Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Gólyakalifa-ősbemutató az Operaházban

2005-05-23 14:13:00
Gyöngyösi Levente darabját, a Milleniumi Operapályázaton második helyezést elért Gólyakalifát mutatja be a Magyar Állami Operaház május 28-án. Az opera első felvonása a szerző 1999-es diplomakoncertjén már elhangzott, majd a következő évben a második felvonásból is bemutattak részleteket, a teljes mű - részben szcenírozott változata - 2001-ben hangzott el a Millenárison.
Az ősbemutató karmestere - az eddigi előadásokhoz hasonlóan - Vashegyi György lesz. A négy előadásból álló sorozat érdekessége, hogy magyar nyelvű felirattal adják majd elő a Babits Mihály regényéből készült művet.
A szerzőtárs-szövegíró a költő Balla Zsófia volt, az előadást Harangi Mária rendezi, akinek ez lesz az első önálló munkája a Házban. A díszlet Csikós Attila, a jelmez Nagy Viktória munkája.
A főbb szerepekben Sólyom-Nagy Máté, Rezsnyák Róbert, Ambrus Ákos, Réti Attila, Szolnoki Apollónia, Bakos Kornélia, Herczenik Anna, és Wierdl Eszter láthatók. A további előadások időpontjai: június 1., 4. és 8.

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.