Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Perrel fenyeget Bartók örököse

2005-06-24 19:31:00
Pert helyezett kilátásba, és az előadáson készült televíziós felvételek megsemmisítését követelte Bartók Béla örököse azt követően, hogy múlt vasárnap a Miskolci Operafesztiválon Alföldi Róbert rendezésében bemutatták A kékszakállú herceg vára című operát.

Bár az előadásnak óriási sikere volt, Vásárhelyi Gábor, a Bartók-örökség képviselője az előadás alatt kivonult a teremből, majd másnap közölte a fesztivál rendezőivel, hogy szerződésük értelmében nem készülhettek volna felvételek a bemutatóról, ezért azokat meg kell semmisíteni. Egyetlen képkocka felhasználásához sem járul hozzá. Egyidejűleg azt is bejelentette, hogy beperli az operát színpadra állító produkciós irodát. A színházban négy televíziós stáb dolgozott, a fesztivál munkatársai valamennyit értesítették az örökös döntéséről.

(Népszabadság)

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.