Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Rigoletto az Erkel Színházban

2005-03-23 10:41:00
Március 30-án az Erkel Színházban kerül színre a nyári Budafest keretében már bemutatott Rigoletto, mely produkcióval az elmúlt ősszel japán turnén is járt az Operaház. Az első előadáson a címszerepet Fokanov Anatolij alakítja, Gildaként Kertesi Ingridet, a mantuai herceg szerepében pedig Kovácsházi Istvánt láthatja-hallhatja a közönség. A további hat áprilisi előadáson még három Gilda lép színpadra: Péter Cecília, Bazsinka Zsuzsanna és Rost Andrea. Rigolettót alakítja Sólyom-Nagy Sándor és Gurbán János, hercegként Fekete Attila is színpadra lép. Az előadásokat Medveczky Ádám, illetve Kesselyák Gergely vezényli.
A Verdi-opera rendezése Szinetár Miklós és tanítványa, Harangi Mária második közös munkája. A főigazgató-rendező elmondása szerint a rendezés a modern és a hagyományos színrevitel között egy harmadik utat követ. A történetet Verdi korába helyezték, a fő hangsúlyt pedig a bohóc kiszolgáltatottságára.
A díszlet Csikós Attila, a jelmez Velich Rita munkája.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.