Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Kitüntetések az Operaházban

2005-09-03 22:43:00
A dr. Mándi Andor és felesége által alapított díjjal fiatal, tehetséges énekesnő jutalmazható.
2005-ben a díjazott: Pesti Emese magánénekes, az Operastúdió tagja.

dr. Ádám Tibor és felesége a JUVENTUS-DÍJAT fiatal művészek számára alapította. A Kuratórium a díjat kiemelkedő teljesítménye, művészi, emberi magatartása alapján Bretz Gábor magánénekesnek, az Operastúdió tagjának és Kántor Balázs cselló szólamvezetőnek ítélte.

Pless Lászlóné alapítványt hozott létre Pless László emlékére, szakmai elismerésben még nem részesült karmesterek és korrepetitorok részére.
A díjazott: Pál Anikó korrepetitor.

Simándy-emlékplakett legújabb tulajdonosa Nyári Zoltán magánénekes, az Operastúdió tagja.

Taglicht Angéla és Ibolya balettművészek létrehozták a PRO-ART OPERA Alapítványt. Az alapítvány célja, hogy egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészt díjazzon a Magyar Állami Operaház zenekarából, énekkarából és balettkarából.
A díjazottak: Király Tibor trombitaművész, Szakács Attila balettművész és Szilágyi Imre énekművész.

Ráday Sári, az Operaház nyugalmazott művésze, gyémántdiplomás operaénekes, a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztje-kitüntetés tulajdonosa, alapítványt tett.
A kitüntetett, zeneileg képzett és művészileg kiemelkedő teljesítményt nyújtó énekkari művész: Erdei Mihály.

Bresztovszky Ernő zenekritikus, műfordító, író és újságíró emlékére Orbán András operaénekes és felesége, Bresztovszky Marianna díjat alapított. Ezt az elismerést azok a legalább 15 éves operaházi tagsággal rendelkező énekkari tagok kaphatják meg, akik erre tehetségük, szorgalmuk, művészi és emberi magatartásuk alapján a leginkább érdemesek.
Bresztovszky Ernő-emlékdíjas: Kovács Ágnes korrepetitor és Tandari János énekművész.

Az \"Előadásokért\" emlékéremmel, a színház nem művészeti állományához tartozó dolgozói jutalmazhatók.
Az Előadásokért Emlékérem tulajdonosai lettek: Horváth László szcenikus, Koltai Károly, Erkel színházi nyugalmazott fővilágosító és Uzoni Mária protokolltitkár.

Az operaház egykori vasfüggönyének darabjaiból készült, a műszak által alapított, műszaki dolgozóknak adható a Vasfüggöny-díj.
Vasfüggöny-díjas: Nagy Erzsébet jelmezkészítő és Szász László Erkel színházi színpadfelügyelő.

Melis György szép magyar beszédünk és az operai énekkultúra együttes fejlesztéséért, műveléséért díjat alapított.
A díjazott: Wiedemann Bernadett magánénekes.

Az Örökös Tagok Testülete úgy határozott, hogy posztumusz Örökös Tag címet adományoz: Pásztor Vera balettművésznek és Palócz László énekművésznek.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.