Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Régi Zene Nyári Egyetem Tokajban

2005-07-04 12:14:00
A régi zene - úgy látszik - nyáron éli \"reneszánszát\". Immár harmadik alkalommal, Tokajban (is) megrendezik a Régi Zene Nyári Egyetemet július 17. és 26. között. Az elmúlt évekhez képest két újdonsággal bővül a programkínálat: barokk és klasszikus fagott tanszakra, valamint a „Régi és új zene” című kurzusra is lehetett jelentkezni.
Utóbbi résztvevőit Rados Ferenc, Wagner Rita és Csalog Gábor kalauzolja a XVIII. század végéig terjedő, illetve az 1945 utáni időszak zongora- és kamarazene-irodalmába. Az ének (Bodrogi Éva, Kiss Noémi), furulya (Januj Anna), viola da gamba, barokk cselló (Kallai Nóra), csembaló és generálbasszus (Papp Rita, Ratkó Ágnes), barokk hegedű (Tóth Mónika), barokk fuvola (Csalog Benedek), reneszánsz/barokk tánc (Kovács Gábor), klavikord (Pétery Dóra), lant és barokk gitár (Tokodi Gábor), valamint kamarakórus (Bali János) szakokon is folyik majd képzés. A tanárok és a diákok pedig esténként koncerteket adnak a Bodrog-Tisza-parti kisvárosban.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.