Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Musica Nostra

2005-05-20 08:48:00

A Musica Nostra Énekegyüttes április 28-tól május 2-ig részt vett az ausztriai Bad Ischl városában rendezett 7. Nemzetközi Kórusversenyen. Az Énekegyüttes megnyerte a nőikari kategória első díját, a folklór kategória első díját, valamint Felső - Ausztria nagydíját.

A napokban jelent meg Farkas Ferenc születésének és halálának kerek évfordulójára a HUNGAROTON kiadásában egy kórus CD, amelyen a Musica Nostra Énekegyüttes, az ELTE-Nőikar (mindkettő karnagya Mindszenty Zsuzsánna,) valamint az ELTE Pro Musica Vegyeskar (karnagy: Erdős Ákos) énekel olyan Farkas műveket, melyek eddig még egyáltalán nem kerültek rögzítésre. Többek között Farkas Ferenc orgonakíséretes Szent István miséje, a Magnificat, és Apollinaire nagyszabású szürrealisztikus versére komponált Saint-Merry muzsikusa (zongora ,fuvola , nőikar ), is megtalálható a CD-n.A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.