Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Nemzeti Filharmonikusok: a zenekar Amerikában, az énekkar Japánban

2003-01-22 06:58:00
A Nemzeti Filharmonikusok mindkét együttese távoli országban vendégszerepel: a zenekar a múlt héten utazott el két hónapos egyesült államokbeli turnéjára, a Nemzeti Énekkar pedig vasárnap indult el Tokióba, ahol 23-án és 24-én a Japán Filharmonikus Zenekarral, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével Orff Carmina Buranáját adják elő a japán főváros legrangosabb koncerttermében, a kétezer fős befogadóképességű Suntory Hallban.
A zenekar első három amerikai koncertje, amelyeken Kocsis Zoltán kettős minőségben, karmesterként és zongoristaként lépett pódiumra, telt házak előtt zajlott, és óriási sikert aratott. Az együttes még öt koncertet ad Kalifornia különböző városaiban, majd Illinois államban folytatja turnéját, s február 2-án, körútja első harmadának vége felé, New Yorkban lép fel.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.