Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Külföldön az MR együttesei

2005-06-20 09:20:00
Szinte egy időben utazik a Magyar Rádió Énekkara és Szimfonikus Zenekara határainkon túli vendégszereplésre:
A zenekar június 20-én és 21-én Bresciaban ad két koncertet, mely tulajdonképpen visszahívás, hiszen 2003. decemberében már adott két nagysikerű hangversenyt az együttes az észak-olaszországi város híres operaházában, a Teatro Grandéban. Ezúttal is Vásáry Tamás lesz az estek karmestere és szólistája: Beethoven c-moll, illetve Esz-dúr zongoraversenyén kívül Mozart Don Giovanni-nyitánya, Brahms II. szimfóniája és Beethoven VI. (Pastorale) szimfóniája hangzik el.
Az Énekkar ismét Székelyföldre látogat: június 24-én Székelyudvarhelyen, a Szent Miklós templomban, másnap pedig a nevezetes csíksomlyói Ferences Kegytemplomban adják elő művészeink Lajtha László Magnificatját (az orgonaszólót Dinyés Soma játssza) és Mozart C-dúr (Koronázási) miséjét.
Pár nappal később az idén 50 esztendős Gyermekkórus tagjai is útra kelnek, valójában a balatonszéplaki, hagyományos nyaralás, felkészülés kellős közepén, ugyanis június 28-án Ravennában énekelnek. A Magyar Rádió Gyermekkórusa Luciano Berio 1988-ban írt, majd 1997-ben átdolgozott Ofanim című művének előadásában közreműködik.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.