Bejelentkezés Regisztráció

Lexikon

E...

2000-01-01 00:00:21 K.R.L.
  • Egy kiállítás képei - Muszorgszkij zenés útifilmje, melyben Samuel Goldenberg és Smüle egy ódon várkastélyból ökrös szekéren gnóm naposcsibéket szállít a limoges-i piacra.
    Útközben meglátogatják a híres Jaga babagyárat, felkeresik a Tuileriákat, megcsodálják a kijevi Nagykaput, és eljutnak a távoli Katakomba is. A jelenetek között visszatérő motívumként kies, terméketlen táj képe tűnik elénk, ahol csak a prome-nád burjánzik. A mű vizuális effektusairól Viktor Hartmann gondoskodott, az út során felmerülő hangszerelési költségeket pedig a Maurice Travel utazási iroda fedezte.
  • Éliás - Mendelssohn gasztronómiai oratóriuma, melyben a címszereplő séf szétzúzza Tóbiás szakács hamis dödölléjét.
  • előjáték - A közönség koncert előtti felajzását segítő társas foglalatosság. Szabályait James Patting állította fel. Minden mást maga a tevékenység.
  • Erdőzsongás - A Siegfried erdei jelenete, melyben a címszereplő a nagygermán erdőn sétál keresztül, és amerre jár, összesúgnak mögötte a fák, lombok, levelek, plusz az aljnövényzet: \"Te, ez nem az a fickó abból a Wagner-operából?\"
  • evangelista - Vangelis műveiért rajongó passió-narrátorok neveit tartalmazó felsorolás.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.