Bejelentkezés Regisztráció

Hírek

Eredményes szakszervezeti tárgyalások az Operában

2005-09-08 08:50:00
Annak érdekében, hogy az Operaház a megváltozott pénzügyi és intézményi feltételeknek eleget tudjon tenni, tegnap hivatalosan is tárgyalóasztalhoz ült az Operaház szakszervezete és az intézmény új vezetése. A tárgyalás mindkét fél részéről eredményesen zárult: lefektették a modernizációs program alapelveit, amely biztosítja, hogy a jövőben az Operaház ütemezetten, törvényes és átlátható keretek között működhessen. A felek abban állapodtak meg, hogy a konstruktív együttműködés szellemében a tárgyalásokat a jövő héten folytatják.
Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató megerősítette: \"Az új vezetés elsődleges célja, hogy az új, a huszonegyedik század művészeti és gazdasági kihívásainak megfelelő Magyar Állami Operaház stratégiáját, az új működési szerkezetet és személyi állományt, a társulatot, a vezető művészeket és dolgozókat képviselő szakszervezettel együttműködve dolgozzák ki és valósítsák meg.\"
Egyetértettek abban, hogy az Operaházban szükség van fiatal tehetséges művészek és művészeti dolgozók bevonására, és ennek a feltételeit a modernizációs program keretei között közösen kell megteremteni.
A Magyar Állami Operaház új vezetése a tegnapi napon teljessé vált: Hegyi Árpád Jutocsa főigazgatót dr. Kunos József az Operaház működtetéséért felelős ügyvezető igazgatóként, Kesselyák Gergely az Operaház művészeti irányításáért felelős főzeneigazgatóként, Keveházy Gábor az Operaház balettegyüttesének vezetőjeként segíti. Az Operaház új vezetése intézkedett az Operaház társulata és valamennyi dolgozója bérének kifizetéséről, valamint megkezdte a jövő évad pénzügyi és művészeti tervezését.
A főigazgató elmondta: \"Csütörtökön elindul az új évad, és ezzel az Operaház elsődleges feladatára, az opera és balettművészetre, a közönség európai színvonalú művészi szórakoztatására összpontosíthat. Minden átalakulás csak ezt a célt szolgálhatja és az Operaház vezetőinek ez a célja.\"
(A Magyar Állami Operaház Kommunikációs és Marketing Igazgatóság Sajtó Osztályának közleménye)

A lapunkban megjelent szövegek a Café Momus, vagy a szerző kizárólagos szellemi tulajdonát képezik és szerzői jog védi őket.
A szerkesztőség külön, írásos engedélye nélkül mindennemű (részben vagy egészben történő) sokszorosításuk, felhasználásuk, kiadásuk és terjesztésük tilos.