Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Robert Holl a Parsifalban

2005-03-24 06:44:00
Robert Holl, a holland basszus lesz a két idei Parsifalban Gurnemanz alakítója. A vendégművész március 25-én és 29-én lép színpadra Molnár András, Németh Judit, Perencz Béla, Berczelly István és Valter Ferenc partnereként.
Robert Holl pályája több énekverseny-győzelemmel indult, majd a hetvenes évek első felében a müncheni Bayerische Staatsoper tagja lett. Repertoárján főként Mozart-, majd Wagner-szerepeket találhatunk, ezekkel megjárta a bécsi, a brüsszeli, zürichi, majd berlini színpadokat is. A bécsi Staatsoperben Wagner-szerepeiben aratott sikereket, a Tännhauserben, a Trisztán és Izoldában és a Parsifalban - egészen 2004-ig - Amfortas szerepében. A tavalyi évben énekelte először Gurnemanz szerepét Bécsben, majd a nyáron Bayreuthban is.
Operaszerepei mellett dalénekesként is ismert, főként a német és orosz dalirodalomból válogat koncertjein és lemezein.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.