Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Wagneri bukást ért a berlini Parsifal

2005-03-21 18:05:00
Szombaton mutatták be a berlini Staatsoperben Wagner Parsifalját Bernd Eichinger rendezésében. A rendezőnek ez volt az első próbálkozása ebben a műfajban (nevéhez fűződik a nemrégiben bemutatott Bukás című, Hitler utolsó napjait feldolgozó film), nem valószínű, hogy második is lesz. A mű ugyanis óriási bukást ért meg, a premierről tömegével távoztak a nézők, a maradók pedig harsány búúúú-val honorálták a rendező különleges, modern elképzeléseit. Eichinger \"átdolgozásában\" Kundry a New Yorki Central Park hajléktalan lakója, a Szent Grál lovagjai pedig rockerek, punkok. A rendezés többnyire videók alkalmazására épít, mindeközben a környező \"tájat\" tűztől és robbanásoktól összeomló házak alkotják. Ugyanezt az operát vitte színre Christoph Schlingensief is tavaly Bayreuthban, hasonló eredménnyel.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.