkchor Leipzig - Staatskapelle Dresden - M. Janowski (Berlin Calssics 1976)

110 Sesto 2008-07-04 16:34:30
Carl Maria von Weber, \"Oberon\" * JESS THOMAS * INGRID BJONER * Herbert Brauer * Hetty Plümacher * Erika Köth Bamberger Symphoniker - Wilhelm Schüchter (Sony/BMG - 1963)

109 Sesto 2008-06-17 18:30:54 [Válasz erre: 108 tarnhelm2 2008-06-17 16:35:22]
...azért jobban tetszik, mint pl. a \"Freischütz\"-felvétele.

108 tarnhelm2 2008-06-17 16:35:22 [Válasz erre: 107 Sesto 2008-06-17 16:19:30]
Na de milyen Janowski... ?

107 Sesto 2008-06-17 16:19:30
VÉLETLENÜL!!! Tehát: KASAROVA! :-) Tényleg nagyon jó Fatime - teljesen más, mint pl. Hamari Júlia a darab referenciafelvételén, nem is akarom, nem is lehet és felesleges öket összehasonlitani... Kasarova ITT remekel, Hamari meg OTT.

106 bermuda 2008-06-17 16:17:48 [Válasz erre: 105 zsoly 2008-06-17 15:41:17]
Mivel nincs nagy betűvel írva a neve-mit gondolsz?,:-)))

105 zsoly 2008-06-17 15:41:17 [Válasz erre: 104 Sesto 2008-06-17 14:06:09]
És Kasarova milyen ezen a felvételen?

104 Sesto 2008-06-17 14:06:09 [Válasz erre: 99 bermuda 2008-02-05 17:18:31]
....most sem! :-) \"Euryanthe\" helyett megint \"Oberon\", de egy másik felvétel: C.M. von Weber, \"Oberon\" * van der Walt * I. NIELSEN * P. SEIFFERT * B. Skovhus * V. Kasarova * M. Paulsen Deutsches Symphonie-Orchester Berlin - Rundfunkchor Berlin - M. Janowski (BMG/RCA 1997)

103 frushena 2008-02-05 21:02:47 [Válasz erre: 102 Sesto 2008-02-05 19:18:55]
akkor egyszerű a megoldás : ne hallgasd!

102 Sesto 2008-02-05 19:18:55 [Válasz erre: 101 frushena 2008-02-05 19:17:10]
...szerintem kevésbé!

101 frushena 2008-02-05 19:17:10 [Válasz erre: 99 bermuda 2008-02-05 17:18:31]
Az egy nagyon jó CD!!!

100 tarnhelm2 2008-02-05 18:17:28
SZÁZ

99 bermuda 2008-02-05 17:18:31 [Válasz erre: 98 frushena 2008-02-05 17:08:47]
Sesto! A 79.sz irásod óta levetted már a polcról? tetszik a szereposztása, én nem hagynám \"kallódni\"-no meg a nyitányát is kedvelem;-)

98 frushena 2008-02-05 17:08:47
Ha most rendel valaki Oberont 45,94 EUR és kap még mellé Händel : Fernandot! :-))

97 Búbánat 2008-02-05 09:48:44 [Válasz erre: 96 frushena 2008-02-04 22:35:54]
Jó lenne már egy Oberont is DVD-lemezen látni!

96 frushena 2008-02-04 22:35:54 [Válasz erre: 95 -zéta- 2008-02-04 22:22:18]
Most miért mondod? :) Remek! Kár, hogy Webert és operái nem nagyon játszák. Hiba!

95 -zéta- 2008-02-04 22:22:18 [Válasz erre: 94 frushena 2008-02-04 21:56:22]
Jó kis felvétel, annyi szent! :-)

94 frushena 2008-02-04 21:56:22
[url]http://www.musicweb-international.com/classrev/2005/July05/Weber_oberon_4756563.jpg;CARL MARIA von WEBER : Oberon[/url] Romantic Opera in three acts Hillevi Martinpelto : Reiza Steve Davislim : Oberon Jonas Kaufmann : Sir Huon of Bordeaux, Duke of Guienne Marina Comparato : Fatima William Dazeley : Sherasmin Frances Bourne : Puck (mezzo-soprano) Katherine Fuge : first Mermaid Charlotte Mobbs : second Mermaid Roger Allam (narrator) Monteverdi Choir - Orchestre Révolutionnaire et Romantique Sir John Eliot Gardiner

93 Sesto 2007-07-28 12:05:42 [Válasz erre: 91 sphynx 2007-07-28 11:53:19]
...biztos?!...

92 frushena 2007-07-28 11:55:44
[url]http://youtube.com/watch?v=704Xtdeo-bc;Birgit Nilsson singing \'Ozean, Du Ungeheuer\' - Weber : Oberon[/url]

91 sphynx 2007-07-28 11:53:19
Én sohasem ítélek, ezért nincs is torzulás.

90 Sesto 2007-07-28 11:41:01 [Válasz erre: 89 sphynx 2007-07-28 11:16:26]
...akkor hallgatlak! Hogy vagy? Nagyon rossz?...

89 sphynx 2007-07-28 11:16:26 [Válasz erre: 86 Sesto 2007-07-27 13:58:33]
Most olvastam, hogy a kánikula önmagában nem okoz olyan személyiségváltozást, amelynek hatására az ember akár bűncselekményt is elkövessen, de az itélőképesség mindenképpen torzul a nagy melegben.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.