Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

George Washington díjat kap a Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván

2013-08-09 12:07:39
Az Amerikai Magyar Alapítvány 1961 óta a George Washington díjjal ismeri el azokat a kiemelkedő alkotókat, akik az emberek, illetve a nemzetek közötti megértéshez, párbeszédhez számottevően hozzájárultak.
Az eddigi kitüntetettek - például Bartók Béla, Doráti Antal, illetve Yehudi Menuhin után - a világ tíz legjobb zenekara közé választott Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója kapják a George Washington díjat. A zenekar új Bridging Europe-Európai hidak fesztiváljának célja éppen az, hogy a kultúráján keresztül egy-egy európai országot bemutasson a hazai közönség számára.

A George Washington díj 51. díjátadójára augusztus 13-án a Budapesti Fesztiválzenekar Mozart Figaro házassága című előadásának New yorki bemutatója után kerül sor.A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.