Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Zsidó Nyári Fesztivál, nyolcadszor

2005-08-26 11:46:00
Nyolc évvel ezelőtt indította útjára a Zsidó Nyári Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség. Idén az állandó programok mellett 19 helyszínen 39 előadás várja az egyre népszerűbb fesztivál látogatóit, mely a szervezők szerint világsztárok meghívásával és ifjú tehetségek felfedezésével betört az európai fesztiválok élvonalába. Augusztus 28. és szeptember 4. között a kántorkoncertek, a klezmer hangversenyek, valamint komolyzenei estek is helyet kapnak a programban, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. Egyik kiemelkedő eseménye a hétnek Balatoni Éva Mahler-dalestje a Holokauszt Emlékközpontban, ahol először tartanak koncertet a Zsidó Nyári Fesztivál szervezői. A koncerten három dalciklusból csendülnek fel részletek: az \"Egy vándorlegény dalai\", \"A fiú csodakürtje\", valamint a \"Gyermekgyászdalok\" előadását 2005. október 1-én, a Zene Világnapján közvetíti majd a Bartók Rádió.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.