Bejelentkezés Regisztráció

Kommentár

Törjél te is CD-t!

2003-02-13 19:02:00 - kegy -

\"Törjél A \"botrányos méreteket öltött illegális CD-másolás ellen\" hirdet akciót a Mamut 2-ben található Rainbow Music hanglemezbolt. Február 15-től minden, az üzletben bemutatott másolt CD-t 300 Ft értékben számítanak be legális CD helyi vásárlása esetén. A Café Momus természetesen kíváncsi volt arra, hogy miért éppen egy lemezbolt kezdeményez akciót ebben a tárgykörben?

Betlehem Csaba, a kezdeményezés ötletadója lapunk kérdésére elmondta, őt és munkatársait is megdöbbentették azok az adatok, amelyek a sajtóban a másolt CD-k számának növekedéséről, és az ezzel kapcsolatos bevételkiesésről megjelentek. Kérdésünkre, hogy az üzlet forgalmában hogyan mérhető le a másolt CD-k okozta kár nagysága, Betlehem Csaba azt válaszolta, a MAHASZ által rendelkezésre bocsátott adatok magukért beszélnek. Mindenesetre nekik sem mindegy, hogy a vásárló hozzájuk tér-e be, vagy sem.

Az ötletgazda azt is elmondta, ő a saját korosztályában azt tapasztalja, hogy másolt CD-t birtokolni egyszerűen ciki, és ezt szeretnék jobban tudatosítani a hazai vásárlók körében. Betlehem Csaba szerint a jó ízlésű zenerajongó épp úgy nem hallgat írott CD-t, ahogy a filmkedvelő sem használ másolt videót vagy DVD-t.

A lemezbolt kezdeményezéséhez eddig több médium - televízió, napilap és internetes lap - is csatlakozott. A tervek szerint tavasz végén, nyár elején az összegyűlt \"hamis\" CD-ket egy nyilvánosan megrendezett Törő-Zúzó Show keretében rituálisan megsemmisítik. Hogy ön, tisztelt olvasónk, csatlakozik-e: döntse el!


A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.