Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Pavarottira várva

2005-02-11 09:59:00
Európa egyik legnevesebb fesztiválja, s a keretében megrendezett kórusverseny, a Llangoleni Eisteddfod szervezői reménykednek, mégpedig abban, hogy a neves tenor, Luciano Pavarotti és apja, Fernando tiszteletére létrehozott Pavarotti-díj átadását személyesen is megtiszteli. A kórusverseny gálakoncertjén fellép Lesley Garrett és Sir Willard White is, s Harrison Ford is jelezte megjelenését a közönség soraiban. Az 1947 óta évente megrendezett versenyen 1955-ben nyert az az olasz énekkar, melynek soraiban akkor Pavarotti és édesapja is énekelt. A díjat és a meghívást az 50. évforduló indokolja elsősorban, ám csak egy hónappal a júliusi verseny előtt derül ki, vajon a nagy tenor búcsúturnéja közepette időt tud-e szakítani a kórusok jeles versengésére, melyet még Nobel Békedíjra is jelöltek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.