Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Nemzetközi zongoraverseny Liszt Ferenc emlékére

2005-03-25 16:07:00
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete május 3-14-ig Nemzetközi Zongoraversenyt rendez Liszt Ferenc emlékére. Ez az első verseny a sorban, de természetesen nem egyszeri alkalomnak szánják. A verseny ötletgazdája Király Csaba, az intézet tanszékvezető egyetemi docense, fővédnöke pedig Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság Elnöke.
A zongoraverseny elsősorban azt a célt szolgálja, hogy szélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerre tegyenek szert, valamint be szeretnék bizonyítani, hogy nem csak Budapest képes színvonalas komolyzenei életnek otthont adni. Várhatóan évente szerveznek eztán nemzetközi zenei programokat, országos versenyeket.
Az idei rendezvényre rangos mezőny gyűlt össze. 17 magyar és 10 külföldi versenyző jelentkezett. A versenyprogram darabjai - a szervezők elmondása szerint - igen nehezek. Nem csak népszerű, hanem kevésbé ismert, elfeledett darabok is szerepelnek a kötelező művek között, melyek elsősorban a Liszt-életműből válogatott eredeti művek és átiratok.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.