Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Hangversenyek a Kiscelli Múzeum udvarán

2005-06-27 17:52:00
Az Óbudai Nyár rendezvényei keretében a legkiválóbb kamarazenekarok a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok és a Mendelssohn Kamarazenekar koncerteznek a Kiscelli Múzeum udvarán (III. Kiscelli u. 108.; eső esetén a templomtérben) július minden vasárnapján, este 8 órakor. Műsoraik középpontjában ezúttal azonos vagy különböző hangszerek, alkalmanként nagyon izgalmas párosítására írt kettősversenyek állnak. A Liszt Ferenc Kamarazenekar két estén is július 3-án és 31-én játszik a sorozatban. Szólistáik Danzi és Mozart műveiben Varga Gábor (klarinét), Lakatos György (fagott), illetve a hangversenymester Rolla János és a zenekar fiatal tagja, Tfirst Péter. A kettősversenyeken kívül olyan népszerű művek is elhangzanak koncertjeiken, mint Csajkovszkij Vonósszerenádja illetve Brahms néhány magyar tánca.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.