Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Hangverseny a II. világháború áldozatainak emlékére

2005-10-11 07:31:00
Izraeli-magyar közös hangversenyt tartanak október 16-án, vasárnap 19.30-kor a Budapest Kongresszusi Központban a II. világháború áldozatainak emlékére, valamint a világháború befejezésének 60. évfordulója alkalmából. Az esten elhangzik Aharon Harlap dalciklusa melyet a szerző Jakov Barzilai magyar származású izraeli holokauszttúlélő költő holokauszt témájú verseire írt, Bartók Versenymű két zongorára című darabja és Andrew Lloyd Webber Requiemje. A koncert közreműködői: a Yuval Admony (ISR) és Tami Kanazawa (J) japán-izraeli zongoraművész házaspár, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. A budapesti koncert ikerhangversenyére novemberben kerül sor Tel-Avivban, ahol a mostani koncert előadóinak tolmácsolásában Harlap és Bartók művei mellett Bárdos Lajos- és Beethoven-művek is felcsendülnek. A tel-aviv-i hangversenyen az Israel Philharmonia Singers is fellép.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.