Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Orfeoval nyit a Művészetek Palotája színháza

2005-03-08 13:23:00
Március 16-án a Művészetek Palotája Fesztivál Színháza Claudio Monteverdi első operájával, az Orfeo-val nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit. A darabban a hazai zenei élet nemzetközi hírű nagyságai működnek közre.
Orfeo szerepét Timothy Bench alakítja, Euridice Érsek Dóra a Zeneakademia hallgatója. A fiatal párt, vagyis a táncos testeket, Kun Attila Londonból hazaérkezett fiatal koreográfus tanítja be. La Musica szerepében először mutatkozik be operaszínpadon Zádori Mária, Messagera szerepében Németh Judit lép a színre. Az előadást a Bánk bán rendezője, Káel Csaba viszi színre, a Kossuth díjas F. Kovács Attila díszletében, Andréa T. Haamer jelmezeivel. Az operát korhű hangszereken stílszerűen az Orfeo zenekar adja elő Vashegyi György vezényletével.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.